Home / Hem / Hur man integrerar växter i en lägenhet
Hur man integrerar växter i en lägenhet

Hur man integrerar växter i en lägenhet

Om du bor i en lägenhet vet du hur svårt det kan vara att dekorera. När du hyr, begränsa dig till vad du kan göra om du inte får godkännande från din hyresvärd. Även om du äger din enhet är du begränsad till vad du kan göra jämfört med ett hus.

Betyder det att du inte alls kan dekorera ditt hem? Absolut inte.

Ibland kan de minsta förändringarna göra en drastisk skillnad i rymden. Ett sätt att göra detta är att lägga till växter i ditt hem. Det spelar ingen roll hur stort ditt utrymme är. Varje anläggning kommer säkert att förbättra designen.

Använd uteplatsen

maxresdefault Hur man integrerar växter i en lägenhet

Terrassen används alltför ofta som förråd. Utnyttja detta lilla utrymme och gör det till en fristad. Ju fler växter desto bättre. Trädgårdsskötsel för containrar är för närvarande en populär trend och är perfekt för små utomhusområden. Att använda växter och grönsaker som är hemma där du bor kommer att göra din trädgård ännu mer framgångsrik.

Börja smått

I en lägenhet är utrymmet vanligtvis begränsat. Det betyder att du vill dra nytta av varje punkt i området medan du försöker att inte överväldiga din enhet med röran. Det bästa sättet att undvika att din lägenhet ser rörig ut är att börja små.

1-lägenhet-växter-luftrening Hur växter integreras i en lägenhet

Börja med flera små växter. Placera dem sporiskt var som helst. Om du upptäcker att du fortfarande vill fylla i luckorna kan du lägga till fler när som helst.

Ta med vertikala växter

Du kommer att vilja ha det Var kreativ med att utforma en lägenhet. Om du har ett litet utrymme, försök att gå lodrätt istället för att sprida växter. Handhyllor på väggarna för små krukväxter att sitta på. Stapla krukorna ovanpå varandra. Du har mer utrymme att arbeta, att vara kreativ, gå upp och ner snarare än att sprida ut.

Använd vinrankor

Växter finns i alla former, storlekar och färger så att du kan ha kul att vara kreativ med din design. Om du vill göra ett uttalande med en växt, leta efter vinrankor som växer ur potten. Du kan hänga dem högt och låta vinstockarna växa nedåt för en dramatisk effekt.

Mittstycken

Om du inte vill gå överbord med växter, överväga små som mittstycken på bord, nattduksbord och soffbord. Små växter som suckulenter är bra för dessa platser runt om i hemmet.

Placera växter på obekväma platser

Det finns alltid områden i ett rum som möbler inte kan komma in i. De där obekväma hörn i ett rum, slutet på bortkastat utrymme. Placera istället krukväxter i dessa hörn eller i områden som du bara inte kan hantera. Det är ett utmärkt sätt att effektivt utnyttja allt utrymme och lägga till en fin stil i lägenheten.

Använd rätt växt

Använd växter som är enkla och lätta att ta hand om. I en lägenhet är fönsterytan sannolikt begränsad. Du vill inte ta in en växt som behöver mycket dagsljus om du inte har fönster som vetter mot solen. De kommer att vara svåra att underhålla och troligen dö snabbt.

Leta efter växter dessa är djärva och välkomnande samtidigt som de renar luften. Lägenheterna kan bli täppa. Så om du har en rengöringsanläggning kommer insidan att vara fräsch och bekväm.

Om du vill liva upp ditt hem men inte vet var du ska börja, försök att lägga till växter först. Små växter kan placeras nästan var som helst och kommer säkert att lägga till en fin accent i rummet.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*