Home / Hem / Hur man designar ett japanskt sovrum
Hur man designar ett japanskt sovrum

Hur man designar ett japanskt sovrum

Att planera ditt sovrums design kan vara lite knepigt, speciellt om du baserar din dekoration på ett tema. Faktum är att du redan ombeds att välja ett lämpligt ämne! Populära trender tyder på att människor följer teman inspirerade av olika världskulturer, som liknar deras arkitektur och tradition. Letar du efter det trendigaste? Vi skulle säga: ett japanskt sovrum!

Japanska sovrumsdesignidéer ska likna den japanska livsstilen och är därför rika på specifika mönster och ovanliga föremål. Först och främst försöker japanerna ta naturen in i sitt hem, vilket innebär att du behöver naturliga material, matta färgscheman och förenklade layouter.

Den japanska hemligheten är funktionalitet; och vad som verkar vara deras lyxiga design är faktiskt ett rent flöde av energi.

Hur får man en Japanskt sovrum? Här är några enkla Zen-tricks som kan ta dig dit:

Neutrala väggar

Hur man designar ett japanskt sovrum6-1-784x1024 Hur man designar ett japanskt sovrumBildkälla: Laidlaw Schultz arkitekter

Om inget annat, tänk på de japanska filmerna du har sett. Var inte jordtoner helt dominerande? Det här är precis vad du ska göra med dina sovrumsväggar: begränsa paletten till grädde, beige, brun och svart.

Som nämnts tidigare dyrkar japansk design enkelhet. Det betyder att du inte ska använda höga bakgrundsbilder eller fängslande bilder. En liten klistermärke med blommotiv (helst körsbärsblommor eller bonsai) räcker för att bryta monotonin.

Specifika möbler

Hur man designar ett japanskt sovrum 1 Hur man designar ett japanskt sovrumBildkälla: Internationella skräddarsydda produkter

Om du har valt alternativet “Japanskt sovrum”, glöm alla inredningsregler som du tidigare har följt. Japansk kultur föredrar möbler som ligger nära golvet. idealiskt placerad i mitten av rummet. Det betyder att du behöver en låg säng; eller till och med en futonmadrass låg direkt på golvet.

Bredvid sängen behöver du den obligatoriska bambu byrån. När du ställer in är det viktigt att notera att gränserna respekteras: alla andra delar än den absolut nödvändiga biten kommer att förstöra det perfekt utförda temat.

Dessutom, gå stort! Spara inte och välj bara högkvalitativa föremål. På den japanska möbelmarknaden är skillnaden mellan dyr och billig verkligen uppenbar; och du behöver verkligen inte ett ”begagnat” sovrum med mat-och-släpp-det.

kontrast

Hur man designar ett japanskt sovrum7-821x1024 Hur man designar ett japanskt sovrumBildkälla: Inbyggt

Kommer du ihåg yin och yang? Så här fungerar japansk färg! Du behöver stark och tydlig kontrast för att få rätt känsla. Till exempel ser ljusa väggar perfekt ut med mörkare möbler; eller åtminstone kontrasterande sänglinne. Kom ihåg att användningen av färg är begränsad till två objekt / grupper av objekt. och allt annat måste förbli neutralt. Som tidigare nämnts är de föredragna tonerna beige, grädde, brun och svart.

Noggrant beräknade layouter

Hur man designar ett japanskt sovrum 8 Hur man designar ett japanskt sovrumBildkälla: IMI Design, LLC

Medan européer väljer ett hörn för sina sängar, tenderar japanerna att placera sina möbler i mitten. Ingenting i japansk stil är slumpmässigt – de beräknar även minsta detalj!

Naturligt ljus

Hur man designar ett japanskt sovrum9 Hur man designar ett japanskt sovrumBildkälla: Narita arkitekter

Ett sovrum kan inte kallas japanskt om det inte är helt badat i naturligt ljus. Hus i zenstil älskar solljus, varför deras fönster är stora. och deras gardiner är vidöppna (eller saknas). Anledningen till att stödja solljus är behovet av att göra utrymmet så vänligt och välkomnande som möjligt.

Om du inte kan följa denna regel rekommenderar vi att du använder konstgjorda ljuskällor (sänglampor, taklampor, ljus etc.). och ordna dem så att varje hörn är ordentligt upplyst.

Medan minimalistiska västerländska trender lär oss att undvika onödiga föremål uppmuntrar Zen oss att installera belysningsarmaturer även när vi inte verkligen behöver dem. De mest typiska valen vi kan föreslå är papperslyktor och träbaserade lampor.

Golv i tatami

En av de grundläggande designreglerna i japansk kultur är att täcka golven. För ett riktigt japanskt sovrum, välj ett Tatami matta.

För dem som aldrig har hört talas om tatami är det ett traditionellt material som erhålls genom bearbetning av risstrå. Anledningen till att den är så populär är att den är mjuk och bekväm även för bara fötter. Du kan antingen köpa en större vägg-till-väggbit; eller söta mattor för sängen eller sittgruppen.

Organiska tyger

Hur man designar ett japanskt sovrum 5 Hur man designar ett japanskt sovrumBildkälla: Arch-Interiors Design Group, Inc.

Ett japanskt sovrum ska inte bara se japanskt ut – det ska också kännas japanskt! Välj organiska material som silke, linne och bomull för att uppnå detta. Välj också ljusa färger (eller till och med oblekta tyger). eller accenten mörkblå typisk för Zen-stil Sovrum.

Sängkläderna bör också vara neutrala, helst med blygsamma och naturliga dekorationer (en gren, ett gräs eller en enda blomma). Din törst efter färg kan enkelt släckas med en dekorativ kudde (vi rekommenderar japanskt broderi).

Minsta tillbehör

Hur man designar ett japanskt sovrum 4 Hur man designar ett japanskt sovrumBildkälla: Balodemas Architects

Ditt nya sovrum i japansk stil är inte platsen att exponera staplar med figurer eller dyra konstverk, även om de kommer direkt från Japan. Din stil kräver att du håller tillbehör till ett minimum; och att välja och ordna accentartiklar med särskild omsorg. Välj därför de bästa bitarna från dina rika samlingar. eller en enda högkvalitativ produkt köpt från en hantverkare.

Shoji-skärmar

Shoji-skärmar Gå så japanska som möjligt. Vi pratar om de berömda bambupanelerna som används för att täcka och dölja delar av rummet. Japanerna använder dem också framför sina fönster så att det blir mer integritet eller mindre ljus i rummet. Ändå återstår det verkliga syftet att begränsa utrymmet; och dela rummen i områden som har olika syften (förvaring, garderob, etc.).

Ett svart ord i en svart ram

Ring en klocka, eller hur? Japanerna gillar att göra sina viktigaste saker uppenbara (även i sovrummet). Vad som är typiskt är att välja ett meningsfullt ord; skriv det för hand på ett papper / siden; att rama in den i en svart ram; och häng den på väggen.

Slutresultatet (en klassisk svartvit bild) förväntas inte imponera på människor – det är viktigt och fördelaktigt endast för den som sover i det rummet.

Skjutdörrar

Hur man designar ett japanskt sovrum 2 Hur man designar ett japanskt sovrumBildkälla: Moscow Linn Architects

Det finns nästan inget japanskt hus utan skjutdörrar. Anledningen är deras tendens till luftighet och rymd, varför ditt rum inte skulle vara komplett utan dessa dörrar. Det perfekta valet skulle vara ett par träramar med glasrutor eller transparent papper inuti.

Balanserade strukturer

Hur man designar ett japanskt sovrum 3 Hur man designar ett japanskt sovrumBildkälla: Webb & Brown-Neaves

Som du själv har sett handlar asiatisk inredning om balans. Där väljer designerna noggrant materialet. och de blandar bara texturer om de är kompatibla. Tack vare deras fantastiska färdigheter lyckas de göra texturer synliga om och om igen. antingen grundliga specifika färger eller lämplig belysning.

Att uppnå en riktig japansk atmosfär kommer att bli en stor prestation. Först eftersom det gör att sovrummen ser lugna och avslappnade ut. och för det andra, eftersom det är ett extremt sällsynt val som håller människor underhållande.

Funktionaliteten i denna stil lockar fler och fler människor att inkludera den i sin interiörplanering. Det är helt förståeligt: ​​det finns ingen ersättning för den perfekta japanska miljön som kombinerar traditionell fred och samtida spänning!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*