Home / Hem / Hur man dekorerar idéer för ett arbets- och kontorsområde
Hur man dekorerar idéer för ett arbets- och kontorsområde

Hur man dekorerar idéer för ett arbets- och kontorsområde

Oavsett om du har ett kontor eller jobbar hemifrån är komfort mycket viktigt för att få saker gjorda framgångsrikt. Ett inbjudande och intelligent kontor påverkar produktiviteten och ökar tidseffektivitet och moral.

Det finns alltid få knep du kan använda för att förbättra ditt kontor och skapa en bättre arbetsmiljö. Varsågod:

LJUS är alltid välkommen

För mycket arbete kan skada dina ögon, men för mycket arbete utan ordentlig belysning kan påverka din syn. Ljus kan förhindra ögonskador, men det kan också ge dig ett positivt humör. Så se till att du arbetar hemma framför det ljusaste fönstret, eller åtminstone har en dagsljuslampa vid din sida.

Dekorera kontor och hemkontor Idéer 2 Dekorera kontor och hemkontor IdéerBildkälla: Boor Bridges Architecture

Taklampor ensamma kan inte vara din lösning. Du måste sätta en lampa på skrivbordet och se till att det också finns takbelysning. Oavsett hur stora dina fönster är, måste du lägga till artificiellt ljus för att underlätta din syn (speciellt under vintermånaderna när det inte finns tillräckligt med sol och du känner dig lynnig och mindre arbetsförmåga).

Hemmakontorsmöbler kan vara kul!

Vem sa att du måste köpa strikta kontorsmöbler? För dem som har turen att ha ett hemmakontor är möbler och inredning fortfarande ett personligt val. Varför inte använda ditt matbord som skrivbord? Om inget annat, säkra faktiskt utrymme för alla dina arbetspapper. Den eleganta fåtöljen för TV och snacks kan bli en kontorsstol som faktiskt skyddar din rygg. Dessutom kan du använda fluffiga kast och mjuka kuddar för att du ska vara varm och bekväm.

Hur man dekorerar idéer för kontor och hem-3 Hur man dekorerar idéer för kontor och hemBildkälla: Stearinljushem

Ge honom en själ

Lite liv i din arbetsmiljö kan vara en riktigt positiv lösning. Du kan lägga till en växt eller två (som bambu eller liten murgröna) som kan fräscha upp luften och kvaliteten på ditt arbetsstämning. Förutsatt att det finns tillräckligt med utrymme. Du kan också ta med en ny bukett och se till att den luktar underbart hela tiden. Ett litet akvarium med en eller flera guldfiskar är också en bra idé.

Dekorera kontor och hemkontor Idéer 4 Dekorera kontor och hemkontor IdéerBildkälla: Susan Currie

Allt handlar om dig

Alla idéer på ditt hemmakontor bör baseras på hur du mår och hur du är. Se till att du inte har något deprimerande, motiverande eller tråkigt. Du är helt fri att uppmuntra idéer och skapa känslor som du gillar genom din inredning. Till exempel kan grafiska formgivare som är intresserade av vintagedekorationer bara hänga upp några av sina svartvita filmaffischer, vinylskivor eller Polaroid-foton. Den varma atmosfären kan förbättras med familj- eller husdjursfoton, favoritobjekt och älskade presenter. Kort sagt, du bör omge dig med allt som påminner dig om tröst och lycka.

Dekorera kontor och hemkontor Idéer 5 Dekorera kontor och hemkontor IdéerBildkälla: April Force Pardoe

Kontoret ska inte vara mer än en arbetsplats

Det är ett faktum att personligt och yrkesliv inte kan blandas. Detta är också en inredningsregel. Ditt kontor ska vara den plats som inte har något annat syfte än arbete och bör vara skild från alla andra anläggningar och aktiviteter. Oavsett syfte du vill lägga till (en enorm TV, bordtennisbord etc.) kommer bara att vara en distraktion.

Dekorera kontor och hemkontor Idéer 6 Dekorera kontor och hemkontor IdéerBildkälla: CG Design Studio

När du väl har en sådan nivå av separation och organisation kan du dekorera platsen efter eget tycke utan att oroa dig för att gå överbord. Helst blir kontoret den plats där du stänger av ditt hem och dina vänner från dina tankar.

FÄRG kan göra det mer intressant

Huvudregeln är att applicera mycket grön yta för att falla vilsam och avslappnad. Bortsett från denna traditionella färg finns det ingen gräns för matchande eller kontrasterande toner för att göra den vacker.

Dekorera idéer för kontor och hemmakontor 7 Dekorera idéer för kontor och hemmakontorBildkälla: Harrell-ombyggnad

Effektivitet är viktigt

Ingen vill att deras kontor ska se ut som ett förråd, vita buntar med dokument, felaktiga pennor och tomma kaffemuggar. Order är vägen till effektivitet som gör att du enkelt kan hitta allt utan att offra ledigt utrymme på kontoret. Lägg till några hyllor, köp en liten garderob eller arkivera referenser – de ser intressanta ut och underlättar ditt jobb.

Dekorera idéer för kontor och hemmakontor 8 Dekorera idéer för kontor och hemmakontorBildkälla: Jennifer Pacca Interiors

Ordna ledningarna

Idag kan inget kontor fungera utan rätt teknik. Samtidigt betyder det att du har att göra med en sladd av ledningar, hängande laddare och förlängningssladdar. Ja, vi försöker alla ignorera dem, men de blir mer och mer irriterande.

Undrar du hur du organiserar det? Fäst dem och se till att det finns tillräckligt med ordning för att förhindra att situationen förvärras.

Dekorera kontor och hemkontor Idéer 9 Dekorera kontor och hemkontor IdéerBildkälla: Harrell-ombyggnad

Eller varför inte försöka vara kreativ? Märk ledningarna med olika färger och måla dina kablar. Som ett resultat har du några originalkonstverk att vara stolta över.

Rensa upp röran innan den dyker upp

Dra nytta av din sovrumsupplevelse på kontoret och rensa upp den röran du gjorde idag för att undvika en seriös rengöring varje vecka. Ingen arbetar effektivt med tusentals saker runt omkring dem! Om din arbetsyta är trångt är det liten chans att du inte blir distraherad eller att du sparar tid när du inte letar efter specifika objekt. Förvara först värdefulla dokument vid din sida och klassificera gammalt material i signerade rutor. Redo att börja

Dekorationsidéer för kontor och hemmakontor 10 Dekorationsidéer för kontor och hemmakontorBildkälla: Kimberly Demmy Design

Komfort börjar med din stol

Ibland varar dagen på kontoret längre och det sista du behöver är en obekväm stol. Här är några tips:

  • Välj små tyger som förhindrar att pallformen överhettas. Ha alltid en extra kudde i stolens botten för att stödja dig.
  • Ingenting utan armstöd är acceptabelt. Kontorsdesign gör detta undantag, men du bör alltid leta efter en stol som hela armen kan koppla av i. Helst bör stolen stödja dina axlar och böja armbågarna i 90 graders vinkel.
  • Höjdjustering är inte längre en lyx – det är en nödvändighet. Om du verkligen vill göra det stort med kontorshandeln, tänk på moderna, multifunktionella mönster som erbjuder över 14 justeringsalternativ.
  • Försumma inte justerbarheten för ryggstödets höjd. För att vara effektiv ska du vara väl positionerad och ditt ryggstöd ska vara i rätt vinkel.
  • Försök att komma ihåg hur du ska sitta ordentligt i skolan. Gå så nära skrivbordet som möjligt, placera dina överarmar parallellt med ryggraden och vila händerna på ytan. Din benposition spelar också en roll när du böjer benen i knäna (i 90 graders vinkel).

Dekorera idéer för kontor och hemmakontor 11 Dekorera idéer för kontor och hemmakontorBildkälla: Mark Pinkerton

Skaffa rätt skrivbord

Ditt skrivbord är lika viktigt som din stol. Tänk på följande tips när du köper:

  • Lägg den på rätt plats och se till att den är tillräckligt hög för dig (speciellt om du inte har en höjdjusterbar stol).
  • Håll tangentbordet och musen stängda. Om ditt tangentbord ligger på en hylla, se till att musen gör det också. Musen och tangentbordet ska vara så nära varandra som möjligt.
  • Se till att din bildskärm är i rätt läge. Stäng ögonen, öppna dem långsamt och se vardagligt framåt. Du borde kunna se mitten av skärmen. Om du tycker att det är för lågt, lägg ett par böcker under det och lyft upp det. Det finns några saker att tänka på när du placerar monitorn på skrivbordet.

Små saker gör det eller bryter det. Håll sakerna i perfekt ordning och se till att allt du behöver är inom räckhåll. Försök att inte gå överbord med dekoration (foton kan också hänga på väggen framför dig).

Dekorationsidéer för kontor och hemkontor 12 Idéer för kontorskontor och hemkontorBildkälla: Siemasko + Verbridge
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*