Home / Hem / Hur man dekorerar höga väggar
Hur man dekorerar höga väggar

Hur man dekorerar höga väggar

Väggarna är inte precis den viktigaste detalj som du fokuserar på när du först går in i ett hem, men de har en anmärkningsvärd effekt när det gäller att upprätthålla en känsla av flexibilitet och utrymme.

Alla inser att taket är grundläggande för att skapa den extra inbjudande känslan.

Ett lågväggigt hus kan få dig att känna att du bor i en liten fågel.

Bild-1-18 Hur man dekorerar höga väggar
Bildkälla: West Chin Architects & Interior Designers

När det gäller mentala effekter är det känt att låga väggar regelbundet framkallar ett lågt sinnestillstånd. Hur som helst, detta är en annan historia. Många av oss står inför besvärligt höga väggar.

Men oroa dig inte, om du kan få din vägg att se större ut, kan du också göra den obekväma höga väggen snyggare. Så om du undrar hur du dekorerar höga väggar, kolla in dessa tips.

Prova tvåfärgad målningsteknik

Försök använda jordfärger som gula, röda eller bruna för att visuellt minska väggens höjd. Välj färg beroende på ditt befintliga tyg, dekor och tillbehör. Försök använda en tvåfärgad målningsteknik för att måla väggarna med två nyanser av samma färg.

Bild-2-18 Hur man dekorerar höga väggar
Bildkälla: Sporarkitektur

Måla väggytorna med den mörkare nyansen och måla taket med den ljusare nyansen. Denna teknik gör dina höga väggar mindre dramatiska.

Dekorativ tapet

Den dekorativa tapeten uppmärksammar väggens höjd. Det finns en variation på markeringsväggsstrategin, särskilt när den appliceras på en vägg med implicita vertikala komponenter som bokhyllor eller höga fönster. Om du har barn kanske du vill använda mörkare fläckar som döljer nyanser eller begränsar denna strategi till ett formellt vardagsrum.

Bild-12-19 Hur man dekorerar höga väggar
Bildkälla: Kube-arkitektur

Dekorera en vägg med djärv konst

Du måste använda några djärva och fantastiska konst på dessa höga väggar om du vill att väggen ska se mer dekorerad ut och inte så hög. Dessa väggar kan vara det bästa stället att hänga din mormors handgjorda tak eller ett stort porträtt av din familj. Höga väggar och djärva konster går hand i hand.

Bild-3-18 Hur man dekorerar höga väggar
Bildkälla: Lake Flato Architects

Spegel på väggen

Om du vill avleda uppmärksamheten från den höga väggen kan du lägga till några speglar och lister i vitt. Denna kombination gör att dina höga väggar ser väldigt snygga ut och är inte heller ett särskilt dyrt tillbehör.

Bild-14-18 Hur man dekorerar höga väggar
Bildkälla: Hensley Premier Builders

Hög väggdekoration – scengardiner

Att ha höga väggar betyder inte att de måste se besvärliga ut. Hur som helst kan du förhindra att ditt rum ser obehagligt ut genom att lägga scengardiner från taket till golvet.

Det ger ditt rum ett elegant utseende, särskilt om du lämnar gardinerna öppna. Du kan också få dina fönster att se längre ut genom att lägga till långa valanser från taket till den övre fönsterkarmen.

Bild-4-19 Hur man dekorerar höga väggar
Bildkälla: Pangea inredningsdesign

Standardrumhöjden är cirka 8 fot, så under 10 fot är inte fantastiskt. Du kan använda samma metod i ett rum med medelhöjd som i ett rum med obekvämt höga väggar. Tveka inte att prova denna höga väggdekoration. Det kommer att se bra ut.

Bild-15-18 Hur man dekorerar höga väggar
Bildkälla: Elliott + Elliott-arkitektur

Omfamna höjden i ditt rum

Du kan dekorera dina höga väggar med väggmålningar eller måla trädscener som matchar naturen. Du kan experimentera med konstgjorda höga bambupinnar, höga träd och blommor placerade i väl dekorerade vaser om du har en naturlig stil i ditt hem så att du kan täcka höjden på dina väggar.

Du kan placera denna dekoration över din eldstad och ge ditt rum ett naturligt utseende.

Bild-5-18 Hur man dekorerar höga väggar
Bildkälla: Meritage hem

Använd horisontella ränder

Om du arbetar med höga väggar är horisontella ränder ett bra alternativ eftersom de hjälper till att öka utseendet på rummet så att dimensionerna verkar bättre justerade.

Designa de höga väggarna med två eller flera nyanser av samma färg om du vill förhindra att de ser för obehagliga ut. Du kan också använda en stolstång för att utöka utrymmet och skapa ett mer elegant utseende.

Bild-13-18 Hur man dekorerar höga väggar
Bildkälla: Atmosphere Interior Design Inc.

Du kan måla stolskenan i vitt, brunt eller grädde eller vilken neutral nyans som helst och måla väggen bakom stolskenan en mörkare nyans för att ge rummet ett mer extravagant utseende. Du kan också måla taket i samma neutrala nyans som du målade bottenväggen.

Bild-6-18 Hur man dekorerar höga väggar
Bildkälla: Worthington & Shagen Custom Builder, Inc.

Om du inte vill använda stolskenan kan du istället använda en tapetkant. Tveka inte att använda horisontella ränder eftersom det här är ett enkelt sätt att försköna de höga väggarna.

Dekorera allt

Höga väggar är det perfekta stället att ordna antikviteter för vintage, arv och samlingar. Så varför inte använda den? Du har det perfekta stället att visa upp dina samlingar medan andra husägare måste hålla sina i källaren eftersom de inte har det utrymme de behöver.

Bild-7-18 Hur man dekorerar höga väggar
Bildkälla: Soffan och stolföretaget

Installera hyllor på den höjd som passar dig bäst. Du kan också använda din taklinje för att spegla formen på dina hyllor och lägga till visuellt intresse. Det är mycket att göra med de höga murarna; Du behöver bara ha några bra idéer. Var inte rädd för att experimentera och använda varje utrymme i rummet.

Bra konst

Ta dina favorit stora konstverk med målningar eller foton och rama in dem identiskt. Börja med att placera dig i ögonhöjd och arbeta dig hela vägen upp till väggen. När du hänger små konstverk på en besvärligt hög vägg ser det bara löjligt ut.

Bild-8-18 Hur man dekorerar höga väggar
Bildkälla: Dick Clark + Associates

Istället kan du använda stora konstverk eller kombinera dem med mindre föremål. På så sätt har du balans och de höga väggarna ser underbara ut.

Kombinera höga möbler med konstverk

Du kan enkelt hänga ett konstverk över några höga möbler. Det lägger till lite stil på väggen och väcker uppmärksamhet. Du kan till exempel kombinera höga bokhyllor och lite konstverk på väggen ovanför bokhyllorna. På så sätt kommer din höga vägg att se vacker ut istället för obekväm.

Bild-9-18 Hur man dekorerar höga väggar
Bildkälla: Robeson design

Accent väggfärg

Att måla din besvärligt höga vägg i en mörkare nyans av den befintliga väggfärgen kommer att uppmuntra till visuell sammanhållning. Till exempel, om de andra väggarna är målade grå, kommer en mörk skiffergrå nyans att gå perfekt. Du kan också använda några orange-bruna eller bronsfärgade träramar och trägolv.

På så sätt lägger du till kontrast och rummet ser bra ut. Du kan också rama in en målning eller spegel i brons och hänga den på väggen. Det kommer att se väldigt snyggt ut.

Bild-10-18 Hur man dekorerar höga väggar
Bildkälla: Decdens

Avslutningsvis

Om du fortfarande undrar hur du ska dekorera en hög vägg, köp bara några bitar som ser bra ut tillsammans och häng dem på väggen, eller använd något stort konstverk för att täcka området. Du kan enkelt kamouflera besvärligt höga väggar med konstverk eller en väggfärg med accent.

Bild-11-18 Hur man dekorerar höga väggar
Bildkälla: Coral Interiors

Med hjälp av tipsen ovan kan du se hur snabbt dina obekvämt höga väggar blir perfekt dekorerade väggar som du helt enkelt kommer att älska.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*