Home / Hem / Blå badrumsidéer. Design, dekor och tillbehör
Blå badrumsidéer. Design, dekor och tillbehör

Blå badrumsidéer. Design, dekor och tillbehör

Blå har länge varit en klassisk badrumsfärg.

Ett blått badrum har en lugnande effekt och påminner oss om himmel eller hav.

Det får oss att tänka på renlighet och ordning. Av denna anledning är blå badrum mycket lämpliga som huvudbadrum, gästbadrum eller till och med barnbadrum.

De många blå nyanser som finns tillgängliga betyder att det finns gott om fantastiska blå badrumsidéer där ute, några moderna och enkla, andra detaljerat tema och överallt däremellan.

Blå badrumsdekorationsidéer kan vara djärva eller subtila. Här är några blå dekorationsidéer för badrum som hjälper dig att räkna ut hur du använder blått.

Blå badrumsidéer

 • Använd en blå och vit kombination
 • Använd djärva ceruleanplattor
 • Prova marinblå ränder
 • Varför inte blåklint blått?
 • Använd en blommig tapet för akvamarin
 • Prova en rökblå marmor
 • Experimentera med ett blått blomtak
 • Använd koboltplattans accenter
 • Prova ett blå randigt strandhus-tema
 • Använd några fina kricka nyanser
 • Lägg till en blå mosaik

Låt oss nu titta närmare på ämnet.

MASTER-SHOWER-by-Stone-Cloud-Design-Build Blue badrumsidéer. Design, dekor och tillbehör
Bildkälla: Stone Cloud Design Build

Tips och tricks för ditt blå badrum

 • Blå kan lätt bli överväldigande visuellt. Håll det så subtilt som möjligt. Om du har blivit kär i en blå diskbänk bör den vara smakfullt accentuerad. Att få alla dina andra viktiga tillbehör – som badkar och toalett – i blått är ingen ursäkt. Neutrala (helst vita) tillbehör underlättar renoveringen för dig eller en annan husägare om du vill. Off-färgade tillbehör är också oftast dyrare. Du kan också kontrollera detta Hemförbättringsblogg. MyHomeNeedz har några bra rekommendationer för badrumstillbehör.
 • Mörkblå badrumsväggar kan vara förtryckande. Badrum tenderar att vara små utrymmen, och mörka färger gör att de verkar ännu mindre. Om du vill använda mörkblått på alla badrumsväggar måste du arbeta med att balansera det med ljusblå badrumsplattor eller ljusblå badrumstillbehör. Om du vill använda mörkblå på en vägg, överväg att använda den som en accentvägg på en vägg.
 • För mörkblå fungerar det mycket bättre att använda mörkblå badrumstillbehör. Dessa mörkblå accenter kan få in mycket mer färg än du kanske tror. Mörkblå badmattor, mörkblå duschdraperier och mörkblå handdukar täcker mycket utrymme och förhindrar att rummet stängs som mörkblå väggar.
 • Om du väljer att Tema ditt badrum -en otroligt enkelt skott med ett blått badrum- håll det subtilt. Väggar täckta med stencilfisk kanske inte är så tidlösa som du kanske tror. Trevliga accenter är billigare, mindre arbete och lättare att byta ut.
 • Om du gillar att bada, Kom ihåg att måla taket i en lugnande, rik färg av blått. Det är inte många som har råd att sätta takfönster över badkaret, och inte alla hem gör detta till ett bra alternativ. Därför är himmelblå ett utmärkt val, men mörkare färger kan vara din kopp te för ett avkopplande bad.

Badrum-by-the-block-byggare-gruppen Blå badrum idéer. Design, dekor och tillbehör
Bildkälla: Block Builders Group

Blå badrumsidéer

Blå och vitt badrum

Vill du ge ditt badrum ett elegant men ändå modernt utseende? Blå och vita badrum ser tidlösa ut. Tack vare den blå och vita färgpalett kan du anpassa din blå badrumsdekor efter din budget. Detta badrumsfärgschema är så vanligt och så populärt att det är lätt att hitta tillbehör som passar dig perfekt.

Bad-von-Elad-Gonen Blå badrumsidéer. Design, dekor och tillbehör
Bildkälla: Elad Gonen

Om du har mycket pengar att spendera på att renovera ditt badrum, gå ut ur ditt sätt att återställa golven med vackra blå badrumsplattor. Måla väggarna lugnande krämvit och lägg till några blå badrumstillbehör.

Loft-ESN-von-Ippolito-Fleitz-Gruppe -–- Identity-Architects Blå badrumsidéer. Design, dekor och tillbehör
Bildkälla: Ippolito Fleitz Group – Identitetsarkitekter

Du bör leta efter duschdraperier och handdukar som är blå och vita så att värdet inte överväldiger dina ögon. Detta färgschema är enkelt att byta till blå väggar med vita plattor och mestadels vita badrumstillbehör.

För en mindre budget, lägg till en touch av blått i ditt redan övervägande vita eller grädde badrum. Använd blå tillbehör och blå badhanddukar. Få en blå duschdraperi. Du kan också lägga till flera blå nyanser för att förhindra att rummet blir tråkigt. Du kan också använda helt andra färger för accenter.

Blue-Bathroom-by-Paul-Moon-Design Blue-badrumsidéer. Design, dekor och tillbehör
Bildkälla: Paul Moon Design

Ljusblå badrum

Ljusblå är mycket lugnande och reserverade färger, perfekt för väl upplysta, luftiga rum eller barns badrum. Mjukare ljusblått kan användas nästan obevekligt eftersom det inte är särskilt överväldigande för ögat.

Arkitekter-Hem-av-Morgan-Atelier-Arkitektur-LLC Blå badrumsidéer. Design, dekor och tillbehör
Bildkälla: Morgan Atelier Architecture, LLC

Ljusa, turkosa nyanser av blått popar ganska mycket och borde dominera det blå badrummet men fungera bättre som accentfärg.

Fredlig Palisade-by-Sarah-Barnard-Design Blue badrumsidéer. Design, dekor och tillbehör
Bildkälla: Sarah Barnard Design

Babyblått fungerar mycket bra som basfärgen på badrummet. Det skapar ett rent utseende när det målas på väggar eller används som en blå badrumsplatta. Det är något djupt tröstande med färgen. Det är också en fantastisk accentfärg för mörkare blues eller andra färger som lyser upp den allmänna känslan i rummet.

Globus-Builder-by-Globus-Builder Blå badrumsidéer. Design, dekor och tillbehör
Bildkälla: Globebyggare

Ljus, ljusblå ger lite liv till alla rum, och ett blått badrum är inget undantag. De ser särskilt bra ut i kontrast till mörkblå som marinblå. Denna speciella färgkombination ger ett utmärkt blå badrum med marint tema.

Strandstil-badrum-av-Melissa-Lenox Blå badrumsidéer. Design, dekor och tillbehör
Bildkälla: Melissa Lenox

De flesta tänker på dem som havets färger. Tillsammans med väderbitna, lättare skogar och några nautiska detaljer som snäckskal och ankare är det ett perfekt tema för ett badrum som är lekfullt och rent samtidigt.

Hyde-Park-Renovering av Tom-Stringer-Design-Partners Blå badrumsidéer. Design, dekor och tillbehör
Bildkälla: Tom Stringer designpartner

Mörkblått badrum

Mörkblå i kombination med rätt accentfärger kan skapa ett slags mysighet i ett rum. Använd mörkblå för teman för marint liv. Ta med bilder av valar, delfiner och andra marina djur. Lägg till en touch av silver och guld. Detta skapar en allmän känsla av lugn, som om du är på en djuphavsresa.

Samtida badrum från Godrich Blue badrumsidéer. Design, dekor och tillbehör
Bildkälla: Godrich

Dark blues fungerar också bra för modernare styling. Kombinera mörkblå toner med rena, raka linjer och modernt krom badrumsinredning. Håll allt minimalistiskt. Denna typ av blå badrum är väldigt urbana.

3517-Crystal-Spring-by-Robert-McCurley-Contractor Blue Bathroom Ideas. Design, dekor och tillbehör
Bildkälla: Robert McCurley entreprenör

Du kan också använda den för att skapa ett tropiskt badrum. Om ditt rum är väl upplyst målar du väggarna blått och använder ljusare, varmare färger för dina golvplattor och badrumstillbehör.

Sewickley-Ridge-by-LMNTL-DSGN Blå badrumsidéer. Design, dekor och tillbehör
Bildkälla: LMNTL DSGN

Använd blå badmattor för att fästa väggarna på golvet. Den totala effekten kommer att vara livlig men lugn, den känsla du skulle få om du semestrar i ett exotiskt område.

Farmhouse-Bathroom-Cabinet-by-Designhouse-Kitchen-and-Bath-LLC Blå badrumsidéer. Design, dekor och tillbehör
Bildkälla: Designhouse Kitchen and Bath, LLC

Slutsats om blå badrumsidéer

Blå är en färg av möjligheter för ditt badrum. Det kan vara lugnande, spännande, befriande eller mysigt, beroende på skugga och användning. Det erbjuder en fantastisk atmosfär att börja och avsluta din dag. Använd några av våra tips och idéer för att göra ditt blå badrum verklighet.

Om du gillade den här artikeln om blå badrumsidéer, se till att kolla in dessa också:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*