Home / Hem / Hur man dekorerar en studiolägenhet
Hur man dekorerar en studiolägenhet

Hur man dekorerar en studiolägenhet

Studiolägenheter blir alltmer populära bland människor som ännu inte har nedsänkt i familjens vatten. Inte konstigt att studior erbjuder kompromisslösa fördelar jämfört med alla andra små lägenheter. Det är sant; De är verkligen storleksbegränsade och inte hushållsvänliga. När allt kommer omkring är det några meter som du behöver för att utföra någon aktivitet (matlagning, duscha, titta på TV eller till och med arbeta). Det är just därför du bör komma med banbrytande planer när du dekorerar en studiolägenhet.

En studiolägenhet är inte det första valet vi skulle göra om vi skulle välja. Vi väljer vanligtvis en av ekonomiska skäl och försöker hantera bristen på utrymme så gott vi kan. Vad vi behöver veta är att bo i en studio inte nödvändigtvis äventyrar komfort och stil, så länge vi följer de strängt föreskrivna idéerna och reglerna för inredning av studiolägenheter. Till slut skulle vi få en trevlig och funktionell plats att bo på.

Dela upp det i mini-utrymmen

Studiolägenheter är vanligtvis ordnade så att det finns ett enkelrum. Vad du behöver göra är att dela upp det i mindre vardagsrum och definiera var och en av dem med olika inredningselement. I grund och botten kan du få ett vardagsrum och sovutrymme med en flexibel skiljevägg, men du kan öka din kreativitet och skapa mysiga läs- eller yogakrokar (kasta en mjuk matta, sätt på en lampa eller häng en djärv bild, och det är det!) .

Hur man dekorerar en studiolägenhet-2 Hur man dekorerar en studiolägenhetBildkälla: Urban oas

Använd det mesta

Dölj användbara möbler som du bara använder när du behöver dem. Bara några extra pallar under matbordet, hyllor i taket eller en soffa med dolda lådor kan verkligen hjälpa dig att organisera saker. Huvudpoängen är: klipp inte av gångavståndet om det inte är absolut nödvändigt.

Hur man dekorerar en studiolägenhet-1 Hur man dekorerar en studiolägenhetBildkälla: Öinredning

Hitta möbler som tjänar flera syften

Att utforma en studiolägenhet kräver en allvarlig ”möbeljakt”. Du måste byta ut extravaganta delar med multifunktionella element (soffa som kan fungera som en utdragbar säng, vintage tankar som kan förvandlas till soffbord, matbord som fungerar som skrivbord etc.). Huvudpoängen är att säkerställa ytterligare lagringskapacitet.

Hur man dekorerar en studiolägenhet-11-1 Hur man dekorerar en studiolägenhetBildkälla: Mary Cook

Dra nytta av naturligt ljus

Ljusa studion så mycket som möjligt. När fönstren inte räcker för att ge solsken till de mörka hörnen, skapa konstgjort ljus. Välj lampor eller monterade vägglampor, eller häng en stor spegel för att reflektera naturligt ljus.

Hur man dekorerar en studiolägenhet-13 Hur man dekorerar en studiolägenhetBildkälla: Susan Diana Harris

Luta dig på den neutrala sidan

Färger och toner kan verkligen kompensera för bristen på utrymme i studiolägenheter. Att dekorera en studiolägenhet innehåller neutrala färgpaletter för väggar, gardiner och kast som är fräscha upp med svarta och silverfärgade detaljer, vilket gör att utrymmet verkar mycket större. Neutralitet är mest effektivt när det appliceras på små, nästan osynliga möbler.

Hur man dekorerar en studiolägenhet-4 Hur man dekorerar en studiolägenhetBildkälla: Jordan Parnass Digital arkitektur

Tänk på flexibla partitioner

Vi är alla överens om att ett rum inte räcker för ett riktigt hushåll. Om inget annat skulle du verkligen vilja ha ett separat hörn för att sova och äta. Du kan fixa detta med rörliga skiljeväggar (skjutdörrar, draperier, draperier eller vikbara väggar) som tar minimalt med utrymme när du inte använder dem.

Dekorationer ska vara kurviga, transparenta och strukturerade

För att säkerställa viss visuell rymd, överväg att använda böjda element (för att motverka den skarpa lådformen på lägenheten), högre bord med små ben eller hyllor i taket. Huvudidén är att motverka den kantiga monotonin och främja komforten på platsen. Förutom rundade möbler rekommenderar vi att du slänger några fluffiga kuddar och blandar olika texturer (från siden till stickning).

Hur man dekorerar en studiolägenhet-5 Hur man dekorerar en studiolägenhetBildkälla: Susan Diana Harris

Använd din vertikala aspekt

Inbyggda hyllor och skåp bör vara så höga som möjligt för att se till att de samlar alla våra tillhörigheter. Det vertikala avståndet bör beaktas såväl som det horisontella, eftersom det inte finns något utrymme att förlora på golvet. Vi rekommenderar också stora gardiner och skiktade mönster som skapar mysighet.

Funky och dynamiska tapeter är mer än välkomna

Var modig för att experimentera med livfulla färger! De neutrala tonerna passar perfekt med livliga gardiner, affischer eller 3D-tapeter. Till exempel kan orange och svart grafik göra underverk när den placeras bredvid en vit soffa. Skarpa gröna gardiner kan också lägga till den dramatiska bilden.

Hur man dekorerar en studiolägenhet-6 Hur man dekorerar en studiolägenhetBildkälla: Brooklyn Home Company

Black & White gick aldrig ur stil

Svartvitt är det ultimata valet för de som är osäkra på hur man dekorerar en studiolägenhet. Denna klassiska kombination kan enkelt göra ditt utrymme till ett sofistikerat paradis. Allt som krävs är en balans mellan de två tonerna och en färgstark accent här och där för att lysa upp den.

Dekorera med dina egna saker

Vad sägs om personliga saker istället för att köpa dyra tillbehör som inte spelar någon roll? Kanske är det dags att anpassa vårt utrymme och ta lite av oss själva till utformningen av vår studiolägenhet. Allt du använder som du tycker är tilltalande nog kan fungera som en dekoration. Du kan till och med hänga din cykel på väggen eller visa upp kläderna du är stolt över.

Hur man dekorerar en studiolägenhet-12-1 Hur man dekorerar en studiolägenhetBildkälla: Ted Maines

Välj stora golvbeläggningar

Ju större golv, desto större ser rummet ut. Använd mattor med intressanta strukturer eller stora mattor som kan värma upp lägenheten.

Den största investeringen är din säng

Köp en loftbädd. Det kommer att se snyggt och bekvämt ut och det kommer att öka din integritet. På grund av det faktum att det bara finns där när du behöver det har du mycket mark tillgänglig.

Det största plus är att det blir din egen lilla himmel som gästerna inte kan se.

Hur man dekorerar en studiolägenhet-8 Hur man dekorerar en studiolägenhetBildkälla: Beth Dotolo, ASID, RID, NCIDQ

Funderar du på att introducera den industriella stilen?

Kreativa och konstnärliga människor strävar efter unikhet när det gäller inredning av studiolägenheter. Du kan bläddra i havet av alternativa idéer på marknaden och köpa alla typer av bra tillbehör. Vad som kan se riktigt elegant ut är att dela ditt sovrum med en hög bokhylla eller gardin med ett intressant tryck.

Håll möblerna små men bekväma

Om du vill klippa något blir det möbelelementens storlek. Din soffa behöver inte vara stor, och inte heller dina stolar! Höga barstolar eller hopfällbara fåtöljer kan vara lika bekväma.

Hur man dekorerar en studiolägenhet-9 Hur man dekorerar en studiolägenhetBildkälla: Vortex arkitektur

Se till att det finns tillräckligt med utrymme att passera

Så roligt som att utforma en studiolägenhet kan vara, glöm inte att utrymmet är din främsta prioritet. Det kan ta några sekunder att korsa hela lägenheten, men du måste se till att det finns ett anständigt sätt att göra detta. Vad du verkligen inte vill ha är att du och dina gäster klättrar och hoppar över saker för att komma på toaletten!

Hur man dekorerar en studiolägenhet-13-1 Hur man dekorerar en studiolägenhetBildkälla: Bertina Minel

Det finns inget sådant utrymme som inte kan användas

Vänd dig om och se om det finns något annat du kan göra för att din studio ska bli effektivare. Du har arbetat med rymdproblemet och alla dina tillhörigheter verkar lagras, men finns det mer utrymme för förbättringar? Naturligtvis finns det! Var försiktig så hittar du att även filt, små dekorativa korgar eller utrymmet under kylskåpet kan användas.

Hur man dekorerar en studiolägenhet-10 Hur man dekorerar en studiolägenhetBildkälla: Allen + Killcoyne Architects

Tabellerna ska vara höga

Klassiska matbord är inte det mest lämpliga alternativet för små studiolägenheter. Du bör överväga höga bistrouppsättningar, funky pubbord eller barer som tar lite utrymme och bara drar ut när du behöver dem.

Färgmod är en utmärkt idé

Vad vi alla vill är att leva i en positiv, lycklig miljö. Levande färger kan göra detta för vår studio – det lilla utrymmet kan dra nytta av levande färgstänk. Så kan vårt humör!

Hur man dekorerar en studiolägenhet-14-1 Hur man dekorerar en studiolägenhetBildkälla: Facet 14 Studio LLC

Underhåll är kritiskt

Regelbunden rengöring är en viktig regel för små utrymmen – samla inte in saker du inte behöver eftersom det inte finns något utrymme att lagra dem. Behåll bara det som verkar bekvämt och funktionellt (praxis visar att det kommer att bli allt färre saker med tiden). Rengör regelbundet och undvik röran eftersom även den minsta kan se hemsk ut om du inte har plats.

Hur man dekorerar en studiolägenhet-12 Hur man dekorerar en studiolägenhetBildkälla: Black and Milk Living
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*