Home / Hem / Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt

Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt

Att experimentera med tyger och ha kul kan vara viktigt, men det är verkligen inte en förutsättning för att bli en framgångsrik inredningsarkitekt. Vilja är viktigt, men det krävs mycket mer för att komma på planen.

En framgångsrik designer har en viss vardag där han ständigt tillämpar kunskap och genomför många aktiviteter. och “spela” med färger, former och tyger kan lätt förstöra hans karriär.

Det finns många estetiska och funktionella knep som du behöver veta för att bli en framgångsrik designer. Den här artikeln beskriver grunderna i en designkarriär och ger några användbara tips om hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt.

Du behöver strategiska kommunikationsförmågor

Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt 1 Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitektBildkälla: Adelina Iliev Photography

Kommunikation är en kritisk faktor i alla jobb. Det räcker inte att se bra ut Inredningsportfölj. Du måste agera som en erfaren kommunikatör, inte bara för att komma över som professionell, utan också för att utan dem kommer du inte att kunna planera ditt arbete enligt din kunds önskemål eller behov. Om du inte uppfyller förväntningarna kommer du inte att kunna sälja ditt projekt direkt.

Därför, istället för att förlita dig enbart på din kreativitet, arbeta på dina kommunikationsförmåga och känn dig säker på att visa vad du vet.

Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt 8 Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitektBildkälla: Hannah Rose Interiors

Utmärkt kommunikation är kärnan i kvalitetsdesign. Du måste vara tydlig om vad din kund vill / förväntar sig, konsultera kollegor och bygga professionella partnerskap.

Dessutom handlar kommunikation inte bara om konversation: du måste vara en bra lyssnare som bryr sig om och förstår kundens mål, möjligheter och behov.

Kommunikation hjälper dig också att räkna ut personligheterna hos de människor du arbetar med, särskilt om du tror att deras livsstil och intressen kan användas för att förbättra projektet. Tänk på dig själv som en smart detektiv: gissa vad de vill innan de ens säger det och komma med lösningar som du tror att de skulle vilja.

Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt12 Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitektBildkälla: St. Clair Kitchen & Home av Antoinette Fraser

En intuitiv designer är drömmen för varje person som bryr sig om utseendet på sitt hem. När du har en sådan relation har du inte längre problem med att hantera ytterligare förfrågningar, begära budgetökningar eller planera oväntade möten.

Håll dig kreativ

Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt14 Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitektBildkälla: J. Grant Design Studio

Kreativitet är kärnan i en framgångsrik designkarriär. Tänk på det: var det inte det första som ledde dig till det här yrket?

Ändå är det inte lätt att vara kreativ inom inredningen: din uppgift blir inte så enkel som att välja färger och former som passar dig. Du förväntas dock ha din egen vision av klientutrymmet och få föreslår omedelbara lösningar på det.

Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt2 Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitektBildkälla: Alexandra Dixon Interiors

Förmågan är typ av “mystisk”, men det är också den största tillgången i ditt jobb. Det kommer aldrig att sluta lämna dig och det kommer alltid att finnas något nytt att föreslå för dina kunder.

Kort sagt, du måste ha din egen tolkning av inredningen, hålla koll på trender och sluta aldrig leta efter idéer.

Läs kundernas tankar

Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt 9 Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitektBildkälla: CID-interiör

Hur bekant är du med kroppsspråk? Kan du berätta för någon att de ljuger för dig eller att de rör sig nervöst? Berättar utseendet på dig om någon är uppmärksam eller att de är förvirrade och inte har någon aning om vad du pratar om?

Att veta allt detta kan verka omöjligt och meningslöst, men att kunna “läsa” mänskligt beteende är faktiskt en stor talang.

Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt13 Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitektBildkälla: Stonewood, LLC

Ibland beror din totala framgång inom design eller arkitektur på om du faktiskt har kunnat övertyga och förstå din kund. Dessutom är designers med uppskattningsförmåga och ett öga för detaljer de högst rankade (och mest betalda) designarna.

Investera i utbildning

Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt 7 Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitektBildkälla: Thompson Custom Homes

Utan att ta hänsyn till några få exempel är utbildning av hög kvalitet nyckeln till en framgångsrik karriär som inredningsarkitekt. Förutom den obligatoriska fyraåriga kandidatexamen kan du också överväga specialkurser eller en praktikplats i ett framgångsrikt företag med beprövad expertis.

Som praktikant kommer du verkligen till kärnan i en designers jobb: du använder din teoretiska kunskap för praktiska ändamål. och du kan mäta hur långt dina färdigheter kan gå. Att följa beprövade designers arbete visar den dagliga rutinen i din sfär och ökar din passion för framgång.

Kom ihåg att en examen är värdelös tills du använder den.

Följ trender och var konkurrenskraftig

Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt3-1 Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitektBildkälla: Dapa

En stor designer bör aldrig tappa fokus i sitt arbete, även om det innebär att ständigt göra förändringar och hålla ett öga på varje innovation.

Om du vill vara professionell, gå med i en designförening och delta i utbildningar och konferenser. Dra nytta av ny teknik och dra nytta av all information som kan förbättra ditt arbete.

Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt10 Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitektBildkälla: Grove Design Limited

Sociala medier är en kraftfull idékälla idag. Det är därför du bör göra din online-närvaro så aktiv som möjligt. Främja dina idéer och arbeta var du än kan och försök att använda marknadsföringsförmåga (nätverkande, blogga, branding, publicering, etc.)

Lägg till multitasking och samarbete i din lista över färdigheter

Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt 6 Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitektBildkälla: Inredning av interiörer – huvudkontor

Inredningsarkitekter har ett stort antal ansvarsområden som skiljer sig mycket från planering och omformning av möbler. Det finns många saker att fokusera på, varför du behöver arbeta med experter från olika områden (elektriker, arkitekter, målare etc.).

De förväntas ha kontroll över sina projekt och ha ett tekniskt öga för alla aspekter av jobbet. Det är just därför människor anställer designers istället för att köpa det första intressanta föremålet i en lådaffär.

Börja med dig själv

Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt11 Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitektBildkälla: Susan Fisher Photography och dk interiörer

Vill du utforma en plats som väcker en viss känsla? Börja med dig själv! Lär känna kunderna och försök förstå vad de verkligen behöver.

Fråga dig själv om ditt arbete verkligen är så bra som det borde vara, och använd psykologi och empati i ditt arbete.

En av anledningarna till att designers gör sitt jobb är att göra människor glada. Det finns ingen större glädje än att se människor älska ditt arbete och skapa en plats som kommer att inspirera människor i generationer.

Var uppmärksam på din yrkesetik

Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt5 Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitektBildkälla: Livstids konstruktion

Den professionella etik som vi känner dem från näringslivet är perfekt tillämplig i inredningen. När allt kommer omkring talar vi om ett yrke där en person tillhandahåller tjänster. och kunder litar uppenbarligen på sitt rykte för att mäta den troliga kvaliteten på vad de kommer att få.

Den gyllene standarden som varje designer strävar efter är att överträffa kundernas förväntningar och motivera deras förtroende.

Inget är perfekt

Ofullkomliga mönster är inte nödvändigtvis mindre vackra. Till exempel behöver ett rum inte vara perfekt för att se vackert ut och må bra.

Först och främst kan du inte lägga till / ta bort inredning, men något du känner och interagerar med. Det är därför ingen kan berätta vad en perfekt inredning är.

Dessutom saknar perfektion ibland personlighet. Det kan se underbart ut, men det kanske inte får dig att känna dig alls. Perfektion har en unik förmåga att försvinna när den eftersträvas. Så det är bättre att försöka skapa något som verkligen kan uppnås.

Det handlar om detaljer

Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitekt 4 Hur man blir en framgångsrik inredningsarkitektBildkälla: Perla Lichi Design

För att utforma en plats som kunderna vill ha den, måste en bra designer vara uppmärksam på varje detalj. Han måste vara din kreativa rådgivare, ansvariga partner och projektledare som vet hur han kan förvandla sina planer.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*