Home / Hem / Hur man blandar materialet i ditt hus

Hur man blandar materialet i ditt hus

När du väljer ett byggmaterial är det viktigt att beakta miljöpåverkan.

Det finns vissa principer som du kan använda som en guide som hjälper dig att välja konstruktionsmetoder och material.

Om du följer dessa principer och noggrant väljer vilka material du använder och hur du kombinerar dem kan du vinna mycket när det gäller värde och komfort i ditt hem och avsevärt minska miljöpåverkan.

Bild 1-3 Hur man blandar materialet i ditt hus
Bildkälla: Kaegebein Fine Homebuilding

När du väljer hållbara material är det bäst att minska hur mycket nytt material du behöver. Kom ihåg att renovera ditt befintliga hem istället för att helt riva det och bygga ett nytt – det är både billigare och mindre förorenande för dig.

Du behöver inte alltid ett stort hus, ibland ett mindre men mer noggrant designat hus som känns mycket mer bekvämt och användbart. Du kan också hjälpa till att skydda miljön genom att kasta icke-väsentliga ytor och välja material som inte kräver mycket underhåll – de håller vanligtvis längre och behöver inte bytas ut så fort.

Bild-2-3 Hur man blandar materialet i ditt hem
Bildkälla: Antique Building Materials Inc.

När du utformar ditt hus och bygger det, välj metoder som resulterar i en byggnad som lätt kan återanvändas eller modifieras vid behov.

Hörnen

Det finns någon form av regel för enfamiljshus som säger att ofta om det finns ett visst material på framsidan av hemmet, kommer du troligtvis att hitta det på sidorna. Så är inte alltid fallet, men om du letar efter det i husen omkring dig kommer du att upptäcka att detta är vanligare än du tror.

Bild-3-3 Hur man blandar materialet i ditt hus
Bildkälla: Carr Warner, arkitekt

Det finns dock situationer när vi ser en blandning av material. Vad du ser på framsidan är inte nödvändigtvis vad som ligger bakom hörnet. Kanske finns det en helt annan sak där. I situationer där detta är fallet sker det nästan alltid en övergång.

Du kan till exempel ansluta trä till glas, men att försöka ansluta glas till betong, till exempel, kräver en övergång av både estetiska skäl och möjliga byggproblem.

Förkroppsligad energi

När du bygger ett hus finns det inte bara en process, det finns många. Material och resurser måste skördas och brytas och bearbetas. De måste föras till byggplatsen och levereras till slutkunden.

Bild-4-3 Hur man blandar materialet i ditt hus
Bildkälla: Kvicksilvermosaiker

Allt detta är förkroppsligad energi, alla dessa processer förbrukar den. Denna typ av energi är vad du kan se när du tittar på ett hus, men det inkluderar inte processerna för att arbeta med byggmaterialet eller processerna för efterföljande bortskaffande.

Om du letar efter ett sätt att ändra mängden förkroppsligad energi är det första du behöver göra att titta på materialen och deras val, liksom de metoder och metoder du använder för att sätta ihop dem.

Olika material bär olika energi. Om du vill skapa en byggnad som inte har någon större påverkan på miljön måste du välja en permanent byggnad som du sedan kan anpassa.

Bild-5-3 Hur man blandar materialet i ditt hem
Bildkälla: Johns byggmaterial

Välj objekt som skapar en lugn aura

Vi människor har en koppling till naturen. Men när man tittar på material för inredning är det viktigt att komma ihåg att det finns sätt att ta naturen in i ditt hem. Detta kan göras på många sätt och en mycket viktig faktor att tänka på är din stil.

När du lyckas kommer du att upptäcka att de naturelement som du tar in dig ger dig en stark koppling till dig själv och får dig att känna dig avslappnad.

Bild-6-3 Hur man blandar materialet i ditt hus
Försumma inte kraften i trä som en finish

Trä är ett av de starkaste byggmaterialen du kan välja mellan. Det ger dig ett brett utbud av alternativ, från former och storlekar till finish, och alla uppnår olika effekter beroende på hur de kombineras och hur de smälter in i ditt hem. Av alla naturmaterial är trä det varmaste som kan tas in och mycket kan uppnås med det.

Bild-7-3 Hur man blandar materialet i ditt hus
Bildkälla: Root Resources & Company

Var uppmärksam på rummet där du slappnar mest av

När du försöker slappna av och förbereda dig för en dag sitter du utan tvekan i ett varmt bad i ditt badrum. Detta kommer att lugna både ditt sinne och din anda, och utomhus i ditt badrum kan bara förbättra känslan av lugn och ro.

Kolla in en bastu med torr värme – träväggarna finns av en anledning eftersom de förstärker effekten av freden du vill uppnå där.

Bild-8-3 Hur man blandar materialet i ditt hus
Bildkälla: Clay Construction Inc.

Naturligtvis är det ibland bättre – särskilt med växter och blommor

Numera finns det ett enkelt sätt att lysa upp varje rum utan att spendera mycket pengar och många människor förbiser det. Långt borta är de dagar då alla växter i husen var konstgjorda och ofta täckta med damm. Du hittar krukväxter i hem runt om i världen, vanligtvis de som kräver lite underhåll.

Detta är ett annat sätt att stärka din anslutning till naturen, och det kan också förändra den allmänna stämningen i ett rum om du gör det noggrant.

Bild 9-3 Hur man blandar materialet i ditt hem
Bildkälla: Lawrence och Gomez Architects

Minimalism är modern

Eftersom hur människor lever har förändrats mycket under de senaste decennierna kommer du att hitta många nya material som används kreativt och ger mycket intressanta effekter. Marmor, kakel och travertin är ytor som du kommer att märka överallt i moderna hem, och mattor är en stor visuell delare mellan två olika rum.Bild-10-3 Hur man blandar materialet i ditt hem
Bildkälla: Marvin Design Gallery Berkeley

Teknik går långsamt in i våra hem

Ofta kan det du inte riktigt ser vara mycket mer intressant än vad som är uppenbart. Detta är en av de ledande principerna i modern design. Teknik finns överallt och innovationer är ledande inom smartphones, datorer etc., och de har till och med kommit in i våra hem.

Dölj bakom det uppenbara hittar du smarta hem med enheter som termostater som du kan styra från din telefon, smarta belysningssystem som tänds när du går förbi dem och till och med köksredskap som du kan starta innan du lämnar kontoret.

Det här teknikområdet är en lyx i dessa dagar, men att föra in det i ditt hem kan modernisera ditt sätt att leva.

Bild-11-3 Hur man blandar materialet i ditt hus
Bildkälla: Glenn Layton Homes

Det breda utbudet av golvbeläggningar

För en tid sedan hade golven bara två alternativ: de hade antingen en matta eller de hade golvbrädor. Men med förändringarna i modernt formspråk och införandet av nya material kan du hitta material som kommer att hålla länge och ge otrolig komfort.

Bild 12-3 Hur man blandar materialet i ditt hem
Bildkälla: Jetton Construction Inc.

harts

Ett av de bästa sätten att lägga till ett hårt golv som inte är hal är att använda detta kemiskt tillverkade material. Det smälter samman med betong på sätt som du inte kommer att märka, att det faktiskt finns två olika material där, och resultaten är fantastiska.

Bild-13-3 Hur man blandar materialet i ditt hus
Bildkälla: Griffin Enright Architects

vinyl

Där det fanns linoleum fanns det nu vinyl. Mycket bekvämt, du glider inte på den och håller dina golv varmare än andra alternativ som keramiska plattor. I kombination med rätt inredningsdesign ser det extremt attraktivt ut.

gammalt trä

När man tittar på vilka designstilar som är tidlösa och alltid populära är vintage svårt att slå. Trä, som tidigare användes som pallar eller vinlådor, kan vara ett utmärkt golvmaterial som enkelt smälter in i vintage dekorationsstilar.

Bild-14-3 Hur man blandar materialet i ditt hus
Bildkälla: Rick & Cindy Black Architects

Gå inte överbord med färgerna

Hög kontrast ser bara bra ut i några få situationer och när det görs mycket bra. Under alla andra förhållanden är det mycket mer negativt än du vill. För att vara på den säkra sidan väljer du material med liknande färger eller väljer några färger som liknar och experimenterar med liknande färger. Detta bibehåller funktionaliteten och ger hela våningen ett intressant tilltal.

Neutrala färger är din vän

Du behöver inte välja glänsande färger från paletten. Det finns färger som brunt eller grått som kommer i mer nyanser än du kan föreställa dig och de smälter in i varandra för att ge dig ett fantastiskt utseende.

Bild-15-3 Hur man blandar materialet i ditt hus
Bildkälla: JAS designbyggnad

Försök att blanda material för en fantastisk interiör

Om du har många saker som du vill vara annorlunda, välj inte färger. Strukturer är mycket lättare att blanda när det finns många, men du bör också vara försiktig med dem.

Att välja väldigt olika strukturer kan leda till konflikter. Om du inte vill vara alltför dramatisk medvetet är det här platsen att gå. Du kan skaka upp vad du vill, men tänk på hur allt passar ihop.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*