Home / Hem / Här är några tips för en feminin heminredning
Här är några tips för en feminin heminredning

Här är några tips för en feminin heminredning

Innan vi börjar, låt oss klargöra att det finns en signifikant skillnad mellan flickaktiga och feminina utrymmen. Den feminina heminredningen är mer ädel och elegant och innehåller element som väcker glädje och harmoni. En sak som feminin heminredning verkligen inte är är ett rum fullt av rosa, fluffiga detaljer.

Feminina inredningsidéer fokuserar inte riktigt på det feminina könet: de använder krökta former, mjuka och ljusa färger och asymmetri. Därför kan feminina utrymmen vara lämpliga för alla som föredrar subtila toner och tysta och avkopplande miljöer. Hemligheten är att veta hur man kombinerar dessa specifika bekvämligheter med din redan planerade inredning.

Påverkan av feminin materia

Här-är-några-tips-för-kvinnliga-hem-inredning10 Här är några-tips-för-kvinnliga-hem-inredningBildkälla: Laura Wilmerding Interiors

En av de saker som kvinnliga utrymmen verkligen är kända för är olika tyger: de använder unika lösningar för möbler, gardiner, överdrag och flounces. Kvinnliga tyger känns igen av broderade detaljer, rika mönster, spetsar, sidenmoer och dekorativ satin.

Ibland räcker den här fantastiska kollektionen för att göra ett feminint uttalande när du har parat ihop den med rätt färg eller ett fantastiskt blommönster. Mönster förekommer på stora ytor (t.ex. gardiner) men appliceras i blygsam skala på mindre tygstycken (sänglinne, dukar etc.). Så länge de dekorativa utsmyckningarna matchar färgschemat är din feminina design mer än synlig.

Neutrala väggar

Här-är-några-tips-för-feminina-hem-inredning6 Här är några-tips-för-feminina-heminredningBildkälla: Autentiskt hem

Så länge du håller dem pastell och lugna kan väggar “tolerera” vilken färg som helst från din favoritlista. Till exempel kan en neutral palett dra nytta av vita, grädde eller beige toner som långsamt solbränns till jordbruna. Alternativt kan den feminina känslan berikas med ljus / medium nyanser av persika och skalinspirerad rosa. Gult, iögonfallande grönt eller blekt vatten är också bra idéer.

Om du vill att dina väggar ska se skimrande ut, belägg dem med metallisk eller pärlglans. Du kan också måla eller papperskonst, eller inspirera till ett traditionellt utseende med damast, blommor, ränder eller chinoiseriepapper. Samtida utseende kan å andra sidan uppnås med rutmönster och linnestrukturer.

spegel spegel på väggen där

Här-är-några-tips-för-feminina-hem-inredning9 Här är några-tips-för-feminina-hem-inredningBildkälla: Peg Berens Interior Design LLC

Finns det en kvinna som skulle vägra en stor spegel i sitt rum? Speglar är alltid välkomna; både för sin praktiska och dekorativa kraft och för det faktum att de reflekterar ljus och därför kan optiskt förstora även den minsta platsen.

Vi vet en sak säkert: kvinnor sparar inte pengar på speglar och de väljer alltid väggbrett eller högt, helst omgivet av en bländande vintagestel.

Hårdkantade och trämöbler

Här-är-några-tips-för-feminina-hem-dekor8 Här är några-tips-för-feminina-hem-dekorBildkälla: Heather ODonovan Interior Design

Ett feminint utrymme kan dra nytta av både naturligt och målat trä, särskilt de visuellt berikande mörka ytorna.

Till exempel är efterbehandlingen inte relevant för mörka bord med smala räfflade ben, men det kommer säkert att göra skillnad på ett glödande Tudor-bord som inte har en enda feminin funktion. När du är klar med de stora föremålen kan du lägga till ljus genom starkt målade, skrymmande föremål.

Att välja rätt möbler beror till stor del på din stil: om du letar efter en klassisk och traditionell plats, gå till rokokoelement eller kungliga viktorianska upptåg / reproduktioner. Å andra sidan, om du hade en idé för en bondgård eller stuga, fyll i utrymmet med bitar av spole, järn och målat flätverk.

För dig som vill hålla det säkert och modernt, rekommenderar vi smala föremål (helst gjorda av metall eller trä) och målade bitar för att få det att se mer ladylike ut.

Kvinnliga möbler

Här-är-några-tips-för-feminina-hem-inredning3 Här är några-tips-för-feminina-heminredningBildkälla: Kendall Wilkinson Design

Kvinnlig känsla kan uppnås med kurviga och lätta möbler: du kan till exempel använda en böjd soffa med böjda armstöd som sittplats i ditt sovrum. Schäslonger föredras också av kvinnor, särskilt den “föråldrade” enarmsdesignen som är typisk för sofistikerade damer från det förflutna.

Den feminina inredningen har mycket att göra med påverkan av europeisk inredning (t.ex. franska provinser) på grund av den böjda profilen, släta kanter och kreativ snidning som kvinnor tycker om.

Du kan också prova att köpa en enastående feminin bit eller använda en gammal böjd byrå för en pulverhandfat. Tillbehör kommer också att vara ett problem, så vi rekommenderar vintage mässingsbeslag och handmålade porslinsskålar.

asymmetri

Här-är-några-tips-för-feminina-hem-inredning7 Här är några-tips-för-feminina-hem-inredningBildkälla: SFGIRLBYBAY

Feminina utrymmen stöder utan tvekan “organiserat kaos” och asymmetri jämfört med den traditionella inriktningen av element. Tanken är att slumpmässigt få platsen att se ut som om det inte finns någon avsiktlig dekoration alls.

Det är därför du bör undvika att gruppera möbler och lägga till olika element som ser bra ut tillsammans. Snart kommer du att bli övertygad om att asymmetri är det bästa feminina nyckelordet du kan ha använt hemma.

Ljusspelet

Här-är-några-tips-för-kvinnliga-hem-inredning4 Här är några-tips-för-kvinnliga-hem-inredningBildkälla: Denyne designar

Ljusspelet är väldigt enkelt: låt mycket solsken bada rummet och studsa av reflekterande ytor. Att vara omgiven av ljus kommer att göra dig glad och positiv, men det kommer också att skapa en illusion av större utrymme.

Undvik också stora möbler som bryter balkarna. eller de som helt blockerar solljus från att träffa din spegel och återvända. Stora speglar är särskilt användbara i rum med små fönster eller svag belysning.

Ta bort alla tunga draperier för att få ljus inuti och välj lätta tyger med filmliknande och transparent konsistens. Om du fortfarande känner att det inte finns tillräckligt med ljus för att tillgodose dina behov, förstärka belysningen med ytterligare armaturer placerade på en plats där ljuset kan spridas ordentligt.

Utrustning

Här-är-några-tips-för-feminina-hem-inredning5 Här är några-tips-för-feminina-heminredningBildkälla: Rikki Snyder

Ett måste för varje kvinnligt rum är en stor och imponerande ljuskrona. Återigen beror valet på den tidigare implementerade lösningen, vilket innebär att rullnings- och kristallversioner går med traditionella teman, medan stugaversionerna ser bäst ut med italienska tole- och spolbelysning.

Samtida hem är mer ödmjuka i detta avseende och tolererar inget annat än en ljuskrona i trumhinnan eller moderna, centralt placerade rektangulära prismer.

Här-är-några-tips-för-feminina-hem-inredning11 Här är några-tips-för-feminina-heminredningBildkälla: Anka och skalor

Ett annat tillbehör att tänka på är mattor. Franska Aubusson, White Shag eller handgjorda blommönster är perfekta för att mjuka ditt golv. När du är klar med mattorna, leta efter en intressant lösning för dina bordsskivor: beroende på din budget kan du använda silver, porslin, alabast, lack, kristall eller till och med pärlemor.

Glöm inte när du inredar ditt badrum: varför inte göra duschen ännu trevligare med svala plastgardiner eller eleganta lampor? Dessutom behöver ett badrum inte vara neutralt! Det kan vara rätt ställe att applicera toner av din favorit vinröda nyans.

Många blommor

Här-är-några-tips-för-kvinnliga-hem-inredningBildkälla: Alex Amend Photography

Blommor är ett tidlöst dekorativt trick som alltid ger friskhet till ett rum. Blommor ser bra ut på skrivbord, matbord eller i fönstret. Faktum är att de ser underbara ut var som helst med ingenting annat än en enkel vas eller murarburk.

personlighet

Här-är-några-tips-för-feminina-hem-inredning2 Här är några-tips-för-feminina-hem-inredningBildkälla: Horchow

Experimentera med djärva färger och sätt dina egna personliga accenter. Kasta fluffiga kuddar med kreativa mönster eller lägg till en intressant samling detektivromaner under soffbordet. Naturälskare uppmanas till och med att skapa sina egna mättade växter. Oavsett vad det är, se till att du väljer en favoritfärg som verkligen liknar din stil och personlighet.

Här-är-några-tips-för-kvinnliga-hem-inredning12 Här är några-tips-för-kvinnliga-hem-inredningBildkälla: Space alchemy inredningsdesign

Även om feminina utrymmen strävar efter neutrala system behöver det inte betyda att du inte ska lägga till färg. Djärva och kontrasterande detaljer ökar rummets estetik och kan se underbart ut i pastellfärger.

Försök ändå att inte överdriva det och applicera den livfulla nyansen på en enda större yta (golv, gardiner eller accentväggar) eller genom små tillbehör. Att accentuera är också möjligt med en enda matta eller matta som kan markera ett mörkt rum eller ge liv till ett ljust rum.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*