Home / Hem / Hallväggdekorationsidéer för ditt bekväma hem
Hallväggdekorationsidéer för ditt bekväma hem

Hallväggdekorationsidéer för ditt bekväma hem

När det gäller att dekorera interiören i våra hem ignorerar vi ofta korridorer till förmån för mer traditionella utrymmen. Men när en hall är snyggt inredd kan det verkligen hjälpa till att föra samman hela huset.

Medan många korridorer kanske inte har mycket naturligt ljus kan de fortfarande se bra ut om de får mycket inredning och kärlek från husägaren.

Här är några bra idéer för korridorväggdekorationer som du kan skriva ner och följa för att lägga till ännu mer spänning i ditt hem.

Ge det ett lager färg

Hall-vägg-dekoration-idéer-för-ditt-bekväma-hem-12 hall-vägg-dekoration-idéer för ditt-bekvämt-hem

Du har nog hört att färg kanske är det bästa och billigaste sättet att uppmärksamma alla inredningsutrymmen. Detta stämmer definitivt oavsett vilket rum som målas, och det är också en av de bästa idéerna för korridorfärg. Eftersom en korridor sannolikt saknar mycket naturligt ljus målar du den i en ljusare färg eftersom detta gör att korridoren kommer att se bredare ut än den faktiskt är.

Välj rätt färgschema

Hall-vägg-dekoration-idéer-för-ditt-bekväma-hem-9 hall-vägg-dekoration-idéer för ditt-bekvämt-hem

Att välja rätt färgschema för din hall är oerhört viktigt eftersom första intryck för många människor verkligen gör skillnad. Om du vill ha mer neutrala färger känns korridoren definitivt luftig och lätt. Du bör dock överväga färger som gula, rosa, blå, gröna och andra pastellfärger för att skapa en lyckligare känsla. Dessutom är det mycket lättare att arbeta med sådana färger på lång sikt.

Hall-vägg-dekoration-idéer-för-ditt-bekväma-hem-11 hall-vägg-dekoration-idéer för ditt-bekvämt-hem

Om du har bitar från en viss period som du vill visa upp i din hall, överväg att använda ett färgschema som är nedskuren. Dessutom kan du också använda färg eller tapeter som är rikt mönstrade i områden som urtag, hörn, ovanför dado-skenan och i trappor med en djärv trapplöpare.

En annan bra idé är att hänga upp ett arrangemang av dina favoritvykort, inramade foton eller utskrifter. Du kanske också vill sätta ett konsolbord i hallen och sätta en krukväxt i en ljus färg på den.

Se alltid till att allt är rent och snyggt

Hall-vägg-dekoration-idéer-för-ditt-bekväma-hem-8 hall-vägg-dekoration-idéer för ditt-bekvämt-hem

En av de viktigaste sakerna med en hall är att alltid se till att den alltid är snygg, snygg och fri från röran. Detta kan hjälpa till att förhindra röran, skador och olyckor. Överväg att använda filtförvaringslådor för föremål som skor, samt en anslagstavla som kan hängas på väggen.

VAR SÅ PRAKTISK SOM DU VILL VARA

Hall-vägg-dekoration-idéer-för-ditt-bekväma-hem-13 hall-vägg-dekoration-idéer för ditt-bekvämt-hem

Var så praktisk som du vill när du dekorerar din hall. Om du till exempel vill att ett visst ämne ska presenteras kan du presentera det ämnet så ofta du vill. Presentera dina artiklar istället för att dölja de flesta av dem.

Lägg till ett fokus av arkitektoniskt intresse

Överväg att installera sidospår i din hall som en form av arkitektoniskt intresse och karaktär. Detta sparar dig från att lägga till hyllor eller väggbeklädnader av något slag.

Förvandla din hall till ett konstgalleri

Hall-vägg-dekoration-idéer-för-ditt-bekväma-hem-7 hall-vägg-dekoration-idéer för ditt-bekvämt-hem

Din hall kan vara ett bra ställe att visa foton och konstverk som har särskild betydelse för dig och hela din familj. Medan du kommer att vara den som ser detta för det mesta, kommer besökare i ditt hem utan tvekan att njuta av den personliga touch som du har gett just detta utrymme.

Häng upp dina hattar

Vägghängen är också ett utmärkt tillskott till korridorerna eftersom de kan hålla saker som hattar, väskor etc. inom räckhåll.

RAKT OCH SMALT ÄR PERFEKT … FÖR EN BORD

Om du planerar att sätta ett bord i en hall, se till att toppen är så rak och smal som möjligt. Inte bara skulle detta vara ett bra ställe att släppa saker som solglasögon och nycklar, men du kan också lägga blommor och ett foto eller två här för att ge lite värde till rummet.

SPEGEL!

Hall-vägg-dekoration-idéer-för-ditt-bekväma-hem-4 hall-vägg-dekoration-idéer för ditt-bekvämt-hem

När du hänger en överdimensionerad spegel på rätt plats i hallen, skapar det en illusion att det finns mer djup än det finns.

HÄNGA EN ENKEL FOTOGRAF

Hall-vägg-dekoration-idéer-för-ditt-bekväma-hem-3 hall-vägg-dekoration-idéer för ditt-bekvämt-hem
Bildkälla: 1: a alternativet

Hitta ett foto som säkert kommer att ta fram det mesta av varje utrymme i ditt hem och hänga det i din hall. Att placera denna typ av foto på en heltäckande vägg räcker precis för att göra rummet helt fantastiskt.

ANVÄND KUDDER

Detta görs bäst i korridorer som är mindre. Ofta hjälper kuddar som har volanger eller rör i att få mest uppmärksamhet.

MAXIMERA UTOMRÅDET SOM MÖJLIGT

Hall-vägg-dekoration-idéer-för-ditt-bekväma-hem-5 hall-vägg-dekoration-idéer för ditt-bekvämt-hem

Om du arbetar med en större hall kan du förvandla den till någon form av mini-utrymme genom att lägga till hyllor och till och med sittplatser.

GÖR HALLWAY FUNCTIONAL

Hall-vägg-dekoration-idéer-för-ditt-bekväma-hem-6 hall-vägg-dekoration-idéer för ditt-bekvämt-hem

För en hall, särskilt en som ligger nära en entré, är det viktigt att någon form av funktionalitet är associerad med den. Överväg till exempel att lägga till ett par kappkrokar eller göra dem till ett smutsrum för att förvara skor när du går in i huset.

SLUTGILTIGA TANKAR

Hall-vägg-dekoration-idéer-för-ditt-bekväma-hem-10 hall-vägg-dekoration-idéer för ditt-bekvämt-hem

Hallar brukar betraktas som främsta platser i vilket hem som helst, eftersom de leder dig till praktiskt taget alla rum i själva huset. Det är desto viktigare att dessa rum är utformade korrekt.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*