Home / Hem / Häftiga sovrumsmöbler för tonåringar
Häftiga sovrumsmöbler för tonåringar

Häftiga sovrumsmöbler för tonåringar

Du kan inte behaga ett barn varje gång, eller hur? Detta gäller särskilt för tonåringar och sovrumsmöbler för tonåringar som vet hur humörliga deras pubertetsår kan vara.

Först och främst är tonåringarna inte säkra på hur de vill att deras personligheter ska vara, så vi kan inte förvänta oss att de vet samma sak för sina rum.

Att försöka införa en intern upplösning leder ofta till hatligt beteende, och som förälder är det sista du vill att väcka djuret i dig.

Coola sovrumsmöbler för tonåringar11 Coola sovrumsmöbler för tonåringarBildkälla: Anne Becker Design

Det är dock dags att inreda ditt rum och du måste hantera det så bra du kan. På grund av din ålder kan du inte bara anta att du vet hur coola tonårssovrumsmöbler ser ut, och om du inte vill följa deras ständigt föränderliga planer måste du lita på några universella tips som andra föräldrar har föreslagit:

Följ inte dem blindt, låt dem säga vad de har att säga

Häftiga sovrumsmöbler för tonåringar1 Häftiga sovrumsmöbler för tonåringarBildkälla: Hollub Homes

Vad får dig att tro att de inte kommer att föreslå en smart lösning? När allt kommer omkring har de blivit större än du och hanterar teknik på sätt som du inte ens kan föreställa dig.

Ännu bättre, varför tror du att de inte kommer att ta ditt råd? Som föräldrar leder du dem genom de mest turbulenta och osäkra tiderna, och de kan lika lätt lita på dina möbelförslag.

Detta beror naturligtvis på deras oberoende och personlighet, så du måste ge deras kreativitet det första försöket.

Faktum är att upplevelsen sannolikt kommer att hjälpa dem att utveckla organisations- / designfärdigheter som de inte ens visste att de hade, eller om inget annat, för att säkerställa en plats de gärna tillbringar sin tid.

Det betyder inte att du måste ha din dotter måla sitt rum i svart, det betyder helt enkelt att du måste ta hänsyn till de saker hon säger.

Ett utrymme med flera syften

Coola sovrumsmöbler för tonåringar2 Coola sovrumsmöbler för tonåringarKälla: Fritid

En tonåring behöver mer än en plats att sova. För honom / henne är rummet deras studieplats eller helt enkelt en favoritlounge för sina bästa vänner (kom ihåg att relevanta undersökningar har visat att en tonårs favoritrumsdekoration är en affisch av hans / hennes vänner).

Därför måste rummet ha en rik och sofistikerad social aspekt så att barnet kan visa sin sanna personlighet framför andra människor. För att vara mer specifik är det de syften som du måste tänka på i rummet:

 • Sovrum
 • Studieområde
 • Mötesplats för vänner och besökare

Arbetsplats

Coola sovrumsmöbler för tonåringar3 Coola sovrumsmöbler för tonåringarBildkälla: McQuin Partnership Interior Design

De kommer alltid att vara dina söta små barn, men så småningom kommer de att få sina egna sysslor, uppdrag eller till och med jobb.

Du måste ge dem ett utrymme att arbeta i, även om det bara betyder ett skrivbord, en bekväm stol och några hyllor med relevant litteratur.

Om du känner att det inte finns tillräckligt med utrymme för detta, överväga ett väggmonterat hopfällbart skrivbord eller ett universalskrivbord som fungerar som ett bord.

En bra idé är att ta en tippbädd eller lyfta den under vilken du redan behöver placera arbetsområdet. Gör det så privat och personligt som möjligt eftersom det är en av dina tonårs prioriteringar.

Var kreativ med minne

Coola sovrumsmöbler för tonåringar14 Coola sovrumsmöbler för tonåringarBildkälla: Pal + Smith

Om det finns en allmän funktion som beskriver alla tonåringens sovrum är det ökänd röra. Tonåringar vet hur man gör en röra, och de gör det med sådan professionalism att det tar evigt att städa upp.

En av anledningarna till att detta händer är på grund av den enorma högen med personliga saker som de inte har plats för, och åtminstone kan du föreställa dig det i förväg.

Vi rekommenderar att du optimerar dina lagringslösningar, t.ex. B. inbyggda förvaringssängramar och dolda lådor, justerbara hyllor, memo-kort eller större skrivbord. Dina barn kommer att vara mycket tacksamma!

Bli kreativ med belysning

Coola sovrumsmöbler för tonåringar13 Coola sovrumsmöbler för tonåringarBildkälla: Lux dekor

Det finns inget behov av att diskutera vikten av belysning eftersom det gäller alla möjliga rum och vardagsrum. Vi fortsätter dock att tro att vikten av belysning måste belysas för en tonåring.

Ungdomar gillar speciella och intressanta effekter och är inte nöjda med traditionell belysning. Man måste komma ihåg det.

Tänk djärvt efter väggarna

Coola sovrumsmöbler för tonåringar4 Coola sovrumsmöbler för tonåringarBildkälla: OMNI Interiors

Som vuxen kanske du föredrar en ren och tyst plats att koppla av, men så är inte fallet med dina tonåriga barn. De vill att deras väggar ska vara levande och fulla av energi, och de bryr sig inte om de djärvaste, minst förväntade färgidéerna. Här är de lösningar de föredrar:

 • Ljusa färger
 • Du kan måla väggar själv
 • Favoritdekaler med coola ordstäv
 • Graffiti och specialmålning för dina urbana idéer
 • Neonbokstäver och markeringsskyltar

De kommer inte att ge upp sina affischer så planera framåt

Coola sovrumsmöbler för tonåringar5 Coola sovrumsmöbler för tonåringarBildkälla: Cathy Morehead

Påminner det dig inte om din egen barndom? Vi hade alla våra favoritsångare, band och filmstjärnor och av någon okänd anledning trodde vi att vi skulle må bättre med deras leende ansikten hängande över våra huvuden.

Många saker har förändrats sedan dess, men den vanan har inte förändrats. Om du inte vill att din tonåring ska skada väggar som de brukade, ta ett avancerat tillvägagångssätt och häng upp affischer i svala, billiga ramar.

Lösningen är en vinn-vinn-lösning: väggarna förblir rena och solida och affischen ser ännu bättre ut. Du kan även köpa ett speciellt magnetkort för affischer som håller dem på en enda vägg.

Madrassens kvalitet är din prioritet

Coola sovrumsmöbler för tonåringar9 Coola sovrumsmöbler för tonåringarBildkälla: Helen Ford Design

Tonåringens kropp utvecklas fortfarande, så du måste förse dem med en ortopedisk madrass som håller ryggen i rätt form.

Naturligtvis bör längden och storleken i allmänhet väljas utifrån dess utseende, helst större, för att inte ersätta den när barnet växer. Detta innebär automatiskt att du bör välja en större säng till att börja med.

Taktila texturer används för komfortändamål

Coola sovrumsmöbler för tonåringar6 Coola sovrumsmöbler för tonåringarBildkälla: Wendy Resin Interiors

Rummet måste kännas bekvämt och säkert, och det finns ingenting som släta tyger och texturer. Här är några bra idéer:

 • Flockade sammet tapeter
 • Mattor av fuskpäls
 • Tunga gardiner som delar upp rummet
 • Plysch sängkläder
 • frans
 • Färgglada och mjuka kuddar

Anpassa med ett tema

Coola sovrumsmöbler för tonåringar7 Coola sovrumsmöbler för tonåringarBildkälla: Konsultföretaget Inc.

Att välja ett ämne innan den officiella början på sökandet efter perfekta möbler gör arbetet mycket enklare. Beroende på deras hobbyer och intressen kan ditt barn redan ha vissa preferenser.

Fråga dem och se om de vill ha en idrottsplats, rockbandgarage, filmpark eller skog. Alla idéer de har kommer att hjälpa, men du måste hålla inredningen enkel på något sätt eftersom de sannolikt kommer att växa ut ur deras ”glömda slott” scen.

Det måste finnas en snygg anteckning, till exempel en välsorterad bokhylla. När din tonåring växer börjar de ersätta leksaksbilarna med böcker eller rockstjärnaffischer med minnesvärda foton.

För att göra det kort; Välj ett ämne som enkelt kan ersättas med ett enklare.

Glöm inte din tvätt

Vi har redan pratat om hur röriga tonåringar kan vara, och detta är särskilt irriterande när deras smutsiga tvätt ständigt dyker upp på golvet eller möblerna.

Vi säger inte att detta fungerar 100%, men du kan åtminstone försöka få in tvätten lättare i tvättkorgen. Som ett exempel kan du lägga en sval tvättkorg i hörnet, antingen målad med svala färger eller dekorerad med grafiska tryck.

En annan bra idé är att investera i en närliggande korg som ser ut som ett basketnät. Ser? Idéerna är bara oändliga!

Köp från en pålitlig men prisvärd leverantör

Coola sovrumsmöbler för tonåringar10 Coola sovrumsmöbler för tonåringarBildkälla: Kerrie L. Kelly

Låt oss nämna Ikea och Craigslist – detta är de första stoppen i shoppingprocessen för tonårsmöbler eftersom de erbjuder prisvärda, moderna och snygga alternativ som är perfekta för alla tonårsstämningar.

Dessutom presenteras deras bitar på ett sätt som inspirerar bra idéer, som Ikeas Billy-bokhyllor och fantastiska sneakerdisplayer.

Häftiga sovrumsmöbler för tonåringar12 Häftiga sovrumsmöbler för tonåringarBildkälla: Lysande belysning

Då är Craigslist den bästa unika idéleverantören och det är förmodligen det enda stället du kan hitta autentiska gatuskyltar, scenbelysning, skeppshjul etc.

Du kanske inte gillar dessa bitar eller uppskattar att det finns några tillgängliga på marknaden, men en humörig tonåring är ofta besatt och fast besluten att få dem.

En annan bra kedja är Pottery Barn Teen, enklare med sina lösningar, men definitivt prisvärd.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*