Home / Hem / Gungstol Idéer
Gungstol Idéer

Gungstol Idéer

Gungstol Idéer

Letar du efter en möbel som du kan lugna dina nerver på nolltid? Titta inte längre än en gungstol!

En berömd målning i Musée d’Orsay i Paris kallas ”Arrangement in Grey and Black No. 1” men är bättre känd som Whistlers mor. Oljemålningen på canvas av den amerikanskfödda målaren James McNeill Whistler 1871 visar “Mama” ser ganska obekväm ut på en trästol med fötterna på ett upphöjt block.

Hur vet jag vilken storlek gungstol jag ska köpa?

Vi tackar alla James och Anna för deras bidrag till konsten, men Anna Whistler var kort i storlek och behövde därför en stol som passar bättre för sin storlek. Det är för sent för dem, men människor som köper en gungstol idag kommer att få tipsen i den här artikeln användbara.

Den genomsnittliga personen kommer att kunna passa in i dessa stolar Genomsnitt mellan 26 och 30 cm bred och 32 till 37 cm djup. De som är över normal vikt och höftstorlek bör överväga en skräddarsydd stol.

Viktigare är en persons Benlängd som måste nå golvet medan du sitter för att skapa det milda trycket för att börja den mjuka rörelsen fram och tillbaka. Kortare människor (5 ’till 5’5′ ‘) vill välja en sitthöjd på 16 tum. Höga människor över sex meter kommer att vara bekväma i ett säte som är 17,5 tum långt, medan de däremellan behöver en sitthöjd på 16 till 17 tum.

En hög eller låg rygg är en fråga om preferenser och kom ihåg att stolens vikt varierar från cirka 15 pund. till 50 kg. beroende på material.

Vad är det bästa materialet för en gungstol?

För att svara på den här frågan måste du först ta itu med faktorer som hjälper dig att välja. Till Gungstolar utomhusDen viktigaste faktorn är hållbarhet och hur de tål solljus, vind och regn. Grundläggande komfort och pris är sekundära.

Faktorer som påverkar Inomhus rocker är mer involverade och inkluderar val av klädsel, stolstyp, vikt, pris och viktigast av allt komfort. Om du är kung i huset och din partner är drottning, kommer en plysch, “skön” vippstol att vara tronen i ditt rike.

Här är några materiella alternativ:

 • Gör tonåringar som gillar att festa? – Gungstolar av plast

Utomhusmöbler av plast tillverkade av formsprutning är billiga och rikliga. Plastbord och gungstolar upptar sannolikt poolerna och uteplatserna i de flesta amerikanska hem. Medan vatten- och rostbeständig, de kommer att blekna i färg och så småningom blir sprött, särskilt när de utsätts för UV-strålar från solljus. Men de är fantastiska för fester och lätta att byta ut om din tonårsfest går ur hand.

 • Har du en katt med klor? – HDPE gungstolar i trä

Högdensitetspolyeten, eller HDPE, är ett återvinningsbart syntetiskt harts (plast) som kan formas till ett material som ser ut som trä. Det kan göras till möbler av hög kvalitet som är hållbara och Mycket motståndskraftig mot vind och vatten. Underhåll är enkelt med diskmedel, vatten och en villig tonåring som behöver lite hushållsarbete. Det kan också vara dyrt, men det låga underhållet, den långa livslängden och det faktum att “Fluffy” inte brukar använda det som en skrapstolpe gör HDPE till ett attraktivt alternativ för en gungstol.

 • Stora drömmar men lite pengar? – Gungstol barrved

Exempel på barrträd är Douglas gran, cederträ och rödved, men tall är mest populär för möbler. Tall är riklig och billig, men det är det Vädret inte lika bra som utemöbler. Lacket ger ett visst skydd mot elementen, och regelbundna fläckar bör hjälpa till att bibehålla dess utseende. Bristen på hållbarhet och motstånd motverkas av priset. Det är Ett utmärkt val för en lättanvänd gungstol inomhus.

 • Letar du efter robust och traditionellt? – Gungstol hårt träslag

Exempel på lövträ är Lönn, mahogny, ek, teak och valnöt. Som namnet antyder är lövträd mer hållbara och svåra att repa och bulka än barrved. du kräver målning och färgning för utomhusbruk. Lövträd är dyrare än barrträd, men ett mycket bättre val för gungstolar. De erbjuder robusta och bekväma sittplatser i traditionella och moderna stilar.

teak, samma lövträ som används för yachter och yttre däck har fantastisk hållbarhet och vattentålighet på grund av dess höga oljeinnehåll. För en gungstol som används inne eller ute är teak bättre än andra hårda eller mjuka träslag. Nackdelarna är att det är lite svårt att underhålla och om det lämnas ensamt coch utveckla en silverliknande patinaträfärgen är det enda alternativet och som förväntat dyrare.

 • Tillbringar du varma sommarnätter med kall saft på din veranda? Wicker gungstolar

Liksom inget annat material påminner en korgsvampstol om de varma nätterna på verandan i ett södra plantagehus. Robust och lätt, det är lätt att flytta, men det är det lätt skadad, vilket gör att fibersträngarna faller ut gör det snabbt till ett lämpligt tillskott till skräpstapeln. Naturligt flätverk och antika rottingartiklar kan vara dyra. Låt dig inte luras av billiga plastflätor som finns i lågprisbutiker. Precis som tall är vilken som helst korgstol som bäst för inomhusutrymmen med lätt användning.

Vilken typ av gungstol passar mig bäst?

Det dubbla valet mellan en hög eller låg gungstol är lätt jämfört med att välja den stolstil som pryder ditt vardagsrum. Möjligheten att klädsel med ett nästan obegränsat urval av mönster och tyger måste övervägas.

Låt oss titta på några populära stilar för att begränsa din radioknapp:

 • Traditionell gungstol – Den traditionella gungstolen är den vanligaste och oftast billigast. Basic Rocker har klarat tidens test och kompletterar alla rum i ett antal mönster. Varelser med tassar och svansar kommer snart att lära sig att ta sig en liten tupplur bort från denna typ av gungstol
 • Segelflygstol – Segelflygaren har mer rörliga delar med en uppsättning spakar och gångjärn som låter dig gunga på en jämn köl. Det sparar utrymme än en traditionell stol och är bekvämare, men det är troligt att det inte fungerar. Det är också dyrare.
 • Våren gungstol – Om du lägger till några robusta fjädrar i glidflygplanet har du en blandning av traditionella och glidande stolar. Din gungning lyfter upp dig lite i en bågrörelse som stöds av de monterade fjädrarna. En hybrid i pris, med kostnaden mellan det traditionella och segelflygplanet.
 • Vridbar gungstol – Vi blir mer och mer komplexa med en vridbar gungbräda som ger möjlighet att rotera i en 360 ° cirkel medan du gungar. Det är dyrare och risken för att det går sönder ökar exponentiellt, beroende på antalet barn som behandlar det som en liten karusell.
 • Liggande gungstol – Vippan är den enda typ av stol som fungerar som en tron ​​som hushållets chef kan koppla av på när han regerar kvarteren. Efter att ha gungat försiktigt i några minuter, dra i denna spak (eller tryck på en knapp) och luta dig tillbaka i perfekt läge för en lång tupplur. Det är högst upp på prislistan.

Är gungstolar bra för min hälsa?

Alla bör förstå hälsoriskerna med en stillasittande livsstil nu. Den goda nyheten är att rocka är långt ifrån en ledig aktivitet. Rocking har potential att göra det Minska ångest och stress, öka blodcirkulationen, förbättra den allmänna balansen och lindra ryggsmärtor. När mamma sjunger en tyst vaggvisa i gungbrädet kommer det snart att lugna ett skrikande barn. Det ensamma kommer att förbättra hälsan hos alla andra i huset.

Kommer en gungstol att skada mattan?

En traditionell gungstol Med tiden eroderas allt jordmaterial bortsett från marmor eller hårt laminatgolv. De glider också medan du svänger och gör mer skada på en matta. Skador kan undvikas genom att välja en annan typ av vippa och eventuellt ha en barriär mellan stolens botten och mattan.

Det finns en sista överväganden som vi inte kan ge råd om. På det här sättet bestämmer du och din partner vem som styr fjärrkontrollen till din 60-tums HDTV i dina sida vid sida rockare. Svaret kommer sannolikt att stänga av TV: n och fundera över livets djupare problem medan du försiktigt gungar fram och tillbaka.

DIY Vintage målade gungstolar | Målade gungstolar.
helt enkelt vintage ... av Suzan: EN ROCKING CHAIR MAKEOVER! | Vintage.
Avery Howell möbler | Stol makeover, gungstolar av trä.
Möbler Gör om | Målade gungstolar, Gamla gungstolar, Diy.
Pin av Beulah Laster på Sacred Quiet at Home | Gamla gungstolar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*