Home / Hem / Grönt kök: idéer, dekor, gardiner och tillbehör
Grönt kök: idéer, dekor, gardiner och tillbehör

Grönt kök: idéer, dekor, gardiner och tillbehör

I synnerhet grön köksinredning blir allt populärare hos husägare, men bara så länge de vet hur man kombinerar rätt nyanser.

De flesta gillar grönt eftersom det ger dem energi, men sanningen är att den här färgen kan vara ganska lugnande.

Låt oss analysera följande scenario: du dekorerar ditt nya kök och helst vill du välja gröna köksskåp, gröna kökstillbehör eller något annat element i denna fantastiska färg. Paletten är ganska svår att avrunda, och det finns många val som kräver dubbeltänkande.

För dem som bara målar om ett kök blir det naturligtvis mycket lättare eftersom utmaningen sannolikt kommer att vara ommålning av gröna köksväggar. Det är därför vi ofta stöter på enkla gröna och vita kök utan onödig färgmanipulation.

Uppdaterad-Antik-Clapboard-Style-Summer-House-by-Benson-Interiors-Inc.  Grönt kök: idéer, dekor, gardiner och tillbehörBildkälla: Benson Interiors, Inc.

När du tänker på flera gröna kökidéer är det första du ska göra att välja den nyans av grönt som du gillar mest. I slutet av dagen är det du som tillbringar större delen av tiden i det här köket. Så om du vill ha ett par djärva gröna köksgardiner, skaffa dem!

Grön köksdekor – grunderna

Farm-Cottage-by-Rosewood-Custom-Cabinetry-Millwork-2 Green Kitchen: Idéer, dekor, gardiner och tillbehörBildkälla: Rosewood Custom Cabinetry & Millwork

En specifik designplan är mer lämplig för både byggande och ombyggnad av kök. De flesta målarföretag har idag detaljerade webbplatser där du kan hitta information. Granska och jämföra olika gröna samlingar och höra professionella rekommendationer om hur du använder dem. Välj de färger du gillar och kontakta en målare för att ordna detaljerna.

Capital-Hill-Area-Remodel-by-Houseworks-Construction-Company-2 Green Kitchen: Idéer, dekor, gardiner och tillbehörBildkälla: Husbyggnadsföretag

I alla fall, från att bygga väggar till att välja rätt gröna köksmattor, kan en målare hjälpa dig att fatta rätt beslut. Du kanske inte har samma smak- eller arrangemangsidéer, men han vet säkert hur du anpassar de färger du väljer eller hur du sparar några dollar på ditt konto.

Samtida-vitt-kök-med-ett-stänk-grönt-av-design-A-Space-kök-sovrum-interiör Grönt kök: idéer, dekor, gardiner och tillbehörBildkälla: Designa rymdkök, sovrum och interiörer

Målare kan göra gröna köksstolar till en bråkdel av priset – en idé du antagligen gav upp innan du spenderade en förmögenhet på nya möbler. En bra målare rekommenderar säkert att du väljer några färger och håller fast vid dem för att se hur du känner för var och en av dem.

Varför grön Den här färgen är ett intuitivt val för naturälskare med små och livliga kök. Nyanser som är svalare (t.ex. pistasch eller mynta) är perfekta för gröna och vita kök med trä accenter, och de reflekterar ljuset bättre än du kan föreställa dig.

Belmont-Conservation-Prairie-Home-by-Greenbrook-Homes Grönt kök: idéer, dekor, gardiner och tillbehörBildkälla: Greenbrook Homes

Om ditt kök är mörkare kan du överväga en grön köksö för att lysa upp den. Vi rekommenderar också Ball Green av Farrow och Ball and Mint Condition av Sherwin Williams för dem som vill hålla sig i trend.

Kök ser också bra ut med limegrön, speciellt när rummet är dyster och måste väckas. Ljusgrönt gör köket till ditt barns favoritrum. expandera den visuellt; och gör det extremt välkomnande för gäster och familjemedlemmar.

Bright-Lime-Green-by-McKinney-Photography Grönt kök: idéer, dekor, gardiner och tillbehörBildkälla: McKinney Photography

Det kommer naturligtvis att finnas de som skulle välja en mörkare nyans för sitt kök. I det här fallet rekommenderar vi mellantoner som Leaf av Benjamin Moore eller Green Apple av Martha Stewart.

Båda tonerna ser retro och roliga ut och ger det livlösa köket nästan samma stämning. Ett ännu mer levande alternativ är Spring Leaf – en lera som definitivt gör jobbet i upptagna kök.

Traditional-Kitchen-by-copperbasinhomes Grönt kök: idéer, dekor, gardiner och tillbehörBildkälla: Copperbasinhomes

För att lägga till mer drama, gå till smaragdgrönsaker som vår Pantone årets färg. Dessa färger är djärva och intensiva, vilket gör dem perfekta för gröna och vita kök med metallacenter och rostfria vitvaror.

The Once Upon A Time-lösningen, som är perfekt för terrakottagolv och tunnelbanor på väggarna. Designern Miles Redd, som inspirerades av honom, designade moderniseringen av sin lägenhet i New York genom att införa smaragdgrön.

Samtida-vitt-kök-med-ett-stänk-grönt-av-design-A-Space-kök-sovrum-interiör-1 Grönt kök: idéer, dekor, gardiner och tillbehörBildkälla: Lori Dennis, ASID, LEED AP

En annan färg som fungerar mycket bra med grönt är gul. Båda färgerna uppskattas mycket av Feng Shui och garanterar balans och välbefinnande i köket. Det är dock inte särskilt viktigt att dosera dem korrekt så att du inte känner dig överväldigad.

När det gäller köksinredning är balans allt, enligt allt Home Fix Planet. Green spelar en ledande roll för att skapa balans eftersom det spelar bra med varma och svala toner, släpper ut en positiv och lugnande energi och är bra i flera veckor vart du än väljer att applicera den.

Grön på marken

Presidio-Heights-Kitchen-by-Moroso-Construction Grönt kök: idéer, dekor, gardiner och tillbehörBildkälla: Moroso konstruktion

Varför inte sprida den färska gröna locken på golvet? På detta sätt ökar du den energiska känslan i din design och njuter av den med alla dina sinnen när du lagar mat. Mintgröna golvplattor ser bara bedårande ut i snygga kök eftersom de kontrasterar färgerna och mönstren i dina moderna verktyg och gör att utrymmet känns större och renare.

Det gröna-vita-vanilj miraklet

Crisp-Architects-by-Crisp-Architects Grönt kök: idéer, dekor, gardiner och tillbehörBildkälla: Rensa arkitekter

Pastellfärgade konstverk ser lika bra ut i köket som i badrummet. Så låt ditt magiska arbete på dig! Gör köket livligare och mer charmigt med en fängslande mynta-vaniljkombination. Ett bra sätt att göra detta är att installera krämiga, nyckfulla möbler för din mynta, särskilt om du är en naturälskare.

Grönt med eleganta och sjaskiga pasteller

Bailie-Scott-House-kök-av-British-Standard-by-Plain-English Grönt kök: idéer, dekor, gardiner och tillbehörBildkälla: Brittisk standard från vanlig engelska

Kommer du ihåg charmen med din mormors vintagekök och all den lumpiga, eleganta atmosfären med dess kraft? De stoppade möblerna, trä- och råbjälkarna och andra detaljer på bondgården tar en sekund att ta oss tillbaka i tiden, med pastellfärgen av en sådan inredning som väcker de sötaste minnena.

Den goda nyheten är att du enkelt kan återskapa den känslan med mintgrön och persikrosa och förvandla tiden i köket till ren överseende.

Grön som huvudfärg i ditt kök

Grön räknare

Kitchen-designs-by-Ken-Kelly-kitchen-6-by-kitchen-designs-by-Ken-Kelly-Inc.-1 Grönt kök: idéer, dekor, gardiner och tillbehörBildkälla: Kitchen Designs av Ken Kelly, Inc.

Om du vill ha en grön bänkskiva, välj en accentton som också är tillgänglig för andra element, eller åtminstone en underton av dem. Du kan göra detta genom att använda bänkskivor i granit som kombinerar gult och blått eller lax / rött laminat istället. Samma undertoner kan visas på handdukar, väggkonst och mattor för ett konsekvent utseende.

Gröna väggar

Leschi-Residence-Kitchen-by-Zinc-Art-Interiors Grönt kök: idéer, dekor, gardiner och tillbehörBildkälla: Zink Art + Interiörer

Grönt är ett vanligt val för köksväggar eftersom människor gillar att använda det som huvudfärg. Den idealiska nyansen för väggarna skulle vara minst två nyanser ljusare än den mörkaste gröna som appliceras i samma rum, till exempel ett grönt köksbord eller flera gröna köksmattor.

Köp möbler som är mycket lätta, som vita eller krämiga, för att undvika att känna dig helt överväldigad av grönt. För en mer dramatisk look, placera en mycket mörkare ö i mitten.

Gröna möbler

5. Hjulrenovering-av-dröm-hem-företag grönt kök: idéer, dekor, gardiner och tillbehörBildkälla: Drömhemföretag

Grön kan lätt bli den dominerande färgen i ditt kök om du applicerar den på skåpen. Det finns flera metoder för att göra detta: skåpen kan vara ljusare eller till och med gulgröna och ha en djupgrön disk som är identisk med öns.

Det andra alternativet är att hålla alla skåp ljusare och mintgröna och blanda och matcha dem med accenter i andra färger. Det perfekta komplementet för grönt är grädde, taupe och vitt eller en oväntad mörkare nyans som gör utseendet mer dramatiskt.

Accentfärger

Modern-Farm-House-by-TruexCullins-Architecture-Interior-Design Green kitchen: idéer, dekor, gardiner och tillbehörBildkälla: TruexCullins Architecture + Interior Design

Accentfärgerna för sekundära element kan vara nyanser och undertoner av det gröna du redan har använt. Grön är en sekundär färg i sig (skapad genom att blanda gult och blått) vilket innebär att du enkelt kan hitta så många undertoner som du behöver.

Olivgrön har till exempel en gul underton och ser bara bedårande ut ihop med en gul matta eller ett guldfärgat bord.

Slutliga tankar om grönt köksdesign

Det finns oändliga sätt att dekorera ett kök med grönt, men du bör alltid välja färger och nyanser som inspirerar dig.

Helst får du en nyans av grönt som du aldrig kan bli uttråkad av och du kommer att älska varje ögonblick du tillbringar i köket. Ommålning är dock alltid ett alternativ. Så var modig och förvandla ditt kök till en förtrollande oas!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*