Home / Hem / Gör ditt hem redo för vintern
Gör ditt hem redo för vintern

Gör ditt hem redo för vintern

Vintern kommer inte bara. Det är redan på tröskeln och ber oss tända eldstaden, ta på oss en tröja och njuta. Att förbereda sig för den kommande vintern är dock mer än att byta garderob. Du bör också överväga att anpassa ditt hem.

På vintern kretsar allt om komfort, semester och positiva känslor. Kan du föreställa dig en trevligare decemberkväll än den när du tog tillbaka barndomsminnen av ett glittrande julgran? Faktum är att vintern är en inhemsk säsong, och vi har en lista med tips om hur du kan göra ditt hem till en bekväm saga. Redo att börja

Ultramarinfärger

Vilken bättre färg för att hälsa på snösäsongen?

Det är sant, ultramarin känns som den mest välkomnande av alla blå nyanser. Denna nyans är vanligtvis förknippad med starka, djärva känslor och passar perfekt med dina romantiska stunder.

Ju mysigare, desto bättre

Lämpliga tyger och texturer är en mycket viktig egenskap för vintermagi. Den här säsongen är precis rätt tid att njuta av en säsongsbetonad godis och snuggle med några fluffiga filtar. Värme är lika synlig som den är påtaglig. Så se till att ditt utrymme ser ut som ett riktigt vinterhörn. Kom ihåg att fräscha upp dina sängar med päls, ull eller sammet. Kasta några knepiga kuddar, drapera puffiga mattor och njut.

33 Förbered ditt hem för vinternBildkälla: Soelberg Industries

Förutsatt att du har sparat på lämpligt sätt för säsongshopping kan du till och med dekorera din säng med snygga kashmiröverdrag. Kom ihåg att “tygregeln” gäller för hela huset och inte alla “bekväma varor” ska lämnas i ditt sovrum.

43 Gör ditt hus redo för vinternBildkälla: Tucker & Marks

Inspirera några “dolda timmerstuga känslor”

En timmerstugaeffekt kan enkelt uppnås genom att lägga till mer trä i din inredning. Ett träbord eller hopfällbara soffbord är utmärkta och prisvärda val som gör ditt vardagsrum till en charmig tillflyktsort. För de som har turen att ha en ordentlig eldstad rekommenderar vi ett rustikt träarrangemang. Känns mysigt, eller hur?

En mild touch

Mjuka och fluffiga mattor bidrar avsevärt till känslan av värme i ditt vardagsrum. De ser eleganta och inbjudande ut och skapar en illusion att kylan är mil borta från ditt hem.

54 Förbered ditt hem för vinternBildkälla: Valerie Wilcox: fotograf

Hus med trägolv kan kompletteras med varma, fluffiga mattor framför eldstaden. Det är verkligen en helt ny nivå av vinterkul!

Trämöbler och tillbehör

Att berika din bostadsyta med trämöbler är alltid rätt val. Trä är ett naturligt material som är lika lämpligt för vackra dekorationer och inredningsvärme. Inte konstigt att det är kännetecknet för timmerstugor!

63 Gör ditt hus redo för vinternBildkälla: Alexander Pollock Interiors

Välj Nya gardiner

Tunna och genomskinliga gardiner är ett utmärkt val för sommarsäsongen när det finns behov av att fördela mycket sol inuti. Men på vintern vill vi hålla värmen runt oss och hålla oss borta från den isande kyla och suddiga himlen.

73 Gör ditt hus redo för vinternBildkälla: Siemasko + Verbridge

Så vi bör överväga att hänga ett par gardinteman och tunga draperier. Det är en rörelse som omedelbart förändrar hela vårt utrymmes utseende men också skapar en känsla av skydd.

För dem som föredrar enkelhet framför traditionella dekorationer, rekommenderar vi varma och livfulla toner som rosenträ, venetiansk röd eller mullbärslila.

En lyxig touch i sovrummet

Sovrummet är särskilt viktigt på vintern. Du kan alltid förbättra vinterkänslan i sovrummet genom att införa olika lager av sängkläder, varma överdrag och fluffiga kuddar. Atmosfären kan också berikas med trendiga möbler och några silvervita tillbehör.

83 Gör ditt hus redo för vinternBildkälla: Highmark Builders

Det kan dock finnas några biverkningar. Du kan bli frestad att hoppa över jobbet och stanna i sängen.

Eldstaden: ett måste för vintersäsongen

Finns det något bättre än att spendera krispiga kvällar framför en sprickande eldstad? Vi skulle säga att ingenting kan jämföras med den känsliga nostalgi att dricka varm choklad och läsa en romantisk bok i ljuset!

93 Gör ditt hus redo för vinternBildkälla: Bosworth Hoedemaker

Att installera en öppen spis i ditt vardagsrum är den ultimata vinterlösningen, inte bara för att den ser söt ut utan också för att den är mer fickvänlig jämfört med andra värmeenheter. Även om den inte används är en öppen spis kraftfull och värmande. Du kan också känna dig lugn omgiven av glödet av mindre aromatiska ljus.

Förbered din takbunker

Oavsett hur vacker, hisnande eller naturskön vintern kan vara, är dess huvudsakliga förening kall. Att se till att vi är varma är fortfarande den viktigaste förberedelseprocessen.

102 Gör ditt hus redo för vinternBildkälla: Lovelace Interiors

Med tanke på att det finns många av er som inte är stora fans av tunga tröjor (eller rör sig i kyla), rekommenderar vi att man köper några extra filtar till ditt vardagsrum.
Värmekänsliga människor håller med om att en filt är mer än en filt – det är din bästa vän som du kan bära och drapera var du vill sitta och koppla av.

Korrigera det dragiga fönstret

Kalla vintrar kan bli riktiga mardrömmar för dem som inte har energieffektiva fönster installerade. Med ett ritningsfönster kommer ditt hem att utsättas för kyla och uppvärmningen verkar helt ineffektiv.

113 Gör ditt hus redo för vinternBildkälla: Rensa arkitekter

Så det är dags att ta över sprickorna i fönstret och helt enkelt försegla dem. En timmes klädsel av polystyren eller tappade plasthål kostar mycket mindre än extra värme och håller värmen inne.

Balansera de vita med livfulla färger

Vinterens sagovita ser bäst ut när den balanseras med passionerade och djärva färger. Återskapa den blancherade atmosfären inuti är därför ingen bra idé, eftersom detta också skapar en känsla av tyngd och kyla.
Det betyder inte att du måste ta bort dina favorit vita tillbehör. Styrofoam-snöflingor, kottar eller glittrande trädstammar är fortfarande välkomna så länge du inspirerar till livsenergi genom att kontrastera dem med ljuslila, eldorange eller körsbärsröda toner.

Varm belysning

Glöm inte att vintern är en tid på året med lite solsken som kräver seriös lätt kreativitet. Den inbjudande miljön i ditt vardagsrum måste kompletteras med effektiva belysningslösningar som reflekterande lampor eller stora ljus.

Gyllene dekor

Oavsett vad du gör, se till att ditt hem skapar en helt annan atmosfär från det molniga och dimmiga vädret. För att göra detta rekommenderar vi att du lägger till guldtillbehör i din juldekoration och ser till att den ser glamorös, festlig och extravagant ut.

Lämna kylan ute

Trots storheten i dina dekorationsplaner måste du vara medveten om att de är andra på din vinter-att-göra-lista. Det första är att skydda dig mot kyla och hålla värmen inne så länge som möjligt.
Slösa inte mer tid! Kontrollera om det finns läckor på dina fönster och dörrar, starta elden och se till att du har tillräckligt med filtar.

133 Gör ditt hus redo för vinternBildkälla: Simmons Estate Homes

Denna typ av försiktighetsåtgärd hjälper dig att njuta av mer samtidigt som du får mindre energiräkningar.

Utsidan är lika viktig som insidan

16 Gör ditt hus redo för vinternBildkälla: SAVOIE-arkitektur

När du har verifierat att det inte finns några problem inuti, ta en promenad runt huset och uppskatta tillståndet för dess struktur. Det första du ska göra är att se till att taket är solidt, att alla plattor är på plats och att dränering och ventiler inte skadas allvarligt. Slutligen, var uppmärksam på rännan och uppskatta om den tål kraftig nederbörd.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*