Home / Hem / Gardiner runt sängen – mellan funktion och design
Gardiner runt sängen – mellan funktion och design

Gardiner runt sängen – mellan funktion och design

Vem gillar inte sagokänslan som gardiner kan skapa runt sängen?

Sovrummen rymmer perfekt denna lyxiga touch oavsett storlek. Det är därför du bör leta efter några sänggardiner när du väljer dina fönsterbehandlingar.

Den goda nyheten är att sänggardiner finns i alla färger och mönster, inklusive de otroligt praktiska himmelssänggardinerna.

I själva verket har himmelsänggardiner sina egna metoder för att göra utrymmet effektivt. Men om du kompletterar utseendet på sängarna med gardiner kan du ytterligare förbättra komforten och den intima atmosfären.

En säng med gardiner dominerar lätt i alla sovrum, särskilt om tyget är luftigt för att säkerställa både friskhet och integritet.

Gardiner runt sängen mellan funktion och design1 Gardiner runt sängen - mellan funktion och designBildkälla: J. Scott Interiors och The Well Dressed Window

Stjärnsängar med gardiner är lätta att tycka om men lite svårare att ha råd med. Det är därför du bör överväga en romantisk DIY-makeover som handlar om att köpa himmelsgardiner istället för hela sängar.

Men är det verkligen så enkelt att göra din egen eleganta säng med gardiner? Det bästa du kan göra är att hänga gardinerna för himmelssängen på en L-formad stång som du tidigare monterade i taket och dra dem bara när du behöver dem.

Men med integritet i den första planen bör du välja ett tjockare, mer ogenomskinligt tyg och hitta en säkrare metod för att säkra den över din säng.

Gardiner runt sängen mellan funktion och design2 Gardiner runt sängen - mellan funktion och designBildkälla: Diedre Shaw Interiors

Även om sänggardinernas poäng är att ge platsen spänning, om du blir uttråkad av himmelsidéidéer, rekommenderar vi att du överväger mobila alternativ som inte kräver renovering eller sängbyte.

Lyckligtvis finns det många fantastiska alternativ som tillvägagångssättet med fyra hörn som sparar tid och pengar.

Varför använda sänggardiner?

Gardiner runt sängen mellan funktion och design3 Gardiner runt sängen - mellan funktion och designBildkälla: Ella Scott Design, llc

Det faktum att du redan är ombord med tanken på sänggardiner innebär att du istället för att ändra ditt sovrums utseende funderar på att åtgärda eventuella fel.

Du kan till exempel förvänta dig extra värme och förhindrande från åskådare med gardinerna stängda, eller bara hänga upp dem för att se till att du sover ostörd.

Gardiner runt sängen mellan funktion och design4 Gardiner runt sängen - mellan funktion och designBildkälla: Laura U, Inc.

Om du hatar din partners vana att tända lampor på natten eller öppna persienner tidigt på söndagen kan sänggardiner verkligen komma till hands. Det här är de andra sakerna de kan göra åt dig:

Att blockera buller är en annan stor anledning till att människor väljer sänggardiner.

Beroende på tygets mjukhet kan din sängridå absorbera och hindra buller som reflekteras från väggarna eller andra hårda ytor. Detta minimerar ljudnivån och du kan sova lugnare.

Alla viktiga saker att veta om sänggardiner

Gardiner runt sängen mellan funktion och design5 Gardiner runt sängen - mellan funktion och designBildkälla: Lauren Coburn LLC

Med hjälp av en hula hoop kan du ytterligare förbättra din integritet och dölja din säng från rumskompisens om du delar sovsalen.

De snyggaste kapellgardinerna är vita och halvgenomskinliga.

Gardiner runt sängen mellan funktion och design12 Gardiner runt sängen - mellan funktion och designBildkälla: Isabelle Robyns

Du kan alltid lägga till lite mer mysighet med rena tyger och små ljusband som belyser dem.

Svarta och vita sänggardinalösningar går aldrig ur stil.

Gardiner runt sängen mellan funktion och design6 Gardiner runt sängen - mellan funktion och designBildkälla: AMW Design Studio

Marie Antoinette-atmosfären i ditt sovrum behöver inget annat än en stolpe och en duk som hänger över den.

Att använda tunga gardiner istället för draperier ger omedelbar elegans, men skyddar dig också från buller från utsidan och fluktuerande temperaturer. I grund och botten är det bästa alternativet att isolera sängen och sova lugnare.

Oavsett hur vackert dina sänggardiner är, beror ditt humör alltid på hur bra du hanterade färgvalen. Mörka nyanser kan lätt framkalla en grinig känsla, medan ljusare och feminina nyanser slappnar av sinnet och sinnena.

Gardiner runt sängen mellan funktion och design7 Gardiner runt sängen - mellan funktion och designBildkälla: Jett Thompson Antikviteter och interiörer

Att renovera din säng behöver inte kosta någonting: du kan fortfarande ha en extra mysig sovmiljö med två minibarer och billiga tyger.

För ett mer lyxigt utseende, häng gardiner över sängen på en kronliknande struktur (inredningsarkitekter kallar detta koronor), idealiskt gjorda av trä eller glänsande metaller. Du kan också fästa nackstöd på huvudgaveln för att dra tillbaka gardinen vid behov.

I ett neutralt sovrum, se till att den ljusa andan i din palett matchar valet av sänggardin. Välj till exempel rosa, blå eller blommiga gardiner.

Ett intressant val för romantiska sovrum är himmelssängsgardiner, även om dessa traditionellt är förknippade med flickorum och ungdomsparadis.

Det finns ingen anledning att inte använda skyddsgardiner för barnsängar! På detta sätt skyddar du ditt barn från starkt ljus i rummet eller skapar en varmare och säkrare miljö för dem.

Gardiner runt sängen mellan funktion och design8 Gardiner runt sängen - mellan funktion och designBildkälla: Alida Coury Interiors

För bästa resultat, häng den så högt som möjligt och placera den runt spjälsängen som en vanlig säng.

Om du inte är intresserad av att få uppmärksamhet kan partiella baldakiner i smart valda, diskreta färger spara några dollar.

Var försiktig så att du inte överdriver det med mönster eftersom det kan komma i vägen eller överskugga resten av dina vackra möbler. Observera att bredare gardiner som stängs är fortfarande ett smartare alternativ för stora sovrum som är upptagen.

Om du kanske inte kan installera stolpar, byt ut dem mot kopparrör.

Nyckfulla och luftiga gardinval stöder Daydream Beach Cabana-konceptet enormt. Så se till att du har lagt till dem i ditt sovrum med tropiskt tema.

Undvik dramatiska och frodiga gardiner om du inte har ett stort sovrum där du kan fixa dem och binda dem med band.

Gardiner runt sängen mellan funktion och design9 Gardiner runt sängen - mellan funktion och designBildkälla: London Bay Homes

Förbättra den nyckfulla effekten med ytterligare älvljus.

För extra integritet och sofistikerade miljöer, överväga de klassiska tunga gardinerna som är svarta på insidan och grå på utsidan.

Detta betyder inte att du måste hålla dig till dessa nyanser. Om du har ett stort och mestadels neutralt sovrum kommer alla färger att se bra ut.

Sänggardiner är inte exklusiva för sängen: om du drar dem för att stänga en del av väggarna, nattduksborden eller golvlamporna har du det perfekta privata utrymmet för tänkare att läsa eller skriva i privatlivet.

Häng bitar av tyg med fransar runt din säng för ett bohemiskt utseende.

Dina utsmyckningsalternativ är oändliga: du kan dekorera dina sänggardiner med hulbågar, tejp eller satinband eller till och med omge dem med batteridrivna älvljus för att skapa en feeffekt. Blommiga versioner kan aldrig gå fel.

Vad som gör sovrummet riktigt modernt enligt dagens designkoncept är neutrala färger och en optimerad inriktning, som också räknas för himmelssängar.

Gardiner runt sängen mellan funktion och design10 Gardiner runt sängen - mellan funktion och designBildkälla: Eric Cohler Design

Det behöver inte betyda att en obetydlig lösning hindrar din säng från att vara mittpunkten i rummet – det kommer att bli mer imponerande än du någonsin trodde!

Avsluta tankar

Gardiner runt sängen mellan funktion och design11 Gardiner runt sängen - mellan funktion och designBildkälla: Norelco Cabinets Ltd.

Ingen kan förneka att himmelssängar har något magiskt med sig eller kasta bort den intima och säkra atmosfären de skapar.

Att sova i sin mjuka omfamning erbjuder mer lugn och ro än en vanlig säng någonsin, vilket är anledningen till att dessa sängar är perfekta för ensamstående, oversleepers och människor som gillar att leka med sin fantasi.

Den typ av säng du har kommer inte nödvändigtvis att hindra dig från att ta bort en del av den magiska glansen från dig själv, så länge du väljer tyger som passar din befintliga dekor.

Innan du startar projektet, definiera syftet med din himmelssäng och välj sedan den lämpligaste stilen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*