Home / Hem / Futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa dig

Futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa dig

Människor har alltid varit imponerade av lyxresorter och hotell, och statliga institutioner eller privata entreprenörer har förstått detta och skapat byggnader och imponerande orter för att tillgodose behoven hos sina önskade kunder. Länderna i Mellanöstern har förstått detta mycket väl och har satsat mycket på turism för att öka ekonomin i länderna och, implicit, levnadsstandarden.

Nu uppstår den komplicerade situationen när någon faktiskt måste betala för dessa otroliga arkitektoniska mästerverk. Lyckligtvis har stora mängder pengar flödat över Asien under det senaste decenniet eller två, och de tillgängliga pengarna används av smarta människor för att investera. På grund av detta kommer du sannolikt att se ett futuristiskt utvägsprojekt i Asien och mindre troligt i Europa eller USA.

I den här artikeln har jag valt fem lyxresorter med futuristisk arkitektur som jag hoppas ibland kommer att byggas under deras livstid. Förstå naturligtvis inte dina förhoppningar. Även om dessa ser otroligt imponerande ut, är de verkligen svåra att bygga och involverar många tekniska problem och forskning för att faktiskt få det slutliga projektet att hända. Av allt detta förstod jag att endast Waterworld-projektet har den bästa chansen att byggas.

Amfibisk 1000 i Qatar

Detta innovativa projekt är den första halvt nedsänkta hotellorten Amphibious, som ett stort vattenlevande djur som sträcker sig från land till hav och sträcker sig horisontellt i 1 km tack vare två långa, breda armar. Projektet består av en landsektion och en havssektion. På fastigheten hittar du bostads- och kontorsbyggnader samt en småbåtshamn med en modern och flexibel hamn. Alla strukturer är i en halvcirkel runt tornet med panorama restaurangen.

amphibious-1 Futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa dig

Hotell ligger nära ett centralt offentligt mottagningsområde med ett interaktivt museum för vattenliv och utställningsgallerier, stora perimetriska akvarier och en glastunnel som leder till undervattensobservatoriet i mitten av hela marinparken. Fitnessområden, trädgårdar och en speciell friluftsteater med en rörlig scen som öppnar ut mot havet är anslutna till välkomstområdet med långa armar.

amphibious-2 Futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa dig

På de mindre flytande plattformarna kommer 80 flytande sviter som kallas maneter förankras med utsikt under vattnet i det konstgjorda revet. Det finns fyrar i slutet av varje plattform. Tack vare elektriska fordon som respekterar ekosystemfilosofin är det möjligt att flytta var som helst.

amfibiska-3 futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa dig

Vattentransport tillhandahålls också av 20 meter aluminiumbåtar som heter Trillobis, som är utrustade med vätgasmotorer och ett undervattensobservatorium.

amfibiska-4 futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa dig

Bron som förbinder land- och havssektionen är begränsad med växter som har idén att projicera markfloran i havet. Huvudkonstruktionen är helt och hållet av stål med alla nödvändiga belysningssystem och golvet är av teak.

amfibie-5 futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa dig

Death Star Hotel i Baku, Azerbajdzjan

De sydkoreanska arkitekterna som designade detta otroliga komplex föreställde sig två hotell med utsikt över Kaspiska havet: The Full Moon Hotel, en sfär med ett hål uppe till höger, liknar ett svart hål (svarta hål visas i explosionen av en stjärna – därav namnet av komplexet) och The Crescent Hotel.

Death-Star-1 Futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa dig

Full Moon Hotel är utformat för att radikalt ändra utseendet från olika vinklar. Arkitekter säger att arbeta rätt skulle skapa en grupp byggnader som skulle se annorlunda ut om de ses från en annan vinkel.

Death Star 2 futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa bort dig

Denna vision blir tydlig i bilderna som visas här. Den totala höjden på Full Moon Hotel är 150 meter. Byggnaden har 35 våningar och rymmer 382 rum. Mellan hotellen byggs tre stora hus och ett kontorskomplex med en höjd av 43 våningar.

Death Star 3 futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa bort dig

Water Discus Hotel i Dubai

Människor har alltid velat inte bara segla haven utan också att utforska djupen i haven. Tillkomsten av ny teknik gjorde havets hjärta idag inte bara en bakgrund för dykning utan också för lyxsemester. Nu gör det innovativa konceptet med Water Discus Hotels allt möjligt.

discus-1 Futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa dig

Water Discus Hotels består av två skivor – en under vattnet och en ovanför vattnet. Denna kombination gör att gästerna kan beundra havets djup samtidigt som de utnyttjar det varma klimatet.

discus-2 Futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa dig

De två delarna av strukturen är förbundna med fem fasta ben och en vertikal axel som innehåller en hiss och trappor. Storleken på varje skiva har justerats för att passa lokala förhållanden.

discus-3 Futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa dig

Water Discus erbjuder den unika möjligheten att vara i hjärtat av undervattensvärlden dag och natt. Detta väcker aptiten för mer. Water Discus erbjuder en rad kurser som också passar nybörjare.

discus-4 Futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa dig

discus-5 Futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa bort dig

discus-6 Futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa dig

Sol flytande utväg

SFR är ett unikt byggnadsintegrerat solcellskoncept, delvis bebodd, delvis yacht och delvis ubåt, helt självförsörjande energigenerator, miljövänlig och i harmoni med sin naturliga omgivning.

Solar Floating-1 futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa bort dig

SFR är en hotellprodukt som förbättrar standarderna för Front Beach Hotels och Island Resorts och tar dem till en sjöstjärnig nivå!

SFR designades som en lyxbåt och en lyxhotellssvit med ett helt nedsänkt observationspäron, eftersom majoriteten av människor fascineras av att observera och fotografera exotiska fiskar, delfiner, hajar och havssköldpaddor.

Solar Floating 2 futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa bort dig

SFR når en längd på 20 meter, är designad för sex personer till sjöss och är idealisk för att bo i småbåtshamnar anslutna till strandhotell eller öar.

Solar Floating-3 futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa bort dig

SFR sover sex med en premie på integritet. Designen ger två enkel- och två dubbelrum, alla med eget badrum. Ett stort kök, matplats, vardagsrum och pilotrum kompletterar den 110 m² stora interiören, som hålls i den renaste italienska stilen.

Solar Floating 4 futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa bort dig

Utanför är teakdäcket utrustat med ett stort halvcirkelformat vardagsrum / matplats, sex individuella dagbäddar och en bubbelpool med sex platser.

Men den mest märkbara funktionen är den helt nedsänkta observationslampan. Den är tillräckligt stor för sex fåtöljer och byggd som en turistubåt. Det tjocka glasfodralet ger en 360-gradersvy.

Solar Floating-5 futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa bort dig

Vattenvärlden i Kina

Detta spektakulära vattenfyllda stenbrott i Songjiang, Kina är ett hotell med 400 bäddar som byggs inom stenbrottets naturliga delar. Undervattens allmänna utrymmen och rum ökar dess unika egenskaper, men orten erbjuder också kaféer, restauranger och sportanläggningar.

WATERWORLD-1 futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa bort dig

Kullen har omvandlats till takterrasser med terrasser med ett vattenfall i mitten. Vattenfallet är en transparent glasvolym som representerar ett centralt atrium med vertikal cirkulation som förbinder stenbrottets golv med marken.

WATERWORLD-2 futuristiska lyxresorter som kommer att blåsa bort dig
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*