Home / Hem / Frukostbar: bord, pall och designidéer
Frukostbar: bord, pall och designidéer

Frukostbar: bord, pall och designidéer

Frukostbaren är ett utmärkt sätt att lägga till extra vardagsrum i ditt kök.

Det är här du tar ditt morgonkaffe medan du tittar på de senaste rubrikerna på din surfplatta.

Även den minsta frukostbaren rymmer en om du planerar det bra.

De är också den perfekta platsen för allt från att sortera posten till att vila rygg och fötter samtidigt som du håller ett öga på maten du lagar mat.

Frukost bar-by-Rosewood-Custom-Builders Frukostbar: bord, pall och designidéer
Bildkälla: Anpassad byggare gjord av rosenträ

Om du letar efter atmosfären i ett kafé men är hemma behöver du bara en smal avsats och ett par avföring. Och plötsligt känns ditt kök mer som en social samlingsplats, snarare än bara en plats att laga eller stapla din diskmaskin.

Central-London-lägenhet-av-Sarah-Fortescue-Design frukostbar: bord, pall och designidéerBildkälla: Sarah Fortescue Design

Inte alla har något som en köksö frukostbar eller annan kök frukost bar, så anser dig lycklig om du gör!

Bulthaup-by-Kitchen arkitektur frukostbar: bord, pall och designidéer
Bildkälla: Bulthaup från Kitchen Architecture

Men naturligtvis behöver du mer än bara köksstolar om du vill ha en. Det finns många frukostbaridéer som du kan komma på. Du hittar några av dem nedan. Se om du letar efter den perfekta frukostbaren.

Lägg till några intressanta frukostbarstolar

Helt ny utveckling i Harpenden av John Ladbury and Company frukostbar: bord, pall och designidéer
Bildkälla: John Ladbury och Company

Även det minsta frukosthörnet kan uppgraderas med en attraktiv pall. Pallar finns i en mängd olika stilar. Så du borde inte skynda dig på din planering utan ta dig tid. Och glöm inte att sitta på dem innan du får dem. De ska vara bekväma och tillräckligt höga för dig.

Portfolio-by-Mulcahy-Ralphs-Architects frukostbar: bord, pall och designidéerBildkälla: Mulcahy Ralphs Architects

Tja, det är något som inte sägs tillräckligt ofta – vanliga, tråkiga avföring i trä kommer inte att klippa det i stilavdelningen. Få avföring eller andra stora, bekväma stolar med personlighet. Oavsett om den personligheten är form, färg eller design – den ska passa din vision.

Harvey-Jones-Linear-Kitchens-by-Harvey-Jones-Kitchens Frukostbar: bord, pall och designidéer
Bildkälla: Harvey Jones kök

I förhållande till höjden, mät hur högt ditt frukostbord eller din disk är. Du behöver mellan 9 och 13 tum mellan sätet och disken om du vill ha komfort, så kom ihåg det.

  • En stolpall är vanligtvis ungefär 18 tum från golvet till sätet och passar bäst med ett bord eller en disk som är 28 till 30 tum hög.
  • En motpall är ungefär 24 till 26 tum lång och fungerar bäst med en disk eller bord som är 36 till 39 tum högt.
  • Barstolshöjder varierar från 28 till 30 tum, och det mest lämpliga bordet är 40 till 42 tum högt.

Gör det lätt

Kitchen-by-Su-Casa-Designs-Breakfast bar: bord, pall och designidéer
Bildkälla: Su Casa Designs

Om du vill lägga till något speciellt, skaffa lite lampor. När du får rummet att sticka ut är det mycket mer än bara glödlampor och vanliga lampskärmar, och det här extra ljuset är fantastiskt när du vill dekorera på de extra bänkskivorna.

Visa ditt hem på det

1920-talet-fastighetsrenovering-Hertfordshire-by-Studio-3-kök frukostbar: bord, pall och designidéer
Bildkälla: Studio 3 kök

Om du vill ha ett välkomnande, varmt utrymme kan du lägga till några familjefoton. Det här kan vara ett utmärkt ställe att visa några av dina favoritminnen och lägga till lite slag på en bordsskiva som vanligtvis är naken och inte har så mycket personlighet.

Festivalen du ska ha behöver inte byggas in – gör den rörlig. Ett fristående slaktkvarter av trä är ett utmärkt sätt att visa upp detta eftersom det kan fungera som plats för en smörgås och ett glas vin eller en kopp morgonkaffe och smörgås. Lägg till några träpallar för att förbättra den varma landseffekten.

Lägg till färger

Kök-Frukost-Bar-von-Saint-Dizier-Design Frukostbar: bord, pall och designidéer
Bildkälla: Saint Dizier design

När du äter frukost vill du känna lukten av det kaffe och vakna. Att lägga till färg i rummet hjälper säkert. En frukostbar är naturligtvis kopplad till morgontiden och borde definitivt återspegla detta. Du bör få dessa färger att dyka upp och hålla dem glada.

Herrgård-block-lägenhet-von-Bulthaup-von-Küche-arkitektur-frukost bar: bord, pall och designidéerBildkälla: Bulthaup från Kitchen Architecture

Om du tycker att det ser gammalt ut och är inaktuellt kan det vara dags att städa upp det. Om den är gjord av trä, slipning och efterbehandling tar den bort små fördjupningar i rummet, som är den viktigaste platsen där damm och matrester fastnar.

Lägg till en ny färgfärg som matchar din köksdekor för att blåsa nytt liv i den.

Blommor kan vara bra

Renoverat-Mountain-Retreat-von-Greenauer-Design-Gruppe frukostbar: bord, pall och designidéer
Bildkälla: Greenauer Design Group

Blommor ger en lycklig atmosfär och vissa färger, men de är också mycket bra för din hälsa. Färska blommor håller saker ljusa och din ande med dem.

En vas full av favoriter är en bra idé. Om du inte har färska är siden- eller plastprodukter också alternativ. Du bör dock komma ihåg att tvätta dem ofta, annars ser de bleka och smutsiga ut.

Tavola-ek-från-kök-stori-by-kök-stori frukostbar: bord, pall och designidéerBildkälla: Kök Stori

Du kan också hänga några växter. Det här är en helt unik idé, och du får både växter och allt som följer med dem tillsammans med utrymmet på din bartopp.

Kök-skåp-för-Roundhouse-frukost bar: bord, pall och designidéer
Bildkälla: Lokstall

Till exempel kan hängning göras från taket som du vill. Om du har ett fönster på sidan, lägg till en touch av grönt genom att placera krukväxter på fönstret.

Du kan också använda andra köksredskap som du använder varje dag, till exempel: B. Placera en kavel eller en matberedare på disken. Se dock till att utrymmet fortfarande är snyggt. Du kan göra ett attraktivt arrangemang med kapslar som också innehåller frukostflingor och torra kryddor.

Kitchen-by-Paul-Moon-Design frukostbar: bord, pall och designidéer
Bildkälla: Paul Moon Design

Och om du är stolt ägare till en kaffebryggare finns det inget bättre ställe att förvara den än frukostbaren. Du kan också lägga till glas mjölk, socker och andra kafferelaterade föremål för snabb och enkel åtkomst.

A-Scandinavian-Woodland-Inspired-Kitchen-by-Sustainable-Kitchens frukostbar: bord, pall och designidéer
Bildkälla: Hållbara kök

Frukostbaren är också ett utmärkt ställe att visa upp saker du har samlat genom åren. Det bästa alternativet är de som är lätta att rengöra och obrytbara, särskilt om du har barn.

Om din bar står på en vägg kan du förvandla väggen till en accentvägg eller framhäva den med ett collage av fotoramar. Ett annat alternativ skulle vara att hänga en inramad målning och göra den till en kontaktpunkt på den väggen.

2010-Southern-Living-Showcase-Home-by-Dillard-Jones-Builders-LLC Frukostbar: bord, pall och designidéerBildkälla: Dillard-Jones Builders, LLC

Och om du är en vinälskare är det bra att ordna dessa vintageflaskor i frukostbaren. Om du inte har plats kan du alltid få ett vinställ som antingen kan hängas på väggen, i taket eller som du kan sätta under baren.

In-Frame-Oak-Painted-Kitchen-Cabinetry-by-Charnwood-Küchen-Interiors-Ltd Frukostbar: bord, pall och designidéer
Bildkälla: Charnwood Kitchens & Interiors Ltd.

Om du har gäster kan dina vinglas och ishink placeras över det, kommer det utan tvekan att imponera på dina gäster.

Ett annat intressant alternativ är att lägga till en fruktkorg i baren. Du bör dock ha en mängd olika frukter och kom ihåg att byta ut dem regelbundet. Inte bara kommer de att se färgglada och fräscha ut, men människor vill äta dem alla i ett blick.

Stil bör vara en fokuspunkt

House-in-the-Woods-kök-av-Wyant-Architektur frukostbar: bord, pall och designidéer
Bildkälla: Wyant arkitektur

Vill du sitta mer diskret eller göra ett designuttalande? Fungerar avföringen du vill ha med det utrymme du har? Svaren på dessa frågor kan mycket väl hjälpa dig att välja vilken stolstil som passar ditt kök och göra en avkopplande morgonmåltid.

Vilken typ av läder ska du använda för klädseln?

Photography-by-Kew-Kitchen-by-Alex-Maguire-Photography-Breakfast-Bar: bord, pall och designidéer
Bildkälla: Alex Maguire Photography

Om du ska använda din pall på en plats där mat serveras är metall, trä eller läder bra alternativ eftersom de är material med lite underhåll. Klädda avföring är ett alternativ, men med mikrofiber som du enkelt kan torka av.

Slutliga tankar i frukostbaren

Att dekorera en frukostbar är lätt, eller hur? En frukostbar, särskilt i samband med en köksö, är en viktig del av varje kök överallt. Detta gäller särskilt för familjer som är upptagna och inte hittar tid att sitta ner och äta tillsammans.

En frukostbar är den perfekta lösningen för detta. Du kan komma med kreativa teman och idéer för att förvandla din frukostbar till en vacker och välkomnande plats.

Oavsett om stilen är rustik, modern eller traditionell kan du få avföring som ett komplement. Du behöver inte föra samman allt. Om du till exempel har en matsal bredvid ditt kök är det inte absolut nödvändigt att justera sittplatsen.

Och om du har mycket trä kan du misstänka saker för metallpallar. Öppenhet är nyckeln till att ditt kök ser bra ut.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*