Home / Hem / Fransk stil inredningsidéer, inredning och möbler
Fransk stil inredningsidéer, inredning och möbler

Fransk stil inredningsidéer, inredning och möbler

Dekorationsidéer i fransk stil betonar den unika charmen i det rustika livet. På grund av den traditionella franska byns enkla skönhet och främjandet av enkelhet och individualitet har idéerna för inredning i fransk stil stor popularitet.

Du behöver inte spendera en förmögenhet för att skapa en enkel men elegant inredning. Oavsett om du renoverar ett helt rum eller bara vill ta med några viktiga delar i ett rum, är franska möbler i lantlig stil lämpliga för en rad olika budgetar. Med bara några enkla steg kan du skapa ett rustikt utrymme som påminner om Provence på landsbygden.

En av huvudfunktionerna i inredningen i fransk stil är den försiktiga blandningen av inomhus- och utomhusutrymmen samt den skickliga användningen av tyger och möbler.

Den perfekta färgpalett

Fransk stil-interiör-design-idéer-dekor-och-möbler-v-1 Fransk stil interiör design idéer, dekor och möbler

En av de bästa idéerna i fransk stil är att blanda olika tyger, mönster och färger för att skapa en informell, hemtrevlig känsla. Franska hus i lantlig stil är ofta enkelt inredda med gipsväggar i känsliga nyanser av blått, grädde och grönt.

Dessa mjuka färger kompletteras ofta med unika mönstrade tyger med tonvikt på rutiga utsmyckningar och blommiga tryck. Golven i ett traditionellt rustikt franskt hem är ofta täckta med trä eller terrakottakakel, som båda åldras effektivt och ger utrymmet en minimalistisk men ändå mysig känsla. Glädjen av fransk dekor ligger i den individuella blandningen av olika mönster. Så var inte rädd för att sätta din personliga stämpel på ditt rum.

Naturen inuti

Den franska livsstilen fokuserar på att njuta och använda det yttre rummet. För att få ut det mesta av de trevliga somrarna har traditionella franska hem vanligtvis en uteplats skuggad av efterföljande växter. Om du är intresserad av dekorationsidéer i fransk stil kan du försöka lägga till ett litet, skyddat utrymme i din trädgård för att skapa den perfekta platsen att äta på de långa, varma augustikvällarna.

Inte bara kan du skapa en äkta fransk uteservering utan du kan också lägga till landsbygdselement till inomhusutrymmen. Tappning av trä eller smidesjärn används ofta i franska lantliga hem för att kombinera landsbygdens och det inhemska livet. När du dekorerar ett rum kompenseras ofta grova franska lantliga möbler av känsliga tyger prydda med känsliga mönster. Sammantaget fokuserar franska stilinredningsidéer på informalitet, funktionalitet och enkel, rustik tradition.

Enkla och funktionella möbler

Fransk stil-interiör-design-idéer-dekor-och-möbler-5 Fransk stil interiör design idéer, dekor och möbler

När det gäller franska interiördesigner är möbler som effektivt kombinerar enkelhet och funktionalitet nyckeln. I traditionella franska hem är matsalar och köksstolar ofta gjorda av trä eller enkel metall och är antingen målade i fräscha, neutrala färger (för att ge utrymmet övergripande enhetlighet) eller är naturligt åldrade vilket bidrar till den övergripande rustika känslan av utrymmet. Inte bara kan du låta möbler bli åldrande naturligt, men du kan också artificiellt ändra dina franska möbler i lantlig stil med hjälp av måla- och stripptekniker. Detta tillvägagångssätt belyser smart den franska traditionens rustika enkelhet.

Tyger i fransk stil

Fransk stil-interiör-design-idéer-dekor-och-möbler-v-2 Fransk stil interiör design idéer, dekor och möbler

Toile är det tyg som oftast är förknippat med idéer om fransk stil. Det franska ordet toile betyder bokstavligen tyg. Toile är ofta beige, grädde eller vitt och pryds med upprepande mönster eller bilder. Bilderna som upprepas på toile kan variera kraftigt från eleganta sommarscener till trånga franska gator. Dekorationerna på Toile finns i ett begränsat utbud av färger, inklusive rött och blått.

Under de senaste åren har toile ökat i popularitet. De mönstrade tygerna som finns att köpa idag är designade för att passa olika smaker och budgetar. Förutom toile innehåller franska lanthus ofta tyger som har ett lantligt tema. Till exempel sys husdjur som tuppar ofta eller appliceras på kökshanddukar och örngott.

Populära franska dekorativa dekorationer

Fransk stil-interiör-design-idéer-dekor-och-möbler-6 Fransk stil interiör design-idéer, dekor och möbler

Enkelheten som är vanlig i franska lantliga hem är ofta tydlig i användningen av enkla, hemtrevliga dekorationer som antika, använda vaser, medeltida ljusstakar och vävda korgar som används för att lagra hushållsartiklar eller kanske ved. Inredningsdesigner i fransk stil inkluderar också trädgårdsväxter, som presenteras vackert i mönstrade krukor i köket, liksom kopparkrukor och kannor. Om du har en särskild förkärlek för blommor kan du antingen göra dina egna attraktiva buketter eller torra döende blommor för att skapa rustika, luktande potpurri.

Pièce de Resistance

Fransk stil-interiör-design-idéer-dekor-och-möbler-v-3 Fransk stil interiör design idéer, dekor och möbler

Det finns så många sätt att lägga till pricken över i ditt nya utrymme eller hem. Dina lokala antikaffärer är fulla av unika bitar som är idealiska för att skapa ett antal franska dekorationsidéer. Exklusiva antikaffärer är fulla av konkurrenskraftigt prissatta stolar och bord av smidesjärn som du kan använda för att skapa en attraktiv uteservering.

Antikaffärer lagerför inte bara eleganta möbler utan också mindre föremål som noggrant utformade krukor, som är perfekta för att visa örter i köket eller nyligen klippta trädgårdsblommor. Dessutom har antikaffärer ofta en mängd produkter från olika länder. Så håll alltid ett öga på riktiga franska bitar att placera i ditt nya hem eller rum, till exempel: B. Autentiska franska skyltar och affischer.

Förutom att bläddra i dina lokala antikvitetsbutiker kan du också prova att skapa dina egna dekorationer. Varför inte försöka sy dina örngott eller dekorera dina egna lerkrukor med enkla mönster? Du kan inte bara fylla dig själv utan du kan också lägga till en unik touch till din franska lantliga stil genom att designa dina egna dekorationer.

Fransk stil-interiör-design-idéer-dekor-och-möbler-v-4 Fransk stil interiör-design-idéer, dekor och möbler

Inredningsidéer i fransk stil bygger på en noggrann balans mellan enkelhet och funktionalitet. Dessutom erbjuder sådana mönster mycket utrymme för fritt uttryck och låter dig skapa ett unikt individuellt utseende.

Stor glädje uppstår från den noggranna samlingen av personligt älskade individuella bitar som är idealiska för dig och ditt hem. Fransk stil dekorera idéer kombinerar minimalism och skönhet och hjälper dig att förvandla ditt hus till ett lantligt, rustikt hem som är perfekt skräddarsydd för dina individuella behov.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*