Home / Hem / Försköna din trädgård med dessa idéer för eldstaden
Försköna din trädgård med dessa idéer för eldstaden

Försköna din trädgård med dessa idéer för eldstaden

Att öka värmen och gästfriheten som du kan erbjuda gästerna är lätt när du lägger till en eldstad i bakgården. Dessa är lätta att konstruera och väl värda pengarna och tiden det tar att skapa en sådan produkt. Funktionalitet är också ett plus och kan minska matlagningskostnaderna i ditt hem samtidigt som kostnaden för luftkonditionering minimeras.

Oroa dig inte för mycket för din budget

Försköna din trädgård med dessa idéer för eldstäder 1 Försköna din trädgård med dessa eldstolar designidéer

Din budget bör inte hindra dig från att tro att dina pengar inte kan köpa allt du behöver för den här typen av projekt. Återvunna material är raseri just nu och de flesta är gratis. Detta hjälper dig oerhört med dina DIY eldstensplaner.

Det kan ta lite tid att samla in tillräckligt med material, men fördelarna uppväger detta mindre problem. Du kan hålla lite mer sopor ur din kommunala deponi genom att återvinna, ha lite mer pengar i fickan från material som inte behöver köpas, och om du använder trä av trädskräp och remsor nära dig är du det kommer att spara ännu mer kostnader för tillagning och kylning i ditt hus och spara mer utrymme på deponin genom att bränna virket.

Försköna din bakgård med dessa eldgropsdesignidéer-12 Försköna din trädgård med dessa eldgropsdesignidéer

Var på den säkra sidan när du samlar in material till din eldstad. Keramiska plattor kan vara vackra, men de kanske inte är värmebeständiga och kan gå sönder om de utsätts för värme. Använd istället färgat glas. Stenar kan också användas. Att sätta dem i betong kan skapa olika mönster eller bara ett enkelt men elegant utseende från arrangemanget av de olika stenarna.

Om du verkligen har ett hjärta för keramiska plattor, se till att de är mycket små och inneslutna i betong på alla sidor. En DIY eldstad bör fortfarande ha många säkerhetsfunktioner.

Varför att välja en eldgrop är en bra idé

Försköna din bakgård med dessa eldgrops designidéer-2 Försköna din trädgård med dessa eldgrops designidéer

En eldstad kan vara en bra kontaktpunkt för sammankomster. Det kan hjälpa människor att komma ihop för samtal och samtidigt hålla myggor borta. Om du har en pool är detta ett utmärkt sätt att värma upp efter en simtur. Att laga mat på en eldstad är också ett populärt tidsfördriv för många och ett utmärkt ställe att göra minnen och ta bilder.

Bilder av kocken är alltid ett bra komplement till din Facebook-profil.

Bilder av vad som var till middag är också favoritbilder som ofta tas och delas. En glöd från en eld kompletterar också din hud och gör foton ännu bättre. För en-mot-en-samtal kan en eldstaden vara en mycket romantisk plats.

Att sitta runt din eldstad ska vara tillräckligt långt tillbaka så att människor inte riskerar att bli brända av värmen, men tillräckligt nära för att de kan luta sig framåt för att steka marshmallows om de vill. Du kan gå för något mer ståtligt som bänkar eller något mer rustikt och naturligt som stora stockar.

När du väljer stockar, kontrollera dem ofta för insektsaktivitet, särskilt myror, eftersom dessa kan bita. Loggblock är enkla att hitta och byta ut vid behov, och medan de väger ganska mycket är de fortfarande mycket lättare än en hel stock om du någonsin behöver byta ut en. Block kan också enkelt flyttas från en plats till en annan.

Olika alternativ för bränsle

Försköna din bakgård med dessa eldgrops designidéer-3 Försköna din trädgård med dessa eldgrops designidéer

För en enkel jordnära eldstaden, håll fast vid trä i form av stockar eller briketter. Kol är också ett utmärkt alternativ men finns aldrig gratis i ditt område.

Gas och propan kan användas, men kommer sannolikt att kräva bygglov. Tillståndet och de extra materialen, plus behovet av att tanka tanken, tillför en extra kostnad för din eldstads konstruktion och livslängd. En tank kan också vara en ful “sak” som sitter i din trädgård. Metalltankar kan rosta mycket snabbt. Det är inte heller säkert att bränna ved om du har gas eller propan inbyggd i din eldplats.

Försköna din trädgård med dessa designidéer för eldstäder 11 Försköna din trädgård med dessa designidéer för eldstäder

Ett annat alternativ som du bör överväga är gelat bränsle. Dessa är alkoholbaserade, brinner långsamt och har inga giftiga ångor. Vissa gillar inte lukten, men de är säkra nog att använda i vedspisar och inomhuseldstäder. Vissa har till och med tillsatser som skapar poppljud som efterliknar ljudet av en naturlig vedeld.

Sätt att dölja en öppen spis

Försköna din trädgård med dessa eldgropar designidéer 4 Försköna din trädgård med dessa eldstolar designidéer

Det finns sätt att klä upp en eldstad för att få den att se ännu mer unik ut. Sök på nätet efter olika idéer för eldstadsdesign för att skapa en verkligt unik eldstadsplats som ger dig mer av din personlighet till din bostadsyta. En populär idé är att lägga till en öppen spis på baksidan så att du kan hänga din matlagningsutrustning på sidorna.

Du kan forma skorstenen som en kon eller en traditionell form eller göra den till en hel vägg. Genom att skapa en hel vägg kan du lägga till mjuka lampor som kan slås på eller av beroende på ditt humör.

Försköna din trädgård med dessa eldgropsdesignidéer 9 Försköna din trädgård med dessa eldgropsdesignidéer

Eld- och isstilen används för att lägga till trasigt glas i eldstaden under byggandet. Glaset är brandsäkert, men det måste rengöras ibland för att bibehålla dess skönhet.

Med den relativt nya Fire and Water-stilen implementerar du vatten i din eldstads design. Du kan göra detta genom att helt enkelt skapa en ring utanför eldstaden. Att fylla den här ringen skapar en vallgraveffekt och vallgraven reflekterar eldens lågor. Det här borde inte vara djupt, men det kan vara så brett som du vill. Det kan också ses som en extra säkerhetsfunktion för de med små barn som kanske inte tänker innan de kommer för nära elden.

Försköna din bakgård med dessa eldgropsdesignidéer-10 Försköna din trädgård med dessa eldgropsdesignidéer

Eldgropar i eld- och stenstil är mycket klassiska och traditionella. De flesta använder flodbäddsstenar, även om du kan använda ovanliga stenar och stenar som du har hittat för en ovanlig vridning istället. Varje sten kan till och med ha sin egen betydelse, speciellt bara för dig och eventuellt några andra.

Du kan göra det till ett familjeevenemang där du vandrar för att samla in speciella stenar och skapa ett minne som kommer att pågå i flera år. Det finns många olika stenbrandidéer som du kan hitta online.

Andra sätt att sitta bortom bänken eller trädstammen som uppmuntrar till umgänge

Försköna din trädgård med dessa eldgrops designidéer 5 Försköna din trädgård med dessa eldgrops designidéer

Hängande bubbelstolar, gungor på verandan, utemöbler – det här är andra sätt att sitta runt din eldstad. Du måste se till att ingen är placerad för nära en annan som människor kan gå igenom. Kombinationer kan också vara en bra idé så att sittgrupper används istället för att människor sprids över hela sittutrymmet.

Detta hjälper dig oerhört genom att göra det lättare att städa upp nästa dag. När dina sittplatser får människor att sitta nära varandra ökar interaktionen mellan dina gäster.

Olika användningsområden för din eldstad

Försköna din trädgård med dessa eldstensdesignidéer 6 Försköna din trädgård med dessa eldsticksdesignidéer

Regelbunden användning av din eldstad kommer att föra dig och din familj närmare varandra, och det kan göra detsamma för dig och dina vänner. Det finns andra användningsområden för din eldstad som du kanske vill överväga innan du börjar bygga.

Du kan använda din eldstad som bas för ett extra stort utomhusbord som är perfekt för mat eller spelkort. Du kan skapa din egen eller köpa en genom en tillverkare. Det kan också vara mindre och användas som ett soffbord istället.

Om du tycker att din eldstad är för hög för att senare kunna användas som bordsstativ, överväg att sjunka eldstaden i marken. Du tappar inget utrymme i själva gropen och du kan alltid använda den som en bordsbas.

Barn älskar att sova ute, och många skulle älska att elda så att det känns mer som “riktig” camping än bara en natt i trädgården med vänner. Att låta barnen använda eldstaden med gelbränsle är ett säkert sätt att ha kul samtidigt som de fortfarande är relativt säkra.

Bygg det annorlunda

Försköna din trädgård med dessa designidéer för eldstaden 7 Försköna din trädgård med dessa designidéer för eldstaden

Du kan också bygga en helt nedsänkt eldplats i stället för en som är över marken eller bara delvis nedsänkt. Detta är ett bra val om du planerar att laga mat med ett stativ ofta. Om du vill ha en tillfällig eldstad som bara tar ett år eller två, använd istället en behållare. Dekorera det lite med naturliga föremål som sten och du hittar inspiration för att bygga din permanenta eldstad om ett år eller två.

Planer och idéer

Försköna din trädgård med dessa eldgropsdesignidéer 8 Försköna din trädgård med dessa eldgropsdesignidéer

Det finns många planer och idéer och instruktioner för att bygga en eldstad som du kan hitta online. Men för att göra det helt ditt eget, bygg ditt eget med olika idéer från olika planer. Ta dig tid att bygga din eldstad och se till att säkerheten fångar lite av din uppmärksamhet. Använd olika stenhällsidéer och skapa din egen eldstad.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*