Home / Hem / Röda badrumsidéer: mattor, tillbehör och inredning
Röda badrumsidéer: mattor, tillbehör och inredning

Röda badrumsidéer: mattor, tillbehör och inredning

Har du letat efter röda badrumsidéer? Om du är modig nog för att göra dessa djärva val kommer den här artikeln att vara en behandling för dig.

Om du letar efter ett nytt, livligt utseende för ditt badrum, överväga rött. Färgen smickrar på många olika typer av hudtoner och olika röda nyanser på badrumssatser kan väcka olika stämningar, från livliga till romantiska till lugnande (ja, verkligen).

Ett rött badrum är säkerligen en skrämmande färg. För mycket rött kan vara överväldigande i små utrymmen med svagt ljus, vilket ofta är fallet i badrum. Att skapa ett snyggt rött badrum tar lite tanke, men är ofta ett bra val eftersom det röda erbjuder många djärva alternativ.

De har traditionella riktiga röda, de röda av brandbilar och alla hjärtans dag hjärtan, liksom blåare röda som fuchsia eller vinröd. Du kan också gå varmare anvisningar och välja en röd badrumsdekor med en mer optimistisk orange-röd färgpalett. Oavsett vilken nyans av rött du i slutändan väljer kommer du att bli förvånad över hur mycket du kan göra med det i ditt röda badrum.

West-Vancouver-Townhouse-by-Derek-Lepper-Photography Röda badrumsidéer: Mattor, tillbehör och dekor
Bildkälla: Derek Lepper Photography

Få ut det mesta av rött

En av de mest skrämmande aspekterna av rött är hur överväldigande färgen är. Röd är en färg associerad med många olika känslor, från försiktighet till passion. Vi märker det omedelbart bland andra färger och drar genast ögat. Används bra, men det är ett utmärkt tillskott till ditt badrum.

Om du vill ha röda väggar, var försiktig. En röd accentvägg är förmodligen det bästa valet för ett mindre rum. Det fungerar särskilt bra på väggen som vetter mot din primära badrumsspegel, eftersom den kommer att smickra de flesta som står framför den.

Du kan behöva applicera flera färger för att få bästa täckning och jämn skugga för dina röda badrumsväggar. Det kan vara en bra idé att hitta en rödfärgad grundfärg som hjälper dig.

Använd istället röda badrumstillbehör för en mer subtil touch av rött. Dessa är lätta att hitta i en mängd olika mönster och teman. Dessa kan ge det perfekta färgstänk utan för mycket ansträngning eller kostnad.

d0b4d0bed0bc-by-d180d0bed0bcd0b0d0bd-d181d0bfd0b8d180d0b8d0b4d0bed0bdd0bed0b2 Röda badrumsidéer: mattor, tillbehör och dekor
Bildkälla: Роман Спиридонов

Undvik ett rött badkar och handfat om du inte är mycket engagerad i tanken på ett rött badrum. Dessa artiklar kräver installation och kan vara mycket dyra. Att avinstallera dem är också ett stort besvär. Rött är en så djärv färg att användningen på dina väsentliga badrumstillbehör allvarligt begränsar möjliga framtida renoveringsartiklar.

Med tanke på dessa grundläggande sätt att använda rött, vilka är några av de bästa sätten att dekorera ett rött badrum på?

Svart och rött badrum

Svart och rött är en vanlig samtida färgkombination. Det är en överraskande lugnande färgkombination och kan kombineras mycket bra med neutrala färger som ett balanseringselement för kombinationens drama. Du kan också använda några svalare röda och svarta tillsammans med svalare färger som kricka.

Röda badrum i dessa färger är ofta utformade i modern stil. Det fungerar mycket bra för en mer industriell stil. Om du vill dekorera ett tonårsbadrum kan det här vara ett perfekt maskulint utseende som kommer att se bra ut under lång tid.

Red-Bathroom-by-M-Kunyakina Röda badrumsidéer: mattor, tillbehör och dekor
Bildkälla: m. Kunyakina

Vitt och rött badrum

De flesta badrummen är redan gjorda i neutrala färger, ofta vita, och ett rött och vitt badrum är ofta det mest prisvärda sättet att lägga till röda badrumsdekorationer. Det är ett väldigt klassiskt utseende. Varmare naturvita i kombination med rött ger en mycket mysig känsla, eller kanske vill du skapa ett elegant rött, vitt och blått utseende som är väldigt levande och elegant.

Om du inte vill måla dina vita eller grädde väggar, klä dem med röda duschdraperier och röda badrumsmattor. Tvål och andra badrumstillbehör bör hålla samma ton.

Det är väldigt enkelt att hitta vackra röda badrumstillbehör i olika stilar. Kom ihåg att inte överväldiga rummet med rött och hålla det rent, sammanhängande.

Armstrong-Engineered-Stone-by-Gales-Carpet-One-Floor-and-Home Röda badrumsidéer: Mattor, tillbehör och dekor
Bildkälla: Gales matta en våning och hem

Grått och rött badrum

Ett grått badrum med röda baddekorationer är ett annat tidlöst utseende. Det känns mycket mysigare överlag och kan vara mycket tröstande, särskilt med rätt belysning. Lägg till lite svart eller vitt för att slipa det och se till att ditt troligtvis neutrala badkar inte sticker ut. Blommor betonar naturalismen av rött och grått. Leta efter ebenholtsfinish för skåp och hyllor.

Denna färgkombination är både dramatisk och lugnande och passar många olika stilar och stämningar. Se till att du får rätt belysning för att se till att det mysiga rummet inte blir klaustrofobiskt. Mörkare färger riskerar alltid att göra detta. Så planera rätt innan du börjar måla.

carmel-tal-by-hkw-designs-inc Röda badrumsidéer: mattor, tillbehör och dekor
Bildkälla: HKW Designs, Inc.

Experimentera med färg!

Bara för att rött är en så djärv färg betyder inte att du bara använder den tillsammans med neutrala färger. Använd den med andra ljusa färger. Prova dammiga lila eller mjuka kricka för att skapa en fin kontrast till Reds naturliga drama. Å andra sidan kan du dra nytta av detta drama genom att lägga till citrongul för en smakfull färgpalett.

Det bästa sättet att kombinera dessa djärva färger är att måla väggarna med din valda bakgrundsfärg medan du målar ytterkanten och taket en ljusare accentton. Använd den här färgen för din andra inredning, som B. Ditt badrumstillbehör och handdukar.

sherwood-by-cci-renovations Röda badrumsidéer: mattor, tillbehör och dekor
Bildkälla: CCI renoveringar

En av de bästa sakerna med att vara öppen för djärva färger är att det öppnar de stämningar och teman som du kan använda. Tropiskt, modernt, rustikt … många möjligheter öppnas. Det låter dig också lägga till personlighet ganska fritt. T.

Det viktigaste är att du använder de djärva färgerna klokt och knyter ihop badrummet snyggt. Ha kul med det. Kolla in vad folk har gjort med alla dessa färger genom att titta på röda badrumsbilder i heminredningstidningar och på webbplatser som Instagram.

Slutliga tankar om röda badrumsidéer

Ett rött badrum är ett djärvt och originellt dekorval. Den djärva färgen kan vara lugnande eller passionerad beroende på hur du använder den. Förhoppningsvis hjälper våra idéer dig att komma igång!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*