Home / Hem / Förenkla ditt liv med dessa tips om dekoration i källaren
Förenkla ditt liv med dessa tips om dekoration i källaren

Förenkla ditt liv med dessa tips om dekoration i källaren

När du letar efter ytterligare bostadsyta kan du faktiskt sitta på en potentiell guldgruva utan att ens inse det. Detta gäller särskilt om du har en källare som är både torr och oavslutad.

Det här är ett utrymme som inte behöver se ut som ett ordspråkigt fängelsehål, och det behöver inte heller vara extra förvaringsutrymme för lådor och andra hushållsapparater. Om du kan få alla dina kreativa juicer att flyta kan du förvandla detta dumma utrymme till ett riktigt vackert.

Oavsett storleken på rummet finns det många idéer för källardekorationer som kan hjälpa dig att använda utrymmet effektivt. Det kanske viktigaste är att göra så mycket du kan för att maximera effektiviteten eftersom det kan hjälpa dig att få ut det mesta av rummet.

Förenkla ditt liv med hjälp av dessa tips om källardekorationer 3 Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer

Detta kan till exempel leda till skapandet av funktionellt minnesutrymme där exempelvis sällan använda dekorationer kan lagras. Rummet kan till och med fungera som ett fantastiskt familjerum. Här är några andra användbara tips för källardekorationer som du kan skriva ner för att göra utrymmet mycket vackrare.

Förenkla ditt liv med hjälp av dessa källardekoreringstips 13 Förenkla ditt liv med hjälp av dessa källartips

Bestäm först och främst exakt vad du behöver mest av rummet självt. Vill du att det ska vara ett gästrum för vänner eller familjemedlemmar som kommer från staden? Vill du kanske göra det till ett lekrum för barnen? Kanske vill du till och med förvandla det till din egen personliga grop? Oavsett din idé finns det många olika källardesigner som du kan vända dig till för inspiration och förvandla din dröm till verklighet.

Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer 7 Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer

Det bör dock noteras att källarna anses vara mycket svårare att renovera eftersom de i många fall är oavslutade. I vilket fall som helst, här är några fler dekorationstips som hjälper dig på din resa.

ORGANISERA UTOMRÅDET

Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer 11 Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer

Innan du påbörjar rumsplanering eller designarbete är det viktigt att du organiserar källaren genom att rensa bort oönskade föremål eller röran, eftersom de kan ta värdefullt och användbart utrymme som du annars skulle kunna använda. Det finns många alternativ för vad du faktiskt ska göra med varorna själv: ha en gårdsförsäljning, donera dem till din lokala butik, sälj dem på eBay, etc.

Om du inte har använt dem på länge behöver du förmodligen inte längre.

Börja planera

Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer 12 Förenkla ditt liv med hjälp av dessa tips om källardekorationer

Nu är det dags att bestämma exakt vad du vill att din källare ska användas till. Samtidigt, se upp för “problemområden” relaterade till röran eller andra saker som bara tar för mycket utrymme. Du bör också hålla andra diverse källaraktiviteter i min när du planerar områden för huvudaspekten av själva källaren.

Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer 5 Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer

Om du till exempel tycker om att sy, överväga att placera ditt syrum bredvid tvättstugan, eftersom du troligtvis tvättar och stryker tyger regelbundet. Om källaren blir ett hemmagym, överväga att placera det bredvid ett källarduschrum.

Om du funderar på att konvertera din källare till ett hemmakontor, se till att källaren har minst ett fönster för att släppa frisk luft in i rummet.

BESTÄMMA VILKEN LAYOUT FUNGERAR Bäst FÖR PERSONLIGT

Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer 10 Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer

Nu när du har bestämt hur du vill använda utrymmet själv och räknat ut all tillgänglig budget att arbeta med, är nästa steg att skapa en planritning. Beroende på källarens storlek kan du dela upp utrymmet i flera olika områden. Oavsett, se till att du tar dig tid att planera allt därefter.

ANVÄND neutrala färger i rummet

Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer 4 Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer

Medan djärva och djärva färger definitivt hjälper till att fånga uppmärksamhet, säger grundläggande färgpsykologi också att de kan få ett rum att känna sig smalare och mer stängt. Istället för att lita på sådana färger, överväg att använda neutrala färger som är ljusare.

Detta bör vara fallet inte bara för väggarna utan även för möbler. Dock kan färgstänk läggas till för olika tillbehör.

GÅ MED ETT ÖPPET KONCEPT

Förenkla ditt liv med hjälp av dessa tips om källardekorationer 6 Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer

Om du har en källare som är mindre, lägg inte till väggar i rummet. Detta är kanske det bästa sättet att hålla utrymmet mycket mer öppet. Använd istället olika färger för att definiera olika delar av rummet och för att stödja området för flera ändamål.

KOM TILL ANDRA FÖRVARINGSLÖSNINGAR

Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer 9 Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer

Källare fungerar ofta som ett allmänt lagringsutrymme för många olika föremål i hushållet. Om du tycker att detta är fallet i din ombyggda källare finns det sätt att integrera det. Installera till exempel skåp och hyllor och se till att alla förvaringsenheter är golv till tak.

På så sätt kan du se till att du utnyttjar det tillgängliga utrymmet. Dessutom kan du också investera i möbler med dolda fack som också kan användas för extra lagringsutrymme.

GLÖM INTE GOLVET

Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer 8 Förenkla ditt liv med hjälp av dessa tips om källardekorationer

Chansen är stor att du kanske inte har tillräckligt med pengar för att göra en komplett källarrenovering – inte alla gör det. Det finns dock inget att oroa sig för, eftersom det fortfarande finns sätt att få din källare att se färdig ut utan att installera saker som gips och mattor. Här är en resa till din lokala hårdvaruaffär en bra idé eftersom du kan kolla in olika alternativ som de erbjuder.

Här är några olika och billiga golvbeläggningar som du kan investera i för din källare för att ge den sitt slutliga utseende:

* Målad betong
* Färgad betong
* Mallbas
* Penny golv
* Läderbotten
* Papperspåsar
* Kapsyler

LÅT DET FINNAS LJUS!

Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekoration 2 Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer

När det gäller fönster är fönstren i källaren ofta mycket mindre eftersom utrymmet är helt eller delvis underjordiskt. När någon typ av belysning får komma in i rummet känns rummet mentalt större än vad det faktiskt är, och det starka ljuset kompenserar också för den allmänna bristen på fönster i källaren.

Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer 1 Förenkla ditt liv med dessa tips om källardekorationer

Det rekommenderas att använda ljuskällor som vägglampor, golvlampor och bordslampor. Det beror på att något som infälld belysning sannolikt inte har rätt takutrymme och / eller budget för att rymma den. Dessutom kan du också hänga speglar i hela rummet så att ljuset reflekteras i hela rummet.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*