Home / Hem / Fördelar med att använda LED-lampor inomhus

Fördelar med att använda LED-lampor inomhus

Det finns många anledningar till varför man ska välja LED-lampor för hemmabruk: de är hållbara, energieffektiva och långt ifrån alla typer av standardbelysning.
LED-belysning är ett utmärkt sätt att vara miljövänlig och städad med digitalt ljus.

Vi är skyldiga oss själva att gå med tiden och byta från konventionell analog till digital. Skillnaderna är enorma, liksom fördelarna för användarna.

De är energieffektiva

Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbruk 9 Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbrukBildkälla: Beckwith Interiors

LED-belysning är populärt bland människor idag eftersom det är känt för att vara effektivt men inte billigt. Kostnaden för LED-lampor är lite högre än kostnaden för standardbelysning, men det är värt det på grund av dess effektivitet (80% -90%, eftersom konventionella lampor bara använder 20% av elen, medan 80% omvandlas till värme) .

Varför inte göra belysning till belysning och spara pengar på lång sikt genom att bara spendera lite extra på belysningsval?

En av fördelarna med LED-glödlampor är att på grund av den elektroluminescerande processen som LED-belysning fungerar med, använder man inte LED-lampor mycket energi istället för att omvandla el till värme.

Att byta elektron så att den lyser sparar mycket energi samtidigt som det skapar mycket ljus. Prestandan minimeras också avsevärt, eftersom det finns mindre struktur och volym med samma belysning.

Något för små utrymmen

Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbruk 8 Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbrukBildkälla: Envärldsdesignarkitekter

Storlek är också en av de fina egenskaperna hos LED-lampor. Glödlampor har inte en chans med dessa flexibla lampor – med en storlek på 3 till millimeter passar de in i alla rum där du vill använda dem, oavsett hur små de är.

Du kan skapa en fantastisk skärm med LED-lampor eftersom de kan användas som små individuella lampor som kan ordnas tillsammans eller oberoende av varandra. Du kan rikta ditt ljus med LED-lampor, som du inte kan med glödlampor som avger ljus i alla riktningar.

De håller längre

Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbruk 7 Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbrukBildkälla: NZ Builders Ltd.

Jämfört med andra typer av belysning är LED-lampor några av de mest hållbara lamporna på marknaden. Lysdioder kan hålla mellan 25 000 och svindlande 50 000 timmar, medan lysrör håller mellan 10 000 och 15 000 timmar – detta bestäms av temperaturen och inställningen som omger dem.

De kan till och med arbeta 100 000 timmar innan de slutar arbeta helt. Deras kvalitet är enorm, eftersom de inte slits ut lätt och eliminerar problem relaterade till förkortning av veken, konsumtionsångar eller brinnande filament.

Underhåll och utbyte underlättas avsevärt av LED-lampor på grund av deras långvariga egenskaper och energibesparingar.

Värme är inte ett problem

Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbruk 6 Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbrukBildkälla: Adept Integrated Systems Ltd.

På grund av den praktiska användningen av elektrisk energi kommer LED-lamporna inte att bränna din hud när de berörs som glödlampor. Som nämnts tidigare omvandlar glödlampor större delen av energin till värme – med lysdioder har du inte det här problemet!

Om en glödlampa slösar bort 90% av sin energi och omvandlar den till värme och en fluorescerande glödlampa slösar bort 80% slösar LED inte ens hälften så mycket om de förblir svala. De är säkra eftersom det inte finns något glas, ingen brottstyrka och inga vibrationer.

En neutral vit

Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbruk 10 fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbrukBildkälla: Uncovering Assets – Home Staging Services

Varje ljus avger en annan typ av skugga genom vilken du kan se – standardglödlampan är känd för att vara varm eftersom lysrören får kallare nyanser som grönt eller blått.

Lysdioder avger vitt ljus och påverkar inte landskapet på något sätt. Med denna typ av belysning kan du se allt för vad det egentligen är.

Miljövänlig

Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbruk 11 Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbrukBildkälla: Darci Goodman Design

Det finns inget giftigt i lederna på LED-lampor; Detsamma gäller inte lysrör, som innehåller många farliga ämnen som kvicksilver.

LED-lampor skadar inte miljön – förutom att de inte innehåller något giftigt är de 100% återvinningsbara och kan minimera upp till en tredjedel av ditt koldioxidavtryck.

LED-lampor är inte tillverkade i samma mängd som glödlampor på grund av deras hållbarhet. 25 glödlampor kan kasseras om de byts med bara en LED-lampa.

Imponerande motstånd

Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbruk 5 Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbrukBildkälla: Dick Clark + Associates

Chocker och vibrationer är ingenting med LED-lampor. Bristen på rörliga delar och behovet av glas i glödlamporna gör att de kan vara mer motståndskraftiga mot alla typer av yttre hot.

Hållbarhet och seghet är en anmärkningsvärd egenskap när det gäller LED-glödlampor, särskilt jämfört med andra typer av belysning.

LED-lampor är så hållbara att de kan användas på båtar under vattnet. Du kan kolla in de bästa undervattensbåtbelysningarna från globalmarinerenewable.com

De tänds omedelbart och kan ändras ofta

Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbruk 4 Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbrukBildkälla: LOCZIdesign

Du behöver inte vänta på att LED-lamporna tänds – de gör det så snart du slår på det. Det finns ingen anledning att oroa sig för att skada dem genom att sätta på och stänga av dem ofta eftersom det inte påverkar deras varaktighet eller ljusstyrka.

Detta beror på tekniken: glödlampor och lysrör överhettar ett medium för att producera önskat ljus. Emellertid är elektroluminescensen omedelbart närvarande när den flyter genom chipet på en LED-lampa.

De är snabba och enkla att använda och uppnår ljusstyrka med hög intensitet snabbt och enkelt.

Dimbar LED-lampor

Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbruk 12 Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbrukBildkälla: Rochelle Silberman Design

I början av produktionen var LED-lampor inte dimbara, men med tiden började dimbara LED-lampor dyka upp över hela marknaden.

De utvecklades exklusivt för att arbeta med dimbara omkopplare och kan byggas in i lampor och husbelysning. Du kan kontrollera om den glödlampa du valt är dimbar eller inte.

Låt dig inte luras av kostnaden – även om det är uppenbart att LED-lampor kostar en viss summa mer än glödlampor och lysrör, sparar de mycket pengar och över tiden kan dessa resultat tydligt ses. De minimerar din elräkning mer än någon annan typ av glödlampa och som dyker upp över tiden.

Designflexibilitet

Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbruk 3 Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbrukBildkälla: Boscolo inredning

Effektiv belysning är enkelt och roligt när LED-lampor används inomhus. Att kombinera och ordna lysdioder i valfri design visar den stora flexibilitet som de tillåter. Du kan styra dina lampor för att få den effekt du vill ha, oavsett om det är dramatiskt eller avslappnat.

Vissa lysdioder kan dämpas, andra kan lysa starkt. Du kan leka med deras färger och hur de fördelas runt i rummet.

En annan funktion som du kan tycka tilltalande är förmågan att skapa intressanta visuella ljuseffekter som kan vara en riktig attraktion i ditt hem.

Fördelningen av ljus

Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbruk 1 Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbrukBildkälla: Times Corboy Design

Lysdioder fokuserar sitt ljus på den plats du har valt och distribuerar det till kontaktpunkten utan externa reflexer. De är kända för att ha större applikationseffektivitet än någon annan typ av standardbelysning.

Om du väljer rätt LED-belysningssystem kommer du att upptäcka att du kan uppnå imponerande effekter genom att välja en plats och anpassa belysningen till den.

Inga UV-utsläpp

Fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbruk 2 fördelar med att använda LED-lampor för inomhusbrukBildkälla: Darren James Interiors

Du kan skydda dig mot skadliga utsläpp eftersom LED-belysningen avger inga UV-utsläpp och mycket lite infrarött ljus.

LED-lampor är det bästa valet för värmekänsliga rum, material och varor. På grund av deras låga strålningsutsläpp är de också det hälsosammaste valet och den perfekta belysningen för UV-känsliga material.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*