Home / Hem / Förbättra ditt humör med inredning
Förbättra ditt humör med inredning

Förbättra ditt humör med inredning

Stämningar är en del av vårt vardagsliv, resultatet av alla våra känslor och reaktioner på miljön. Ett visst humör kan vara hela dagen. Bra eller dåliga humör är kända för att bero på händelserna, färgen och andra yttre faktorer runt omkring oss.

Stämningar är subtila och inte lika starka som känslor, men de spelar en stor roll i hur vi ser världen och oss själva. För att förbättra ditt humör med inredning måste du placera rätt element, ställa in rätt belysning och göra subtila men effektiva förändringar i ditt hem för att skapa en mer avkopplande och positiv atmosfär för dig själv och andra omkring dig.

De beslut du fattar är viktiga

Förbättra ditt humör med inredningsdesign1-1 Förbättra ditt humör med inredningsdesignBildkälla: Dalius & Greta Design

Det är känt att färger automatiskt stämmer på grund av deras olika psykologiska effekter. Färgpaletten för din hemdesign bör väljas noggrant eftersom varje färg kommer att öka ditt allmänna humör och känslor.

Harmonisera ditt hem genom att välja något du föredrar och som gör dig lugn. Även om du tror att du älskar en färg kan du bli störd om den är i stora mängder.

Rätt färg för rätt humör

Förbättra din stämning med inredningsdesign2 Förbättra din stämning med inredningsdesignBildkälla: Rymdharmoni

Ta inte med för många färger i ditt schema, eftersom det kan göra rummet ser oorganiserat och rörigt ut. Det bör finnas ett begränsat antal färger du vill använda. Att experimentera med olika kombinationer av rumsfärger och stämningar som du tycker är lämpligt är bra och ganska enkelt att göra, eftersom måla inte är särskilt dyrt och måla inte kostar för mycket.

Effekterna av färgerna

Förbättra din stämning med inredningsdesign3 Förbättra din stämning med inredningsdesignBildkälla: Mary DeWalt Design Group

Du kan dela färgerna baserat på deras effekter – aktiva, passiva och neutrala. Denna uppdelning gör det lättare att hitta rätt färg beroende på vilket humör du vill uppnå. Detta kan variera beroende på syftet med rummet och personens personlighet och smak.

Det är välkänt att ljusare färger utvidgar utrymmet och fräschar upp utrymmet, eftersom mörkare nyanser är kända för att vara varmare men elegantare. Oavsett om du vill skapa en mer intim eller luftig atmosfär kan du lita på att färgvalet gör det åt dig.

Stämning efter rum

 • Om du vill att ditt sovrum ska vara mjukare och mer intimt kan du minska kontrasten och arbeta med lika mjukare, mer sensuella färger.
 • Badrumets belysning och färgval är viktiga eftersom det är bekvämt att ha en bra sikt när man tittar på spegeln. De värsta färgerna är definitivt gula och gröna, så de rekommenderas inte. Belysningen ska likna dagsljuset så att den känns naturlig.
 • För att göra ditt kök till en vacker och spännande del av ditt hem måste färgerna matcha den miljön. Det här är ett bra ställe att experimentera med ljusa och djärva färgkombinationer.
 • Rum som är avsedda för aktiviteter ska färgas beroende på vilka aktiviteter du har i beredskap för dem. Djupa färger kan skapa en inbjudande atmosfär, medan något lättare kan göra rummet stort och rymligt. Aktivitetsrum som dagis och tvättrum ska vara väl upplysta och ha en kontaktpunkt där du kan fokusera hela aktiviteten.
 • Formella inställningar kräver färger som bibehåller en avslappnad och subtil atmosfär. Detta gäller vardagsrummet och matsalen. Möblerna ska organiseras så att det är enkelt att prata och ansluta och att du kan känna dig välkommen och avslappnad. Dessa rumstyper ska vara den perfekta kombinationen av mysiga och sofistikerade – helst med djupa, rika färger.

Viktiga faktorer som spelar en roll i stämningen i rummet är storleken, ljusstyrkan, användningen av naturligt eller konstgjort ljus och färgernas ljusstyrka.

Påverkar ditt undermedvetna klokt

Förbättra ditt humör med inredningsdesign4 Förbättra ditt humör med inredningsdesignBildkälla: Amato Design LLC

Det finns så många vetenskapliga studier som visar hur mycket det undermedvetna påverkas av miljön och därmed av det inre av huset. Varje detalj, varje färg och varje arrangemang spelar en liten roll för att skapa stämningen för dig. Ibland kan en djärv färg vara tillräcklig för att skapa rädsla, eftersom ett möbel kan ge fel intryck.

Bra saker färgerna förknippas med:

 • Rött är färgen på ungdom, kärlek och spänning.
 • Orange står för motivation, aktivitet och entusiasm.
 • Gul är glad och utstrålar lycka och stor glädje.
 • Grön är naturens färg förknippad med lycka och tillväxt.
 • Blå är lugn och kontemplativ – en lugn atmosfär där du känner dig trygg.
 • Lila är förknippat med rikedom eftersom det bär vishet och auktoritet.
 • Vit är en ren färg som alltid ser ren och enkel ut.

Dåliga saker färgerna förknippas med:

 • Rött är ganska irriterande eftersom det ofta används som ett varningstecken och påminner om krig.
 • Orange kan orsaka aggressivt eller oroligt beteende eftersom det bidrar till nervositet.
 • Gul kan vara överväldigande och orsaka panik och osäkerhet.
 • Grön är ofta förknippad med osäkerhet, förbittring och oro.
 • Blå är färgen på smärta, sorg och okänslighet.
 • Lila kan förknippas med tristess, avsky eller till och med hat.

Positiva rumsliga föreningar

 • Håll öppen
 • Konsistens i typ
 • Bra omslag och avstånd
 • Bra organisation (med ett rutnät).
 • Skapa marginaler.
 • Håll en kontrast mellan det öppna och det negativa utrymmet.

Negativa rumsliga föreningar

 • Litet eller inget utrymme.
 • Felaktig ordning av element.
 • Synliga fel visas.
 • Element som inte matchar de andra elementen eller den övergripande designen.
 • Bitar som tar in varandra.

Feng Shui för bra energi i ditt hem

Förbättra din stämning med inredningsdesign11 Förbättra din stämning med inredningsdesignBildkälla: AM Dolce Vita

Om du följer dessa tekniker krävs närvaro av utövare. Du undersöker rummet med en energikarta och fattar beslut om din design.

Om du känner dig ovillig att ändra dina färger, material och din övergripande dekorationsstil finns det några tips som du alltid kan följa som hävdar att du ökar energin i ditt hem.

Att sträva efter ett välkomnande, färgstarkt och rent område är ett av sätten att öka energin, liksom att försiktigt ordna möblerna på ett luftigt sätt och använda blommor och stenar för att dekorera. Var också försiktig med röran.

Hur man ändrar stämningen i ett rum med hjälp av belysning

För en intim miljö

Förbättra ditt humör med inredningsdesign5 Förbättra ditt humör med inredningsdesignBildkälla: ZeroEnergy design

Diffus belysning är idealisk för att bo i ett hörn av rummet – det kan vara en bordslampa, öppen spis, ljusarrangemang eller till och med en mörk ljuskrona. Det är smart att stänga av resten av ljuset och få de verkliga effekterna av skuggorna och de mjuka tonerna.

Något intensivt

Förbättra din stämning med inredningsdesign6 Förbättra din stämning med inredningsdesignBildkälla: Lee Kimball

Ljus på kanterna av rummet är onödiga och onödiga. Ljus direktbelysning som belyser mitten av rummet skapar en stark och intensiv atmosfär.

Koncentrera

Förbättra ditt humör med inredningsdesign9 Förbättra ditt humör med inredningsdesignBildkälla: Sealy Design Inc.

Det bör finnas en jämn mängd ljus i hela rummet – och det ska vara ganska ljust. Detta hjälper dig att fokusera. Till exempel används lysrörsbelysning ofta i klassrum. Denna princip är bra för ditt kök eller studie eftersom det definitivt hjälper dig att fokusera.

Komfort och avkoppling

Förbättra ditt humör med inredningsdesign8 Förbättra ditt humör med inredningsdesignBildkälla: Highgate House

Tänk på dimmer och omkretsljus. Oavsett vad du gör på din fritid bör indirekt tändas så att du känner dig svalare och lugnare.

Hur kreativ kontorsdesign kan förändra ditt företags stämning

Färgens påverkan på anställdas stämning

Förbättra din stämning med inredningsdesign7 Förbättra din stämning med inredningsdesignBildkälla: Rachel Reider Interiors

När du arbetar med ett kreativt team, bör kreativitet vara målet för stämningen. Du måste skapa en atmosfär där alla kan delta, utbyta idéer och chatta. En professionell kan alltid hjälpa dig att kombinera olika färger som rött, grönt och gult för att göra din arbetsyta mer produktiv.

Det uppmuntrar till samarbete

Förbättra din stämning med inredningsdesign10 Förbättra din stämning med inredningsdesignBildkälla: Martha O’Hara Interiors

Om du gör din kontorsdesign mer kreativ blir dina anställda lika kreativa. Det bästa sättet att uppmuntra kreativitet är att skapa platser där alla kan arbeta tillsammans och dela idéer, snarare än att bara planera för individuella sittplatser.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*