Home / Hem / Badrum i bondgården: dekor, idéer, belysning och stil
Badrum i bondgården: dekor, idéer, belysning och stil

Badrum i bondgården: dekor, idéer, belysning och stil

Du har nog hört talas om ett bondgårdskök, men har du tänkt på ett bondgårdens badrum?

Medan bondgårdens badrum ser skrämmande rustika ut i konceptet är de verkligen en söt och rolig variant av ett modernt badrum.

På samma sätt som ett bondgårdskök är ett bondgårdens badrum en eklektisk, rustik inredning. Många detaljer som används i ett lantligt kök kan användas i ett lantligt badrum.

Master-badrum-av-Rockefeller-Partners-Arkitekter bondgård badrum: dekor, idéer, belysning och stilBildkälla: Rockefeller Partners Arkitekter

Ta gärna med pärlbrädor, öppna hyllor, vita plattor, träbänkar och träskåp. Stilen är ett utmärkt sätt att visa upp din familjs personlighet.

Gårdens badrumsinredning har en elegant enkelhet. Här är några bra tips och tricks som hjälper dig att skapa ett fantastiskt lantligt badrum.

Bondgårdsspegel

Lake-Bonavista-Knight-Custom-Homes-by-Zoon-Immobilien-Media Farmhouse-badrum: dekor, idéer, belysning och stilBildkälla: Zoon fastighetsmedia

Det är svårt att få en badrumsspegel rätt för en bondgård. Den falska spegeln i ett modernt bondgårdbadrum gör att rummet ser för elegant ut för stilen.

Altadore-showhome-by-Trickle-Creek-designer-hem-by-ICON-sten-kakel bondgård badrum: dekor, idéer, belysning och stilBildkälla: ICON Stone + Tile

Spegelkanten är nyckeln. Titta på en lång horisontell spegel med en träram. Detta kommer att hjälpa till att kommunicera en bondgårdens rädsla för mark. Ett lite billigare, mindre alternativ som fungerar bra är en rund spegel med en korggräns. Detta ger också en fin bit textur för att betona utrymmet.

Bondgård badrum fåfänga

Santa-Monica-Garage-Remodeling-by-Spazio-LA Farmhouse Badrum: Inredning, idéer, belysning och stilBildkälla: Spazio LA

Försök att matcha din fåfänga med stilen så mycket som möjligt. En träbänkskiva är alltid effektiv i ett bondgårdens badrum, men du kanske inte känner till träets hållbarhet.

Plattor är också ett bra alternativ. Det viktigaste att göra när man väljer en fåfänga för en bondgård är att se till att den fungerar med resten av rummet.

Bondgård diskbänk

Breakers-by-Surreal-Systems-Inc.  Badrum i bondgården: dekor, idéer, belysning och stilBildkälla: Surreal Systems, Inc.

Din diskbänk bör komplettera temat. Du kan enkelt välja mellan vintage och rustika stilar. En mörkare handfat ser bra ut i ett rum med många färger. En vit diskbänk är en blickfång och ger rummet en vintage stil. Se till att dina kranar och tillbehör matchar ditt tema.

Mountain-Farmhouse-by-Cushman-Design-Group bondgårdens badrum: dekor, idéer, belysning och stilBildkälla: Cushman Design Group

Om du har ett litet badrum på en gård kan en fristående handfat som inte är fäst vid en bänkskiva vara det bästa alternativet. Här hittar du massor av fantastiska handfat i vintage- och rustikstil som är perfekta för bondgårdens badrum.

Bondgårdens golv

Farmhouse-Inspired-Bathroom-Walls-and-Golv-by-Walls-and-Golv-Ltd Farmhouse Badrum: dekor, idéer, belysning och stilBildkälla: Walls and Golv Ltd.

Golv anger tonen i varje badrum. Kakel är alltid ett utmärkt val för rum i lantlig stil, särskilt badrum, eftersom så mycket vatten hamnar på golvet och i luften. Gårdens badrumsplattor ska matcha väggarna väl.

Tveka inte att få mönstrade brickor eller lägg brickor i ett mönster. Kakelbrädor, hexagoner och flerfärgade plattor är bra val. Om du vill ha mörkare färger, kom ihåg att resten av rummet också bör ha mer jordnära färger.

Farmhouse badrumsbelysning

Hidden-Prairie-Farm-by-DeLeers-Construction-Inc.  Badrum i bondgården: dekor, idéer, belysning och stilBildkälla: DeLeers Construction, Inc.

Det här är din chans att använda några av de mest unika och roliga lamporna som du kan hitta på marknaden. Beroende på dina teman kan du använda rustika lampor, lodge-lampor eller lantliga lampor. Allt beror på den exakta tonen du vill ställa in för ditt badrum på bondgården.

Oavsett vilken typ av ljus du använder, kom ihåg att badrummen ska ha mycket ljus genom spegeln och duschen. Det här är områden som används för smink, morgonrutiner och städning.

Segling-och-Pailing-av-Denise-Morrison-Interiors-House-of-Morriso bondgård-badrum: dekor, idéer, belysning och stilBildkälla: Denise Morrison Interiors & House av Morriso

Människor måste se tydligt. Vanity lampor ovanför spegeln är alltid en bra idé, och vissa badrum använder ett infällt ljus ovanför duschen för att se till att den är väl upplyst.

Lantgård badrum vägg dekoration

HGTV-badrum-by-Soko-inredning-design-bondgård-badrum: dekor, idéer, belysning och stilBildkälla: Soko inredning

Ha kul med väggdekorationen i ditt lantliga badrum! Det är här du kan lägga till mycket personlighet. Bondestilen är naturligtvis mångsidig. Röv på stegehyllor, flytande hyllor, flätade korgar, nyckfulla skyltar, växter och unika handgjorda föremål. Undvik bara överbefolkning i rummet.

Samtida bondgård från KCS-Inc.  Badrum i bondgården: dekor, idéer, belysning och stilBildkälla: Samtida bondgård

Håll det organiserat på ett attraktivt sätt. Om det är för upptagen kommer personligheten du försöker förmedla att bli överväldigad och istället förvandlas till en överfull trassel. Fäst inte någonting permanent på dina väggar om du inte är säker på att du vill ha det där.

Bondgårdens badrumstillbehör

Transitional-Paradise-Valley-Farms-House-Renovation-by-Caine-Company Farmhouse Badrum: Inredning, idéer, belysning och stilBildkälla: Caine & Company

I likhet med väggdekor kan du också ha kul med dina badrumstillbehör för bondgårdar. Leta efter rustika bänkskivor som tvål och tandborsthållare. Enkla, billiga föremål som vattenburkar och korgar kan användas för att lagra schampoflaskor eller andra föremål som du vill ha nära till.

White-Farmhouse-Bathroom-by-Midwest-Remodeling-Restoration Farmhouse-badrum: dekor, idéer, belysning och stilBildkälla: Midwest Remodeling & Restoratione

Du behöver inte ens köpa de perfekta lantgårdstillbehören. Titta runt och se vad som fungerar. Du kanske kan städa upp eller ändra gamla föremål så att de passar in. Ta chansen att blåsa nytt liv i gammalt sopor!

Fler idéer för ett badrum i bondgården

Modern Farmhouse-Durham-NC-by-Lisle-Architecture-Design Farmhouse-Bathroom: dekor, idéer, belysning och stilBildkälla: Lisle arkitektur & design

  • Trä är nyckeln till att få ett badrum att fungera i bondgården. Även om du inte kan förnya din fåfänga eller byta ut ditt golv hjälper det att fånga bondgårdens känsla genom att använda trä. Det ger ett mer rustikt, lantligt utseende till ett modernare eller modernt badrum och ger rustika stilar en organisk känsla. Oavslutat eller återvunnet trä är bäst.
  • Använd mattor. Detta gör att rummet känns varmare och hindrar vatten från att göra golvet för hal. Leta efter mattor i vintagestil. Använd gärna mattor i orientalisk stil, särskilt om de har ett slitet utseende. Dessa fungerar som exotiska skatter och ser perfekt ut i ett bondgårdens badrum.
  • Lek med former och mönster. Måla mönster i en porslinhandfat eller ha en bänkskiva med ett roligt kakelmönster. En rund spegel på väggen kan hjälpa till att hålla badrummet snyggt och modernt, även om rummet har en rustik stil.
  • Inkludera växter! De hjälper till att skapa en lugnande, organisk atmosfär som är underbar att vakna upp i. Det finns många typer av underhållsväxter som är bra för ett bondgårdens badrum, inklusive aloe vera, kinesisk periwinkle och dieffenbachia. Luftfuktigheten i badrummet hjälper till att vattna växterna, vilket får dem att fungera ännu mindre.

1920-Bungalow-by-GEI-Homes-Design Farmhouse Badrum: Inredning, idéer, belysning och stilKälla: 1920-talsbungalow

Slutliga tankar när man dekorerar ett lantligt badrum

Ett badrum i lantlig stil är lätt att anpassa. Det är ett fantastiskt utseende som fungerar för alla badrum. Noggrann planering och öppenhet gör det till och med till ett budgetvänligt dekorationsalternativ!

Om du gillade den här artikeln om idéer till bondgårdens badrum, bör du också läsa dessa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*