Home / Hem / Förbättra din arbetsdag med dessa golvidéer för hemmakontoret
Förbättra din arbetsdag med dessa golvidéer för hemmakontoret

Förbättra din arbetsdag med dessa golvidéer för hemmakontoret

Den största skillnaden mellan arbets- och bostadsområdena i ditt hem är funktionalitet. Till skillnad från sovrummet drar kontoret nytta av effektivitet snarare än komfort och bör därför utformas på ett sådant sätt att produktiviteten hos den person som arbetar i det ökar.

Samtidigt förväntas en designer inte offra utseendet för funktionalitet.

En bra designer kommer att balansera dem även på det minsta hemmakontoret eller så att de faktiskt ingår i ett rum med ett annat syfte. När ett hemmakontor inte fungerar är det en bortkastad investering som du inte ens kommer att dra nytta av. Det är just därför du bör vara uppmärksam på varje detalj.

Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéer5 Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéerBildkälla: Kimberly Demmy Design

Vi försöker säga att det inte räcker att välja bra stolar och skrivbord. Vad folk ofta försummar på ett kontor är golv. Hemmakontors golvbeläggningar ska vara robusta, hållbara och helst kombinera med resten av din inredning.

Ändå kan det vara en utmaning att komma med idéer för golv på hemmakontor som passar ditt utrymme. På grund av detta har vi gjort några grundläggande jämförelser och samlat några bra idéer som kan hjälpa dig att lösa detta problem:

Laminatgolv

Förbättra din arbetsdag med dessa idéer för golv på hemmakontoret3 Förbättra din arbetsdag med dessa golvidéer för hemmakontorBildkälla: Interiörer av Donna Hoffman

Även om priset är ganska överkomligt, är laminatgolv hållbara och skadliga. De är mycket motståndskraftiga mot fläckar, slitage, smuts och nötning. och de ger ditt kontor en dyr träbild.

Du kan också använda laminatgolv för att anpassa ditt utrymme: tack vare deras mångsidighet kan du välja stilar och färger som passar resten av ditt hem.

Ändå fungerar laminat bäst på lägre levnadsnivåer eftersom det skapar ett ihåligt ljud när det appliceras på de övre våningarna.

Men om ditt kontor inte kan flyttas till bottenvåningen kan du alltid anställa en erfaren entreprenör för att installera vissa mattor och extra kuddar.

Cementgolv

Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéer6 Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéerBildkälla: Maurizio Pellizzoni Ltd.

Lofthus och kontor är de perfekta ytorna för cement / cementbeständiga golv. Cement är hållbart och starkt och dess kyla kan lätt övervinnas med några mjuka mattor på de ställen där du lägger fötterna medan du arbetar.

En annan fördel är att cement lätt kan repareras även om det skadas allvarligt (ibland tar det bara några minuter).

Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéer9 Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéerBildkälla: Jamesthomas Interiors

Dessutom är cement inte längre det tråkiga, gråa materialet det brukade vara. De kommer i alla toner och nyanser, ibland till och med gnistrande eller med subtila detaljer som reflekterar ljuset i rummet. Det betyder att du helt kan glömma bort grå golv.

Mattor

Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéer2 Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéerBildkälla: Butter Lutz Interiors, LLC

Mattor är det perfekta valet för vissa typer av kontor. Medan de är svårare att underhålla, ger mjuka mattor en känsla av värme och komfort och är extremt hemtrevliga. Därför är det bara vissa karriärer som kan dra nytta av att ha en matta på sitt kontor.

Mattor kräver ingen speciell ansträngning att installera och kan spridas från en vägg till en annan om du så önskar. Försök ändå att välja en som tål utbyte av möbler och som inte visar tecken på kraftigt slitage efter bara några år.

Trägolv

Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéer1 Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéerBildkälla: Yvonne Despinich | @Egenskaper

Trägolv är det klassiska valet för traditionella och antika hemmakontor, främst för deras hållbarhet.

Lövträ är också ett mycket trevligt alternativ. De av er som är oroliga för det solida underhållet av golvet kan köpa tekniska delar till ditt hemmakontor.

Med tanke på fördelarna med trägolv i ditt bostadsområde finns det ingen anledning att hoppa över dem på kontoret.

Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéer8 Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéerBildkälla: Greenwood hus

Du behöver inte anstränga dig för att rengöra den och det finns nästan ingen risk att skada dess olika ytor. En annan fördel är att trägolv finns i många färger och nyanser, från lätt ask till elegant mahogny.

Kakelgolv

Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéer4 Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéerBildkälla: Naikoon Contracting Ltd.

Tro det eller inte, kakel är ett utmärkt val för alla kontor. Förutsatt att du lägger ner dem jämnt, kommer de att belöna dig med beundransvärd hållbarhet och sofistikerat utseende. Ojämna plattor är dock benägna att skada och spricka.

Plattor är vanligtvis gjorda av porslin, keramik, sten (travertin eller skiffer) eller till och med återvunna material. Plattor har olika egenskaper beroende på material: Till exempel är mexikanska Sautillo-plattor porösa och svåra att underhålla.

Naturstenplattor, å andra sidan, finns i olika storlekar och former, vilket innebär att du måste kombinera dem i mosaik och intressanta mönster för att kamouflera den skillnaden.

En ytterligare fördel med brickor är mångfalden av former, texturer och färger.

Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéer12 Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéerBildkälla: WL INTERIÖRER

Det bästa sättet att fatta ett beslut är att ta hänsyn till din personlighet och ditt yrkes karaktär: kreativa jobb drar nytta av färgglada porslin, vilket uppmuntrar kreativitet och inspirerar idéer, medan subtila stenval (t.ex. kalksten) är tuffa reglerade roller är bättre (företag , ekonomi, lag, etc.). Båda alternativen ser dock eleganta och sofistikerade ut.

Vinylgolv

Vinylgolv är perfekta för kontorsägare som föredrar hållbarhet framför estetik. Du har inga problem att rengöra även de tuffaste fläckarna, och underhåll kommer aldrig att intressera dig.

Du kan rulla stolar runt eller byta ut skåp utan att oroa dig för att skada dina golv. Du bör dock komma ihåg att placera fotstöd under skrivbordet och skåpen för att undvika risk för skador.

Plus är vinyl det mest miljövänliga alternativet för ett hemmakontor. Tillverkad helt av återvunna material, det är en fantastisk grön färg och en mängd olika livfulla mönster.

Bambugolv

Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéer11 Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéerBildkälla: Stonecroft hus

Bambu är perfekt för små eller medelstora kontor eftersom det gör att du kan använda stolmattor och samtidigt ha ett attraktivt golv. Dessutom är de snygga, miljövänliga och lätta att underhålla.

Skydda dina golv

Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéer7 Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéerBildkälla: CCS ARKITEKTUR

Så mycket som du försöker skydda dem, efter några år visar golven tecken på slitage. Solexponering, gångtrafik eller till och med omkonfigurering av möbler lämnar märken eller skadar golvet avsevärt.

Därför bör du välja hållbara golv, helst ett som är täckt med massor av skyddsmattor.

Några ytterligare tips

Förbättra din arbetsdag med dessa idéer för hemmakontorsgolv 10 Förbättra din arbetsdag med dessa hemmakontorsgolvidéerBildkälla: Roselind Wilson Design

Innan du väljer det perfekta golvet för ditt hemmakontor, se till att du har följande information:

  • Ska marken “tolerera” mycket gångtrafik?
  • Skulle jorden utsättas för säsongsskador (is, snö, regn etc.)?
  • Är golv med lågt underhåll ett bra alternativ för ditt kontor?

Dessa frågor hjälper dig att begränsa de perfekta golvalternativen och välja något som faktiskt passar dina arbetsmiljöers behov.

Pris är förmodligen den viktigaste faktorn att tänka på. Du måste investera i rätt möbler, persienner, tillbehör och verktyg, och dessa kostnader kan begränsa din golvbudget.

Kom dock ihåg att golv verkligen kan göra skillnad i hur utrymmet ser ut och känns, och att de inte är rätt saker att spara på.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*