Home / Hem / Flytande hyllidéer: Hur man hänger flytande hyllor
Flytande hyllidéer: Hur man hänger flytande hyllor

Flytande hyllidéer: Hur man hänger flytande hyllor

Förvaringsutrymme och dekorativt utrymme är nyckeln till en trevlig inredningsdesign. Flytande hyllor är ett utmärkt sätt att visa dekorativa föremål, inramade bilder och böcker. En flytande hylla har en slät yta som passar alla stilar.

De fungerar särskilt bra för moderna, minimalistiska mönster eftersom de är en modern uppfinning. Deras brist på uppenbara stöd gör att de inte förstör den övergripande estetiken med ytterligare detaljer. De kan också gå med mer traditionella inredningsdesigner eftersom de kan ha alla möjliga detaljer och utseende som inte bryter stödet.

Här är några bra idéer för flytande vägghyllor.

Moderna flytande vägghyllor

Blockfärgade flythyllor är en utmärkt förvaringslösning för en modern inredning. De kan målas i valfritt antal färger eller till och med av ljust trä.

W-Dallas-Penthouse-av-Laura-Kirar-Design Flytande hyllidéer: Hur man hänger flytande hyllor
Bildkälla:Laura Kirar Design

Om du inte har tillräckligt med vägghastighet, överväga att installera flytande hyllor på dina fönster. Detta fungerar mycket bra om dina fönster är tillräckligt smala för att stöd kan placeras mellan dem. Föremålen du lägger på dessa flytande hyllor ska vara lätta och luftiga så att de inte blockerar det naturliga ljuset som kommer in genom fönstren.

En bra idé för flytande kökshyllor är att byta ut dem mot stängda skåp. Detta ger inte bara ett utmärkt showroom med enkel åtkomst, det öppnar också upp köket. Färg eller måla hyllorna för att matcha dina befintliga skåp och träarbete i ditt kök. Också, om du kan, försök att matcha trätypen på dina hyllor.

Om ditt hem har konstigt formade hörn, fyll dem i med anpassade flytande hyllor. Detta utnyttjar utrymmet optimalt och ger det ett unikt utseende. Att hantera konstiga hörn och utskärningar på detta sätt innebär att de inte bara blir bisarra små utrymmen, de tjänar ett syfte. Placera små dekorativa vinjetter på dessa hyllor eller använd flytande bokhyllor som bas för ett litet läshörna med dina favoritböcker.

Harvey-Cedars-by-Serenity-Design flytande hyllidéer: Hur man hänger flytande hyllor
Bildkälla:Serenity design

Långa flytande hyllor skapar ett slags galleriutrymme där du enkelt kan rotera konst och dekorativa föremål. Dessa långa flytande hyllor är rena och strömlinjeformade. De erbjuder mycket frihet att välja skärm. Du kan placera alla typer av konstverk på dessa flytande hyllor utan att spika dem på väggen, samtidigt som du behåller en balans med rymden.

Tjocka flytande trähyllor ger substans till en bar vägg. Du kan också bära större och tyngre föremål. Dessa hyllor är också de enklaste DIY-flytande hyllorna eftersom deras installationsmekanismer är ganska stora och solida.

Travar med små flytande hyllor kan vara en utmärkt användning av öppet väggutrymme. De förvandlar ett tomt rum till en komplex konstutställning. Du kan stämma den för lådor med föremål eller böcker för smart lagring. För ännu mer lagringsutrymme, lägg en liten barvagn under dessa små flytande hyllor.

Flytande badrumshyllor

Badrum är vanligtvis mycket små rum med lite väggutrymme. Det betyder att flytande hyllor är bra lösningar för både förvaring och dekoration. De erbjuder lagringsutrymme och tar inte för mycket väggutrymme.

Se till att du väljer flytande hyllor och ankare som håller bra i fuktiga miljöer. Små flytande hyllor är en bra idé eftersom de inte kommer att skjuta ut för mycket i ett trångt utrymme och kommer också att smälta bättre med din inredning.

Shari-Misturak-by-IN-Studio-Co.-Interiors-by-IN-Studio-Co.-Interiors Flytande hyllidéer: Hur man hänger flytande hyllor
Bildkälla:IN Studio & Co. Interiors

Du kan placera dekorativa eller till och med praktiska föremål som extra tvål eller handdukar i dessa hyllor. För en extra touch som sparar ännu mer utrymme, överväg att använda flytande hyllor med krokar eller hängare i botten för att hänga handdukar, baddräkter, kläder eller andra föremål.

Rustika flytande hyllor

Flytbara hyllor är perfekta för modern inredning, men de passar också perfekt med rustika teman. De flesta rustika flytande hyllor är gjorda av trä, ofta återvunnet trä, eller trä som har fläckats för att se ut väder. Det finns också metallalternativ för rustika flytande hyllor. De kommer inte att vara släta men kommer att se ut väderbitna och eventuellt ha wellpapp.

En cool look för rustika flytande hyllor är att de ser ut som balkar som sticker ut ur väggen. Dessa hyllor är ofta långa och smala, så de kanske inte är det perfekta alternativet om du vill förvara böcker eller större föremål på dem. Det är dock ett unikt utseende som lägger till lite struktur på väggen.

Hur man hänger flytande hyllor

De flesta flytande hyllor gör att du enkelt kan hänga dem själv med enkla verktyg, inklusive en borr och en nivå. Ta dig tid och skynda dig inte. Följ dessa steg:

Använd en finare pinnbok för att hitta väggpinnar som du vill hänga de flytande hyllorna på. Du bör försöka sätta åtminstone ett fästelement i en tapp för maximal stabilitet.
Markera önskad plats för varje fästelement med en penna. Använd en nivå för att se till att märkena är raka.

The-Jones-by-Smith-Homes flytande hyllidéer: Hur man hänger flytande hyllor
Bildkälla:Smith Homes

Om du inte ska fästa de flytande hyllorna på en väggstift, använd ankare. Varje ankare klassas baserat på vikten det kan hålla. Använd ankare som håller mer vikt än du vill lägga på hyllorna för att vara säker.

Se till att du väljer rätt typ av ankare eftersom det finns många val beroende på vilken typ av väggar (gips, tegel, gips etc.) och vad du vill hänga i. Prata med någon i järnaffären om vilken som är bäst för dig.

Se till att du testar hur bra de flytande hyllorna håller innan du lägger föremål på dem. Lägg inte för tunga föremål i hyllorna, annars kollapsar de så småningom, även om de håller länge.

Slutliga tankar om flytande hyllidéer

Flytande hyllor är ett vanligt inslag i många hem eftersom de är ett utmärkt tillskott för förvaring och dekoration. De har många olika stilar och användningsområden som är bra för dina dekorations- och förvaringsbehov.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*