Home / Hem / Filtar och kast
Filtar och kast

Filtar och kast

Filtar och kast

Det finns en mängd olika filtar och kast designade med olika funktioner i åtanke – från extra värme i sovrummet till en touch av lyx i vardagsrummet.

Med rätt val är kast och filtar bra tillskott till alla hem. De finns i en mängd olika färger, stilar och material och kan enkelt integreras i inredningen i alla rum.

Vad är skillnaden mellan en filt och ett kast?

Filtar och kast är båda typer av överdrag som ger värme och komfort. De är ganska lika i utseende och funktion; Det finns dock några mindre skillnader mellan de två:

 • Filtar är sänglinne, medan kast är mer utformade som ett dekorativt element – insvept över en stol eller soffa. Därför är filtar ofta mycket större eftersom de passar på en madrass.
 • Täcken är gjorda av ett enda stort tygstycke, vald för sin förmåga att behålla värme. Kanterna är vanligtvis bundna för att förhindra slitage. Kast är vanligtvis gjorda av lyxiga tyger som chenille, krossad sammet, fuskpäls eller mocka detta motsvarar deras dekorativa funktion. Kanterna är ofta snurrade snarare än bundna.
 • Eftersom Filtar är mer funktionella och därför oftast mycket enklare, de är ofta gömda under täcken eller förvaras i garderober. Kullar väljs med hänsyn till utseendetoch skulle visas så tydligt.

Hur väljer jag ett tak som passar rummet?

Det kast du väljer beror mycket på stilen i rummet där det ska användas. Det finns dock några grundläggande regler som kan tillämpas för att hjälpa dig att göra det bästa valet:

Kast är ett utmärkt sätt att lägga till en färg i ett annars neutralt utrymme, eller de kan väljas för att smälta in i den befintliga inredningen.

Varma hösttoner som bränd orange, senapsgul, brun, marin, tallgrön, grå och vinröd kan användas Gör ett rum mysigare.

Å andra sidan kan lugnande jordfärger användas, som är eleganta och kompletterar de flesta mönster Främja känslor av lugn.

Till skillnad från färger som är lätta att blanda med varandra är mönster lite svårare att arbeta med och det kan vara svårt att hitta precis vad du behöver. För många av dem i ett rum kan känna rymden alldeles för upptagen.

Om du inte har använt mönster för dekoration och de inte finns på någon av möblerna kan ett mönstrat tak användas. Annars är det bäst att använda blockfärger istället.

 • Var uppmärksam på säsongen

Även om det verkar som kast är mer lämpliga för vinter och höst när du vill mysiga i soffan, kan de användas året runt för att lysa upp ett rum och hålla dig varm när temperaturen sjunker på kvällen.

Var noga med att välja tyger och mönster som är lämpliga för årstiden:

 • Du kan hålla varma fleeces och stickade kläder i neutrala färger i toastet vinter-,
 • Ljus chenille i varma, starka färger kan ljusna en grå höstdag medan du fortfarande håller dig varm
 • Akryl och polyester i blommliknande färger kan krydda rummet vår,
 • Naturliga fibrer som bomull i lugnande, coola färger är bra för sommarmånaderna.

Oavsett vilken stil, färger och material du väljer, se till att rummet ser friskt ut genom att byta kast ofta, antingen för säsongen (som ovan), för semestern eller bara för att det är trevligt att byta saker då och då.

Vad är det bästa materialet för en kull?

Återigen beror den typ av material du väljer mycket på vilken stil du väljer i rummet. Observera dock att tak inte bara är avsedda att dekorera. Du bör också välja något som också är utformat för värme och komfort.

De mest lyxiga filtarna är ofta gjorda av syntetiska material som Akryl, nylon eller polyester – det inkluderar båda Fleece- och Sherpa-filtar. Fleece av hög kvalitet känns lika mjuk som plysch eller fuskpäls och ger den ultimata känslan av komfort på din hud.

Vilken typ av filt är bäst för vintern?

Om temperaturen sjunker, överväga att byta sängkläder för att göra dem mer vintertäta – dina filtar också.

En av de viktigaste övervägandena när du väljer en filt är materialet. Några av de vanligaste alternativen är fleece, bomull, ull, kashmir och dun – var och en har fördelar.

Fleece är ett prisvärt val. Materialet är varmt, robust och skrynklfritt. Dessutom är det enkelt att hålla rent och torkar snabbt.

Bomull är också ett billigare alternativ. Det andas mer än andra tyger och skjuter inte. Dessutom är den mjuk och allergivänlig.

Ull är ett dyrare val, men det anses också vara det varmaste materialet. Dessutom är den andningsbar och naturligtvis brandsäker.

Cashmere är ett av de mjukaste och lyxigaste tygerna någonsin, det är också varmt och mycket mysigt. Även om en ren blandning sannolikt kommer att sätta dig tillbaka ganska mycket.

Duntäcken är gjorda av lätta, små fjädrar från ankor och gäss. De är varma, bekväma, fluffiga och tjocka. De kan dock också vara ganska dyra.

När du väljer tyger bör du också tänka på dem nätet. Dessa erbjuder olika vikter och värme:

 1. Termisk vävning finns ofta i bomullstäcken. Denna typ av bindning är lös och låter luften cirkulera mer fritt. Dessa lätta filtar är perfekta för sommarmånaderna.
 2. Stickade stickade tyger är tunga, varma och mysiga. Dessa finns ofta i ull eller syntetiska material.
 3. Quiltat tyg Används i duntäcken för att förhindra att fyllningen rör sig, vilket skapar varma och kalla fläckar.
 4. Konventionella vävningar är täta och täta, vilket innebär att de ger bra isolering för att hålla dig varm.

Hur klär man en soffa med kast?

Det finns massor av sätt att ordna dina kast med olika effekter. Dessa beror på kastmaterialet och den stil du vill ha. Här är två av de mest populära alternativen:

Med små, tunna kast kan du lägga upp dem och Placera dem på antingen sitsen eller soffans armstöd. Här lägger de till en liten touch i rummet medan de är till hands när det behövs.

För ett mer avslappnat utseende kanske du vill ge upp dem lite förvirrad för att hindra dem från att se för snygga ut.

Istället för att lägga upp det och lägga det snyggt på soffans baksida, som ofta ser lite tråkigt ut, kasta bara kastet över soffans baksida eller sida ett konstnärligt utseende.

Detta är bättre för tjockare, tjockare tak som ullstickad eller fuskpäls. Om det hamnar ihop, är det bara att sprida tyget tills du får den effekt du vill ha.

Filtpäls rynkade filtar | Keramik Ba
13 bästa kasta filtar 2020 - Bekväm, snygg kasta Blanke
9 bästa filtar - varmaste kast och plyschfiltar för Wint
Filtar / kast - Märkta
Amazon.com: BOURINA Throw Blanket Textured Solid Soft för soffa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*