Home / Hem / Färger som går med gult: hur man kombinerar dem

Färger som går med gult: hur man kombinerar dem

Så vilka färger går med gult? Oavsett om du använder ljusgult för att lägga solsken till ett mörkt rum eller livligheten av djupt bärnsten, kommer en gul färgpalett att ge ditt hem spänning.

Gula färger har olika stämning eller atmosfär.

Hur du dekorerar med din gula färgpalett påverkar stämningen i ditt hem.

Vilka färger passar bra med gult?

  • Gul och svart
  • Gul och salvia grön
  • Gul och grå och brun
  • Gul och grå
  • Gul och blå och grå
  • Gul och grädde och orange
  • Gul och svampgrå
  • Gul och brun och blå
  • Gul och balettrosa
  • Gul och röd
  • Gul och fuchsia

Om du till exempel kombinerar gult med rött kan ett rum värmas upp. En mjuk ljusgul färg med blå undertoner fungerar bra som ett tillägg till tillbehör eller möbler, och ingenting slår ett blått och gult sovrum. Mjuka gula väggar ger en lugn bakgrund för ett rum.

Oavsett om du lägger till gula färger på dina väggar eller lägger till en gul inredning i ditt hem, kommer den här glada färgen att ge ditt hem mer glädje.

Client-Home-Gull-Lake-MI-by-Haisma-Design-Co-LLC Färger som följer med gult: Hur man kombinerar dem
Bildkälla: Haisma Design Co., LLC.

Om du vill renovera dina interiörer finns det en mängd olika gula färgscheman att arbeta med.

Ditt val beror på hur du vill använda ditt rum och vilket humör du vill skapa. Avkopplande utrymmen som sovrum och badrum drar nytta av ljusgult, medan en matsal kan dra nytta av en festlig nyans.

Du kan skapa djup genom att välja några olika gula nyanser eller skapa ett monokromt utseende med några gula nyanser bredvid varandra på färghjulet. Detta är ett utmärkt sätt att skapa atmosfär medan du använder form eller struktur för att öka intresset.

Country-Crib-by-Actual-Size-Projects Färger som går med gult: Instruktioner för att kombineraBildkälla: Faktiska projekt

När du lägger till accentfärger finns det några fantastiska kombinationer du kan använda:

Gul, rosa och grädde skapar tillsammans en glad, solig effekt.

Skakgul skapar en jordnära atmosfär i kombination med naturligt trä.

För en retro look, kombinera gul och turkos för en attraktiv färgkombination.

Kombinera gult med skarpt vitt för en djärv men ren effekt.

Blå och gult är en bra kombination om du arbetar mot ett modernt eller lantligt rum.

För att återskapa 70-talets atmosfär, arbeta med en gulgrön palett och lägg till brun till den.

Kombinera gult och rött för att skapa ett varmt, färgat utrymme.

Kombinera gult, svart och vitt för att skapa ett elegant, modernt hem.

Om du arbetar mot ett friskt, rent hem, kombinera gult med gräsgrönt.

Här är några gula färgkombinationer att utforska:

Gul och svart

Steven-Gambrel-Time-and-Place-by-ABRAMS-färger som går med gult: hur man kombinerar demBildkälla: ABRAMS

Kontrasten mellan gult och svart ger ditt hem en ljus, sofistikerad känsla. Denna djärva, iögonfallande färgkombination finns i naturen där honungsbin gör ett dramatiskt intryck.

Den gula färgpaletten görs mer effektiv av den svarta mörka kontrasten. Om du vill skapa en mer subtil version av den här färgkombinationen, använd gråtoner. Detta minskar kontrasten och underlättar den visuella övergången.

Gul + salvia grön

Summer-Home-by-House-of-George-LLC Färger som går med gult: Instruktioner hur man kombinerar demBildkälla: House of George LLC

Designers kombinerar ofta färger med olika nyanser för att skapa en dramatisk effekt. Genom att kombinera fet gul med salvia grön kan en designer lägga till en visuell touch i ett rum. Varmt guld och kallt grönt speglar naturens färger och bildar en attraktiv men ändå unik kontaktpunkt. Sådana färgkombinationer är ofta extremt effektiva när de placeras mot en neutral bakgrund.

Gul + grå + brun

Intexure-Live-Work-Studio-by-Intexure-Architekten Färger som går med gult: Instruktioner för att kombineraBildkälla: Intexure Architects

Grått och brunt ger fantastiska färgkombinationer. Medan grå erbjuder lugn och struktur, erbjuder brunt värme. Dessa två färger bevisar att motsatser lockar, för medan båda är neutrala, kommer de från motsatta sidor av färghjulet. Kombinationen av dessa klassiska färger med varmgul skapar balans. Gul ger värme och intresse utan att överskugga den neutrala nyansen.

Gul + grå

Durabuilt-Vivacé-Windows-Marcson-Lotto-Home-by-Durabuilt-Windows-Doors-Inc Färger som matchar gula: Hur man kombinerar demBildkälla: Durabuilt Windows & Doors Inc.

Gult erbjuder ofta den perfekta balansen mellan man och kvinna. Grå som neutralitet erbjuder lugn. Genom att kombinera grått och gult skapar designers ett visuellt slående rum som är balanserat, lugnt och bekymmersfritt.

Gul + blå + grå

Show-Home-Photography-by-Photovisions Färger som går med gult: Instruktioner för att kombineraBildkälla: Fotovisioner

Om du lägger till en touch av intresse för klassiska färgkombinationer får du en enastående interiör. Blå och grå används ofta för att skapa fredliga färgscheman. Inredning i nautisk stil, hus vid havet eller klassiska mönster har ofta en blågrå palett. Emellertid kan dessa mönster ibland sakna unika egenskaper. Att lägga till en touch av gult i din interiör för att lyfta fram arkitektoniska detaljer eller lägga till en dekorativ touch kommer att väcka intresse.

Gul + grädde + orange

Casa-Lluvia-Blanca-by-House-House-Architects Färger som går med gult: instruktioner om hur man kombinerar demBildkälla: House + House Arkitekter

Gul, orange och grädde är djärva färger med en varm underton. Apelsin och grädde kan ofta användas för att skapa en varm atmosfär i ett rum, men det är gult vilket ger ljusstyrka. Den gula livligheten lägger till en ny touch i ett rum som annars känns tungt och tråkigt. Både grädde och apelsin återupplivas av en gul färgpalett.

Gul + svampgrå

Ideo-Verve-by-KLYNS-STUDIO-LLC Färger som följer med gult: Instruktioner för att kombineraBildkälla: KLYNS STUDIO LLC

För mycket gult kan kännas överväldigande, medan svampgrått kan kännas tråkigt eller tråkigt. Men när de kombineras kan dessa två färger kännas varma och stimulerande. Soffans lugna svampgråar kommer till liv när de är parade med dämpad gul. Färgpalett är fräsch, livlig och perfekt balanserad.

Gul + brun + blå

Basement-by-Gina-Bon-Airoom-Architects-Builders-LLC Färger som följer med gult: instruktioner hur man kombinerar demBildkälla: Gina Bon, Airoom Architects & Builders LLC

Gul är ofta ett utmärkt val att para i neutrala färger. Detta beror på att gult ger liv åt ett rum, medan neutrala celler ger balans och stabilitet. Blå och brun som en neutral kombination är jordnära, inspirerad av naturen, men ofta ointressant. Men när den lilla gula läggs till blandningen blir kombinationen levande och intressant.

Gul + balettrosa

Country-French-Estate-by-JMA-INTERIOR-DESIGN Färger som går med gult: instruktioner om hur man kombinerar demBildkälla: JMA INTERIOR DESIGN

Varmt tonade eller metalliska gula som guld eller mässing kan ofta kombineras bra med mjuka, subtila rosa. De ballettrosa tonerna i koppar ger en lyxig touch till en gul färgpalett. Kombinationen blir rik och jordnära.

Gul + röd

Showcase-2011-Artister-Retreat-av-Witt-Construction Färger som går med gult: Instruktioner om hur man kombinerar demBildkälla: Witt konstruktion

Gul kan kombineras perfekt med andra grundfärger. Gult och rött ger ett varmt och livligt spel som lyser upp alla rum. Med denna färgkombination är det dock viktigt att ett rum är ljust och luftigt. Det måste också säkerställas att det finns några stora neutraler för att balansera intensiteten i de två färgerna.

Gul + fuchsia

my-office-by-Artistic-Designs-for-Living-Tineke-Triggs Färger som går med gult: Instruktioner om hur man kombinerar demBildkälla: Konstnärliga mönster för livet, Tineke Triggs

Om du vill skapa ett livfullt, feminint färgschema med extra zing, är gul och fuchsia en bra färgkombination. Detta färgschema är fet och kan till och med ses som högt. Men när det används försiktigt och parat med neutrala färger, kommer det att skapa intresse utan att bli överväldigande.

Slutliga tankar om färger som går med gult

Du kanske älskar den gula dekorens livlighet, men du är osäker på hur du använder den i ditt eget hem.

Att dekorera med gult kan ibland kännas intensivt, varför många använder det sparsamt och lägger till gula dekoracenter istället för en gul färgpalett. Att använda gult som en accent ger ett rum liv eller intresse.

Gul kan kombineras bra med många färger. Rosa, rött, grönt och blått drar nytta av en touch av gult, liksom neutrala färgkombinationer.

Genom att lägga till gula toner till djärva och neutrala färger skapar du ett välbalanserat hem som är unikt, atmosfäriskt och perfekt balanserat.

Om du gillade den här artikeln om färger som går med gult, bör du också läsa dessa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*