Home / Hem / Färgen på lavendel och färgerna som passar till lavendel

Färgen på lavendel och färgerna som passar till lavendel

Lavendelfärgen är lätt att bli kär i, precis som blommorna den namngavs efter.

Den kombinerar svalheten i blått med mjukheten i rosa och dessa två färger bildar tillsammans det vi känner som lavendel purpur.

Försök bara föreställa dig dessa vackra fält av lavendelblommor som sprider sig i fjärran och det kommer omedelbart att bli tydligt varför så många väljer den här färgen för sin heminredning.

Lila kontra lila

Sky - @ - MidCity-Lofts av Niki-Papadopoulos Färgen på lavendel och färgerna som passar till lavendelBildkälla: Niki Papadopoulos

För att förstå färgen på lavendel måste vi först kunna se skillnaden mellan lavendel och lila.

Ja, båda färgerna erhålls genom att blanda blått och rött, men det finns en betydande skillnad i proportioner. Som ett resultat är lila mer på den blå än den röda sidan, medan lila är mer rödaktig än blåaktig.

Så hur är det med lavendelfärger? Är lavendelfärgspaletten en del av det lila eller lila spöket? Svaret är – lila.

Workfolio-by-angela-varela-cunha Färgen på lavendel och färgerna som passar till lavendelBildkälla: angela varela cunha

Lavendelfärgen erhålls genom att blanda lila och vitt och ser därför ut som en blåaktig och utspädd lila. Det finns dock många olika toner av lavendel och vissa har faktiskt mer röda toner.

Några av de populära lavendeltonerna med röda eller rosa toner är till exempel Pink Lavender, Crayola, Medium Lavender Magenta aka Plum, Heliotrope, English Lavender och Twilight Lavender.

Lila färg mot lavendel

Eco-Home-by-Chris-Snook Färgen på lavendel och färgerna som följer med lavendelBildkälla: Chris Snook

Lila är en färg som används ofta i många branscher, men med så många olika nyanser kan det ibland vara svårt att göra det tydligt och veta exakt skillnaden. Det är därför lila färg och lavendel ofta blandas.

Vilken färg är lavendel och vilken färg är lila?

Hollywood-Regency-Living Room-by-Peg-Berens-Interior-Design-LLC Färgen på lavendel och färgerna som passar till lavendelBildkälla: Peg Berens Interior Design LLC

Lavendel är en ljus och mjuk lila färg med en blåaktig nyans. Lila, å andra sidan, är också en nyans av lila, men det är mer en rosa nyans.

Det finns också olika nyanser av lavendelfärgen. Till exempel är blek lavendel också känd som lavendel rodnad, och den innehåller faktiskt mer vitt än lila. På motsatt sida av spöket finns den så kallade gamla lavendel; en mörk lavendel grå färg och den mörkaste kända nyansen av lavendel färg.

Lavander i dagis och barnrum

Färgglada-bohemiska-familj-hus-i-södra-London-av-Anouska-Tamony-Designs Lavendel färg och färger som passar med lavendelBildkälla: Anouska Tamony Designs

Många har valt ett lavendelrum, men den här färgen är ännu mer populär bland föräldrar som dekorerar sina barns rum och / eller plantskolor.

Lila rumsinredning är en bra idé att göra dina barns rum mysigare och gladare, och det breda utbudet av lila nyanser gör att du kan välja mellan de på den blå sidan för pojkar och de med mer röda för flickor. Men på ett eller annat sätt anses lavendel vara könsneutral.

Vad som gör det perfekt för dagis är att ljusa lavendelfärger är mycket lugnande och avslappnande, särskilt när de är ihop med pastellfärger och / eller vita. Vi ser ofta lavendelväggar, men ibland kan de vara för mycket så att folk föredrar att välja en accentvägg.

Men förväxla inte dig själv och tänk att lavendel endast är lämplig för sovrum och barnrum. Tvärtom kan ett lila vardagsrum, lila matsal, lavendelkök eller i princip något annat lila målat rum verkligen göra ditt hem till en mysigare plats. För att inte tala om det faktum att lila rum också är mycket snygga.

Så om du letar efter lila rumsidéer, ta lite inspiration från några bilder på internet och fortsätt läsa den här artikeln för att ta reda på vilken färg som passar till lavendel.

Färger som går med lavendel

Om du undrade vilka färger som passar lila, har du tur eftersom det finns gott om dem. Låt oss börja med några av de mest uppenbara valen:

Lavendel och silver

Shingle-Style-New-Construction-von-Dalia-Canora-Design-LLC- Lavendelfärgen och färgerna som passar till lavendelBildkälla: Dalia Canora Design, LLC

Om du letar efter lila vardagsrumsidéer har du förmodligen redan stött på dessa bilder av härliga lila rum med silverdetaljer. För fans av modern design med lite kant är denna färgkombination definitivt något att tänka på.

Men om du tycker att silver är lite för mycket kan du alltid välja grå istället eller en purpurgrå färg som t.ex. B. Välj gammal lavendel. Lavendel och grå kommer aldrig att gå ur stil.

Lavendel och svart

Palisades-Riviera-by-Jackson-Paige-Interiors-Inc.  Färgen på lavendel och färgerna som passar till lavendelBildkälla: Jackson Paige Interiors, Inc.

En annan populär kombination för lila vardagsrumsdekor är lavendel och svart. Till exempel är en lavendel soffa med svarta kuddar eller en vacker svartvit duk både snygg och mycket behaglig för ögat. Att lägga till små svarta tillbehör som vaser, krukor eller till och med soffbord eller stolar är också en bra idé.

Lavendel och gul

Dom-by-Roman-Spiradinov Färgen på lavendel och färgerna som passar till lavendelBildkälla: Roman Spiradinov

Låter det lite för mycket? Kanske i teorin. I praktiken tar dock lavendel och gul fram det bästa av varandra.

Lila och gula finns på andra sidan färgfärgen. Om du kombinerar dem medan du dekorerar ett rum kan du skapa en vacker och livlig effekt som är glad och verkligen ger rummet liv.

Lavendel och brons

Thompson-Station-Residenz-von-Red-Leaf-Interiors-LLC Lavendelfärgen och färgerna som passar till lavendelBildkälla: Red Leaf Interiors, LLC

Om du har ett mörklila rum förvandla det till perfektion genom att lägga till några bronselement för en riktigt dramatisk effekt. Å andra sidan, om du vill kombinera brons och ljuslila färg, kommer atmosfären att lysas upp på ett elegant och klassiskt sätt.

Lavendel och rosa

Modern-Rustik-Charm-by-Coyle-Construction-Company Lavendelfärgen och färgerna som passar till lavendelBildkälla: Coyle Construction Company

En kompletterande färg till lila, rosa är ett utmärkt val om du vill skapa en ombre-effekt på dina väggar. Naturligtvis kan du bara använda olika nyanser av lavendel för detta, men att lägga rosa till mixen kommer verkligen att göra stämningen i rummet ljusare.

Men om du föredrar ombre väggar, gör inte ett hopp av färg mellan remsorna för stora, eftersom det visar sig att väggbrickan istället för bruden är lite obekväm.

Annat än det är rosa och lavendel inte en bra kombination bara för ombre väggar. tvärtom, de fungerar bra tillsammans i nästan vilken kombination som helst och ger rummet en vacker feminin touch.

Millennial Pink vs Lavendel för dekorering

Rustik-modern-familjerum-av-pepparmint-design Lavendelfärgen och färgerna som passar till lavendelBildkälla: Peppeard design

Om du har följt mode- och designtrender nyligen, vet du förmodligen att tusenårsrosa har varit ganska en hit i några år nu. Men vissa tycker att det är lite överväldigande och de vill definitivt inte att ditt hem ska vara så här.

Tvärtom, när du utformar din plats för lugn och komfort, bör du följa trenderna till en viss linje och sedan överväga om du verkligen skapar ett utrymme där du kommer att njuta av att spendera din fritid.

På grund av detta har lavendel ersatt tusenårsrosa för inredning, och fler och fler tycker att det är bekvämare och lugnande än en het nyans av rosa.

Och nej, vi säger inte att det är något fel med rosa. Tvärtom, det finns många vackra nyanser av den här färgen och det kan vara väldigt lugnande, nästan organiskt och definitivt en brud. Det verkar emellertid att lavendelens växande popularitet långsamt ökar ändå.

Lavendelfärgschemat erbjuder en mängd vackra nyanser och används ofta för väggar (särskilt lila sovrumsväggar), möbler eller åtminstone lite dekor som en enkel lavendelmålning eller en ljuslila väggmålning, lavendelkuddar och överkast och liknande .

Dekorera med lavendelfärgen

Fransk-land-europeisk stil-Hem-av-MJ-Whelan-konstruktion Lavendelfärgen och färgerna som passar till lavendelBildkälla: MJ Whelan Construction

När det gäller lavendeldekorationer är himlen gränsen. Sök på internet efter lila vardagsrumsidéer, utforska färgkombinationerna och vilka färger som ser bra ut med lila, titta på vilka färger som utgör lavendel, lek sedan med färgerna … möjligheterna är oändliga.

Downtown-traditionell-Loft-by-Rusk-Renovations Nyansen av lavendel och färgerna som passar till lavendelBildkälla: Ruskrenoveringar

Det mest populära valet verkar vara att lägga till en lavendelvägg i accenten i ett rum, vilket du enkelt kan göra genom att välja din favorit tapet i lavendelfärg om du inte vill måla den.

Lavendel-sovrumsidéer verkar också växa i popularitet, och du ser ofta element av lila läggas till ett grå-turkos sovrum, till exempel.

Poängen med att dekorera med lavendel är att du inte bara behöver måla om hela rummet för att få den effekt du vill ha. Ibland finns skönheten i detaljerna. Om du till exempel lägger till en lila köksdörr i ditt mest gråa kök kan det göra underverk för utrymmet utan att helt förvandla ditt kök till ett lavendelkök.

Föråldrad att uppgraderas av RC Interiors Lavendelfärgen och färgerna som passar till lavendelBildkälla: RC interiörer

Kolla bara in vilka färger som passar lavendel och bli sedan kreativ och ta saken i dina egna händer därifrån.

Slutliga tankar om lavendelfärg

Lavendelfärgen är en av de mest populära naturfärgerna som används i både mode och design, och det verkar som att den aldrig kommer att gå ur stil.

Det faktum att det matchar många andra färger gör det enkelt att använda och dekorera platsen med ordentligt.

Modern-Lux-by-Crimson-Design-Gruppe Färgen på lavendel och färgerna som passar till lavendelBildkälla: Crimson Design Group

Det är naturligtvis lugnande och lugnande så att du inte kan gå fel med ett lavendelrum, barnkammare eller vardagsrum.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*