Home / Hem / Ett vardagsrum med öppen spis och dekorinstruktioner
Ett vardagsrum med öppen spis och dekorinstruktioner

Ett vardagsrum med öppen spis och dekorinstruktioner

Tänker du på ett vardagsrum med öppen spis? Det skulle vara en fantastisk idé och du bör prova det.

Ditt vardagsrum är där du samlas för att chatta, bygga relationer och umgås med varandra. Att skapa ett snyggt, bekvämt och atmosfäriskt utrymme är därför avgörande. Att lägga till en öppen spis i ditt vardagsrum är ett mysigt och effektivt sätt att göra ditt utrymme välkomnande. Eldstäder ger glädje på varma vinternätter och får gäster eller besökare att känna sig välkomna.

Från små vardagsrumsidéer till vardagsrum med öppen spis, det finns ett antal dekorationsalternativ som du kan använda för att leva ditt vardagsrum. Vissa älskar att placera en soffa framför eldstaden, medan andra älskar vardagsrumsdesign där eldstaden och TV har företräde.

Det finns också olika eldstadsdesigner att välja mellan. Vissa älskar det rökiga bruset från en vedeldad eldstad medan andra föredrar den rena minimalismen från en gaseld. Det finns fördelar med båda stilarna, men lika viktigt är att du överväger din vardagsrumsdesign med öppen spisstilar. Upptäck dessa fantastiska idéer för att skapa ett vardagsrum med öppen spis.

Vad vill du ha i din eldstad när du inte använder den?

Familjerum-för-takterrasskonstruktion Med ett vardagsrum med öppen spis och dekorationsinstruktionerBildkälla: Rafter konstruktion

Medan din eldstad är på, lägger den till atmosfären i ditt rum. När du väljer din eldstad, överväg dock hur ditt rum med öppen spis ska fungera när din eldstad stängs av.

Hur passar din eldstad in i din övergripande inredning? Är det rustikt eller elegant och modernt? Hur kommer det att lägga till din övergripande stil? Leta efter en öppen spis som ser attraktiv ut när den inte används.

Tänk på en fristående öppen spis

Hidden-House-Ashburton-Devon-by-van-Ellen-Sheryn-Architects Ett vardagsrum med öppen spis och dekorinstruktionerBildkälla: Van Ellen Sheryn Architects

Om du är intresserad av den värme och mysighet som en öppen spis erbjuder och letar efter små vardagsrumsidéer, överväga en fristående vedeldad spis.

Från keramiska spisar till smidesjärnsugnar genererar dessa ugnar mycket värme och ger ett attraktivt utseende. De är ofta små och passar lätt i ett hörn.

Lägg bort din eldstad

Carmel-by-AL-Interiors Ett vardagsrum med öppen spis och dekorinstruktionerBildkälla: AL Interiors

Om du tittar på ett vardagsrum med öppen spis och TV kanske du är intresserad av en öppen spis som inte dominerar.

Även om detta är svårt att hitta och det kan bara vara en mycket subtil gasspis som inte dominerar när du slår på den, kan du överväga en liten hörn spis som är lätt att stuva bort. Detta gör att du kan fokusera på andra delar av ditt rum.

Gör en funktion i din skorsten

Living-by-Fredman-Design-Group Ett vardagsrum med öppen spis och dekorationsinstruktionerBildkälla: Fredman Design Group

Kom ihåg att inkludera din eldstad när du ordnar dina möbler runt eldstadsfunktioner.

En attraktiv spis med stål spis kan berika ditt rum, precis som du kan njuta av den rustika känslan av en gjutjärns spis. Genom att inkludera din skorsten som en del av din dekoration lägger du till atmosfär i ditt hem.

Hitta rätt eldstad för dig

Midvale-Courtyard-House-by-Bruns-Architektur Ett vardagsrum med öppen spis och dekorinstruktionerBildkälla: Bruns arkitektur

Om du undersöker idéer för utformningen av vardagsrummet med en öppen spis, kommer du att upptäcka att eldstaden ofta dominerar.

När du utformar ditt hem vill du därför hitta en öppen spis som passar din nuvarande hemdesign och matchar din personliga stil. Med smala skorstenar av stål, tegel, sten, marmor, järn, glas, keramik eller stål har du ett bra val för ditt hem.

Skapa ett fokus

Lincoln-Park-Master-Suite-by-Nicholas-Moriarty-Interiors Ett vardagsrum med öppen spis och dekorinstruktionerBildkälla: Nicholas Moriarty Interiors

När du väl har valt din eldstad är det dags att ta med den in i ditt vardagsrum. När du skapar sittplatser för öppen spis hjälper det dig att fokusera på din eldstad. En öppen spis är så varm och attraktiv att den alltid dominerar ett rum. Om du har ett litet vardagsrum med öppen spis kan du lägga din soffa framför eldstaden.

I ett större vardagsrum kan du också placera mindre möbler runt din eldstad. För att hålla fokus på eldstaden, håll området runt det klart och enkelt. Om du vill uppmärksamma din eldstad kan du måla väggen runt den i en ljus, livlig färg.

Dela upp rummet

The-Bryant-Back-Bay-by-Elms-Interior-Design Ett vardagsrum med öppen spis och dekorinstruktionerBildkälla: Elms inredning

Du kan dock ha attraktiva funktioner i ditt vardagsrum. Från ett bildfönster till unika arkitektoniska detaljer kan din eldstad ha konkurrens. Istället för att bara fokusera på en enda funktion kan du alltid dela lagringsutrymmet. Ditt vardagsrum med en öppen spis kan ordnas så att en soffa vetter mot eldstaden medan en annan vetter mot ett fönster eller annan attraktiv funktion. På vintern kan du eller dina gäster stå framför eldstaden på sommaren. Utsikten kommer att vara i fokus för uppmärksamheten. Placera din i ett litet vardagsrum

Om du vill dela ditt rum med en TV kan du montera det på väggen ovanför din eldstad så att båda har samma fokus.

Dela upp rummet

Contemporary-Tarrytown-Renovation-by-Rick-O-Donnell-Architect Har ett vardagsrum med öppen spis och en guide till dekoreringBildkälla: Rick O Donnell arkitekt

Du kan använda en öppen spis för att dela upp ditt öppna utrymme. Att placera en öppen spis med en öppen spis eller en vägg i vilket område som helst i ditt rum kan skapa en åtskillnad mellan ditt vardagsrum och matplats. Med en dubbelsidig öppen spis kan du värma upp medan du äter, chattar, arbetar eller kopplar av.

Minska din eldstad

Rye-Transitional-Home-by-Lorraine-Levinson-Interior-Design Ett vardagsrum med öppen spis och dekorinstruktionerBildkälla: Lorraine Levinson inredning

Om du har en öppen spis som du inte längre älskar, flyttat in i ett hus med en öppen spis som du inte gillar, eller ändrat stil och inte har intäkter att ersätta din eldstad, kan du nedtala det. Fokusera först på placeringen av dina eldstadsmöbler. Genom att ordna dina möbler framför eldstadsområdena men flytta bort från dem ändrar du ditt fokus. Du måste dock skapa ett nytt fokus istället.

Om du inte har ett stort fönster med utsikt eller någon annan attraktiv funktion i ditt vardagsrum kan du alltid använda färg för att skapa en funktionell vägg. Om du målar en vägg i kontrastfärg eller hänger attraktiva konstverk på en vägg kommer du att dra uppmärksamheten från din eldstad. Du kan också måla din eldstad färgen på de omgivande väggarna för att minska påverkan.

Med din eldstad och tv på motsatta väggar är det dags att bestämma vilken funktion som ska ha företräde. Om det är din TV, ändra ditt vardagsrums layout för att fokusera på det.

Placering av eldstadsmöbler

Greener-Pastures-by-Home-Design-Decor-Magazine Ett vardagsrum med öppen spis och instruktioner för dekoreringBildkälla: Home Design Decor Magazine

Låt inte din soffa blockera utsikten över din eldstad när du placerar dina möbler runt eldstaden. Ställ den istället mitt emot din eldstad. Du kan sedan placera stolar nära din eldstad men i en liten vinkel så att du eller dina gäster kan läsa eller prata över ett glas vin medan de håller sig varma.

Om du placerar en matta nära din eldstad, se till att du har tillräckligt med utrymme så att flygande gnistor inte startar eld.

När du placerar din TV och öppen spis på samma vägg har du ett enda fokusområde i ditt rum. Du behöver inte oroa dig för visuell röran när dina synpunkter har ordnats i en enda riktning.

I ett vardagsrum med öppen spis ska du placera dina möbler så att de är lättillgängliga. Att placera dina stolar eller soffor bredvid din eldstad gör det enkelt att fylla på. Ottomaner eller soffbord kan enkelt placeras nära eldstaden, förutsatt att det finns en anslutning eller anslutning mellan dessa delar och resten av möblerna i rummet.

Arrangemang av möbler efter rumsform

Vardagsrum-av-Paul-Moon-Design Ett vardagsrum med öppen spis och dekorinstruktionerBildkälla: Paul Moon Design

När du väl vet hur du placerar möbler runt eldstadsfunktionerna är det dags att titta på din övergripande rumsform! Ditt rum ska se mysigt och rymligt ut. Du måste kunna röra dig medan du fortfarande kan prata.

  • Långa vardagsrum kan kännas besvärliga utan noggrant möbelarrangemang. Använd bokhyllor, pallar, hyllor, slutbord och schäslonger för att skapa en mysig känsla.
  • Stora öppna ytor kan kännas enorma. Istället för att ordna dina möbler mot väggarna, dra dina soffor eller stolar till mitten av ditt rum och ordna dina möbler vid din eldstad. Du kan ibland använda stolar, lässtolar eller pallar för extra sittplatser. Ditt mål är dock att skapa ett utrymme som är mysigt eller intimt nog för att familj eller vänner ska chatta.
  • I ett fyrkantigt vardagsrum, förhindra möbler mot dina väggar, rotera dina stolar eller solstolar och använd ett runt bord för att skapa en organisk känsla. Håll dina möbler skalade så att ditt rum är mysigt men inte klaustrofobiskt. Ett litet rum med öppen spis behöver små möbler, medan ett större rum fungerar bäst med större möbler.

Slutliga tankar om ett vardagsrum med öppen spis

Om du vill lägga till atmosfären i ditt vardagsrum är en öppen spis alltid vägen att gå. En öppen spis designad efter din individuella stil med möbler som är både proportionella och tydliga skapar ett mysigt utrymme för familj och vänner.

Om du gillade den här artikeln om ett vardagsrum med öppen spis bör du också läsa dessa artiklar:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*