Home / Hem / Enkla visuella knep som ger en illusion av mer utrymme
Enkla visuella knep som ger en illusion av mer utrymme

Enkla visuella knep som ger en illusion av mer utrymme

Tro det eller inte, det finns gott om enkla visuella knep där ute som kan ge en illusion av mer utrymme och få ditt hem att se större ut, och de kräver inga större renoveringar.

Du kan bokstavligen “öppna” vilket rum som helst med dem och få ett litet rum att känna sig större utan att spendera en krona eller riva ner en enda vägg.

Vill du veta hur? Kolla in vår lista med tricks och välj de som kan hjälpa dig:

Brandväggar

Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymme2 Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymmeBildkälla: Mandeville Canyon Designs

Om du redan använder en neutral palett på en liten plats som förväntat, överväga att krydda den med en mörkare, kontrasterande nyans.

Till exempel, om dina väggar är beige, välj en tauvägg som fortfarande gör att de andra tre kan smälta in men får dem att se mycket större ut än tidigare.

Magiken med noggrant använda mörka färger är att de distraherar neutrala platser utan att hålla all uppmärksamhet åt sig själva, speciellt när de appliceras på fönsterväggar i en beige / vit miljö.

Det är också en underbar idé att sätta ljusa möbler framför dem, eftersom det också försvagar deras chockerande effekt.

Glöm dock inte att hålla det allmänna schemat ljust, eftersom det kommer att ge den största rymden och den friska brisen inuti.

Gå inte för långt med möbler

Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymme1 Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymmeBildkälla: P + A Interiors Inc.

Ditt utrymme är redan litet, så tappa inte det med onödiga element så att det ser ännu klumpigare ut och mer trångt.

Att överdriva det med möbler är inte en praktisk lösning, inte ens i större rum. Så håll sakerna som visas på ett minimum. Byt till exempel ut de två sofforna som egentligen inte behövs mot en enda större eller använd så få stolar som möjligt.

Använd transparenta föremål och häng speglar

Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymme3 Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymmeBildkälla: Colin Cadle Photography

När det är möjligt välkomnas glas i ett litet utrymme. Speglar är till exempel oslagbara när det gäller större rumsillusioner, eftersom noggrann placering kan ge rummet betydligt fler kvadratmeter än du någonsin kan föreställa dig.

Dessutom är speglar vackra, tidlösa och eleganta, och du kan använda dem på många smarta sätt och kombinera dem med vilken stil som helst.

Även om transparenta föremål i allmänhet inte är så populära för utrymmen med mycket trafik, kan de få ut det mesta när de renoverar ditt badrum.

Istället för en gardin, installera glasdörrar på duschen och gör varje hörn i badrummet helt synligt. Om dina dörrar är gjorda av trä kan du till och med byta ut dem mot matta eller franska glasrutor.

Stå inte i vägen för ljuset

Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymme 7 Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymmeBildkälla: Jamesthomas Interiors

Ljus är ett naturligt sätt att expandera små utrymmen. Det är just därför du behöver uppskatta de stora fönstren du har.

Använd dem till fullo och täck dem så genomskinligt eller sällan som möjligt eftersom ju mer naturligt ljus som kommer in, desto mer positivt, fräschare och mer energiskt kommer rummet att kännas.

Du kommer att lägga till längd och djup samtidigt, även utan överdrivna och uppmärksammande lösningar. Om du behöver en sax för att skydda din integritet, håll den lätt eller dra tillbaka så länge som möjligt.

Lägg till artificiellt ljus

Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymme12 Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymmeBildkälla: Melanie Coddington

Det kommer aldrig att bli för mycket ljus i ett litet rum. Så se till att du stöder solen med lite konstgjort ljus. Du kan använda golv- eller bordslampor, väntande lampor eller till och med ljuskronor för att göra utrymmet mer elegant och välkomnande.

Kontinuerligt golv

Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymme5 Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymmeBildkälla: Tanya Schönroth Design

Den främsta regeln i små hus är att hålla golven enhetliga och enhetliga eftersom det här ser platsen mycket längre ut än den faktiskt är.

Att installera kökslinoleum och lövträ i vardagsrummet hjälper inte hela bilden. Välj därför ett hållbart och praktiskt alternativ som passar behoven i alla utrymmen.

Hoppa över mattor och mönstrade mattor samtidigt, såvida de inte har de starka vertikala ränderna tryckta på dem för att öka din rymlighet.

Återanvänd möbler

Eller, bättre förklarat, lura ögat med kreativitet och multifunktionella delar. Fysiskt kommer detta att göra ditt utrymme mindre rörigt och ge ytterligare lagringsutrymme som du aldrig visste att du kunde lita på.

För att bara ta ett exempel är det enkelt att använda din bekväma ottoman som serveringsbord (samtidigt som du lagrar några saker i den) eller öppnar den väggmonterade konsolen och använder den som ett stort middagsbord.

Din byrå kan också bli ditt nattduksbord medan det tunga skrivbordet kan dra vikt för att bli ditt varumärke för din dubbelsäng på natten.

Gå vertikalt

Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymme4 Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymmeBildkälla: CDA DESIGN

Den ena dimensionen som du inte har beaktat i ditt lilla utrymme är den vertikala, och det är här du kan skämma bort, experimentera och anpassa.

Tänk till exempel på höga områden: de har blivit enormt populära med sina unika vertikala hyllor, obetydliga hörn och förvaring under trappan.

Vad designers har gjort där är att få ut det mesta av detta utrymme. Så försök att anställa en entreprenör för att göra detsamma åt dig.

Först och främst behöver du inte ens be om professionella tjänster – prova att öppna hyllor själv och ta bort alla skrymmande föremål från vägen. Ser bra ut, eller hur? Fortsätt!

Dra tillbaka eller dra ut gardinerna

Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymme10 Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymmeBildkälla: Amelias hus

Öppna fönster är sunt förnuft i små utrymmen, men det finns ytterligare ett viktigt fönstertrick att tänka på.

Ju längre gardinstången jämfört med fönstrets faktiska storlek, desto större visas fönstret, och detta gäller både bredd och längd.

På så sätt dödar du två fåglar i en sten: taken verkar också högre än de faktiskt är. Om två eller flera fönster är placerade sida vid sida kan du till och med tänka på en enda vägg-till-vägg-gardin.

Transparenta element

Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymme 11 Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymmeBildkälla: Lisa Petrole fotografi

Problemet som de flesta små husägare stöter på är att även de minsta och medelstora modererade bitarna de köper får sina rum trånga. Men det behöver inte betyda att du måste begränsa dina leveranser till en madrass och ett bord!

Tänk istället på akrylmöbler för att komplettera en möblerad lägenhet (de kan användas på bord, skrivbord, stolar, konsoler etc.) och ditt utrymme kommer aldrig att se rörigt ut.

Genomskinliga möbler passar sömlöst in i interiören och ser ut som om de inte finns där alls.

Samtidigt kännetecknas de av att de gör ett kraftfullt stiluttal och omedelbart förbättrar alla dekorationsscheman – de så kallade Ghost-stolarna är bland de mest populära möblerna i världen.

Principen om mindre är mer

Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymme6 Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymmeBildkälla: LUX design

Du hörde om det, eller hur? Denna regel låter konstigt, men det är förmodligen den mest logiska designmetoden du kan använda i ett litet hem.

Detsamma gäller för cantaloupregeln: placera helt enkelt inte stora element på platser som är lika stora som en cantaloup. Stora möbler är i allmänhet en bra lösning, och stora men få väl valda bitar är mycket bättre än de hundradelar vi köper från varuhus varje dag (så länge vi placerar dem noggrant).

Dessutom ger stora möbler ett starkare uttalande och är mycket mer praktiska för ett enhetligt utseende.

Tryck inte möblerna för nära väggarna

Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymme8 Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymmeBildkälla: Rugo / Raff Ltd. Arkitekter

Att trycka möbelelement mot väggarna det enda du får är ett trångt och upptagen utseende och det hjälper inte riktigt din idé att använda avståndstrick.

Dra istället elementen några centimeter från väggen (så mycket som ditt utrymme tillåter), särskilt när du pratar om större element.

Strategisk målning

Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymme9 Enkla visuella knep som ger illusionen om mer utrymmeBildkälla: Lisa Teague Design Studios

Försök att matcha färgen på väggarna och golven så att kanterna mellan dem blir mindre märkbara. Tillämpa samma regel på väggar och beklädnad, tak och dörr- / fönsterkarmar.

Håll taket så lätt som möjligt för att det ska se längre ut.

Praktiska lagringslösningar

I badrum och kök finns det gott om platser som döljer otrolig lagringskapacitet. Till exempel kan de tänka på att återanvända utrymmet under diskar eller mellan skåp och gömma så många saker som möjligt i sina stora lådbrädor.

Samtidigt kan du hänga föremål på insidan av skåpdörrarna, i de mindre kylavsnitten, under diskbänken eller på dörrens sidor.

Ju mindre synliga dina verktyg, desto större blir platsen. Tänk därför på vertikala hyllor för att visa dina tillbehör och kollektioner på ett unikt sätt.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*