Home / Hem / DIY väggmonterade skrivbordsdesignidéer
DIY väggmonterade skrivbordsdesignidéer

DIY väggmonterade skrivbordsdesignidéer

Tidigare var det mindre gåva att arbeta hemifrån; idag är det en vanlig praxis för många människor med nuvarande arbetsscheman.

Många studier uppskattar att en av fem personer i USA arbetar åtminstone en del av sin vanliga arbetstid hemifrån och att hemmakontor måste ses som en integrerad del av inredningen.

Oavsett om du har råd med ett kontor eller jobbar i ett hörn av ditt vardagsrum, är ett DIY-skrivbord fortfarande en bra idé. Den här artikeln innehåller några användbara tips om hur du maximerar din arbetsyta.

En av de bästa idéerna för att spara utrymme i små lägenheter är att installera ett skrivbord på väggen. Väggbord och flytande skrivbord är söta och enkla att installera och tar upp en liten del av det utrymme som ursprungligen var kvar till ditt traditionella skrivbord.

Detta får ditt rum att se renare och tydligare ut och du får äntligen det extra golvyta du alltid har drömt om. För extremt små utrymmen, överväg ett hopfällbart väggbord som inte tar något utrymme alls.

4 grundläggande knep för ett fantastiskt hemmakontor

DIY-vägg-skrivbord-för-en-trevlig-jobb4 DIY vägg-skrivbord designidéerBildkälla: Murray Legge-arkitektur

  • Små rum erbjuder plats för alla dina tillhörigheter: med en intelligent inredningslösning kan du. Även om du inte har råd att skapa ett särskilt kontor kan du välja ett oanvänt hörn för att göra det till ett hemmakontor. Det kan vara en del av din hall, ett hörn på din stängda balkong eller bara utrymmet bakom din vardagsrumsdörr – möjligheterna är oändliga!
  • Tillräcklig belysning: Utrymmet är mycket mindre viktigt än belysning – om du vill arbeta behöver du tillgång till naturligt ljus. Men om du inte har råd med det här, se till att det finns en konstgjord armatur som är rimligt användbar utan att nödvändigtvis orsaka blickar på din datorskärm.
  • Ett coolt skrivbord: Att stå medan du arbetar är en av de bästa strategierna för att förbättra fokus, men det är också en som håller dig vaken och bränner kalorier under den tid du hellre vill vara i gymmet. Dessutom är stående skrivbord fantastiska lösningar för den avancerade och moderna husägaren som helt enkelt ser fantastiska ut.
  • Vackert och funktionellt: Balansen mellan dessa två är ditt främsta mål och ett som inte nödvändigtvis inkluderar ett arkivskåp. Det finns många organisations- och lagringslösningar du kan tänka på beroende på utrymmet, till exempel: B. Läderkorgar för oanvändbart papper eller lockkorgar för kontorsmaterial och förnödenheter.

Funktionella och praktiska förslag

DIY-vägg-skrivbord-för-ett-trevligt jobb1 DIY väggmonterade skrivborddesignidéerBildkälla: Sarah Barnard Design

Det som nu verkar som ett värdelöst block mellan väggarna som verkar närmare än nödvändigt kan lätt bli ett trevligt arbetsområde.

Du kanske inte har allt lagringsutrymme som ett traditionellt skrivbord ger, men med lite kreativitet kan du organisera förnödenheter (hängande korgar, flytande hyllor etc.).

Ett väggmonterat datorbord är en utmärkt lösning för detta område, särskilt om du spenderar mycket tid på att arbeta.

För att göra det bekvämt och funktionellt, använd några DIY-tricks och skapa ett hörnbord eller skjut in det i en garderob som kan svara på ditt kontors behov.

Ingen kommer att ha ett DIY-skrivbord som ditt, även om du inte har spenderat ett enda öre på det.

De bästa idéerna

Omvandla ett väggbord inspirerat av Pottery Barn

Allt som krävs för projektet är ditt hörnskrivbord och en eller två trälådor / arkivskåp. Först bör du måla både skåpen och bordsskivan vitt och sedan ta bort benen som ditt skrivbord sitter på.

Fäst den i hörnet med ett fäste istället för ett räckeinsats för att göra det snyggare.

Stående skrivbord

Du sparar otroligt mycket utrymme

  • Du behöver inte en stol för henne
  • Inget extra djup krävs
  • Du kan använda en enkel vägghylla för att göra en

Barnbord

DIY-vägg-skrivbord-för-en-trevlig-jobb5 DIY väggmonterade skrivbord designidéerBildkälla: Cassie Daughtrey Realogics Sotheby’s Realtyner

Ditt barn behöver ett skrivbord där de kan behålla alla sina hantverksmaterial medan de spelar. Helst kan du lägga tillbaka det och dölja det när speltiden är slut.

Björk / aluminium skrivbord

Dessa skrivbord har ett syfte som låter dig distribuera stora läroböcker, skrivkuddar, datorer eller liknande enheter.

Förutom att de är stora måste de vara tåliga och inte ha ett enda hörn som kan skada dina tillhörigheter. Därför försöker de moderna versionerna att återge denna stil med rena och moderna linjer och minimalistiska former.

Väggbord

DIY-vägg-skrivbord-för-en-trevlig-jobb3 DIY vägg-skrivbord designidéerBildkälla: Silvia Mazzone

När det gäller att spara utrymme är väggbord helt enkelt oslagbara. Det finns inga ben att ta upp kvadratmeter, föremål lagras snyggt och utrymmet ser fortfarande friskt och stort ut. Den enda röra kvar att dölja var kablar.

Samtidigt är väggbord en relativt billig lösning med minimal ansträngning som fortfarande ser elegant ut i en modern miljö.

Den enda nackdelen som möjligen kan övervägas är att de utnyttjar den struktur de redan har och inte kan röra sig som ett traditionellt skrivbord.

Ett minimalistiskt tillvägagångssätt

DIY-vägg-skrivbord-för-en-trevlig-jobb11 DIY väggmonterade skrivbord designidéerBildkälla: Stoppa design

Även om du inte är en hantlangare och hantlangare kommer det begränsade utrymmet att tvinga dig att utveckla en sådan talang. När allt kommer omkring måste du arbeta på en kvadratmeter utrymme, och då blir väggbord ett alternativ.

Du kommer att bli förvånad över hur bra du kan organisera förnödenheter, böcker och pappersarbete i brickor, vilket också kan vara den perfekta platsen för värdefulla porträtt och konstverk.

Vägg-TV

DIY-vägg-skrivbord-för-en-trevlig-jobb6 DIY väggmonterade skrivbord designidéerBildkälla: Clifton Leung Design Workshop – CLDW.com.hk

Du kanske tror att det inte är en smart idé att förvandla ditt skrivbord till en TV, men fördelen med detta är att du kan arbeta på en mycket större skärm.

Att ansluta din dator till lägenheten är en win-win-lösning för hela rummet, förutsatt att du har tillräckligt med utrymme för TV-storlek och profil som du planerar att placera där.

Tänk på att TV: n definitivt tar plats och se till att du faktiskt har råd att placera en och fortfarande har gott om plats att arbeta.

Ett annat mycket smartare alternativ är att använda en väggfäste för att hänga TV: n eftersom det frigör extra utrymme och placera skärmen på ett idealiskt avstånd från dina ögon för att se till att den inte hindrar din sikt.

Du kan bokstavligen hänga den i valfri position som du tycker är lämplig, vare sig det ligger ovanför tangentbordet, skrivaren eller någon annan plats som ger en tydlig bild för redigering och visning av en film från ett större avstånd i soffan.

Minne räcker aldrig

DIY-vägg-skrivbord-för-en-trevlig-jobb7 DIY vägg-skrivbord designidéerBildkälla: John Donkin Architect Inc.

Många väggbord har inbyggda skåp som gör att du kan placera dina förnödenheter i stängda och öppna fack, beroende på vad du använder oftast.

Det behöver inte sägas att detta är ett utmärkt sätt att dölja föremål som du inte vill att folk ska se, medan den öppna delen är perfekt för dekorationer och konst.

Datorskrivbord monterade på väggen

DIY-vägg-skrivbord-för-ett-trevligt-jobb9 DIY väggmonterat skrivbord designidéerBildkälla: Gort Scott

Smal och tunn är den viktigaste lilla rymddesignregeln som gäller många fler lösningar än din nuvarande skrivbordslayout.

Väggmonterade datorbord är precis så – de skapar utrymme och använder dina nuvarande möbler. Dessutom kan de tjäna en mängd olika syften och bli dina vägghyllor, skrivbord, dekorativa hyllor etc.

Anledningen till att de är så bra är att de hittar en balans mellan teknik och smart design för att ge dig den mest flexibla lösningen för alla utrymmen, en som du bara kan använda när du behöver det.

De kan antingen fästas separat eller på baksidan av dina möbler. Med ett skjutbart lock kan du också dölja alla elverktyg och kablar du använder, så det är inget problem att göra dem till ett modernt eller traditionellt vardagsrum.

I grund och botten kan du fortsätta med vilken idé som helst som kommer att tänka på dig!

Tänk vertikalt

DIY-vägg-skrivbord-för-ett-trevligt-jobb2 DIY vägg-skrivbord designidéerBildkälla: Alex Maguire Photography

Vertikala skrivbord är snygga och attraktiva mönster för små utrymmen som eliminerar känslan av att fastna mellan möbler.

Delarna åtföljs vanligtvis av kreativa hyllor för att se till att det finns tillräckligt med utrymme för alla dina saker på kontoret. Några av dem har till och med en tablethållare.

Avsluta tankar

DIY-vägg-skrivbord-för-en-trevlig-jobb8 DIY väggmonterade skrivbord designidéerBildkälla: STEPHEN FLETCHER ARKITEKTER

Att få ett skrivbord i ett litet utrymme är inte lätt, men det är inte heller omöjligt. Hemligheten är att skapa en balans mellan skönhet och funktionalitet, ta bort alla hinder som kan hindra dig från att slutföra en uppgift eller två.

Så om ditt utrymme är begränsat, överväga ett väggdisk eller liknande inbyggda projekt för att minska på utrymmet.

DIY-vägg-skrivbord-för-en-trevlig-jobb10 DIY väggmonterade skrivbord designidéerBildkälla: Månen design + bygga

Om du är kreativ nog kan du till och med komma med intressanta förvaringsidéer, till exempel: B. Hopfällbara brädor eller flytande hyllor eller till och med bord under sängen som inte är utsatta när du inte behöver dem.

Om du saknar inspiration, gör lite forskning på internet – det finns gott om bra exempel där ute för att visa dig hur du ska gå tillväga.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*