Home / Hem / Diskbänk förvaring
Diskbänk förvaring

Diskbänk förvaring

Diskbänk förvaring

Fråga någon hemmafru vad den mest oorganiserade delen av hennes hem är och hon skulle utan tvekan peka på förvaringsutrymmet under diskbänken i hennes kök.

Det är känt att röret och det droppande vattnet är svårt att hantera, så du hamnar ofta i ett underutnyttjat rum med många svåråtkomliga områden. Vad är det bästa sättet att välja ett förvaringsskåp för diskbänkar som löser alla dessa problem? Låt oss ta reda på.

Vilket material ska mitt diskbänk vara av?

Om du redan har använt trä för resten av köksinredningen måste du vara frestad att använda trä för det också. Gör det inte.

Tack vare den fuktiga och frätande naturen hos saker som vanligtvis lagras här, Allt annat än plast är avfall. Dina dyra träbaserade hyllor kommer att behöva bytas ut ofta på grund av svullnad, såvida du inte ser till att fodra hyllan med plastfolie.

Men hittills har det bara kunnat skydda plastfoder. Det är bättre att inte använda trä främst för förvaring av diskbänkar. Det finns många dessa dagar Melamin dubbelgångare på marknaden som faktiskt är gjorda av syntetiska vattentäta material och är ganska robusta och hållbara.

Vilka skåpdesign är bäst för förvaring av diskbänkar?

Ditt normala rektangulära köksskåp kommer inte att klippa det. Här är några alternativa lösningar för att maximera rymdanvändningen.

Den övre skåpsektionen

Den böjda diskbänken slösar mycket utrymme med att installera en enkel låda. Ett bättre sätt är att göra en U-formad låda som passar formen på din diskbänk och fyller hörnen på båda sidor.

En annan lösning är att konvertera detta utrymme till en lutande låda att lagra ständigt små saker. Detta utnyttjar den normalt förbises smala sektionen framför diskbänken.

Den nedre skåpdelen

På grund av rören och kanalerna på baksidan saknar skåpets del under diskbänken rätt djup. Det bästa sättet att använda detta utrymme är genom installation Skjutbara lådor Detta ger dig enkel tillgång till ett annars svåråtkomligt område.

Hur organiserar jag förvaring av diskbänkar?

Istället för att få ett anpassat skåp som matchar formen och storleken på din diskbänk kan du helt enkelt dela ut det här utrymmet med en dörr och använda andra förvaringslösningar för att organisera den interna volymen.

Tråd- och stålramar

Som nämnts tidigare är trä inte lämpligt för förvaring av svampar och andra våta material under diskbänken. Istället kan du utföra installationen Hyllor och brickor av rostfritt stål eller aluminium.

Fördelen med en sådan konstruktion är att du kan använda olika produkter i olika storlekar för att kringgå alla hinder under diskbänken och samtidigt hålla allt synligt. Kom ihåg att du behöver förkromade eller plastbelagda produkter för att förhindra att rost bildas.

Här är några alternativ:

  • Det finns ett par rack där ute avtagbara hyllstycken Det kan tas ut och ordnas om rören för att undvika en standardlayout.
  • Eller så kan du avstå från att installera ett rack helt och använda det istället stapelbara plastbehållare organisera utrymmet under diskbänken. Med soptunnor i olika storlekar kan du enkelt justera dem så att de passar det tillgängliga utrymmet.

Glidande förvaring

Det bästa alternativet är dock att installera ett glidande lagringssystem. Eftersom utrymmet under diskbänken är begränsat kan dessa förvaringsalternativ flyttas in i rummet när de inte används.

för övrigt, Det är enkelt att nå svamparna och rengöra vätskor som lagras i dessa behållare när de glider ut för enkel åtkomst. På grund av detta glider det största utbudet av lagringsarrangörer på marknaden under diskbänken i naturen.

Från plastlådor till expanderande metallkorgar finns det ingen brist på alternativ för förvaring. Här är några av dem:

  • ETT anpassningsbar epoxibelagd stålram med justerbara skjutdelar är en bra idé. Det kan fungera Hyllor och avtagbara utdragbara behållareDu tar slut på utrymme när som helst snart.
  • Det finns också arrangörer som ger dig möjlighet att göra det Justera höjd och bredd för att justera måtten på ditt undre handfat utan att ta bort hela sektioner. Få en med dig Gummihandtag för att se till att den inte faller ut när du skjuter ut lådan.
  • ETT stegad stålram ger dig extra hyllor på sidorna medan du lämnar det centrala området med låg höjd för att undvika att borsta med diskbänken.
  • Om ditt område under diskbänken är för litet kan det inte rymma en stor hylla eller rack. ETT enstegs glidbutik kan lösa detta problem. Bättre än, få en U-formad arrangör som kan passa runt ett stort rör och dra ut vid behov.
  • De flesta av de alternativ som hittills listats kräver installation. Men tänk om du inte gör så mycket arbete och bara vill ha en färdig lösning? ETT utdragbar caddy är precis vad du behöver. Den passar tätt i trånga utrymmen, t.ex. B. i hörnet av diskbänken.

Förvaring av dörrmontering

Insidan av själva dörren kan användas för att montera små rack eller kökshanddukshållare. Det här är ett bra ställe att förvara våta handdukar och svampar eftersom de torkar snabbare och är mer tillgängliga. Här är några andra alternativ:

  • Räls kan bara hålla så mycket. Om du fortfarande vill ha fler saker här kan du få en en hängande förvaringskorg detta kan användas för att lagra rengöringsvätskor och svampar.
  • Vissa människor tycker inte om estetiken i en trådkorg eller röran som skapas av vattnet som droppar från svamparna som hänger på den. I så fall kanske du vill installera flytande hyllor på insidan av dörren.

Pin av Rik Kristiansson på HEMDESIGNIDÉER  Hemma DIY.
11 Genius Under-the-Sink-lagringsidéer - Bästa Sink Organize
15 bästa arrangörer för handfat för badrum och kök - enkelt.
Amazon.com - Utbyggbart under Sink Organizer and Storage.
Amazon.com - OBOR Expandable Under Sink Organizer - 2 Tier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*