Home / Hem / Designidéer för facktak: Hur man dekorerar och målar dem
Designidéer för facktak: Hur man dekorerar och målar dem

Designidéer för facktak: Hur man dekorerar och målar dem

Funderar du på att ändra inredningen i ditt hem? Varför inte prova en design för surfplattor? Ett nytt tak kan göra stora saker för atmosfären i ett rum.

Facktakstak kan vara ett bra komplement till din heminredning. Det finns många inredningsalternativ som du kan använda.

Bara några ändringar kan uppgradera ditt hem och skapa en bekväm miljö.

Många som överväger att renovera sina hem ägnar inte alltför stor uppmärksamhet åt utformningen av brickluckorna och föredrar att börja med de mer uppenbara förändringarna.

Vad är ett brickfack?

Bild 4-6 Designidéer för brickomslag: Hur man dekorerar och målar dem
Bildkälla: RLH Studio

Vad är en bricka? Ett tak är ett av de grundläggande elementen i ett rums tredje dimension. Högt i tak, undertak, platt, sluttande, som du kallar det. Det finns så många olika sätt att avsluta ditt utrymme.

De flesta husägare börjar med att få ett vitt, platt tak när de renoverar sina rum.

Bild 5-6 Designidéer för brickomslag: Hur man dekorerar och målar dem
Bildkälla: Mary Trantow

Detta är den vanligaste typen av filt, och praktiskt taget kan du inte gå fel när du väljer den här typen. De gillar att hålla det enkelt utan att överväga andra möjliga lösningar som kan fräscha upp och förvandla ditt hem och göra det varmare eller modernare.

Bild 6-6 Designidéer för brickomslag: Hur man dekorerar och målar dem
Bildkälla: Broderick Builders

Taket finns i många varianter, de kan vara färgade, lysande, dimma, målade …

Upp och ned kan infällda tak, mer allmänt kända som bricktak, tillverkas av en mängd olika material. En bricka filt består av en vanligtvis rektangulär inlägg som sitter över resten av filtar. I de flesta fall väljer husägare att använda bricktak i rum med mycket högt i tak så att de extra designelementen inte trasslar i utrymmet.

Bild 7-6 Idéer för takdesign: Hur man dekorerar och målar dem
Bildkälla: Föredragna byggare

De installerar ofta rörbelysning på kanterna på brickan, vilket ger ett rum ett mjukt och glödande utseende. Om du vill ha ett modernt utseende är det en bra lösning att handla de rena linjerna. Du kan använda kortare brickor för det antika utseendet dekorativa kronlister.

Bild 8-6 Idéer för design av facktak: Hur man dekorerar och målar dem
Bildkälla: Studio S Squared Architecture Inc.

Här är några intressanta förslag som kan hjälpa dig när du överväger en hemrenovering.

Är det en trey eller bricka lock?

Ett brettak är ett infällt tak, ofta utformat med anpassade lister, som ger ett andra, högre tak inom ett vanligt tak. Utseendet är ”fackliknande” så ordet ”fack” kan användas för att definiera det Takstilar.

Vad är definitionen av ett brickfack?

Miriam Webster Dictionary beskriver ett fackskydd som:

“Ett tak under ett gaveltak halvvägs upp på åsen som ser ut som en inverterad bricka.”

Bricka täcker kontra kappat tak

Bild-15-6 Idéer för design av facktak: Hur man dekorerar och målar dem
Bildkälla: Prestigehus

Om ett tak består av sjunkna paneler, kallas det för ett tak. Varje panel kallas ett ärende. Registren kan vara kvadratiska, rektangulära eller åttkantiga. Kassaapparater placeras ofta i platta tak, men finns också i välvda eller välvda tak. De kallas ibland “akterspegel” eller “caisson” -tak.

Facktak använder ofta massiva gipsskivor med gjutna delar för att skapa en visuell inverkan. Detta gör ett brettak snabbare och enklare att installera. Ett inneslutet tak kräver mycket utförande och noggrann planering. Övertäckta tak kan använda en mängd olika material, inklusive konstgjorda plywoodpaneler som ger träbjälkar. Paneler kan sätta sig in i balkarna eller sticka ut från dem. Detta minskar materialkostnaderna för ett kassettak.

Både innertak och bricktak kan installeras på ett befintligt tak. Att starta installationen under husbyggnadsprocessen är dock den mest effektiva metoden för att installera en bricka eller ett kapptak.

Kostnader för facktäckning?

Kostnaden för en bricklucka beror på valet av material som används. En uppskattning skulle dock vara $ 25 per kvadratfot. Om ditt hem är ungefär 150 kvadratmeter skulle det innebära att ditt tak skulle kosta cirka 3 750 dollar att installera.

Fackets lockfärg: måla ett fackskydd

Bild 3-6 Designidéer för brickomslag: Hur man dekorerar och målar dem
Bildkälla: Mark Pinkerton

Ett brettak ger ditt hem ett attraktivt visuellt fokus. Ett av de enklaste sätten att få ditt tak att sticka ut är att använda färg. Använd färg så att ditt tak sticker ut istället för att lämna taket på brickan vitt, beige eller grädde. Här är några användbara alternativ att välja mellan.

Alternativ ett

Välj två färger för dina väggar – en för de horisontella och en för de vertikala.

Alternativ två

Måla alla väggar i ditt hus, liksom brickan och taket, i en enda färg. Skuggorna som skapas av brickan lägger tonvikt på och gör att ditt tak sticker ut.

Alternativ tre

Måla väggarna och brickorna i ditt hem i en färg. Om du målar taket i en annan färg skapar det en dramatisk effekt.

Alternativ fyra

Gör att brickan sticker ut genom att måla den i en annan färg på väggar och tak. Detta markerar facket. När du har installerat en form kan du måla formen i samma färg som brickan. Du kan till och med konstruera brickan i samma struktur som formningen (och inte i väggen). Detta ger utseendet på ett expanderat formområde.

Alternativ fem

Om du inte har en kant men ändå vill uppmärksamma brickan kan du måla de vertikala delarna av brickan (liksom taket) i en accentfärg. Väggarna såväl som de horisontella delarna av brickan kan målas i standardfärg. Detta markerar ditt tablettak.

Bild 2-6 Designidéer för brickomslag: Hur man dekorerar och målar dem
Bildkälla: Natalie Fuglestveit inredningsdesign

Det finns dock mycket mer du kan göra för ditt hem genom att använda idéer för bricka och lära dig att måla ett bricka. Oavsett om du bor i sovrummet, vardagsrummet, matsalen, köket eller badrummet kan du fräscha upp hemmiljön mycket.

En unik, ovanlig heminredning med lockfärg i kombination med eleganta eller livliga färger. Du kan söka efter inredningsdesign, inredningsdesign, inredningsidéer, badrumsrenovering etc.

Träarbetet i kombination med brickluckorna kan vara en bra idé för dekoration.

Idéer för din heminredning

Bild 9-6 Designidéer för facktak: Hur man dekorerar och målar dem
Bildkälla: Landmärkebyggare

Platser
För inredningen målar du väggarna med master suite-tekniken i samma färg som brickväggarna. Eller måla väggarna på din bricka i samma färg som väggarna i ditt rum. En ljusare rumton och ett tredubbelt tak skapar en kontrast som dekorerar din bricka utan att använda många färger.

Bild-10-6 Designidéer för brickomslag: Hur man dekorerar och målar dem
Bildkälla: Elva interiörer

Om du vill använda mörka färger för ditt tablettak måste du tänka på blixt, eftersom svart kan stänga rummet och få det att se mindre ut. Det bästa sättet att undvika denna effekt är att köpa en massiv ljuskrona, eventuellt en kristall, som lyser upp ditt rum och skapar ett extravagant och glamoröst utseende.

För maskar och mer traditionell atmosfärsklädsel och träelement är alltid den bästa lösningen. Dekorera ditt rum med klädsel eller träskivor. Föreställ dig den typen av bricka i ditt vardagsrum där du kan ha massor av böcker och familjefoton.

Bild-11-5 Designidéer för bricköverdrag: Hur man dekorerar och målar dem
Bildkälla: Sroka Design Inc.

Dessa element ger ditt hem en välkomnande atmosfär.

Om du föredrar industriell design, välj ett tak i metallskal. Detta kan vara ett primärt element att använda. Det ser bättre ut i stora utrymmen och kombinerar det bästa med glas- och lädermöbler. En minimalistisk form för stadsbefolkningen.

Bild-12-6 Idéer för utformning av bricköverdrag: Hur man dekorerar och målar dem
Bildkälla: Lazy Susan Designs

När det gäller sovrumsdekoration med brettak är ett vitt brettak enkelt men också intressant för arkitekter. Du kan alltid använda vissa detaljer för att göra det mer ovanligt, notera några detaljer som målningarna, en effektiv matta eller en stor sminkspegel. Alla dessa detaljer är naturligtvis godkända av dig. Detta blir ditt avkopplingsrum.

För en flickvård kan du inte ha fel om du bestämmer dig för att gå med en rosa takfärg i ett rosa sovrum. Detta kommer att glädja din lilla flicka och göra henne till en liten prinsessa och hon kommer att sova i sitt rosa kungarike omgivet av favoritleksaker.

Bild-13-6 Idéer för utformningen av bricköverdrag: Hur man dekorerar och målar dem
Bildkälla: Creative Design Construction

Vi måste alla koppla av och underhålla ibland. Efter din nuvarande hårda arbetsdag eller vecka kanske du vill bjuda in dina vänner och besöka ditt lekrum. De flerfärgat bricklucka är utformad för att ta dig tillbaka till barndomen och befria dig för tillfället från bekymmer och plikter i vardagen. Du kommer att glömma din krävande chef och dina sycofantiska kollegor. Ladda batterierna i ytterligare en vecka.

Bild-14-6 Designidéer för brickomslag: Hur man dekorerar och målar dem
Bildkälla: Forum Phi-arkitektur

Köksmiljön är också mycket viktig. Vi rekommenderar därför att du målar dina bricktak och väggar i olika färger. Livligt, färgglatt kök med aptit på färgglada rätter som frukt och grönsaker. Du kan få några kreativa idéer när du lagar mat.

Om du vill göra en unik och imponerande I området kan du kanske använda ett brickaöverdrag med medaljonger. De finns i flexibla material och kan göra din matsal utsökt.

Som du kan se är himlen gränsen. Låt din fantasi springa vild. Om du vill kan du rådgöra med dina vänner och familj, såväl som naturligtvis med de yrkesverksamma som ger dig sina objektiva åsikter och förslag på en bricka.

Bild 1-6 Idéer för takdesign: Hur man dekorerar och målar dem
Bildkälla: Gonyea Homes & Remodeling

Oavsett om du är en konstnärlig eller traditionell person, en individ eller en familjemedlem, det finns så mycket du kan göra och fräscha upp din tid i ditt hem med dessa små förändringar.

Gör ditt hem till den plats du vill spendera mest av din tid. Låt din familj tillbringa mer tid hemma och dina vänner vill besöka dig oftare. Ge dem möjlighet att beundra din interiör.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*