Home / Hem / Dekorera väggar med bilder
Dekorera väggar med bilder

Dekorera väggar med bilder

När någon talar om en gallerivägg hänvisar de till ett område som visar en visad samling objekt, fotografier eller till och med båda.

Det finns några väggdekorationsidéer där ute, inklusive planering och designtips som kan hjälpa dig att dekorera en gallerivägg så att praktiskt taget alla rum i ditt hem ser moderna ut.

PLANERING AV DIN GALLERIVÄG

Om du vill dekorera väggar riktigt bra med bilder och andra föremål, krävs det mycket planering för att få dem precis rätt. Det första steget är att hitta en vägg som verkligen behöver den största uppgraderingen. I allmänhet bör dessa väggar vara stora och nakna där mer traditionell konst normalt inte passar.

Dekorera väggar med bilder-1 Dekorera väggar med bilder

Du kanske också vill överväga en vägg som du först märker när du går in i ett rum. Nästa steg är att tänka på den stil du vill att din vägg ska utformas i, oavsett om du vill använda svarta och vita föremål eller färgglada föremål, samt en symmetrisk eller fritt flytande stil.

Dekorera väggar med bilder-9 Dekorera väggar med bilder

Det sista steget i planeringsprocessen är att bestämma exakt hur mycket väggutrymme du vill använda. Det här är en sak som hjälper dig att bestämma exakt hur många saker du kan och / eller ska hänga på väggen.

UPPTÄCK VAD DIN INSPIRATION ÄR

Dekorera väggar med bilder-2 Dekorera väggar med bilder

Ta med den underbara charmen och inspiration från ett konstgalleri i ditt eget hem med bara några utvalda bitar. Överväg att installera förmonterade lister och lutande fotoramar mot väggen. Om du vill gå en annan väg kan du lägga till olika accentbitar också.

Det viktigaste att komma ihåg är att du verkligen inte behöver ett extravagant väggutrymme för att visa dina bitar. Du kan till exempel blanda och matcha fotoramar i olika former och storlekar på en hylla för att få en verklig känsla av perspektiv och djup. För att få en mer organisk, ”mix and match” look, låt fotoramar överlappa varandra.

Berätta din historia för världen

Dekorera väggar med bilder-3 Dekorera väggar med bilder

Gruppera olika delar och / eller utskrifter som accenter för att skapa en visuell berättelse för alla som besöker ditt hem för att se dem. Till exempel kan de böjda linjerna i alla grafiska tryck du har återges i en skulpturell variation tack vare en vas eller lampa.

Har du bilder från en av dina favoritresor? Kombinera dem med andra olika memorabilia från samma semester. Du kan också kompensera olika avsatser för att se till att du har tillräckligt med utrymme för olika fotoramhöjder och hänga olika typer av inredning ovanför ditt arbetsområde för att leva upp till området.

VÄLJA SAMLINGEN FÖR DIN VÄGGALLERI

Dekorera väggar med bilder-4 Dekorera väggar med bilder

Nu när du har valt din designstil och det utrymme du kommer att arbeta med är det dags att bestämma exakt vad du ska hänga. Tänk på en av två olika tillvägagångssätt:

 • Unified, en samling element av liknande karaktär
 • Eklektisk, en samling objekt som skiljer sig från varandra

  Det finns många olika gallerväggsidéer att välja mellan. Några av de grundläggande är:

  • Vinylskivomslag
  • Flätade korgar
  • Tomma fotoramar på en färgad vägg som kontrasterar dem
  • Mönstrat tyg
  • Inramad tapet
  • Speglar i olika former och storlekar

  Dekorera väggar med bilder-8 Dekorera väggar med bilder

  Det finns också andra som är mer unika, till exempel följande:

  • En blandning av konst, foton och andra föremål
  • Linjera en trappa för att blåsa liv i en intilliggande vägg
  • Använd en färg i varje fotoram för att associera dem med väggen de hänger på
  • Använd en liknande fotoram i olika storlekar, inklusive foton i liknande färger
  • Använda olika bitar av samma artist
  • Bygg din gallerivägg runt ett enda tema
  • Överväg att lägga till ett monogram i familjens fotogallerier
  • Överväg att göra det själv akvareller istället för att investera i potentiellt dyra tryck
  • Använd barnkonst för att fylla i väggutrymmet
  • Installera en kant och lägg upp alla fotoramar och andra tillbehör
  • Tänk på att använda väggur
  • Låt familjeporträtt skrivas på duk istället för att inrama dem
  • Använd några väl upplysta konstverk
  • Använd dekorativa bitar från din lokala butik
  • Ordna alla svartvita foton mer symmetriskt
  • Använd vilken typ av stort föremål som helst av din gallerivägg

  Var inte rädd för att ändra på saker och ordna om du vill

  Dekorera väggar med bilder-5 Dekorera väggar med bilder

  Om du väljer att använda lister som en del av din galleriväggdesign behöver du aldrig oroa dig för att borra nya hål varje gång du vill göra ändringar i ditt arbete. Allt du behöver göra är att ordna om och byta ut saker, och du kan göra det så många gånger du vill eller vill.

  HUR EXAKT HÄNGAR DU EN GALLERIVÄGG?

  Dekorera väggar med bilder-6 Dekorera väggar med bilder

  Det första du ska göra innan du hänger något är att göra din design exakt hur du vill att den ska se ut på själva väggen. Det finns tre sätt att göra detta på:

  På marken

  En målartejp eller maskeringstejp är perfekt här. Markera ett område på golvet ungefär storleken på området på väggen du ska arbeta med. Ta sedan alla dina bitar och börja ordna dem tills du är nöjd med hur du vill att allt ska se ut.

  När du är nöjd med resultatet, ta ett foto och skriv ner avståndet mellan elementen. Slutligen börja med att hänga föremålen på väggen en i taget och ta hänsyn till dessa mängder utrymme.

  På väggen

  Börja med att skissa formen på varje objekt som du ska hänga på ett papper och klippa ut det. Märk sedan dessa former innan du klistrar dem på väggen tills du är nöjd med det arrangemang du gjorde. Häng slutligen själva stycket där motsvarande pappersform finns.

  Dekorera väggar med bilder-7 Dekorera väggar med bilder

  Ett vägggalleri kit

  Det finns företag som erbjuder vägggalleriesatser för att hjälpa husägare att skapa sina egna väggallerier. Dessa kit innehåller layouter och mallar som gör arbetet mycket enklare. Allt du behöver göra är att placera dina favoritbilder i lämplig ram, hänga mallen på väggen och sedan hänga det verkliga föremålet.

  Det kanske bästa med att dekorera galleriväggar är att det ses som ett av de bästa sätten att skapa en samling av olika föremål. Att få dina kreativa juicer att flyta kan hjälpa dig att skapa ett utrymme som är unikt för din egen stil.
 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *