Home / Hem / Dekorativa väggmedaljonger
Dekorativa väggmedaljonger

Dekorativa väggmedaljonger

Dekorativa väggmedaljonger

Dekorativa väggmedaljonger har använts på många olika sätt. De kan vara minnesmärken, ett universitetsmärke eller till och med en del av en värdig representation inför en domstol – ett tecken på lokala traditioner.

Jubileums- eller prydnadsföremål

Väggmedaljonger kan målas på en vägg eller placeras som en gipsrelief för att fira en händelse eller för att bevisa nationalitet. En enkel dekorativ eller dekorativ medaljong kan göras av metall eller gips av paris och hängas på en vägg så att den kan flyttas till en annan plats om så önskas.

Roliga medaljonger

Medaljonger behöver inte alltid vara formella eller officiella. De kan vara vackra eller roliga, eleganta eller bara ett uttryck för din personliga smak. De kan visa scener från böcker eller filmer, eller till och med behålla minnet av ett favorithusdjur.

Del av ett större mönster eller arrangemang

Gipsmedaljonger är ofta den centrala delen av en större uppsättning dekorationer, som B. en gipsfries, eller kan samordnas med andra dekorationer i dina rum. Du kan till och med knyta ihop olika stilar i olika rum. Gipsdekorationer kan dock skadas av fukt. För att bevara dem bör de skyddas mot fukt.

Historiska och heraldiska mönster

Vissa medaljonger speglar de heraldiska mönster som placerades på sköldar och liknande föremål under medeltiden. Heraldik inkluderade en mängd olika mönster. Placeringen av fåglar, djur och andra föremål på ett skylt berättar för tittarna vem som står bakom visiret. Kulturer förutom det feodala Europa skapade också dekorativa medaljonger som kunde hängas eller bäras på väggar.

Metal medaljonger

Metallskåp är sannolikt mer hållbara än gips av parislås och är mindre benägna att skadas av vind eller väder. Av dessa skäl är de bättre lämpade för utomhusvisning än gips av parismedaljonger. Brons eller koppar är populära metaller för medaljonger eller liknande dekorationer utomhus, eftersom vind och väder bara ger en dekorativ patina med åldern. Nedan följer tio exempel på medaljonger för ditt nöje.

3-delat sunburst medaljongset

Dessa solstrålmedaljonger är kopparfärgade med en högblank yta på mittstycket. Det finns många tendrils som kommer från den centrala sfären och uttrycker det ljus som ges av solen. Som en uppsättning är medaljongerna fria från varandra så att de kan placeras i valfri ordning eller på olika platser för att förbättra varandras inredning.


Magnesiummedaljongplack

Denna plack har en stark varningscharm av magnesiumsten. Det fungerar bra med en ljus bakgrund bakom det eller hänger på en partition. Kornet gör detaljerna svåra att se och uppmärksammar människors uppmärksamhet på dem och inredningen runt dem. Detta kan förbättra utseendet på växter framför eller bakom ett akvarium.


Väggdekoration av trämedaljong

Denna medaljong har en guldfinish över en varm träkropp. Den vidöppna kroppen släpper igenom mycket ljus och färg och är perfekt för fönster eller spegel. Den ljusa tonen ger en varm känsla och fungerar bra i en varm miljö. Väggen bakom den sticker ut och förbättrar dekorationen på väggfästet.


Shabby Medallion Decor

Denna medaljong har en åldrig havsskumfärg med rostfläckar för att ge den ett gammalt utseende. Mönstret har blommönster med solen i mitten. Färgerna fungerar och passar in i vilken ljusvägg som helst eller står stolt bakom den med en spegel eller ett glas. Ett stänk av ljusa blommor framför den sticker ut starkt.


Europeiska medaljongen

Med en blommönster som liknar fleur-de-lis runt kanterna och en solid blomma i mitten är denna medaljong en härlig mittpunkt. Ljusblå och brons är väldigt oroliga och ger en känsla av ålder och skönhet i denna bit som passar bra med en ljus vägg bakom den. Det är ett bra stycke som kommer att föra samman din inredning.


Blå och brun medaljongdekor

Denna medaljong är mycket stor på 36 x 36 tum, vilket gör den till en vacker mittpunkt för din inredning. Med sin blå och bruna färg sticker den stolt ut mot en färgglad vägg. Stenkänslan sticker ut på en trävägg med sina ljusa färger och invecklade mönster på var och en av medaljongerna som kommer ut från huvudmedaljongen.


Handgjord medaljongdekor

Denna träbit passar bra till alla rum som är designade av trä. Träet är handskuren och mycket konstnärligt med många naturliga bitar från blommor till löv. Detta stycke är utformat för att spegla det berömda rosfönstret i den berömda Notre Dame-katedralen. Det ser religiöst och ädelt ut och ger ditt fönster ett underbart utseende.


Klassisk medaljongdekor

Denna bit har en äldre guldfinish med blommönster i hjärtat av medaljongen. Blomman sträcker sig in i flera bladlösa murgröna rankor som korsar och krullar utåt. Det desperata utseendet ger denna bit en fin åldrande känsla som fungerar bra på ljusa väggar eller ljust trä. Denna bit visar upp och förbättrar din andra inredning.


Medaljongdekor

Med en dåligt skadad grå målning och en lättmetallbas fungerar denna medaljong bra på en ljus vägg. Den har en invecklat snidad design som drar människors uppmärksamhet genom sprickorna. Medaljongen har en sydamerikansk design och passar perfekt till din klassiska konstdekor.


Denna medaljong ser åldrad ut tack vare en bas i brons och blått. Det fungerar bra med en ljus vägg bakom den för att förbättra färgerna. Bronslisten är på utsidan av stycket med den ljusblå mitten markerad. Designen passar bra till mellanmoderna stilar och klassiska mönster.


Dekorativa väggmedaljonger av polyuretanacanthus |  tak.
Dekorativ tak- och väggmedaljong Cape May |  Hem .
15
Rundväggsmedaljong med blomma |  Väggmedaljong, utomhusvägg.
Väggmedaljonger, Dekorativ inredning Gips Medaljong Desig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*