Home / Hem / Dekorationsidéer i kolonial stil
Dekorationsidéer i kolonial stil

Dekorationsidéer i kolonial stil

Det finns två huvudstilar som tävlar om överhöghet under hela 1900-talet – traditionella och moderna.

Man kom överens om att den traditionella husstilen skulle ha företräde, men moderna inredningstrender har fortfarande en stark följd.

Kolonial inredning visade sig vara utomordentligt populär under första hälften av 1900-talet, med två huvudsakliga understilar som beskrivs.

Kolonialt hus inredning

Både tidiga amerikanska och 1700-tals teman var vanliga händelser i klassiska koloniala hem.

Kolonial stil inredning design idéer 9 kolonial stil inredning design idéer

Amerikaner har länge valt sina favoritstilar från det bästa av europeisk kultur och införlivat dem i sina egna dekorativa tekniker. Ett exempel på detta är den holländska kolonistilen. Under andra hälften av 1800-talet designades många offentliga byggnader med historisk europeisk arkitektur och en stark benägenhet mot det klassiska bostadsområdet.

Under denna tid ansågs traditionell amerikansk kolonial dekoration vara tråkig och gammaldags, men husägare var fortfarande fast rotade i de traditionella koncepten och höll fast vid koloniala och, enligt deras definition, patriotiska designtema.

Höjdpunkten med amerikansk kolonial inredning

Kolonial stil inredning design idéer-6 kolonial stil inredning design idéer

Den traditionella dekorativa stilen i kolonialstil har sitt ursprung i Amerika på 1700-talet och lånades kraftigt från tidens typiska europeiska hus. Vridningen var dock storleken på Bondgårdar finns här i den nya världen.

Engelska invandrare till landet fick en smak av sina gamla hem, och mycket av den arkitektoniska och inredda stilen under perioden påverkades starkt av dagens praktiska och förenklade linjer. Till exempel föddes den holländska koloniala husstilen.

Det finns två sätt att konvertera ditt hem till ett Kolonial inredning Mästerverk med ett klassiskt kolonialt vardagsrum. Antingen ett mycket traditionellt, rustikt tema eller en mer överdådig touch som skulle ha varit tydlig i de stora koloniala husen. På 2000-talet är det enkelt att skapa både moderna koloniala hus med en budget. Så valet är ditt.

Det tidiga amerikanska utseendet

Kolonial stil inredningsidéer 5 Koloniala inredningsidéer

I motsats till 1700-talets formalitet var hemmen i den tidiga amerikanska eran mer rustika och avslappnade. Möblerna var bäst för sommarhus och små lägenhetshus, bekvämare och hantverket var tydligt beskrivet.

Elfenben och grå var populära färger på målat träverk och väggar, och alla typer av hantverk var representerade. Under denna period, som också påverkade inredningen på 1920-talet, var det en förväntan att kvinnor skulle spendera sin fritid på att skapa vackra tillbehör till sitt hem och därmed trasmattor, broderade överdrag och det oumbärliga hemmet – det handmönstrade traditionella täcket i alla Hitta hem med självrespekt. Du kan enkelt kombinera denna interiör med öppen spis med fönster på varje sida och fönsterplatser och dörrar.

Tunga möbler i lantlig stil i ett litet kolonialt hus var vanligt, med traditionellt utformade takkistor, stolar med stege och ryggbord på mode. Enkla tyger som linne, ull och bomull var starkt representerade i alla rum i de nederländska koloniala husen. Polerad chintz var en vanlig informell miljö, medan dekorationstekniker inkluderade användning av stenciler på tallpanelväggar.

Hur man får det tidiga amerikanska utseendet i ditt hem

Quiltning och hantverk

Kolonial stil inredningsidéer 3 kolonialstil inredningsidéer

Om du är en skicklig hantverkare kan du alltid använda en av de många designböckerna för att designa och skapa ditt eget täcke som kommer att dekorera din koloniala matsal utmärkt. Å andra sidan kan du alltid köpa en som är gjord enligt dina specifikationer och använder prover av dina favoritmaterial.

I den tidiga amerikanska stilen användes täcken på sängar och väggar för att leva upp utrymmet och skapa värme. Du kan också efterlikna och dra nytta av denna stil genom att lägga till vadderade kuddar och kuddar.

Andra hantverk har också en plats i det tidigt amerikansk-inspirerade hemmet. Om du stickar eller virkar kan du göra örngott eller filtar som lyser upp alla koloniala interiörer. Du kan också prova att tillverka några enkla gardiner för hand eller förvandla din hand till ett lapptäcke. Handgjorda föremål var ett starkt inslag i den tidiga amerikanska stilen. Så om du inte är smart, hitta butiker som säljer autentiska artiklar och distribuera dem generöst runt dina rum.

Färger i kolonial inredning

Kolonial stil interiördesign dekorationsidéer 1 Kolonial stil interiördesign dekorationsidéer

Denna tid representerades av naturliga och dystra nyanser som lägger till ett särskilt färgmönster i koloniala husdesignen. Under denna tid fanns det ingen plats för något livligt eller för färgstarkt. Vitt, brunt, gult, rött och grått är perfekt för att göra den här till det Georgiska koloniala hus.

Golv och väggar i det koloniala vardagsrummet

Colonial Style Interior Design Decoration Ideas-8 Colonial Style Interior Design Decoration Ideas

Trägolv är nyckeln till att återställa utseendet på det koloniala bostadsområdet. Körsbär, valnöt och mahogny är alla bra val så länge de är täckta med handgjorda mattor.

Väggarna kan paneleras eller vitkalkas, helst med en presenterad stencil Dekoration av frukt eller blommor i gränser eller väggmålningar. Kronlister och dado-skenor var mycket populära under denna tid och är lätta att återskapa.

Inredning i kolonial inredning

Kolonial stil inredning design idéer-4 kolonial stil inredning design idéer

Den rustika designen från den tidiga amerikanska perioden ledde till att tonvikten låg på tunga och traditionella möbler. Enkla skåp av tall, björk eller lönn samt bockbord, resväskor och stolar med stege ryggar ser autentiska ut och bör helst vara handgjorda.

Belysningen bör vara utrustad med gjutjärnslampor, ljuskronor och ljushållare för att komplettera det samtida utseendet. Om du kämpar för att hitta äkta antikviteter som säljer moderna koloniala föremål finns det många utmärkta reproduktioner som kan göra samma sak.

Enkelhet i den klassiska inredningen i koloniala hus

Kolonial stil interiördesign dekorationsidéer-7 Kolonial stil interiördesign dekorationsidéer

Nyckelordet i holländska koloniala hus var enkelhet. Allt var funktionellt och mångsidigt och röran var ett definitivt nej-nej. Tydliga linjer var dagens ordning och tillbehör bör därför hållas på ett minimum.

Ett par blommakannor, en broderad provtagare, en flätad korg eller två, och kanske en linlöpare är allt som krävs för att lägga till en touch av kolonial elegans. Se dock till att du inte lämnar ditt rum för kalt och minimalistiskt i kolonistil – ditt hem ska behålla en värme som gör det välkomnande och inbjudande.

tenn

Kolonial stil interiördesign dekoration idéer 2 Kolonial stil interiör design dekoration idéer

Tenn var dagens metall för modern kolonial inredning. Detta material finns överallt i traditionella koloniala hem, från serveringsplattor till redskap. Vissa tennbitar som framträdande visas i ditt moderna koloniala hem är en påminnelse om de enklare tiderna, och du kan komplettera detta utseende med några koppar kastruller eller mässingstillbehör.

Omvandling av ditt hem till denna inredning i kolonialstil gör ditt hem elegant och enkelt. Stilen är lämplig för lätta, luftiga interiörer som skapar en bekväm och attraktiv livsmiljö.

Välj de detaljer som bäst passar din smak och njut av att skapa det underbara koloniala utseendet på 1920-talet i ditt hem!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*