Home / Hem / Dekorationsidéer för öppen spis för ett mysigt hem
Dekorationsidéer för öppen spis för ett mysigt hem

Dekorationsidéer för öppen spis för ett mysigt hem

Vad kan göra ett vardagsrum vackrare än en smakfull kaminstång? Öppen spis är en av de viktigaste aspekterna av en mysig interiör, eftersom de kan locka uppmärksamhet från första stund.

Det finns många idéer för eldstadsmantel där ute, men den viktigaste faktorn i ditt val är din personliga stil.

Letar du efter fantastiska dekorationsidéer till din mantelpiece? Vi har några bra tips som kan hjälpa dig att få din bil att röra sig!

Det bästa sättet att komma igång är att börja med ett ämne

Allt kan vara ett tema: din sista semester, din spännande konstsamling eller bara det rum du vill att mantelpiece ska dekorera. Det viktigaste för att bestämma hur man bygger en eldstadskåpa är att välja detta ämne.

Vad skulle då vara ett bättre ögonblick än en semestersäsong? Öppen spis är alltid speciell, men det är bäst att se det under festliga tider när de flesta gästerna besöker ditt hem.

Ta Halloween som ett exempel: du kan hänga några dekorativa lampor på mantelpiece och det räcker för att tillgodose dina kreativa behov.

Det finns många liknande tillfällen (Memorial Day, Labor Day, Thanksgiving Day eller, naturligtvis, jul) som du kan visa upp din kreativitet i att dekorera ditt utrymme på det konstigaste men ändå unika sättet.

En medlingsstil

Öppen spis-dekoration-idéer-för-ett-mysigt-hem2-öppen spis-överdrag-dekoration idéer för ett mysigt hemBildkälla: AMI designar

Stilen på din eldstadsmantel är avsedd att fortsätta flödet av din övergripande stil och känna att du vill förmedla (avslappnad, formell, upptagen, minimal osv.).

Titta på arkitekturen du redan har och leta efter anslutningsbara sätt att förbättra den. En sak att inte komma ihåg är att hålla balansen och hålla sakerna proportionella.

symmetri

Idéer för eldstadsbeklädnad för ett mysigt hem 3 Idéer för eldstadsbeklädnad för ett mysigt hemBildkälla: ROSEMARY MERRILL DESIGN

Symmetriskt utformade mantlar är de mest populära. På grund av sin enkelhet ser de lika bra ut i formella och avslappnade miljöer.

Symmetri har makten att vara iögonfallande eftersom det är den enklaste men mest kreativa lösningen i ett bostadsutrymme.

Det är det perfekta valet för klassiska och konservativa hem som inte vill “visa upp”, men också för modern inredning som verkligen kan väcka mer nyfikenhet på husägarens personlighet.

De saker du inte ska glömma

Eldstadsbeläggning-dekoration-idéer-för-ett-mysigt-hemBildkälla: Beckwith Interiors

Det finns två sätt att uppnå visuell balans: balansera sig själv och symmetri.

Å ena sidan betyder symmetri att element placeras exakt där du förväntar dig att de ska vara (t.ex. två bilder som vetter mot varandra). Balans föreskriver å andra sidan inga placeringsregler, utan fungerar med föremål gjorda av liknande material eller av samma storlek.

Vikten av skalning

Eldstadsklädsel-dekoration-idéer-för-ett-mysigt-hem5 Eldstadsklädsel-dekorationsidéer för ett mysigt hemBildkälla: Kitty & Company Interior Design llc

Skalning måste övervägas, inte bara när det gäller föremålen du vill associera med din eldstad utan också när det gäller korrelationen mellan objekten i sig.

Det bör finnas någon uppenbar ”överlappning” för att visa att dessa delar liknar och bildar en sammanhängande enhet. Men om du överdriver det hjälper det inte mycket – istället för att minska chockens höjd eller bredd bör du gradvis förbättra.

Att placera föremål framför varandra är inte fel

Idéer för eldstadsbeklädnad för ett mysigt hem 6 Idéer för eldstadsbeklädnad för ett mysigt hemBildkälla: Förvandla rum

Omvänt – det är bra! Detta är det ultimata sättet att skapa djup med vetskapen om att det inte finns ett enda objekt att uppmärksamma. Till exempel bör förgrundselement överlappa element överlagrade på baksidan.

Kappor i moderna hem

Öppen spisbeklädnad-dekoration-idéer-för-ett-mysigt-hus 7 eldstadsklädsel-dekoration idéer för ett mysigt hemBildkälla: Brownhouse Design, Los Altos, CA.

Minimalist är en förening för modernitet, så det finns ingen anledning att lägga till en överdriven, lyxig kakelstång i ett uppenbarligen trångt rum.

Allt som krävs är en lång staty, en rad med helt identiska, små bitar (i rad naturligtvis) eller en stor målning.

Eftersom vi är lite partiska rekommenderar vi att du går efter den senaste versionen eftersom den skapar en fönsterrutaeffekt över mantelpiece och perfekt porträtterar moderna kanter.

Med starka färger och imponerande ramar kommer stycket att se ännu vackrare ut. Tänk på det: kan du faktiskt komma ihåg en öppen spis du gillade utan att en bild hängde över den? Nej, det kan du inte.

Kappor i traditionella hus

Eldstadsmanteldekorationsidéer för ett mysigt hem 8 Eldstadsmanteldekorationsidéer för ett mysigt hemBildkälla: Andrea Braund Home Staging & Design

När du har bestämt dig för traditionellt bostadsutrymme, överväga ljus. Det här låter kanske kliché för vissa av er, men sanningen är att traditionell stil i sig är kliché.

Det är därför det ser mycket bättre ut med långa ljus fastnat i silverpinnar än med en modern lampa med pekskommandon.

Om du går efter ljus, gör dem två och placera dem på motsatta kanter. Om det låter för lätt, lägg ett foto däremellan.

Den goda sidan av traditionell stil är att den tål olika former, färger och storlekar så att du inte behöver oroa dig för att hitta de perfekta bitarna. För ett mer romantiskt utseende, lägg till vaser med färska blommor.

Färgscheman

Skorstensbeklädnad-dekoration-idéer-för-ett-mysigt-hem11 eldstadsklädsel-dekorationsidéer för ett mysigt hemBildkälla: Charmean Neithart Interiors, LLC.

Du är väl på väg att återuppliva din enkla mantelpiece med flera tillbehör, men det verkliga tricket för att göra detta är med färger.

Det är inte ens färger, det är hur du arbetar med dem. Det första du måste veta är att du kan använda vilken färg du redan har i rummet, tillsammans med en reflekterande spegel med lampor på sidorna.

Stämningen förbättras uppenbarligen av ljus, vaser och liknande dekorativa föremål.

växter

Öppen spis-dekoration-idéer-för-ett-mysigt husBildkälla: Linda Seeger inredning

Eldstäder är vanligtvis gjorda av tunga, tuffa material som sten och tegel och kan därför göra rummet tätare och kallare än du vill.

Du måste väga ner dessa material, och det bästa sättet att bryta din manlighet är att lägga till grönt.

Öppen spis-mantling-dekoration-idéer-för-ett-mysigt-hem 10 eldstad-mantling-dekoration-idéer för ett mysigt hemBildkälla: Tess Fine

Växter eller gröna ingredienser välkomnas vanligtvis av vilken stil som helst, speciellt om du lägger till blommor för att få en feminin ton.

En relativt ny och berömd trend är användningen av höga gräs, eftersom dessa är neutrala och fungerar bra även i minimalistiska hem. En touch av grönt komplimangerar ett antal designstilar, medan blomsterarrangemang ger en mer feminin ton.

Semester förklädnader

Alla har en speciell julkollektion med dekorföremål i julbyscenen.

Öppen spis är det bästa stället att få samlingen synlig, även om det innebär enstaka byte av dina stora speglar och dyra konstverk.

Bli konstnärlig

16 dekorationsidéer för öppen spis för ett mysigt hemBildkälla: Distinctive Coat Designs, Inc.

Både konstälskare och de med en favoritmålning är välkomna att använda sin mantelpiece för att hänga konst.

Det behöver inte ens vara ett enda stycke – du kan välja en hel gallerivägg eller lägga till några saker som på något sätt betyder något för din smak och personlighet.

Traditionell tablå

Eldstad-mantling-dekoration-idéer-för-ett-mysigt-hem 12 eldstad mantling-dekoration-idéer för ett mysigt hemBildkälla: Emily Ruddo

I allmänhet kan traditionella tablåer förklaras som symmetriska platser i en klassisk ordning. Med arrangemang menar vi vägglampor, rundade speglar eller liknande mjuka former som gör att manöverstilen ser bättre och mer inbjudande ut.

Tekniska rockar

15 idéer för eldstadsmanteldekoration för ett mysigt hemBildkälla: Prestige Custom Building & Construction, Inc.

Trodde du att din eldstadskåpa kunde vara den perfekta platsen för din nya platt-TV? Att placera den över mantelposten eller montera den direkt på väggen är en perfekt estetisk lösning, ungefär som att gömma den bakom några av dina skåp. Denna inställning ser ännu bättre ut med en elektrisk spis.

Reflektion x 2

Eldstad-mantling-dekoration-idéer-för-ett-mysigt-hem13 eldstad mantling-dekoration-idéer för ett mysigt hemBildkälla: J&J Design Group, LLC.

Det är bra att gilla klassiska spegellösningar som mirror-over-mantel-lösningen, men det hindrar dig inte från att komma med originella idéer.

Du kan välja en mindre spegel än vanligt eller använda den stora med en mindre framför. Effekten är helt fantastisk.

Inkludera familjen

När det är jul, ge dessa söta broderade strumpor med skrivna namn och mantelpiecen kommer omedelbart att se mer personlig ut. Om det inte är jul kan samma effekt uppnås med ett lyckligt familjefoto.

Ta med energi och låt den visa dig

Eldstad-mantling-dekoration-idéer-för-ett-mysigt-hem14 eldstad mantling-dekoration-idéer för ett mysigt hemBildkälla: Shane D. Inman

Du tycker om att renovera din personliga kamin och det finns ingen anledning att inte visa ditt nöje. Du behöver inte mycket tillbehör, djärva färger eller dyra speglar.

Om du hade dekorerat din mantelpiece med kärlek och passion, skulle det vara en stjärna. Är ensam!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*