Home / Hem / De vanligaste inredningsmyterna och missuppfattningarna

De vanligaste inredningsmyterna och missuppfattningarna

Framgångsrik inredningsdesign kan antingen ta år eller en enda rätt beröring för att förvandla ett dammigt och tråkigt rum till en bekväm och elegant vagga.

Allt beror på om vi vet hur man gör det, eller i de mest komplicerade fallen, om vi vet exakt vad vi vill ha.

Det bästa sättet är naturligtvis att anställa en skicklig designer och förklara vad vi vill, men många förnekar detta på grund av de många missuppfattningar inom inredningen som har pågått i flera år.

I slutet av dagen, vad får dig att tro att det som hände med någon annan kommer att hända dig också?

För att göra detta har vi samlat och debunked några av de vanligaste inredningsmyterna och missuppfattningarna:

Myt: Om du anställer någon bryter du banken

Vanligaste myter om inredningsmissförstånd1 Vanligaste myter och missförstånd inom inredningsdesignBildkälla: Michael Molthan Luxury Homes Interior Design Group

Hur kan du veta innan du frågar? Ditt DIY-projekt kan kosta dubbelt så mycket som att hyra en designer. Så jämför områdena i förväg.

Hur som helst kommer designers att fråga dig om den budget du har råd och de kommer att erbjuda alternativ som inte går utöver vad du kan spendera.

Dessutom kan du alltid följa deras arbete och ändra de saker som du inte gillar. Detta är mycket mindre riskabelt än att göra ändringar i sista minuten själv.

Inredningsarkitekter har utbildats för att förutsäga vad du behöver, men det betyder inte att du inte kan dela dina idéer och vara med i processen.

Det verkliga värdet av bra designers är att de kommer fram till en lösning innan du ens har berättat för dem vad du gillar, och de vet hur man drar även de mest nyckfulla idéerna till en blygsam budget.

Myt: Designers byter bara några tyger och deras jobb är gjort

Vanligaste myter om inredningsmissförstånd3 Vanligaste myter och missförstånd inom inredningsdesignBildkälla: Philip Nimmo Design

På grund av det faktum att du inte tillhör inredningsindustrin kan du inte riktigt uppskatta utmaningen att göra ett utrymme vackert, säkert och funktionellt samtidigt.

Det som verkar leka med färger och tyger är att bestämma behoven i ditt utrymme, anpassa dig till arkitektoniska planer, följa byggnadskoder, standarder och föreskrifter.

Som du kan se är inredningen långt ifrån enkel.

Ditt jobb är att välja en kunnig och ackrediterad designer och tro att det han har studerat går långt utöver att välja färger från färghjulet.

Myt: Det måste vara en kvinna

Vanligaste myter om inredningsmissförstånd4 Vanligaste myter och missförstånd inom inredningsdesignBildkälla: Philip Nimmo Design

Enbart det faktum att kvinnor dominerar modedesignvärlden gör dem inte heller ledande inom inredningsdesign. De kan ses som mer kreativa och tålmodiga, men statistiken visar fortfarande att det oftare är män som försörjer sig som inredningsarkitekter.

Myt: Du betalar henne för att göra saker du kan göra själv

Vanligaste myter om inredningsmissförstånd2 Vanligaste myter och missförstånd inom inredningsdesignBildkälla: Michael Molthan Luxury Homes Interior Design Group

Detta är det största missförståndet av alla. Det är sant, många människor har ett skarpt öga för färg och form och kan göra sitt vardagsrum fantastiskt utan hjälp av någon.

Även om du är en av dem finns det många värdefulla förespråkare som din designer kan ge dig.

Först och främst besöker designers mässor och utställningsrum som de inte har tillgång till. Samtidigt följer de trender du inte har tid för och de har tillgång till professionell hjälp om de fastnar med idéer.

Deras examen garanterar att de kommer att veta mycket om inredningsdesign och de har den praxis som du saknar, även om du tidigare har designat fantastiska projekt.

Myt: Du kommer att bli av med dina gamla grejer

Vanligaste myter om inredningsmissförstånd 5 Vanligaste myter och missförstånd inom inredningsdesignBildkälla: Michael Molthan Luxury Homes Interior Design Group

Bara för att du ger dem full tillgång till din plats i några dagar betyder det inte att de kommer att missbruka ditt förtroende.

I själva verket kommer de att uppmuntras att blanda dina gamla saker med sina nya tillägg, och i båda fallen kommer de att rådfråga dig när det gäller att kasta bort saker.

Kundkommunikation är en av de viktigaste färdigheterna du kommer att förvärva under dina studier. De är därför utbildade för att respektera din åsikt, även om den inte matchar deras egna preferenser.

Istället för att sätta gränser bryr du dig inte. Försök att tro på vad de gör och försök att införliva dina egna idéer i sina.

Myt: Ditt hem är litet och därför inte lämpligt för professionella designlösningar

Vanligaste myter om inredningsdesigners missförstånd12 Vanligaste myter och missförstånd inom inredningsdesignBildkälla: CDA DESIGN

Hur exakt förhindrar “små” “professionella”? Det viktigaste designdesigners har att erbjuda är att göra även de värsta platserna till mysiga tillflyktsorter och få ut det mesta av din begränsade budget.

Var modig och lämna din plats i deras händer – du kommer att bli förvånad över vad du kan göra med det!

Myt: De tar inte hänsyn till din smak

De vanligaste myterna om inredningsmissförstånd10 De vanligaste myterna och missförstånden inom inredningsdesignBildkälla: Charles Cunniffe Architects Aspen

Ett hem är avsett att återspegla dess ägares personlighet, och designers vet det mycket väl. Ingen av dem kommer att försöka påtvinga dig perfekta, falska miljöer som du inte är bekväm med att göra dina dagliga aktiviteter i.

Återigen – designare blandar inte ens vad de vill med vad du vill och lär känna din lista med krav innan de börjar. Faktum är att de alla behöver en tydlig bild av slutresultatet som du måste godkänna i förväg.

Myt: Du är allvetande

Vanligaste myter om inredningsdesigners missförstånd6 Vanligaste myter och missförstånd inom inredningsdesignBildkälla: Michael Molthan Luxury Homes Interior Design Group

Det faktum att designers vet mycket mer än den genomsnittliga lekmannen betyder inte att de vet allt. Så förvänta dig att de ställer många frågor.

De kommer att använda sin kunskap i den utsträckning du ber dem, men fylla informationsbristerna med dina egna idéer om vad som behöver eller behöver göras.

Naturligtvis vill varje designer veta vad de vill, men de vet att sådana scenarier aldrig lyckas. När allt kommer omkring är vi alla mänskliga och har olika uppfattningar om vad som är vackert.

Myt: Du är ihållande och oflexibel

Vanligaste myter om inredningsmissförstånd8 Vanligaste myter och missförstånd inom inredningsdesignBildkälla: Sneller Custom Homes and Remodeling, LLC

Hade de varit så hade de inte varit på scenen ett tag. Du kanske tror att detta beror på att du tänker baserat på dessa designrealiteter, men ingen designer är så ihärdig när man lever av ditt projekt.

Myt: Du bor i ett perfekt hem

Vanligaste myter om inredningsmissförstånd11 Vanligaste myter och missförstånd inom inredningsdesignBildkälla: Renocon-design

Ja, det tror vi alla om henne. Det roliga är att designers vanligtvis är så upptagna med att utforma andras platser att de försummar de de bor i.

Naturligtvis har de allt för att göra sitt hem perfekt (och många av dem har!), Men så är inte alltid fallet.

Som alla anställda stjäl de några timmar här och där från sitt schema för att arbeta på sin egen plats. Som du kan föreställa dig är det inte tillräckligt.

Myt: Designare bryr sig inte om funktionalitet

Vanligaste myter om inredningsmissförstånd7 Vanligaste myter och missförstånd inom inredningsdesignBildkälla: Michael Molthan Luxury Homes Interior Design Group

Designers är inte bara enkla konstnärer som bryr sig mer om utseende än någonting annat. De känner till koder, lagar, krav och komplexa rumsdesigntekniker, vilket gör dem till rätt personer för att optimera ditt utrymme och göra det mer funktionellt.

Myt: Du kommer inte ha tillräckligt med pengar för att svara på din plan

Vanligaste myter om inredningsmissförstånd9 Vanligaste myter och missförstånd inom inredningsdesignBildkälla: LMK INTERIÖRUTRUSTNING

Återigen bygger designers konceptplan för att uppnå dina mål utan att överskrida dina ekonomiska begränsningar.

Om de föreslår något dyrare än du har råd kan du alltid förklara situationen för dem och be om något mer grundläggande.

Dessutom är planerna inte permanenta och du kan ändra nästan vad som helst på vägen innan du ens når din slutdestination.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*