Home / Hem / Bygg ett energieffektivt hus med en energibesparande inredning
Bygg ett energieffektivt hus med en energibesparande inredning

Bygg ett energieffektivt hus med en energibesparande inredning

Jag minns att vi brukade bli ombedda att ha på oss tröjor istället för att använda en värmare för att hålla oss varma. Under dessa tider kände vi, varför skulle någon göra detta när du har bekvämlighet och prisvärdhet? Svaret ligger i följande citat: ”En klok man räddar”.

Det stämmer! Oavsett i den här moderna världen eller i ålderdomen, vem skulle inte vilja spara pengar på elräkningar, en energi som tenderar att sparas? Vem skulle inte vilja använda den här enkla metoden och föredrar att spendera på något roligt och igenkännligt?

36 Bygg ett energieffektivt hus med en energibesparande inredningBildkälla: MR.MITCHELL

Att skapa energieffektivitet är därför ett av de smartaste besluten en person kan fatta för att spara inom en snar framtid för både sig själva och ekonomin. Förutom att vara socialt ansvarsfull, garanterar den din plånbok mer pengar än tidigare och ett snyggt, futuristiskt hem för kloka människor. Det är också jobbet för en perfekt inredningsarkitekt.

Så här sparar du energi

Att spara energi är en mycket enkel och futuristisk uppgift som kan vara ekonomiskt effektiv för dig. Det finns vissa sätt att göra detta. Följ bara de enkla metoderna som visas nedan för att bygga ett energieffektivt hem.

27 Bygg ett energieffektivt hus med en energibesparande inredningBildkälla: van Ellen + Sheryn Architects

Installation av en takfläkt

Du måste tänka på att det är i nästan alla hem, men vad är skillnaden mellan traditionell och tvärtom?

110 Att bygga ett energieffektivt hus med en energibesparande inredningBildkälla: Live destination

En takfläkt håller dig inte bara sval på sommaren utan kan nu också byta fläkt så att knivarna roterar bakåt. Detta skapar en mild vind med varm luft uppåt.

Detta kan också hjälpa på vintern. Titta bara efter den omvända omkopplaren ovanpå din fläktenhet som kommer att få knivarna att rotera i motsatt riktning och tvinga den heta luften som sitter fast nära taket in i ditt vardagsrum.

46 Att bygga ett energieffektivt hus med en energibesparande inredningBildkälla: Arkitektur workshop PC

Nu kan detta tillvägagångssätt spara ett luftkonditioneringssystem som förbrukar upp till 3500 watt energi, medan en takfläkt förbrukar 60 watt. Intressant, nej?

Det finns så många mönster på marknaden nu som kan vara en dekorationskälla för ditt hem. En takfläkt kan också vara ett enkelt sätt att lägga till inredning i din hemdesign om du vill dekorera dig själv eller genom källan till interiören.

54 Att bygga ett energieffektivt hus med en energibesparande inredningBildkälla: Reico kök & badrum

Lackfärg: ersättning för överdriven belysning

Ljus är det grundläggande behovet som inte kan komprometteras. Det kan dock finnas tillvägagångssätt som kan minska ljusförbrukningen och belysa ditt liv.

66 Att bygga ett energieffektivt hus med en energibesparande inredningBildkälla: Knock arkitektur
US Energy Information Administration uppskattar att belysning står för upp till 11% av elförbrukningen i bostadsområden. Vad sägs om att ersätta dina överflödiga lampor med färg? Färgen på väggen fungerar på samma sätt som med kompakt lysrör när det gäller energibesparande inredning. Ljusa färger på väggen kan reflektera mer ljus och därmed producera mer ljus med samma ljuskälla än de mörka färgerna.

Ljusa färger lyser inte bara ditt hem utan kan också hålla det svalt och skapa ett energieffektivt hem.

75 Att bygga ett energieffektivt hus med en energibesparande inredningBildkälla: PLACE Architect Ltd.
Lampor kan få dina plånböcker att lysa. Detta betyder dock inte att du måste bli galen och måla varje rumsfärg vitaktig. Träning kan hålla dig varm även på vintern. Till exempel kan orange eller gula färger få dig att känna dig varm och blå kan känna dig svalare. Du kan ändra färg två gånger om året.

Led ljus

Genom att byta från glödlampor till LED-lampor kan du spara 40% eller mer på energikostnaderna. Icke-LED-användare kommer definitivt att säga att dessa lampor inte producerar samma varma ljus. LED fortsätter dock snabbt och kommer snart att ta fram billigare och mer produktiva lampor som återställer glödlampans varma glöd.

Golv som en effektiv energikälla

Studier och uppfattningar visar att mattor absorberar mycket värme, särskilt under vintersäsongen. En enkel matta kan fungera bra i ditt hem och skapa en fantastisk inredning, och enkelhet är grundläggande skönhet. Mattor kan också vara bra val på grund av sin komfort och mjukhet.

84 Att bygga ett energieffektivt hus med en energibesparande inredningBildkälla: ZeroEnergy design
När vi pratar om hårda golv som färgad betong, laminat eller liknande, i motsats till heltäckningsmattor, kan läggning eller borttagning av mattor hjälpa till att rummet känns varmare eller svalare. Dessutom är golvplaceringen en annan viktig punkt för att säkerställa att luften inte blockeras av ventilationsdeflektorerna.

Effektiva fönster och takfönster och gardiner

Vitality-aktiverade fönster och fönster med utsikt mot himlen förhindrar att dina mattor och möbler suddas ut genom att skära ut UV-strålar. Detta gör det billigare och lättare att hålla ditt hem bekvämt. Å andra sidan, överväga fönsterfilmer för att hålla ditt hem svalt mitt på året (även om de kan hindra dig från att dra nytta av solljuset som en del av vintern).

94 Att bygga ett energieffektivt hus med en energibesparande inredningBildkälla: S2 design
Dessutom kan hängande vackra gardiner på fönster eller rum vara en utmärkt källa för att lägga till färg och mönster i ett rums inredning. Det kan också maximera ditt hems värmeabsorption. Att öppna gardinerna på vintern stänger av naturligt ljus, vilket minskar behovet av en elektrisk värmekälla.

Byt ut din varmvattenberedare mot en varmvattenberedare

Vintrarna älskas varje dag på grund av varmvattenbadet. Vad sägs om att dra nytta av det roliga med en varmvattenberedare? Det ger varmt vatten vid behov. Omedelbara varmvattenberedare värmer bara vattnet när det är påslaget. Besparingarna från att använda en varmvattenberedare utan strömstart kan uppgå till $ 100 per år, som annonseras på energy.gov.

105 Bygga ett energieffektivt hus med en energibesparande inredningBildkälla: Ben Callery Arkitekter
Även om dessa tanklösa varmvattenberedare är mer omåttliga än sina mindre effektiva motsvarigheter, håller de vanligtvis längre (kvarnens livslängd är 20 år), vilket gör spekulation mer fördelaktigt. Verellenhc har täckt några riktigt effektiva

Om du föredrar att inte spendera extra pengar på en annan varmvattenberedare, ska du bara skruva ner den interna regulatorn på din ebb och flöda vattenkylaren några grader – det är bättre att inte göra någonting, och göra det på varje bit kommer att hjälpa på lång sikt.

Rätt val för isolering

Isolering är ett utmärkt alternativ för att hålla värmen i ditt hem och bygga ett energieffektivt hem som är huvudsyftet. Att plocka upp isolatorer är lite av en knepig uppgift, så innan du köper en måste du se till att du har rätt typ av isolator för en bättre framtid.

Sätt en film på din Windows

Filmer i ditt hem kan definitivt minska värmen och lägga till en touch av inredning i ditt omdesignade hem även från en inredningsarkitekt. Detta kan vara effektivt för att skydda möbler och annan utrustning från rost och damm.

Coola tak

Kalla tak kan göras med tegel, bältros eller andra ämnen som färg. På detta sätt elimineras luftkonditioneringskostnaden från ditt liv eftersom det gör ditt hem svalare. Detta är också ett faktum att tak är en källa till värme och kyla under respektive väderförhållande.

Plantera träd för luftkonditionering

Landskapsarkitektur är också en form av inredning och ett effektivt och ekonomiskt sätt att bygga ditt hem. Landskapsarkitektur är en viktig del av att ditt hem ser vackert ut, men det kan också förhindra bortkastad energi.

124 Att bygga ett energieffektivt hus med en energibesparande inredningBildkälla: Edgley design
Träd är inte bara en källa till syre eller dekoration, men planteringar gör det också möjligt för träden att skydda ditt hem från solen. På vintern kan dessa grenar, med borttagna löv, släppa in solen i ditt hem för att hålla det varmt.

132 Bygga ett energieffektivt hus med en energibesparande inredningBildkälla: Samtida exteriör

Genom att följa metoderna ovan kan du inte bara sänka dina kostnader utan också försköna ditt hem och spara pengar för framtiden eller för din komfort. Som sagt har allt möjlighetskostnader, så energi har också möjlighetskostnader, dvs pengar som lätt kan sparas.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*