Home / Hem / Bra idéer när du väljer en sänggavel till din säng
Bra idéer när du väljer en sänggavel till din säng

Bra idéer när du väljer en sänggavel till din säng

Har du någonsin funderat på effekterna av sänggavlar på din säng? Skulle du inte säga att de flesta sängar skulle vara tråkiga och ofullständiga utan dem? Det finns många fördelar med en sänggavel, t.ex. B. att förbättra ditt sovrums övergripande utseende med ingenting annat än deras närvaro.

När du väljer en sänggavel för din säng, tänk på dina behov och preferenser. Är du en romantisk själ som älskar att vakna i en säng med smidesjärngavlar?

Är du en kreativ konstnär som vill ha en dominerande huvudgavel som klättrar upp i taket? Så enkelt som det låter avgör dina önskemål och intressen hur du väljer en sänggavel för din säng.

Bra idéer för att välja sänggavel till din säng1 Bra idéer för att välja sänggavel till din sängBildkälla: Vi designar hus

Upplevelsen blir rolig, men det är alltid bättre att vara beredd på eventuella utmaningar. Det är därför vi uppmanar dig att läsa vår guide om hur du köper en sänggavel:

Ta en titt på ditt sovrum

Bra idéer för att välja sänggavel till din säng2 Bra idéer för att välja sänggavel till din sängBildkälla: Morph Interior Ltd.

Vad behöver ditt sovrum, eller ännu bättre – vad kan det ta på sig utan att se trångt ut? Det första steget är att beräkna utrymme och höjd, och det andra är att överväga arkitektoniska funktioner som kan påverkas av ditt nya sänggavel.

Självklart måste huvudgaveln i allmänhet vara proportionell mot utrymmet. Till exempel kommer ett rymligt rum med höga och välvda tak med stora ankare och massiva trägavlar att se fantastiskt ut, medan mindre rum med plana sänggavlar som är sömlöst fästa på väggen ser mycket bättre ut.

Om sängen är placerad mot infällda fönster kan den använda ett öppet metallgavel som reflekterar ljus och håller rummet ljust och luftigt.

Välj rätt material

Bra idéer för att välja en sänggavel till din säng5 Bra idéer för att välja en sänggavel till din sängBildkälla: kbcutveckling

Eleganta huvudgavlar finns i alla möjliga material så att du enkelt kan hitta en som passar den allmänna stilen i ditt sovrum eller dina trä-, metall-, läder-, vinyl-, rotting- eller liknande möbler och tillbehör. Att matcha sänggavlar med möbler är dock inte huvudprioriteten.

Vad som verkligen borde falla inom ramen för dina uppgifter är komfort och hållbarhet. Du bör vara särskilt uppmärksam på dessa när du använder din säng för att läsa eller titta på TV.

Trä är ett klassiskt val för en sänggavel, särskilt om själva huvudgaveln är huggen. Träet kan både färgas och målas. Ett annat tidlöst val är metall, antingen en fantastiskt utsmyckad med vändningar och lockar, eller en enkel plåt av järn / mässing.

På senare tid väljer människor också bambu, korg och klädsel (klädsel är det bästa alternativet när det gäller komfort oavsett om det är knäppt eller tuftat). Ett populärt val är definitivt ett vadderat huvudgavel med tygknappar som är jämnt fördelade och förmodligen har ett rutigt utseende.

Följ stilen

Bra idéer för att välja en sänggavel till din säng3 Bra idéer för att välja en sänggavel till din sängBildkälla: Guidad hemdesign

Du har redan arbetat med att inspirera till ett romantiskt utseende i ditt sovrum och du har förmodligen investerat ett betydande belopp i att göra det så lätt, luftigt och färgstarkt som du vill att det ska vara.

Du behöver inte försumma dessa ansträngningar: om du väljer ett förfinat och elegant sovrum är stoppade sänggavlar det perfekta valet. På baksidan ser djärva och maskulina linjer ut med trä, räcker läder och alla andra slädgavlar.

Hans majestät: funktionalitet

Bra idéer för att välja en sänggavel till din säng4 Bra idéer för att välja en sänggavel till din sängBildkälla: Pussel inredning

Huvudgavlar måste vara vackra, håller vi med om. Huvudsyftet med en huvudgavel är dock att vara funktionell. Alla gillar att sitta i sina sängar, läsa eller kolla sina telefoner, och det gör sänggaveln till ryggstöd mer än någonting.

Ju bekvämare, desto bättre! När sänggaveln är fäst i sängen betyder det att det är säkert att luta sig mot och samtidigt är mycket bättre än de kalla väggarna eller sänggavlarna som skapar besvärliga luckor för dina kuddar att “svälja”.

Bra idéer för att välja en sänggavel till din säng 13 Bra idéer för att välja en sänggavel till din sängBildkälla: Cyndi Parker Interiors

Det finns till och med sänggavlar med specialfunktioner, som en hylla för att lagra dina böcker eller väckarklockor, eller en övre kant för att hålla dina läsglasögon. Ibland är sänggaveln så hög att den har en upphöjd sidostolpe där man kan hänga morgonrockar och badrockar.

De mest avancerade huvudgavlarna är de med inbyggda lampor och eluttag som gör att du enkelt kan ladda din telefon.

Välj efter din storlek

Bra idéer för att välja en sänggavel till din säng6 Bra idéer för att välja en sänggavel till din sängBildkälla: Roman Interior Design

Detta är viktigt om du använder en säng med sänggaveln fäst vid en baldakin. Höga människor behöver uppenbarligen högre sänggavlar medan det borde vara lägre för dina barn. Som vi redan har betonat är komfort viktigast.

Huvudgavelns standardhöjd är 48 tum, inklusive benen. Personer med långa torsos bör överväga kuddar och kuddar i eurostorlek på sängen, helst högre än sänggaveln (minst 55 tum).

Tänk på hur du kommer att använda sänggaveln för att bestämma rätt höjd på huvudgaveln. Mät avståndet mellan golvet och madrassen och sedan längden på din egen torso. Lägg ihop siffrorna och leta efter en huvudgavel som är något högre (ta hänsyn till benens totala längd).

Använd din kreativitet

Bra idéer för att välja en sänggavel till din säng10 Bra idéer för att välja en sänggavel till din sängBildkälla: Panagerier

Du behöver inte göra traditionella metall / träval eller följa trenden för stoppade sänggavlar. Du kan bli kreativ och välja ett unikt huvudgavel som alla skulle beundra. Det kan vara en personlig inramad bild som glider bakom sängen, en platt klistermärke, väggkonst eller till och med återanvända trädörrar.

Du kan till och med be dina barn komma med en originallösning för sina egna sängar. Oavsett vad du väljer, se till att det får uppmärksamhet och får dig att känna dig mer bekväm när du vilar i din säng.

Bestäm storlek

Bra idéer för att välja en sänggavel till din säng7 Bra idéer för att välja en sänggavel till din sängBildkälla: Interior Marketing Group, Cheryl Eisen (princip), Lo Chen (huvuddesigner)

Storleken på ditt huvudgavel kan ha en otrolig inverkan på hela sovrummet. Stora sänggavlar verkar dominerande och kraftfulla och intar ofta en central position i ett elegant och modernt sovrum.

Små, å andra sidan, har minimalt utseende, men det gör dem inte mindre viktiga för ditt sovrums personlighet.

Något som passar utrymmet

Bra idéer för att välja en sänggavel till din säng8 Bra idéer för att välja en sänggavel till din sängBildkälla: Crawford Interiors

För att göra beslutet enklare, överväga de möbler du redan har. Med massor av klädsel bör du antagligen välja en trägavel eller till och med tätt läder.

I motsatt fall, om möbler är gjorda av trä, bör sänggavlarna vara “mjukare” (linne, bomull eller liknande, slitstarkt tyg).

Fäst och fristående huvudgavlar

Bra idéer för att välja en sänggavel till din säng12 Bra idéer för att välja en sänggavel till din sängBildkälla: Patricia Halpin Interiors Inc.

Anledningen till att du redan letar efter en fin sänggavel är att din säng inte har en säng. Om du köper sängen själv, välj en som inte har en huvudgavel.

Det betyder att du kan välja vilka du vill, fylla på ett visst sätt eller bara anpassa väggens färger. Det behöver inte sägas att ett fristående huvudgavel är en del som du kan ändra när som helst, vilket innebär att du kommer att förnya utseendet på ditt rum flera gånger.

affär

Bra idéer för att välja en sänggavel till din säng9 Bra idéer för att välja en sänggavel till din sängBildkälla: Heather Garrett Design

Innan du besöker lokala butiker och marknader, kolla in vad återförsäljare erbjuder online. Detta är en bra taktik för att utveckla ett schema eller åtminstone få en uppfattning om vad man ska leta efter.

Att gå från butik till butik för att jämföra är ett fruktansvärt slöseri med tid, särskilt när man tänker på att nästan alla återförsäljare idag insisterar på att öka sin närvaro online. Detsamma gäller sannolikt din favorithandlare.

Slutsats

Bra idéer för att välja en sänggavel till din säng 11 Bra idéer för att välja en sänggavel till din sängBildkälla: Barbara Rooch Interior Environments, Inc.

Huvudgaveln i ditt sovrum är lika viktigt som alla andra möbler och förtjänar samma behandling, både när det gäller stil och funktionalitet.

Tänk på dessa tips och ta inspiration från tidningar eller följ bara den övergripande inredningen som du har applicerat på ditt hem. Storlek, takhöjd och stil är de viktigaste faktorerna att tänka på.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*