Home / Hem / Bondekök – design, stil och idéer

Bondekök – design, stil och idéer

Ett kök i lantlig stil är ett mysigt, bekvämt utrymme som är robust och charmigt samtidigt.

Den allmänna känslan är en plats där du kan föreställa dig en jordbruksfamilj eller ett par cowboys som sitter ner för att äta efter en lång dag: robust, opretentiös och praktisk.

Ett kök i lantlig stil fokuserar starkt på matlagnings- och matplatser där den verkliga downhome-känslan spelar in.

Bild-1-15 Lantligt kök - design, stil och idéer
Bildkälla: Arkitekter Plus

Dessa kök har inget (eller åtminstone väldigt lite) snyggt och absolut inget kallt om dem. Dessa är bebodda rum.

Medan du utformar ett lantligt kök har en viss känsla och stil, är det viktigt att komma ihåg att det inte finns något som heter en cookie cutter look. Gårdskök är i sig unika.

Bild-2-15 Lantligt kök - design, stil och idéer
Bildkälla: Blueline anpassade byggare

För att uppnå största möjliga effekt vill du ge nästan varje element en viss charm som bärs av kärlek. Här är några lantliga kökidéer för din design:

Färger

Dämpade färger hjälper till att fånga den hemtrevliga praktiken i ett lantligt kök. Vitt eller grått kan påminna om ett klassiskt bondgård, men accenter i dämpade och slitna gula, gröna och blå toner kan bidra till att det känns som en livlig och varm miljö.

Bild-3-15 Lantligt kök - design, stil och idéer
Bildkälla: Image Design LLC

Bänkskivor

Slitna, robusta träbänkar lägger verkligen till utseendet på ditt lantgårdskök. Slaktblock kan vara ett relativt billigt val som fortfarande har mycket personlighet. Räknare och öar ska inte se eleganta eller moderna ut utan snarare illa och slitna.

skåp

Prova att blanda olika färgskåp eller olika stilar för att skapa en livlig känsla. Körsbär, lönn, ek och tall är vanliga val för träskåp (och möbler också).

Bild-4-16 Lantligt kök - design, stil och idéer
Bildkälla: Scott Wilson Architect, LLC

Golv

Trägolv är vad de flesta behöver för ett bondgårdskök, men det finns många andra alternativ som matchar den robusta och unika stilen. Svarta och vita plattor passar rätt in, är billigare och lättare att underhålla.

Ett noggrant valt linoleumönster kan göra samma sak. Se dock till att det går med resten av din inredning.

väggar

Träväggar och tegel accenter lägger till ett mer naturligt inslag i ett lantligt kök. Om du redan har träväggar, kommer målning med en nyans av grädde att betona strukturen och öppna utrymmet.

Bild-14-15 Lantligt kök - design, stil och idéer
Bildkälla: Sendero Homes

Trä- eller tegel accenter, vare sig hela accentväggar eller bara dekorativa remsor, skapar en jordisk känsla. Ett tillägg av pärlplattor, antingen som en accentvägg eller något litet som en backsplash, kan lägga till ett charmigt, udda element för mycket lite pengar.

Bild-5-15 Lantligt kök - design, stil och idéer
Bildkälla: Lisle arkitektur & design

Handfat

I överensstämmelse med det praktiska i en bondgård är handfat i lantlig stil ofta stora och öppna. Tanken är att ge en känsla av det faktum att detta handfat kommer att användas till allt och allt (och diskbänken), från matlagning till misshandel till rengöring av alla slags saker och människor.

Bild-15-15 Lantligt kök - design, stil och idéer
Bildkälla: D’apostrophe Design, Inc.

belysning

Försök att släppa in så mycket naturligt ljus som möjligt för att fånga den naturalistiska bondestilen. Kom ihåg att betona denna varma, naturliga känsla med dina lampor. Som med alla inredningar, var försiktig med hur ljuset påverkar funktionerna i ditt lantliga kök.

Bild-6-15 Lantligt kök - design, stil och idéer
Bildkälla: Vertical Construction Group LLC

hyllor

Öppna hyllor, vanligtvis gjorda av trä, kan få ditt kök att kännas som en arbetsgård och ge dig möjlighet att lägga till alla möjliga personliga detaljer. Som med diskarna fångar trä som tall, ek, lönn eller körsbär den grova och varma atmosfären.

möbel

För ett element som verkligen ger karaktär, prova att blanda och matcha möbler! Ojämna stolar, en färglös hutch i ett hörn eller till och med olika knoppar för skåp – alla dessa fångar verkligen bondgårdens köksstil. Detta ger dig också möjlighet att återanvända äldre, populära möbler.

Bild-7-15 Lantligt kök - design, stil och idéer
Bildkälla: Rensa arkitekter

Har du en enda sliten matstol från din mormors hus? Måla den med pastellfärger eller mjölkfärg för att blåsa nytt liv i ditt gamla lantgårdskök.

Tyger

Mitt i allt trä och tegel är det viktigt att komma ihåg de mjukare detaljerna som dukar och gardiner. Leta efter tyger med en vintage känsla som gingham och pläd. Toile med pastorala scener kommer att lägga till en fin scenisk touch.

Bild-8-15 Lantligt kök - design, stil och idéer
Bildkälla: Insidesign

Glöm inte tipset också! Spetsar lägger också till downhome och bondgård känsla, lägga en annan konsistens till din kök design.

Utrustning

Det finns många, många sätt att utrusta ett lantkök. Som en praktisk, upptagen plats med så mycket matlagning pågår kan det vara mycket användbart rör.

Bild-9-15 Lantligt kök - design, stil och idéer
Bildkälla: Swanson renoveringar

Masonburkar är ett trevligt sätt att organisera nästan vad som helst och kan också användas på smartare sätt, till exempel för säsongens mittstycken. Trådkorgar är ett utmärkt sätt att lagra nästan vad som helst, men visar ändå att detta är ett användbart utrymme.

Häng gärna krukor eller kokkärl, eller till och med kakpannor om du hittar dem. Ett hängande krukstativ är ett utmärkt tillskott över en frukostbar eller köksö. Ett förklädestativ och, naturligtvis, ett par söta, gammaldags förkläden som passar med det ger intrycket av ett kök där människor förbereder stora, fylliga måltider.

Bild-10-15 Lantligt kök - design, stil och idéer
Bildkälla: Avon Lumber Shop

Kök i lantlig stil är inte moderna, sterila rum där allt är utom synhåll, utan platser som förmedlar liv och rörelse på en ranch eller gård. Söta små personliga detaljer kan läggas till var som helst. Känn dig fri att utrusta ditt hjärta.

Bild-11-15 Lantligt kök - design, stil och idéer
Bildkälla: Hask Custom Homes

Antikviteter

En av de stora sakerna med ett lantligt kök är att du kan släppa din inre antika samlare. Förstärka utrymmet med antika vaser, använd antika stolar eller till och med njut av möjligheten att visa upp arvssamlingar som inte verkar passa någon annanstans.

En antik klocka är ett särskilt bra tillskott eftersom det förmedlar det praktiska i ett riktigt bondgårdskök. Vintage är namnet på spelet i ett lantligt kök, och antikviteter går rätt med det.

Bild-12-16 Lantligt kök - design, stil och idéer
Bildkälla: John Thayer Cabinetmakers, LLC

stack

Eldstaden var mötesplatsen för pionjärer och jordbruksfamiljer. Om du lägger till en i ditt kök känns det mysigt och varmt. Du kan återskapa avgiften i ditt kök även om du inte har utrymme eller ekonomi för en verklig eldstad. Allt du behöver är en exponerad tegelvägg med en mantelpiece – som naturligtvis borde vara kärleksfullt inredd!

Bild-13-15 Lantligt kök - design, stil och idéer
Bildkälla: Anna Berglin Design

Ett lantligt kök är lätt att anpassa och designen är mycket flexibel. Du kan anpassa dessa bondgårdskökidéer för att passa ditt eget utrymme och ekonomiska behov, samtidigt som du skapar ett kök som fångar hemtrevlig känsla av hem och skapar ett utrymme där alla känner sig glada att laga mat och äta efter sina långa dagar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*