Home / Hem / Dekorera en modern lägenhet: dekor, möbler och idéer
Dekorera en modern lägenhet: dekor, möbler och idéer

Dekorera en modern lägenhet: dekor, möbler och idéer

När du har en liten lägenhet kan det vara svårt att räkna ut hur du ska dekorera det.

Moderna lägenheter har ofta en stark, minimalistisk stil i rummen som inte verkar ha mycket utrymme för förvaring eller modern lägenhet.

Om det inte finns mycket utrymme att arbeta är det ännu mer märkbart.

Detta betyder inte att du inte kan förvandla din moderna studiolägenhet eller moderna loftlägenhet till en trevlig plats.

Moderna lägenhetsdekorationer

Fulham-lägenhet-av-Alex-Maguire-fotografi Dekorera en modern lägenhet: dekor, möbler och idéerBildkälla: Alex Maguire Photography

Det tar bara några idéer och lite kärlek! Här är några bra idéer för modern lägenhetsdesign som får ut det mesta av det lilla utrymmet på ett elegant och roligt sätt.

Rensa upp röran

Strata-by-Nick-Leith-Smith-Architektur-Design Inredning av en modern lägenhet: inredning, möbler och idéerBildkälla: Nick Leith-Smith Architecture + Design

Eftersom moderna hem har så lite utrymme måste du minimera mängden saker du har. Ta dig tid att gå igenom allt och bestäm om du verkligen vill behålla det. Vi samlar alla saker när vi rör oss.

Vi kanske behövde eller ville ha dem då, men eftersom våra liv har förändrats behöver vi dem inte längre. Du måste börja renovera ditt moderna hem genom att rensa bort de saker du inte vill eller behöver. Återvinn, donera eller kassera dem som du vill.

Lumiere-lägenhet-Sydney-av-DCruz-design-grupp-Sydney-inredningsdesigners Dekorera en modern lägenhet: dekor, möbler och idéerBildkälla: Inredningsarkitekter på D’Cruz Design Group Sydney

När du bestämmer dig för om du behöver en möbel eller inte, kom ihåg att göra din dagliga rutin realistisk. Använder du din frukostbar mer än ditt bord? Sitter någon i stolen? Ta bort föremål som bara tar plats.

iscensatt-fotograferat-330-beacon-st-boston-of-boston-fastighetsmedia Dekorera en modern lägenhet: dekor, möbler och idéerBildkälla: Boston fastighetsmedia

Störning kan vara mycket svårt. Även saker som verkligen är skräp kan ha minnen. Om du har problem med att städa ditt moderna hem bör du anställa en professionell arrangör. De kommer att arbeta med dig för att reda ut alla dina saker så att de saker som verkligen betyder något verkligen kan få rampljuset.

Skapa slående färgscheman

West-Village-Apartment-by-Sara-Bengur-Interiors Dekorera en modern lägenhet: dekor, möbler och idéerBildkälla: Sara Bengur Interiors

Rum i moderna bostadshus är vanligtvis vita eller benvita. De suddar ut med varandra. Ge din moderna lägenhet mer personlighet genom att ge dina rum sina egna färgscheman.

Modern lägenhet-NYC-av-Michel-Arnaud Dekorera en modern lägenhet: dekor, möbler och idéerBildkälla: Michel Arnaud

Blå skapar ett tystare och mer lugnande utrymme, särskilt när det är parat med svala gröna och jordbruna. Renare, djärvare färger som grå skapar ett minimalistiskt utseende. Gyllengul och varmbrun kan vara mysig. Kombinera dem med juveltoner för att skapa ett lyxigt utrymme. Varje rum ska ha sin egen ton.

Använd konsistens

By-J-Design-Group-Modern-Interior-Design-i-Miami-Miami-Beach-Contemporary dekorera en modern lägenhet: dekor, möbler och idéerBildkälla: J Design Group – Inredningsarkitekter Miami – Modern

Textur används sällan i ett modernt hem. Bryt upp formen med en mängd olika strukturer. Atmosfären på gården och i landet förbättras genom användning av obehandlat trä och naturfibrer. Glans, siden och sammet är lyxiga.

Chelsea-Duplex-av-Marie-Burgos-Design Inredning av en modern lägenhet: inredning, möbler och idéerBildkälla: Marie Burgos design

Glas, plast och slät trä passar bra för modern design. Blanda dina texturer för att lägga till visuellt och taktilt intresse. Lägg till mattor och kast. Glöm inte dina gardiner och fönsterbehandlingar. Tänk på hur varje textur i rummet kontrasterar och kompletterar de andra och ditt tema för att få ut det mesta av dem.

Placera speglar strategiskt på väggarna

Modern-Vibe-by-Lourdes-Gabriela-Interiors Dekorera en modern lägenhet: dekor, möbler och idéerBildkälla: Lourdes Gabriela Interiors

Speglar kan hjälpa ett modernt hem att se mycket större ut genom att leka med utrymme och ljus. Placera dem så att de reflekterar naturligt ljus. Detta är ett användbart visuellt trick även om utrymmet inte är så litet.

Du behöver inte hålla fast vid enkla fyrkantiga, runda eller ovala speglar. Du kan hitta dem i mönstrade mönster eller till och med i spegelsatser som är utformade för att fungera tillsammans för att bilda en form. Detta är ett utmärkt sätt att behålla visuellt intresse och lägga till en rolig personlighet.

Leta efter möbler med rena linjer

Samtida-Studio-av-ZL-Design-2 Dekorera en modern lägenhet: dekor, möbler och idéerBildkälla: ZL Design

Moderna hemmöbler ska se bra ut, men spara utrymme. Leta efter möbler med rena linjer. Du vill inte ha några extra krusiduller och en känsla av visuell vikt. Du vill ha möbler med enkla linjer och vinklar.

Rena möbler är mer kompakta, så att du kan utnyttja utrymmet bättre. Även några av dessa kompakta möbler kan göra stor skillnad i det tillgängliga utrymmet i ditt hem.

Earls-Court-Modern-Apartment-von-Lisette-Voute-Designs Inredning av en modern lägenhet: dekor, möbler och idéerBildkälla: Lisette Voute Designs

Det skapar också en känsla av flöde och hjälper till att minska känslan av röran, vilket hjälper till att skapa ett lugnande utrymme. Sist men inte minst, dessa lätta, rena, moderna möbler för lägenheter tenderar att vara mycket prisvärda och ser fortfarande bra ut.

Modernt familjerum från AXIS-MUNDI - inredning av en modern lägenhet: inredning, möbler och idéerBildkälla: AXIS MUNDI

Om du verkligen vill maximera utrymmet, skaffa tydliga möbler. Det finns många snygga plastalternativ där ute. Bordsskivor av glas öppnar verkligen ut utrymmet oavsett om du har en på ditt soffbord, matbord eller till och med på dina slutbord.

Köp bara möbler som du verkligen behöver. Du måste på allvar utvärdera en bit innan du lägger till den i ditt hem. Vart ska det gå? Hur mycket kommer du att använda det? Gillar du det den här månaden om ett år? Tänk på dessa typer av frågor innan du lägger till en annan bit till ditt moderna hem.

Använd hörnområdet

GRIFFIN-ENRIGHT-ARKITEKTER-Hollywood-Hills-Residence Inreda en modern lägenhet: dekor, möbler och idéerBildkälla: Griffin Enright Architects

Hörnen i moderna lägenheter används inte tillräckligt. De är inte begränsande, de är bra resurser. Du kan köpa hörnhyllor för att göra dina hörn till förvaringsutrymme. Du kan också använda dem för att förankra säten.

Leta efter L-formade sektionssofor att placera i dina hörn för att maximera utrymmet i ditt vardagsrum. När du arbetar med en modern studiolägenhet är det mycket viktigt att du utnyttjar dina hörn.

Använd hyllor

Reviving-the-70s-by-Best-Builders-Ltd.  Dekorera en modern lägenhet: dekor, möbler och idéerBildkälla: Best Builders Ltd.

Hyllor är ett utmärkt sätt att minska röran medan du fortfarande visar inredning och håller föremål lättillgängliga. Hyllor förhindrar att dina böcker kastas runt.

De ger dig plats för nycklar, koppar och samlingar. Hyllor kan fungera som bokhyllor och bokhyllor kan användas som vanliga hyllor. Flytande hyllor tar mindre plats och är enkla att installera.

Visa din personlighet

Moderne-Salle-De-Séjour-by-Abkasha Inredning av en modern lägenhet: inredning, möbler och idéerBildkälla: Abkasha

Även en liten lägenhet ska visa din personlighet. När du minimerar röran och lämnar gott om utrymme behöver du inte bli av med alla personliga detaljer som gör din moderna lägenhet till ditt hem.

Istället kan dessa detaljer markeras ännu bättre. Var inte rädd för att visa din personlighet i din lilla moderna lägenhet.

Slutsats

Moderna lägenheter kan vara små, men det finns mycket du kan göra för att göra dem till bekväma hem. Kom ihåg att du har mer utrymme än du tror!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*