Home / Hem / Bo i en lägenhet mot ett hus som ska hyras
Bo i en lägenhet mot ett hus som ska hyras

Bo i en lägenhet mot ett hus som ska hyras

Vi kan inte alltid bestämma om vi ska bo i en lägenhet eller ett hus. Så snart vi har chansen att välja; och vår budget är tillräckligt stark för att stödja vårt beslut. Vi börjar använda våra personliga preferenser. och vi låter dem bestämma för oss.

Människor skulle sannolikt delas på grundval av lägenhet kontra hus; Medan vissa sannolikt ändrar sig efter en ordentlig fördelar / nackdelar.

Även om du inte köper livstiden är det bättre att hyra ett hus eller en lägenhet? Det finns inget allmänt svar på denna fråga: valet är personligt; och det beror på en mängd olika faktorer. En korrekt för- / nackanalys av båda alternativen är dock ett utmärkt sätt att börja fatta beslutet.

Fördelarna och nackdelarna med att bo i en lägenhet

Bo-i-lägenhet-mot-hus-som-att-hyra1 Bo i en lägenhet-mot-hus som är att hyraBildkälla: J Design Group – Inredningsarkitekter Miami – Modern

Att bo i en lägenhet innebär att ha tillgång till ett brett utbud av bekvämligheter och bekvämligheter, och det är inte precis fallet med privata hem. Områdesbutiker, pooler, gym, samhällsgrillar, parkering och säkerhet är bara några av dessa tillgängliga delikatesser.

När det gäller säkerhet är lägenheter det bästa valet. Bostadsbyggnader övervakas dygnet runt, antingen av säkerhetsvakter. eller säkerhetssystem som endast tillåter åtkomst med kort eller säkerhetskoder. Det betyder att det inte bara är troligt att tjuvar kommer in i byggnaden, men det är inte heller troligt att de kommer att bli obemärkt av dina grannar.

Bo-i-lägenhet-kontra-hus-som-att-hyra2 Bo-i-lägenhet-kontra-hus-som ska hyrasBildkälla: J Design Group – Inredningsarkitekter Miami – Modern

Dessutom har privata hem ansvar: när något går sönder eller slutar fungera måste du ta hand om det eller ringa ett underhållsteam för att åtgärda problemet. Detta kan vara en problematisk upplevelse eftersom det tar tid för rörmokare eller elektriker att hitta platsen. och kommer sannolikt att kosta en förmögenhet för den enklaste tjänsten.

Bostadsbyggnader har å andra sidan sina egna underhållsteam som kan lösa dina problem på nolltid. Det betyder att du kommer att ha mindre stress och ångest och inte kommer att betala något för att fixa dina siffror.

Bo-i-lägenhet-mot-hus-som-att-hyra3 Bo i en lägenhet-mot-hus som är att hyraBildkälla: J Design Group – Inredningsarkitekter Miami – Modern

Men den bästa sidan av lägenhetsboende är interaktion och kommunikation. Du kommer att omges av människor som vill umgås. och du kommer sannolikt att skapa livslånga vänskap och kommunikation. Om du verkligen gillar att umgås, dricka kaffe eller grilla är lägenheterna det perfekta stället för dig.

Lägenheter är dock inte idealiska. De har ett antal nackdelar (de som är väl förpackade och nästan osynliga vid första anblicken). För många människor är den största nackdelen storlek: lägenheterna är vanligtvis mindre än det genomsnittliga huset; och de erbjuder därför färre alternativ för dekoration och personalisering.

Bo-i-lägenhet-mot-hus-som-att-hyra4 Bo i en lägenhet-mot-hus som är att hyraBildkälla: Ashleys

Liten tröst för denna nackdel är att du har mindre utrymme att rengöra.

Ett annat problem med att bo i en lägenhet är integritet. Att vara omgiven av så många människor kan tyckas konstigt för hyresgäster som tidigare bodde i hus. särskilt när de måste ta itu med de “mindre grannskaps” vanorna hos sina vänner bredvid. Grannar är sångare; Fest djur; eller föräldrar till ett snyftande barn; och vi måste bara vara toleranta mot hur vi vill att de ska vara mot oss.

Bo-i-lägenhet-mot-hus-som-att-hyra5 Bo i en lägenhet-mot-hus som är att hyraBildkälla: Michael Abrams Limited

Vi rekommenderar inte lägenheter till hundägare heller. Om du äger en hund i en lägenhet kommer både du och hunden att kämpa för att dela ett så litet område. Ändå har katter eller andra små husdjur inga problem med storleken på ditt hem. och de kommer att anpassa sig ännu snabbare än du.

Sammanfattningsvis är beslutet att köpa eller hyra en lägenhet en fråga om personliga behov och preferenser. Vissa väljer lägenheter eftersom de inte har för mycket pengar att spendera just nu. andra eftersom de bor ensamma och inte behöver mycket utrymme; medan vissa helt enkelt älskar bostadsstilen och dess sociala aspekt.

Bo-i-lägenhet-mot-hus-som-att-hyra6 Bo i en lägenhet-mot-hus som är att hyraBildkälla: DKOR Interiors Inc. – Inredningsarkitekter Miami, FL

Lägenheter är också perfekta för personer som vill hålla nere sina utgifter eller de som befinner sig i en övergångsfas i sitt liv och inte vet vad de ska göra nästa gång. Som du redan har sett har det goda och dåliga sidor att bo i en lägenhet. och du måste jämföra dem innan du fattar ett lämpligt beslut.

Fördelarna och nackdelarna med att bo i ett hus

Bo-i-lägenhet-mot-hus-som-att-hyra7 Bo-i-lägenhet-mot-hus, som är att hyraBildkälla: Atmosphere Interior Design Inc.

Vill du att folk ska besöka dig och njuta av dina fester? Ett hus är definitivt vad du behöver! Stora matsalar och stora bakgårdar är perfekta för att organisera vänliga sammankomster. speciellt när du har tillräckligt med rum för att stödja din gästfrihet.

Husägare är överens om att ett hem erbjuder frihet: du kan helt göra egna justeringar; Lägg till eller expandera delar; och dekorera det efter eget tycke. Du kanske kämpar för att få ett bygglov, men om du äger marken kan du i teorin göra vad du vill med den. I grund och botten ditt hus – dina regler!

Bo-i-lägenhet-mot-hus-som-att-hyra8 Bo i en lägenhet-mot-hus som är att hyraBildkälla: Michael Molthan Luxury Homes Interior Design Group

När du köper ett prefabricerat hus kommer det vanligtvis med ett garage eller en parkeringsplats samtidigt som du gör det till en riktig mardröm framför en trångt byggnad.

Hem är också bra för att lösa sekretessfrågor: du kan göra vad du vill utan att ha grannar i nacken på grund av hög musik, morgonsteg eller balkonger. När du bor i ett hus berövar du grannarna deras förmåga att klaga. samma som dina nyfikna ögon från att “spela in” vad som än händer dig.

Bo-i-lägenhet-mot-hus-som-att-hyra9 Bo i en lägenhet-mot-hus som är att hyraBildkälla: J Design Group – Inredningsarkitekter Miami – Modern

Du kanske inte är den mest passionerade trädgårdsmästaren, men du kommer definitivt inte att avvisa en trevlig trädgård där du kan koppla av och ta ett glas gott vin. Vem vet, kanske en dag kommer du att känna dig inspirerad att plantera blommor.

Om du bor i en het region bör du inte oroa dig för om du ska köpa ett hus eller inte. Hem är vanligtvis kallare än lägenheter; och med rätt isolering och trädskugga krävs ingen luftkonditionering.

Bo-i-lägenhet-mot-hus-som-att-hyra10 Bo i en lägenhet-mot-hus som är att hyraBildkälla: Michael Abrams Limited

Sist, men inte minst, utrymme! Hus är mycket större än lägenheter så att du kan experimentera med designlösningar. och att utforma bostadsutrymmet efter dina behov.

Ändå är inte allt om hus så perfekt. Ett större utrymme kräver mer underhåll med golv och fönster för att hålla sig i gott skick. Ett stort utomhusområde gör det inte heller lättare. Det är också mycket troligt att din månadsbudget har slut på grund av högre el-, vatten- eller gasräkningar.

Bo-i-lägenhet-mot-hus-som-att-hyra11 Bor i en lägenhet-mot-hus som är att hyraBildkälla: Urrutia design

Plus att köpa ett hem är ett livslångt åtagande. Ett hem behöver ständig vård och uppmärksamhet, så det är inte rätt val för människor som tillbringar större delen av sin tid på att arbeta eller resa.

Är du fortfarande inte säker på vilket beslut du ska fatta? Lyckligtvis finns det “mellanliggande” alternativ, något som att köpa ett golv i en liten byggnad. eller en oberoende villa i en sluten koloni. På detta sätt kan du dra nytta av fördelarna med hus och lägenheter. och ha en nivå av frihet som liknar den som finns i personliga hem.

Bo-i-lägenhet-mot-hus-som-att-hyra12 Bo i en lägenhet-mot-hus som är att hyraBildkälla: Neuhaus Design Architecture, PC

Det kan dock finnas vissa nackdelar, t.ex. B. ett kontrakt som begränsar ditt utomhusutrymme. eller designflexibiliteten för att dekorera ditt eget utrymme.

Oavsett vad du väljer, se till att det passar dina personliga behov och önskemål; inte bara de du har, de potentiella också. Det viktigaste är att hitta en plats som har allt du behöver. och skapar en varm känsla av mysighet och lycka.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*