Home / Hem / Blå sovrumsdesignidéer att prova i ditt hem
Blå sovrumsdesignidéer att prova i ditt hem

Blå sovrumsdesignidéer att prova i ditt hem

Med tanke på de enorma nyanserna är det svårt att välja en perfekt blå för ditt sovrum.

Från en sval, lugn och fredlig till en stark, mörk och rik marin, det finns tusentals variationer att välja mellan.

För att göra ditt beslut enklare finns här tio olika nyanser för att skapa ditt perfekta blå sovrum, oavsett om det är ljust, mörkt eller mellan färger.

Dessa färger skapar en lugn atmosfär i sovrummet utan att vara enkel och tråkig. Den vanligaste färgen som finns i naturen, från himlen till havet, från den blåa vingen på en kaxig blå jay eller härligheten hos en stolt påfågel till morning glory-blommorna, kan vara den perfekta färgen för ditt sovrum.

LAKESHORE-by-Clean-Design Blå sovrumsdesignidéer som du kan prova i ditt hem
Bildkälla: Ren design

Många typer av forskning visar att sovrumsfärgen verkligen är viktig för kvaliteten på vår sömn. Kalla nyanser av blått är det bästa valet för sovrummet eftersom du kommer att sova åtta timmar och vakna full av positiv energi. Dessa färger är bra för badrum och omklädningsområden.

Om du vill ha ett traditionellt utseende för ditt sovrum, är det bästa alternativet att välja djupare nyanser av blått. Det betyder inte att du måste använda mörkblå eftersom det finns gott om andra dämpade eller ljusblå nyanser där ute.

Erika-Bonnell-Interiors-by-Erika-Bonnell-Interiors Blå sovrumsdesignidéer att prova i ditt hem
Bildkälla: Erika Bonnell Interiors

För ett mjukare och mer romantiskt utseende, prova blågrått eller grått med lavendelundertoner. På något av dessa sätt är ditt sovrum ett avslappnat ställe att sova.

Om du vill ha ett modernt och modernt utseende, välj ljusare blå nyanser. Lägga till vita eller guldtoner ger ditt sovrum ett bekvämt utseende. Prova ljusblå och vita textilier och mönster för att göra ditt sovrum till ett tropiskt paradis i små storlekar.

Lugnande-Master-Bedroom-by-Handcrafted-Homes-Inc Blue Bedroom Design Idéer att prova i ditt hem
Bildkälla: Handgjorda hem, Inc.

Här är fler tips om din favoritfärg till sovrummet är blå:

-Det är lätt att blanda färger eller använda en ombre-teknik. Denna teknik använder samma färg från en ljus nyans till en mörkare nyans.

– Att välja ljusblått för ditt tak är det perfekta sättet att skapa ett visuellt högre tak.

-Om du vill att den blå färgen ska visas mellan andra krämiga eller grå färger kan du bara måla en vägg i blått.

– En bättre kombination än den typiska svartvita kombinationen är marinblå eller indigo parat med vit färg.

– Om ditt täcke eller täcke redan är en blå nyans väljer du samma nyans för dina väggar. Om du tycker att den blå färgen är för ljus eller för mörk, kan du bara måla en vägg i samma nyans.

– Den blå färgen passar bra med alla typer av trämöbler, men att välja mellan vit eller krämig är det bästa valet.

Chris Idzikowski från Edinburgh Sleep Center säger att speciella receptorer i våra ögon är de mest känsliga för färgen blå. Människor som äger blå sovrum är mer vilade än någon annan färg och sover upp till 8 timmar per natt.

Little-Venice-Apartment-by-Nathalie-Priem-Photography Blå sovrumsdesignidéer att prova i ditt hem
Bildkälla: Nathalie Priem Photography

Om ditt sovrum är vatten eller azurblått, kommer du troligen att vakna upp lyckligt. Blå påminner oss också om något lugnt, som havet eller himlen, och det kan sänka ditt blodtryck och sänka din hjärtfrekvens.

På grund av detta är den blå färgen den mest rekommenderade färgen för dina sovrum och badrum. Å andra sidan kan en pastellblå vägg verka för kall om den inte balanseras med varma nyanser för möbler och tyger.

TUNAPUNA-by-dasMOD Blå designidéer för sovrum som du kan prova hemma
Bildkälla: dasMOD

Om ditt sovrum inte har tillräckligt med naturligt ljus, ta med dig värme och mysighet genom att lägga till nyanser som orange, gul eller röd.

Den glada regndroppfärgen

Sherwin Williams regndroppar är en färg som faller mellan ljus och mörk, eller ljus och dämpad. Det är en perfekt balans mellan alla nyanser av blått.

Upper-West-Side-Master-Bed-by-Christopher-Maya-Associates-Inc.  Blå sovrumsdesignidéer att prova i ditt hem
Bildkälla: Christopher Maya Associates Inc.

Det spelar ingen roll att namnet låter lite desperat, regndroppen kommer att ge positiv energi till ditt sovrum. Denna färg kan användas i vilken som helst sovrumsstil från tropisk till modern.

Överste

Om du vill ha en modern sovrumsdesign är Colonel’s Lady av Pratt & Lambert det perfekta valet för dig. Den här underbara färgen är lite mörkare än himmelsblå, men tillräckligt ljus för att ge ditt moderna blå sovrum en elegant touch.

Vero-Beach-FL-by-ARDIN-Interior-Design Blue Bedroom Design Idéer att prova i ditt hem
Bildkälla: ARDIN interiörarkitektur

Mellan marinblå, grå och svart

Benjamin Moores mystiska ser ut som den djupaste marinblå, skiffergrå eller ibland till och med mjuk svart. Denna färg ändrar sin färg beroende på det naturliga ljuset som faller in i rummet.

Pemberton-Addition-Renovati-by-Tim-Cuppett-Architects Blue Bedroom Design Idéer att prova i ditt hem
Bildkälla: Tim Cuppett Architects

Den mystiska färgen väljs av människor som har en raffinerad smak. Du kan välja den här färgen om du vill ha ett elegant sovrum, en modern lantlig miljö eller ett traditionellt och feminint utrymme.

Lekfull sångfågelfärg

När det gäller utformningen av ditt barns rum är Song Bird från Behr det rätta valet. Det är en ljus, glad och lekfull färg som är ren och mörk nog för att vara imponerande och söt samtidigt. Dina barn kommer att trivas i sitt sovrum med en färg som den här. Välj låten Bird för land, kust eller avslappnad stil.

Bedroom-by-Clean-Design-1 Blå sovrumsdesignidéer att prova i ditt hem
Bildkälla: Ren design

Vågkam

Om du har ett mindre sovrum och vill få det att se större ut, är en ljus blå nyans som Wave Crest bäst. Det är en isig nyans med bara en nypa grå för att skapa en illusion av öppenhet i rummet.

Tribeca-Penthouse-by-Marie-Burgos-Design Blue sovrum design idéer att prova i ditt hem
Bildkälla: Marie Burgos design

Sofistikering av Wave Crest är perfekt för ett asiatiskt dekorerat, samtida, traditionellt och till och med formellt utrymme.

Den tysta Missoula Blue

Om den tidigare idén inte sticker ut, lägg till Missoula Blue av Dutch Boy, en ljusblå med en touch av grått som passar bra med de flesta andra färger. Denna nyans är underbar om du vill ha en lugnande och fridfull atmosfär i din boudoir. Luggen i den här färgen passar bra till både avslappnade och formella stilar.

Fourth-Street-by-Confluence-Construction Blue Bedroom Design Idéer att prova i ditt hem
Bildkälla: Konfluenskonstruktion

Mjukaste – Metropolitan

Ett av de bästa färgvalen för en plantskola eller plantskola är Metropolitan Form Dutch Boy, en mjuk färg med inslag av grönt och grått som skapar en lugn känsla. Denna ljusblå är när du vill lägga till lite färg på sovrumsväggarna utan att bli för lätt eller för tung.

A-sovrum-målade-i-pitch-by-Farrow-ball blå sovrum design idéer att prova i ditt hem
Bildkälla: Farrow & Ball

Antikblått

Om du föredrar en mer traditionell stil, överväga att måla dina väggar i en mediumblå nyans som Antique Blue från Valspar. Den har en liten lavendelfärg som gör rummet lugnt och fridfullt. Det är inte en mycket mörk färg, men du kan fortfarande känna närvaron av lila i rummet, vilket är bra för ett kolonialt landstema.

Madison-Cabin-by-Phoebe-Howard Blue Bedroom Design Idéer att prova i ditt hem
Bildkälla: Phoebe Howard

Dramatisk handfatblått

Men om du letar efter en mycket mörkare känsla kanske du letar efter Basin Blue från Valspar. Detta kommer att lägga till en dramatisk accent i ditt sovrum. Även om det är en djup och mörk nyans kan den lägga till en vänlig touch när den målas på en enda vägg, helst bakom din huvudsäng.

Sofistikerade och dramatiska äggskal Hem Rosanna Bassford Blå sovrumsdesignidéer att prova i ditt hem
Bildkälla: Eggshell House – Rosanna Bassford

Utmanande blå lagun

Valspar Blue Lagoon är ett utmärkt val om du försöker undvika svalheten i den blå men ändå vill känna sin lugna närvaro. Touchen av grönt gör denna färg nästan kricka, vilket ger sovrummet värme och sofistikering. Dessa undertoner fungerar bra i både samtida och traditionella miljöer.

MG-Residence-by-JWT-Associates Blå sovrumsdesignidéer att prova i ditt hem
Bildkälla: JWT Associates

Blå är den vänligaste färgen av alla

Förutom den gröna färgen är blå naturens andra färg. Blå är runt omkring oss. Himlen är blå, havet är blå och de vackraste blommorna är blå. Den blå färgen får människor att känna sig avslappnade och lugna. På grund av detta är denna färg en av de mest använda färgerna inom inredningen, särskilt för sovrummen.

Bedroom-by-BCBE-Custom-Homes Blå sovrumsdesignidéer att prova i ditt hem
Bildkälla: BCBE Custom Homese

En annan anledning till att blå är den mest använda färgen är på grund av dess anpassningsförmåga. Du kan blanda blått med vilken annan färg som helst, du behöver bara använda rätt nyans. Det spelar ingen roll om du vill ha ett modernt och modernt utseende eller ett traditionellt och avslappnat utseende, blått passar till allt.

Nashville-BB-by-Intuitive-Home-Staging Blue Bedroom Design Idéer att prova i ditt hem
Bildkälla: Intuitiv hemuppställning

Blå är en av de mest fredliga färgerna på färghjulet. Det används främst till pojkens rum, men det finns så många färgnyanser som kan användas antingen till ditt sovrum eller till och med för ditt flickorum. Om du inte har använt blått på ditt sovrum tidigare kan du försöka använda blå sovrumsdekorationer eller tillbehör.

Här är ett extra tips till dig: måla ditt sovrum blått och vitt och föreställ dig att du sitter på en segelbåt mitt i havet.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*