Home / Hem / Badrum fåfänga
Badrum fåfänga

Badrum fåfänga

Badrum fåfänga

Badrumsmöbler är en viktig del av ett modernt hem. De är både praktiska och attraktiva och fungerar ofta som det centrala inslaget i badrummet. Så det är mycket viktigt att välja en stil och design som passar perfekt till ditt badrum och resten av ditt hem.

Nedan följer några experttips som hjälper dig att välja de bästa alternativen för att göra fåfänga unika, från storlek och stil till de specifika funktionerna att tänka på.

Hur väljer jag storleken på mitt badrum?

Att välja storlek är vanligtvis det första steget i att köpa en fåfänga till ditt badrum. Att veta exakt hur bred och hög du vill att den ska vara gör att du kan bestämma placeringen av din fåfänga, de funktioner den innehåller och viktigast av allt budgeten.

  • Tänk om du vill en enda handfat eller Dubbel handfat – Tvättställsdelar med en handfat kan vara 24 till 48 tum breda, medan dubbla handfat fåfänga är vanligtvis 60 till 72 tum breda.
  • Låt toppen av din fåfänga slå någonstans mellan höften och nedre bröstet för enkel åtkomst – de flesta fåfänga är mellan 32 och 36 tum.
  • Justera fåfängans djup för att matcha det totala utrymmet i ditt badrum – den genomsnittliga fåfängan Djup fram och bak är vanligtvis mellan 20 tum och 21 tum för badrum i genomsnitt 40 kvadratmeter, men kan variera från 14 tum för mycket mindre badrum till 72 tum för delade eller master badrum.

Hur bestämmer jag placeringen av mitt tvättställ?

Tro det eller inte, placeringen av din fåfänga kan verkligen göra en värld av skillnad. När badrummet är gömt bakom en dörr ser det konstigt tomt utifrån. Att placera den någonstans i mitten av rummet kan göra det svårt att navigera i badrummet. Så planera noggrant!

  • En fåfänga borde inte göra det svårt att navigera i badrummet. Gå runt i rummet Träna din “typiska rutt” och undvik att placera fåfängan i områden du går igenom. Du vill inte stöta på det hela tiden!
  • Dörrar och väggar kan begränsa det tillgängliga utrymmet. Du bör därför ställa upp ditt handfat i badrummet. bort från dörren och mot den bredaste väggen.
  • Se till att din fåfänga inte blockerar åtkomst till väsentligheter som dusch eller toalett. att planera Lämna cirka 20 tum utrymme mellan kanterna på din fåfänga och allt som åtminstone omger det.
  • Det enklaste sättet att berätta om din fåfänga passar är att Markera de grova måtten med målartejp längs ditt placeringsområde. Det hjälper dig också att visualisera hur det utrymmet kommer att se ut när det upptas av en fåfänga.

Vilka egenskaper ska min badrumstitel ha?

En fåfänga är mycket mer än bara ett handfat med en spegel ovanför – det är här du förbereder dig på morgonen eller före fester och lagrar alla dina toalettartiklar och handdukar. Så se till att följande funktioner inte bara ser bra ut utan också uppfyller alla dina behov.

handfat

Tänk på hur många handfat du verkligen behöver. Flera sänkor är ett utmärkt sätt att underlätta trafiken den morgonen, särskilt i stora familjer. Observera dock att de är betydande Minska arbetsområdet. Det rekommenderas att dubbla handfat har ett mellanrum på 5 till 7 tum mellan varje diskbänk. Så ta hänsyn till detta i dina totala mätningar!

Arbetsyta

Om du planerar att hålla toalettartiklar eller smink i din fåfänga kommer du troligtvis att behöva lite mer diskutrymme än bara ett handfat. Sikta på att ha 5-tums arbetsyta på båda sidor om diskbänken åtminstone.

skåp

Under diskbänken kan du förvara reservhanddukar, klädnader och till och med toalettartiklar i en organiserad miljö utan att ta upp plats någon annanstans. Överväg att köpa Skåp med låsbara dörrar för att säkerställa att små barn eller husdjur inte lätt kan komma åt något inuti dem.

spegel

Oavsett om det är av praktiska eller estetiska skäl är speglar en av huvudkomponenterna i en fåfänga. Du kan välja mellan enkla mönster (traditionella badrum), abstrakta former (modern och nyckfull inredning) och till och med speglar inbyggda lampor för att möta dina behov.

Hur ska jag montera mitt tvättställ?

Detta beror främst på hur mycket utrymme som finns i ditt badrum och hur stor din fåfänga kommer att vara.

Friliggande

Detta är den vanligaste typen av fåfänga. Det liknar en byrå, står på egna ben och är det bästa alternativet när du vill ha maximalt lagringsutrymme.

Monterad på väggen

Denna typ av fåfänga öppnar lite utrymme i mindre badrum genom att hänga eller “flyta” på väggen.

Hörnmontering

Detta är det bästa alternativet om du vill spara utrymme. Med en 90 graders vinkel på baksidanDenna typ av fåfänga passar perfekt i ett hörn men är mycket mindre än genomsnittet.

Vilka är diskbänkalternativen?

Även om många färdiga fåfängor redan har ett handfat, kanske en del av er vill komplettera din fåfänga med separata skåp, handfat och speglar. Det betyder att när du köper skåp måste du redan veta vilken typ av handfat du ska installera – att räkna ut att dina drömmars skåp inte kan hålla det handfat du just köpt är aldrig kul!

Installation

Dessa handfat är utformade så att de kan installeras under disken Inga synliga exponerade kanter. Detta gör bänkskivan mycket lätt att rengöra och lyhörd en minimalistisk estetik. Inbyggda handfat finns oftast i prefabricerade fåfängor eftersom installation av dem separat kräver mycket arbete och modifiering.

Halva absorberad

Dessa handfat monteras direkt i en öppning på bänken Kanter som vilar över toppen öppningen. De är också kända som toppmonterade eller drop-in diskbänkar och kan köpas både i prefabricerade fåfängor och separat.

Bänkskiva

Dessa handfat vilar helt enkelt på bänkskivan och är vanligtvis Det första valet för eleganta badrum om alla dekorationsscheman. Dessa kan också köpas både i prefabricerade tvättställ och separat.

Vilken stil ska jag välja mitt tvättställ?

Stilen på din fåfänga bör komplettera resten av badrumsinredningen. Om du är osäker, överväga en modern stil eftersom det är den mest universella / neutrala stilen och därför kan passa med nästan vilken dekor som helst. Här är några av de mest populära toalettartiklarna att välja mellan:

Samtida

Denna stil är enkel, involverar relativt minimalistisk design, och en neutral färgpalett som kan gå med de flesta andra stilar.

Modern

Denna stil inkluderar djärvare designalternativ som ljusa eller ovanliga färger också skarpare vinklar och mer abstrakta former.

Traditionellt

Denna stil innehåller mestadels klassiska men ändå detaljerade mönster Snidningar och mönsteroch följer vanligtvis en neutral färgpalett, som den samtida stilen.

Rustik

Denna stil lägger stor vikt vid naturens skönhet och använder material som rått trä, metall eller sten.

Vilka material ska jag välja för min fåfänga?

Det finns ett brett utbud av material som du kan använda till din underdel och handfat. Återigen måste du överväga om fåfänga ska spela en mer praktisk eller estetisk roll i ditt hem för att göra det bästa möjliga valet.

Hårt träslag

Detta är en trätyp med hög densitet som normalt finns i träd som Mahogny, lönn eller ek. Lövträ är ett vanligt material för underskåp något mer stabilt, med en rustik eller traditionell stil.

Tillverkat trä

Detta är en typ av konstgjort trä som vanligtvis är mycket lättare i densitet än lövträ. Även om vissa inte gillar det eftersom det är mindre robust, är det här det perfekta materialet för dem som har en modern eller modern stil för ditt badrum.

metall

Metall kan användas för både underskåp och diskbänkar. Detta är perfekt för dem som vill en djärv, modern stil för hennes badrum och är mycket populär för hur lätt det är att rengöra. Men om det inte sköts ordentligt, metallen kan missfärgas eller repad Köp speciella icke-slipande rengöringsservetter och rengöringslösningar som inte innehåller blekmedel för att undvika detta.

Glas

Detta är ett annat fantastiskt handfatmaterial som passar perfekt in i modernare badrumsstilar och är mycket bra igen lätt att hålla rent. Det är dock det mest ömtåliga materialet och därför är det Rekommenderas inte för personer med små barneller de som bara är klumpiga!

Keramik

Keramik är den vanligaste diskbänken mångsidigt material och kan göras för absolut alla badrumsstil och basskåpsmaterial. Det är ett av de mest hållbara materialen Du kan använda för din diskbänk.

sten

Perfekt för att nå en rustik estetikStenhandfat (eller till och med keramiska handfat som är utformade för att se ut som sten) växer i popularitet. De är som keramik ganska robust och kan hålla mycket längre än andra diskmaterial.

15 bästa badrumsfängsbutiker - Var kan man köpa vaniti
Projektkälla 60-i vit badrumskåp i badrummet.
Amazon.com: Madison 36-tums badrumsfängelse (Carrara / Charcoal Grey.
Fresca Formosa 84
allen + roth Presnell 37-in Navy Blue Single Sink Badrumsfack.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*