Home / Hem / Australisk arkitektur och några vackra hem för att inspirera dig
Australisk arkitektur och några vackra hem för att inspirera dig

Australisk arkitektur och några vackra hem för att inspirera dig

Ofta undrar folk hur australisk arkitektur är på grund av filmerna. Är husen fyllda med träskvatten, krokodiler och koalor? Troligtvis inte, men australiensisk arkitektur visar en variation på modern design på vissa ställen och en blandning med omgivningen på andra.

Här kan du se en mängd olika australiska arkitektoniska mönster och koncept inifrån och ut. Varje hus är utformat för en familj att bo i och i många fall finns det utrymme kvar. Men det är inte bara familjen som dessa designers tänker på, utan också det fantastiska landskapet på de platser de är byggda på.

Från havsövervakning till gröna fält, det finns inget slut på möjligheterna för ett hem som kan erbjuda allt. Det finns fantastiska ställen att titta på solnedgången och ofta kan det vara från det övre däcket i ditt hem. Dessa designers har tagit den stora outbacken och i vissa fall tagit den hem så att du kan få en känsla av Australien precis i huset.

Från stora utomhusterrasser till en privat pool, du kan hitta många olika mönster som gör att du blir mållös och redo att ta en resa till Down Under.

Bluff House av Inarc Architects

Bluff-House-by-Inarc-Architects Australisk arkitektur och några vackra hus för att inspirera dig

The Bluff House på Mornington-halvön i Victoria är ett fritidshus som säkert tar itu med utmaningarna med en dubbel korsning med en grov kust och det närliggande landsbygdslandskapet.

Byggnaden ligger vid en vall i kustgruppen Flinders. Utsikten är i världsklass, lugn och bucolic på landsbygden norr och en brutal marinmålning över den närliggande Bass Straight i söder.

Brighton House av InForm

Brighton-House-by-InForm australisk arkitektur och några vackra hus för att inspirera dig

Elysium 154 House av BVN Architecture

Elysium-154-House-by-BVN-Architektur Australisk arkitektur och några vackra hus för att inspirera dig

Elysium 154, Noosa-projektet är en bostadsutveckling för den slutliga underavdelningen inom det önskvärda Noosa Heads-postnumret.

Det stora området med 189 husallokeringar, gemensamma fritidsanläggningar (tennisbanor, hälsoavdelning, vattensystem), parker och naturreservat ligger inåt landet vid Noosa-kusten bredvid sjön Weyba.

Det frodiga, pittoreska landskapet på platsen bevarar stora delar av den befintliga vegetationen och erbjuder en bred utsikt över inlandet av Sunshine Coast.

Esplanade House av Finnis Architects

Esplanade-House-by-Finnis-Architects Australisk arkitektur och några vackra hus för att inspirera dig

Kunden ville ha en modern, iögonfallande ny bostad. Det nybyggda huset med tre sovrum kombinerar öppet vardagsrum med avskildhet och lyx. De huvudsakliga vardagsrummen på bottenvåningen flyter sömlöst till utsidan. Huset fokuserade främst på konversationen med huset, som omfattade flera sociala områden.

Uttrycka åsikter genom urbana projekt

Uttrycka-Views-by-Urban-projekt australisk arkitektur och några vackra hem för att inspirera dig

Expressing Views är en privatbostad i Applecross, en förort till Perth, Australien.

Den designades av Urbane Projects med stora öppna ytor och en färgpalett som förstärker känslan av amplitud.

Samtida, tidlös och spridd över tre nivåer, med en glittrande infinitypool upp till sitt upphöjda hörnblock, denna Applecross-fastighet fångar ögat vid första anblicken – och gör det möjligt för deras familj på fyra att leva den livsstil de alltid har drömt om.

Växthus av Carterwilliamson Architects

Green-House-by-Carterwilliamson-Architects Australisk arkitektur och några vackra hus för att inspirera dig

Webbplatsen tappar två berättelser från Hartley Street till bakfältet. Skapandet av ett enhetligt levande plan var en av de viktigaste designgesterna i detta projekt. Kök, vardagsrum och matsal kombineras med en gårdsliknande trädgård med en studio som ligger i garaget vid den bakre gränsen och skapar en amfiteater tillbaka till huvudbyggnaden.

Rummen på övervåningen är tysta och avkopplande. Sovrum och ett avskilt kontemplativt bibliotek åtskilda av ett glaserat tomrum med utsikt över himlen.

Hus i Floreat av Craig Sheiles Homes och Mick Rule

House-in-Floreat-av-Craig-Sheiles-Homes-and-Mick-Rule australisk arkitektur och några vackra hem för att inspirera dig

Denna design utforskar samtida teman baserade på den internationella stilen för ett nytt hem i en etablerad förort i Perth, västra Australien.

Fasaden består av robusta fasta ämnen och filigrandetaljer som är ordnade sida vid sida för att få enkla former och proportionella skalor.

Kensington Residence av CplusC Architectural Workshop

Kensington-Residence-by-CplusC-Architecture-Workshop Australisk arkitektur och några vackra hus för att inspirera dig

Detta projekt i Kensington, Sydney genomfördes på en befintlig första våning i en 1920-talsbungalow.

Samtidigt som det befintliga byggnadshöljet bibehålls har bottenvåningen och första våningen omarbetats för att skapa ytterligare sovrum och ett mångsidigt socialt område med kök, vardagsrum och matplats som öppnar upp för ett nytt utomhusunderhållningsområde.

De privata sovrummen placerades på den nydesignade första våningen, med fasta fönster i den norra fasaden för att dramatiskt förbättra det naturliga ljuset i lägenheten.

Narrabundah House av Adam Dettrick Architects

Narrabundah-House-by-Adam-Dettrick-Architects Australisk arkitektur och några vackra hus för att inspirera dig

Vinklade baldakiner ramar terrasserna fram och bak i detta familjehus i Australien av Adam Dettrick Architects, så att invånarna kan njuta av solskenet både på morgonen och på kvällen (+ bildspel).

Queenscliff House av Utz Sanby Architects

Queenscliff-House-by-Utz-Sanby-Architects australisk arkitektur och några vackra hus för att inspirera dig

Det här nya hemmet byggdes på en smal stadsmark på kanten av en klippa 100 meter över havet. Det kilformade kvarteret har en nord-sydlig aspekt med angränsande byggnader som ligger mycket nära gränserna i det öst-västra området.

Robinson Road House av Steve Domoney Architecture

Robinson-Road-House-by-Steve-Domoney-Architecture Australisk arkitektur och några vackra hus för att inspirera dig

Imperiet genom bostadsmiljöer

The-Empire-by-Residential-Attitudes australisk arkitektur och några vackra hem för att inspirera dig

The Kew House 3 från Vibe Design Group

The-Kew-House-3-by-Vibe-Design-Group australisk arkitektur och några vackra hus för att inspirera dig

Detta moderna hem från Vibe Design Group i Australien har en exteriör inspirerad av stereoskåp från 1960- och 1970-talet.

Huset sitter på stålstolpar som påminner om stereoskåpben och har vertikala lameller som skapar känslan av ett högtalarkabinett. Jag älskar den lysande poolen, de transparenta räckena och känslan av integritet och öppenhet samtidigt.

Wentworth Rd House av Edward Szewczyk Architects

Wentworth-Rd-House-av-Edward-Szewczyk-Architects australisk arkitektur och några vackra hus för att inspirera dig

Denna byggnad drar full nytta av den soliga sidan av gatan. Om tillgången till solen och utsikten över Sydney Harbour är densamma, måste du vara beredd på det.

Tre nivåer av byggnaden med en takterrass skapar en dramatisk komposition ovanför gatan, som styrs av samspelet mellan horisontella element.

Det som är ovanligt för hus i de omgivande förorterna är att några av de externa funktionerna äger rum på gatan och ovanför gatan istället för att gömma sig bakom höga staket.

Om du gillade den här artikeln om australisk arkitektur bör du också läsa den här:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*