Home / Hem / Att dekorera med grått är så enkelt
Att dekorera med grått är så enkelt

Att dekorera med grått är så enkelt

Hur skulle du beskriva grått? Vad påminner det dig om Grå färgidéer förknippas mestadels med solida dekorer, neutrala och fristående miljöer.

Det är inte ovanligt att grått underskattas: för många är det bara den ”kompromissiga nyansen” av övergången från vitt till svart.

En skugga, inte ens en färg! Vad folk inte vet är dock hur djärva grå interiörfärger kan vara: de är nyckeln till en lugn atmosfär och den bästa lösningen för moderna hem. Att dekorera med grått är också en bra idé för alla rum.

Att dekorera med grått är så enkelt4 Att dekorera med grått är så enkeltBildkälla: Intexure Architects

Grå fläktar behöver inte mycket för att välja en inredning med grå väggar, men innan du gör det är det bra att veta hur grått går med olika dekorlösningar. Även om detta är ett svårt spel är det inte omöjligt. Låt våra tips hjälpa dig:

Besluta

Att dekorera med grått är så enkelt3 Att dekorera med grått är så enkeltBildkälla: Patricia Gray | Inredningsdesign Vancouver

Vad letar du efter. Är det ett rustikt, neutralt rum eller ett modernt rum med skarpa kanter? Detta är vad du bör veta innan du implementerar någon designlösning. Det betyder att du ska ha en tydlig idé att följa och fokusera på.

Moderna miljöer ser fantastiska ut med mörka gråtoner eller till och med svarta. För mer subtila och antika lösningar krävs å andra sidan ljusa gråtoner och neutrala färger. Dessutom hänvisar vi inte bara till väggar: varje accent är viktig!

Neutrala rum handlar otroligt om grå antikviteter och tvättar trälinjer, medan mörka popkonstinteriörer förtjänar djärva och glänsande gråtoner som godkännande färger. Så har du bestämt dig

Väggprojektet

Att dekorera med grått är så lätt2 Att dekorera med grått är så enkeltBildkälla: Grön soffa inredning
Grå är perfekt för att måla väggar, särskilt på grund av dess neutralitet. Det kan vara en funktion, en vägg eller alla väggar. Grå ger djup i båda riktningarna, förutsatt att du har hållit det lätt på väggen och djärvt på accenterna.

Saken med grått är att det finns ett stort gap mellan nyanser, och dessa kan leda till dramatiska humörsvängningar. Innan du börjar överväga följande:

  • Det finns tre undertoner av grått (grönt, blått och lila). Måla färgrutor med var och en och se hur de ser ut under påverkan av olika dagsljus.
  • Glänsande färger klarar sig bra med moderna inställningar, medan platta färger passar mycket bättre för ett subtilt utseende.
  • Stämningen beror på skuggan. Ju lättare, desto mjukare, varför människor använder grått i sina sovrum och dagis. Den starka, motiverande effekten av kantiga gråar är bättre för bibliotek och rymliga rum.
  • Grå kan imitera rostfritt stål så länge det är blekt och glänsande. Detta är en prisvärd lösning för sofistikerade utseende som är särskilt välkomna i kök och matsalar.

Foajéprojektet

Att dekorera med grått är så enkelt13 Att dekorera med grått är så enkeltBildkälla: Cameo Homes Inc.

Glöm inte foajén när du utformar ditt hem – det återspeglar stilen i de andra rummen, men det är också ett välkomnande område som måste vara varmt och bekvämt.

Grå är ett bra val för foajéer eftersom det håller dem lugna och mysiga utan att nödvändigtvis göra dem i fokus.

Kombinera med grått

Att dekorera med grått är så enkelt1 Att dekorera med grått är så enkeltBildkälla: Martha O’Hara Interiors

Om du vill blanda grått, blanda det med en varm färg. Du skulle inte tro vilken balanserad lösning det här är! Grå passar perfekt med rött, orange eller gult, till stor del på grund av den lekfulla tonen som dessa färger lägger till i det neutrala schemat.

Ändå behöver du inte alltid gå så långt: grått går bättre med kallare elfenben, taupe och chokladbrun, förutsatt att du vill hålla sakerna ”lugna”.

Kombinera några nyanser av grått

Att dekorera med grått är så enkelt7 Att dekorera med grått är så enkeltBildkälla: FiSHER iD

Varför måste det vara en högtidlig grå grund? Färgen har många nyanser och att kombinera den kan aldrig vara ett misstag.

Kom ihåg att flera nyanser är lika kraftfulla som en bra struktur, så du riskerar inte för tråkiga och blyga rum. Mer än en enda grå står också för karaktär och personlig stil.

Ditt kök och grå

Att dekorera med grått är så enkelt6 Att dekorera med grått är så enkeltBildkälla: Silverbladskonstruktion och renovering

Grått är ett måste i moderna kök eftersom det ser rent, organiserat och elegant ut. Som tidigare nämnts liknar blekt och blankgrått polerat krom / stål, vilket gör det perfekt för öar och bänkskivor.

Som du kan se är kök förmodligen det bästa stället att starta några djärva gråa experiment.

Grå möbler

Att dekorera med grått är så enkelt5 Att dekorera med grått är så enkeltBildkälla: Grön soffa inredning

Hastigheten med vilken Grau tog över stora möbelval är bara fantastisk. Långa soffor och matbord fanns tidigare i vitt, beige, brunt eller till och med blått, men de har aldrig varit så ”grå” som nu. Anledningar? Ser tidlös ut!

Tänk på följande tips:

  • Om du vill att både soffor och stolar ska vara gråa, välj olika texturer och material för att hålla utrymmet vid liv.
  • Om dina väggar också är gråa, välj en nyans som kontrasterar dem (mörka och blanka väggar ser fantastiska ut med en ljusgrå soffa).
  • Du kan lägga djup till ditt utrymme genom att kasta mattor i olika gråtoner.

Texturprojektet

Att dekorera med grått är så enkelt9 Att dekorera med grått är så enkeltBildkälla: Studio 33 Interiors, LLC

Här kommer ytterligare ett ”grått trick” som kan hjälpa ett rum tiofaldigt: grå texturer! Grå är förmodligen den enda färgen som kan hantera flera texturer utan att skapa en fullständig röra i rummet.

Naturligtvis bör du välja nyanser och texturer som passar din övergripande stil och försöka hålla dig på den ”säkra sidan” så länge som möjligt (för många nyanser av grått / texturer ser fortfarande överdrivna och röriga ut).

Återigen passar neutrala strukturer / mönster bra med en rustik miljö, medan mörkare är bättre lämpade för moderna och vinklade utrymmen.

Grå i små utrymmen

Att dekorera med grått är så enkelt12 Att dekorera med grått är så enkeltBildkälla: Chantel Elshout designkonsult

Du kan måla små rum med grå, till och med mörkare nyanser. Det är dock nödvändigt att hålla minst en vägg (eller taket) en nyans eller två ljusare än de andra.

En bra lösning för rum med redan ljusgrå väggar är att måla formen en något mörkare nyans. Båda lösningarna ser eleganta och vackra ut.

Attraktiva grå tillbehör

Att dekorera med grått är så enkelt11 Att dekorera med grått är så enkeltBildkälla: Moda Interiors

Tillbehör är viktiga, särskilt för dig som värdesätter detaljer. Vi uppmuntrar dig att utforska den roliga sidan av grått och de olika texturer som finns för att ”underhålla” ditt hem.

  • En kuddfläkt? Beställ travar av dem, alla olika färger, texturer och storlekar och kasta dem runt. Vad kan vara mer unikt än så?
  • Köp bordslampor med silverställ, fina ljusstakar, silverfotoramar etc.
  • Tack vare att du använde grått kan du göra ”konstiga” färgval för att lägga till utrymmet: varför inte välja orange, gula eller blåa tillbehör? De är alla roliga!

Det detaljerade projektet

Att dekorera med grått är så enkelt8 Att dekorera med grått är så enkeltBildkälla: in3interieur

Djävulen är i detaljerna och inredningen är inget undantag. Det coola med gråa detaljer är att du kan lägga till, ta bort, ändra, återanvända … och det kommer alltid att bli en framgång!

Svartvita scheman, djärva konstverk, bokstäver, blommönster … de fungerar alla! Med en nyans så neutral som grå är dekorationsalternativen oändliga.

Av den anledningen rekommenderar vi det till kreativa och konstnärliga själar som fotografer, musiker, sportälskare, formgivare osv. Oavsett vad ditt jobb är, kan grå hjälpa dig att förverkliga passionen och göra det ”om dig själv”. Cool är det inte?

Det externa projektet

Att dekorera med grått är så enkelt10 Att dekorera med grått är så enkeltBildkälla: Kreativa arkitekter

Grå är ett smart val av fasad eftersom det aldrig tappar sin enkelhet och snygga utseende. Tänk särskilt på det för hus som är omgivna av grönska, eftersom utsikten över de två kan vara fantastisk.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*