Home / Hem / Att dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturligt
Att dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturligt

Att dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturligt

Tyngdpunkten läggs på huvudfunktionerna i väldesignade hem eftersom de tjänar till att uppmärksamma redan från första stund. Designers tror att hela stämningen och en på en plats beror på kontaktpunkter, samtidigt som de betonar att dekorering för att skapa en kontaktpunkt inte behöver vara avsiktlig.

Ibland väljer vi slumpmässigt texturer, arkitektoniska detaljer eller lampor som ska användas som strålkastare utan att känna till deras slående kraft. Men vårt hem blir igenkännligt och visuellt intressant. Detta är den främsta anledningen till att du främst använder kontaktpunkter i ditt interiör.

Ändå måste dekorationer hanteras med försiktighet. Fokus bör inte vara för blygsamt eller överdrivet. Så vi har sammanställt en lista över de vanligaste bitarna du kanske vill överväga:

Skorstenar

Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturlig1 Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturligBildkälla: John Lum Architecture, Inc. AIA

Eldstäder är definitivt högst upp på listan över populära platser eftersom de är vackra och unika. Du kan till och med få din att sticka ut genom att byta ut kanterna eller måla dem i accentfärger.

Om budgeten tillåter ersätter du brickorna med anpassade lösningar. Sedan, när eldstaden är större, sprider du plattorna under och över den, eller väljer en utskjutande trämantel så att besökarna faller i glaset.

Har du inte öppen spis? Falsk!

Dekorera för att skapa fokus bör vara naturligt2 Dekorera för att skapa fokus bör vara naturligtBildkälla: Morning Star Builders LTD

Atmosfären i eldstadsplatser, som är så värdefull för eldstäder, kan uppnås även utan jackor och skorstenar. Det vanliga valet är bioetanolbrand som inte röker och använder biobränslen (så att du inte behöver ansluta den till någon typ av strömförsörjning).

Även när det inte finns någon eld alls kan en konstgjord eldstad värma hjärtan och få människor att känna att det är semester.

Konstverk

Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturlig3 Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturligBildkälla: DK Martin Bau

Det finns ingen bättre plats för en konstälskare att visa en favorit än bekvämligheten i sitt hem. En vacker målning kan bli ett smakfullt tillskott i alla rum, speciellt om du hänger den över eldstaden eller kaminstången.

Stora och dyra målningar är utformade för att locka, men lockar också uppmärksamhet, så lägg inte till distraktioner genom att hänga upp andra liknande dekorationer. Med mindre kan du också tänka på dekorativa ramar och accentbelysning.

Använd teknik

Dekorera för att skapa en kontaktpunkt ska vara naturlig4 Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturligBildkälla: J. Kramer Corp.

Din helt nya, dyra arm-och-ben-TV förtjänar att presenteras! Istället för att gömma den i en garderob, utnyttja dess skönhet och gör den till en del av din bokhylla, garderob eller din favoritvägg.

spegel

Dekorera för att skapa ett fokus bör vara naturligt5 Dekorera för att skapa ett fokus bör vara naturligtBildkälla: Sharron Lewis Design Central

Speglar är vackra och polerade tillägg som gör ett rum snyggare och större. Du kan lägga dem i utsmyckade ramar eller välja sådana med intressanta former och unika storlekar. Kom ihåg att sofistikerade rum inte ser likadana ut utan en spegel.

Väggmålningar

Dekorera för att skapa fokus bör vara naturligt6 Dekorera för att skapa fokus bör vara naturligtBildkälla: Sroka Design, Inc.

Du kan aldrig missa poängen genom att göra ditt rum mer personligt och det är här väggmålningar kommer in. Till exempel kan passionerade fotografer visa upp stora delar av sitt favoritverk för att ge djup och drama. Dessutom är taktiken väldigt billig.

Unik belysning

Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturlig8 Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturligBildkälla: Lila körsbärsarkitekter

Det finns inget tråkigare än traditionell belysning. Så välj engångsstycken som kan användas som kontaktpunkter. Det första rådet vi skulle ge dig är att bli lyxig med en stor kristallkrona.

Skulpturer

Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturlig7 Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturligBildkälla: Thom Filicia Inc.

Skulpturer är ett av de element som besökare aldrig skulle förvänta sig, och det garanterar dig allvarlig uppmärksamhet för vardagsrummet.

Du kan till och med använda mer än en skulptur, förutsatt att de är relaterade och placerade tillräckligt nära för att inte distrahera uppmärksamheten.

Du kan naturligtvis placera skulpturen var du än anser lämplig med tanke på dess storlek. I de flesta fall placeras skulpturer i mitten av rummet, på bord eller ovanför skorstenar.

Använd filten

Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturlig9 Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturligBildkälla: Ryan Duebber Architect, LLC

Det här var definitivt inte den första tanken du kom över, men tak är de perfekta kontaktpunkterna i ett rum. Kolla in några intressanta idéer och uteslut det inte innan du ens har börjat.

Det räcker vanligtvis att måla om iögonfallande golv eller kontrastera dem med djärva geometriska figurer.

Utsikten utanför

Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturlig 10 Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturligBildkälla: Ekman Design Studio

Om du frågar mig finns det inget vackrare i ett rum än ett stort fönster som avslöjar ett vackert landskap. Det är ett fåtal skatt. Så om du har turen att ha det, dra nytta av det!

Täck inte över fönstret med tunga gardiner eller distrahera utsikten med flashiga färger. Låt fönstret göra sin egen magi.

Keramik

Dekorera för att skapa fokus bör vara naturligt13 Dekorera för att skapa fokus bör vara naturligtBildkälla: A. Perry Homes

Både färgade skålar och dekorerade vaser är visuellt tilltalande och söta och är bland de billigaste sätten att berika ett rum med en vacker fokuspunkt.

Keramik ska vara färgstarkt, så helst bör du placera det på neutrala ytor och låta det sticka ut. Det är det perfekta tillskottet till små soffbord och neutrala mantlar.

Undvik det dock i modern inredning eftersom det ger en stark traditionell känsla till alla rum.

En stark färg

Att dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturligt11 Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturligtBildkälla: Lisa Petrole fotografi

Det blir inte enklare eller billigare! En enda djärv färg i ett neutralt interiör är perfekt nog för att fånga uppmärksamhet eftersom det naturligt uppmärksammar det.

Som sagt bör det allmänna systemet vara mer eller mindre neutralt (krämvit, mjukbrun, grå) medan den djärva popen ska visas på ett enda element (en matta, stol, lampa eller konstverk).

Du kan också använda små tillägg av samma färg för att stödja schemat (som kuddar).

Få ut det mesta av texturer

Dekorera för att skapa fokus bör vara naturligt12 Dekorera för att skapa fokus bör vara naturligtBildkälla: Strukturfotografering

Material är deras egna fokus eftersom de lockar uppmärksamhet utan mänsklig inblandning. Tänk till exempel på träpaneler eller en vägg. Ser de inte minnesvärda ut och kan väcka en persons intresse?

Mittstycken

Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturlig14 Dekorera för att skapa en kontaktpunkt bör vara naturligBildkälla: Michael Abrams Limited

När det gäller mittstycken är du mästaren. Du bör använda kreativitet och använda en bit som du redan måste ha i mitten av ditt rum.

Det kan bokstavligen vara allt från en kristallskål fylld med pilbollar, till ett instrument, till hantverk som gjordes tidigt i din karriär.

Att ha bitar som detta är vanligtvis bra för att bryta isen och starta ett trevligt samtal med dina besökare.

Hälsa blommor

Dekorera för att skapa fokus bör vara naturligt15 Dekorera för att skapa fokus bör vara naturligtBildkälla: David Duncan Livingston

Blommor är alltid önskvärda på grund av sin färskhet och värme. Placera vackra buketter med blommor var du än kan, särskilt om du har valt minimalistisk dekor.

Blommor kommer aldrig att se överdrivna eller daterade ut, de kommer inte att kosta dig en förmögenhet och du kan lägga till så många du vill.

Det svarta systemet

Dekorera för att skapa fokus bör vara naturligt16 Dekorera för att skapa fokus bör vara naturligtBildkälla: Oliver Burns

Svart är ett klassiskt val på grund av sin soliditet och imponerande karaktär. Ingen besökare kommer att överträffa svart och de kommer troligen att känna att du har lagt hårt arbete på att göra din plats till vad den är.

Samtidigt ser svart elegant och trendigt ut, särskilt när det appliceras på unika former (moderna lampor, funky stolar etc.).

Det enda att vara försiktig med är att inte använda för mycket av det. När du väl har applicerat den på stora områden, bryt upp tråkigheten med ett intressant mönster. Annars blir det snabbt överväldigande för både invånare och besökare.

Meningsfulla artefakter

Dekorera för att skapa fokus bör vara naturligt17 Dekorera för att skapa fokus bör vara naturligtBildkälla: Susan Manrao Design

Tänk på objekten som är av speciellt, personligt värde för dig. Det kan antingen vara ditt favoritbröllopsporträtt, mattan du köpte på din semester till sjöss, hårdvunna certifikat eller den dyrbara antikviteten du ärvt från dina farföräldrar.

Oavsett vad du väljer, visa det och göra platsen mer personlig. Det bästa sättet att utforma din interiör är att låta den förmedla historien om vem du är som på intet sätt går obemärkt förbi!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*