Home / Hem / Asiatiska idéer för heminredning
Asiatiska idéer för heminredning

Asiatiska idéer för heminredning

Asiatisk inredning har en enorm inverkan på designen av moderna hem överallt. Människor gillar det för sin harmoni och balans som ger ett hem lugn och ro.

När asiatiska levande idéer blev mer populära, blev människor vana vid termen “Zen”. Zen-stil hem är enkla och eleganta och inte röriga. Färgerna som används i den här stilen följer samma koncept av enkel men djärv, med de flesta tilltalande neutrala färger med vattenelement. Skillnaden mellan en effektiv Zen-stil är balans.

Asian-Home-Interior-Decorating-Ideen-1 Asian Home Interior Decorating IdeasBildkälla: FAVA DESIGNGRUPP

Använd energi

Begreppet zen design använder positiv energi. Detta innebär att zen-stil inredning betyder mestadels öppna golvkar där positiv energi kan spridas över rummet. Detta förbättras ytterligare genom användning av naturliga element som väggkonst och trämaterial.

Asian-Home-Interior-Decorating Ideas-2 Asian Asian Interior Decorating IdeasBildkälla: IMI Design, LLC

Mer än vad ögonen kan se

I motsats till vad många tror, ​​använder den asiatiskt påverkade interiören livliga färger och nyanser som, i kombination med den neutrala miljön, belyser och accentuerar hela hemmet. Den orientaliska stilen som finns i de flesta Kina-inspirerade hem använder rosa och nyanser av rosa, eldröda och drömmande lila färger, varför det är så populärt.

Asian-Home-Interior-Decorating Ideas-3 Asian Home Interior Decorating IdeasBildkälla: Arkitektonisk design och konstruktion

Vissa nyanser av svart som är elegant integrerade i designen ger ditt hem en mystisk smak. Med den ökande användningen av guld som interiörfärg kombinerar det med en mjuk, neutral bakgrund ett majestätiskt utseende, särskilt när du dekorerar ett vardagsrum.

förvarings rum

På grund av det faktum att de flesta asiatiska hus är mindre än de amerikanska, använder de Fengshui-filosofin som använder enkla och praktiska idéer. Detta gör asiatiska hus mindre grupperade och ser elegantare ut. Istället för att köpa mer lagringsutrymme är det bättre att bli av med onödiga saker eftersom små föremål tros fånga dålig energi ändå. Förråd som tar mer vertikala än horisontella utrymmen är alltid välkomna och rekommenderas.

Asian-Home-Interior-Decorating-Ideas-4 Asian Home Interior Decorating IdeasBildkälla: Hawaii skärgård

Livets cirkel

Asiatisk dekor använder många cirklar eller runda element och föremål. Detta är delvis inspirerat av solen (Japans flagga har solen). Måndörrar, fönster eller till och med skåpansikten ser fantastiska ut när de görs rätt med en cirkelinspirerad idé.

Asian-Home-Interior-Decorating Ideas-5 Asian Home Interior Decorating IdeasBildkälla: Studio Mojo Artwork

Blockera inte energin, innehålla den

JagIstället för att använda solida väggar, vikväggar eller skjutdörrar får du den praktiska och integritet som ibland krävs utan att skapa en permanent vägg, som i de flesta fall inte behövs. För att inte tala om att det ser sofistikerat och elegant ut.

Asian-Home-Interior-Decorating-Ideas-6 Asian Home Interior Decorating IdeasBildkälla: F. John LaBarba

Neutralt centrum

Det vanligaste ordet som används i asiatiska inredningsidéer är “balans”. Och med rätta. För mycket av någonting kan göra det värre istället för att förbättra det. Rätt mängd färger, texturer och element behövs för att skapa en balans. Glasväggar, naturliga dekorationer som sten eller träelement och vissa organiska strukturer kan förvandla ett hem och ge det ett elegant utseende. Balans är verkligen nyckeln till ett elegant och praktiskt hem.

Asian-Home-Interior-Decorating Ideas-7 Asian Home Interior Decorating IdeasBildkälla: Yokoyama Design

Starka element är en bra idé

Asiatiska-heminredning-idéer-15 Asiatiska heminredning-idéerBildkälla: Design Works Studio

Istället för att använda massor av små dekorationer kan färre föremål med stark närvaro bibehålla det rena rummet som asiatiska interiörer använder och lägga till närvaro och charm i rummet.

Stora bilder eller remsor med orientalisk tejp och mattor kan ha samma effekt. Om du bara använder några få prickiga saker behöver du inte köpa en massa asiatiska föremål för att ge ditt hem det asiatiska utseendet. Du sparar inte bara pengar utan skapar också ett öppet och tydligt utrymme. Ett sådant hem ser väldigt öppet och inbjudande ut samtidigt som det behåller en asiatisk känsla.

Asian-Home-Interior-Decorating-Ideas-8 Asian Home Interior Decorating IdeasBildkälla: Christian Grevstad Inc.

En extravagant atmosfär

Chino-serien är en fransk term. Den använder extravaganta vibrationer och finns i textilier, broderier, möbler och många dekorationer. Chino-serien har kinesiska influenser som kommer från kinesiska imaginära och intressanta mönster.

Asian-Home-Interior-Decorating Ideas-9 Asian Home Interior Decorating IdeasBildkälla: Harr

Asiatisk natur

Feng Shui betraktar vatten som positivt, särskilt rinnande vatten. Ljudet av rinnande vatten anses vara lugnande och harmoniskt. En hemvattenfunktion är alltid en bra idé oavsett var du placerar den, inomhus eller utomhus. Reflekterande pooler kan också vara en utmärkt funktion och ha samma lugnande känsla.

Asian-Home-Interior-Decorating-Ideas-10 Asian Home Interior Decorating IdeasBildkälla: TSD Global Designs

En koi-damm är ett utmärkt tillskott för alla som letar efter en vattenfunktion. Vattenfunktioner gör fantastiska dekorationer, de kan till och med vara en mittpunkt i rummet.

lugn

Ögonvänlig belysning, naturliga material och neutrala toner kan skapa en lugn och fridfull miljö. Dessa material tillsammans med asiatiska designelement kan estetiskt förbättra utseendet, lugna dig och förbättra ditt humör.

Asian-Home-Interior-Decorating Ideas-11 Asian Home Interior Decorating IdeasBildkälla: Rozalynn Woods inredning

Måla på väggen

Istället för en vanlig vägg som just har målats är det också en bra idé att skriva ut silkebilder på den. Dessa har ofta otroliga detaljer och rika färger, och de ser extremt tilltalande ut och är utan tvekan unika, vilket kan vara anledningen till att deras popularitet har vuxit.

Asian-Home-Interior-Decorating-Ideas-12 Asian Home Interior Decorating IdeasBildkälla: moderna husarkitekter

Lukten av naturen

Ibland kan arom och ljud skapa mer känsla hos människor än att bara se. Använd doftljus och vackra vindklockor tillsammans med sandelträ rökelse för att ytterligare förbättra den orientaliska känslan. Att lägga till detta i vissa växter kan omedelbart förvandla ditt hem och få dig att känna dig lugnare. Detta kan spara mycket pengar eftersom det är enkelt och nästan inte behöver förberedas.

Asian-Home-Interior-Decorating-Ideas-13 Asian Home Interior Decorating IdeasBildkälla: Hoshino Construction Co., Ltd.

När du är osäker kan det förflutna vara en inspiration

Kombinera några enkla vita väggar och snygga möbler så har du en asiatisk-inspirerad vinjett. Det är tröstande och ser bra ut också. Använd ett målat bord av chinoiseiriekonsol som bakgrund för några vackra, färgglada urnor.

Asian-Home-Interior-Decorating Ideas-14 Asian Home Interior Decorating IdeasBildkälla: Ania J Interior Styling
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*